Φαντάσου να τσεκαρες και σοβαρά τις πτήσεις τι θα έκανες
Σκέφτηκα και για Νυρεμβέργη…αλλά δείχνει ταλαιπωρία,όπως και από Βιέννη.
Καλά ρε γμτ ryanair δεν έχει ούτε Μόναχο,ούτε Μιλάνο,ούτε Μαδρίτη,δλδ ρε μλκς όπου παίζουν οι Metallica στην Ευρώπη,δεν έχετε πτήση? Ε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
Δεν πειράζει,θα κρατηθούν τα λεφτά για μελλοντική συναυλία.Ειναι σε καλή φόρμα η μπάντα,ειδικά ο James.
Αν τσεκαρα σοβαρα θα ειχα ακριβεις ωρες πτησεων και τιμες Βασικα, το “δεν ασχοληθηκα πολυ” σημαινει fast check: τσεκαρα τυχον δωρεαν εισιτηρια με τα μιλια μου τσεκαρα με κωδικο τσεκαρα με ινκογκνιτο απο διαφορα σαιτ τσεκαρα ξενοδοχεια (γιατι καπου πρεπει να μεινω) που να εμπιπτουν στα ελιτιστικα στανταρ μου και καταλαβα σε 1 ωριτσα οτι δεν ειναι feasible.
Τωρα γραφω ολα αυτα επειδη ξανακοιταζω μηπως και… (η αληθεια ειναι οτι ως τωρα “δεν”)
Είδα στον ύπνο μου πως αγόρασα το Load.
άλλο κακό μη σε ματαβρεί
Οι market-ίστικες ικανότητες του Ulrich έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο.
inception
Κλαιω με ολα τα ποστς αποπανω
Εντάξει. Δε θέλω και πολύ.
Fuel
Τζαμπατζαμπατζα κομματάρα. Riff, attitude, μια χαρά.
The Memory Remains
Αυτό θεωρητικά θα έπρεπε να μου αρέσει πιο πολύ. Southern, heavy rock, 90s feel σαν αίσθηση, όλα καλά (η Faithful δε μου δίνει κάτι) αλλά δε με πιάνει ιδιαίτερα. Δεν ξέρω γτ.
Devil’s Dance
Καλό αλλά τυπικό νομίζω, riffs απλά OK. Σκέφτομαι καθώς το ακούω πως το Black Album περιέργως το γουστάρουν πολλοί σκληροπυρηνικοί metalheads και απορρίπτουν τα επόμενα 2 ενώ είναι στο μυαλό μου ξεκάθαρα πιο κοντά στο Black Album απ’ όσο εκείνο στα πρώτα τέσσερα. Ας είναι.
The Unforgiven II
Αν κάποιος έχει προσπαθήσει να συνθέσει, έστω και σε εντελώς ερασιτεχνικό επίπεδο ή σαν εμένα, μόνος στο δωμάτιο του, θα έχει προχωρήσει σε παραλλαγή της αρχικής ιδέας, πείραγμα σε κάποιο θέμα, συρραφή ιδεών κτλ. Το II μου φαίνεται σαν να ψάχνονται ακόμα και δεν έχουν καταλήξει στην τελική μορφή, if that makes any sense. Ξέρω πως πολλοί το προτιμούν από το πρώτο αλλά εκείνο μου φαίνεται πως έχει πιο ομαλά περάσματα από το verse στο chorus κτλ. Ή φταίει που εκείνο που το άκουσα στα 10 και μου αρέσει ακόμα ενώ αυτό το έχω ακούσει… 10 φορές. Well… yeah.
Better Than You
Μ’ αρέσει. Και το μελωδικό verse και το solo του Kirk απολύτως ταιριαστό. Ακόμα δεν νιώθω να έχει κορυφές ο δίσκος όπως στο Load αλλά έχουμε ακόμα…
Slither
Χμ, πάλι δε με πιάνει ιδιαίτερα. Μου αρέσει η 90s αύρα που έχει, αυτό το “effect” που χρησιμοποιούν στα φωνητικά (ή τέλος πάντως οι διπλές φωνές του Hetfield, ό,τι είναι) αλλά δε με γραπώνουν τα riff.
Carpe Diem Baby
Περίεργο τραγούδι, με κρατά όμως. Slow tempo, καλά riff, έχει κάτι στο background που δεν αντιλαμβάνομαι πλήρως τι είναι, δεν νιώθω να έχει πλήκτρα ή φωνητικά αλλά κάτι εκεί στο bridge- chorus… Καλό και διαφορετικό. Α, ο τίτλος δε μου αρέσει αλλά οκ, who cares.
Bad Seed
Γιε γιε, γιε γιεα. Μου φαίνεται εντελώς τζενέρικ “hard rocker”. Δεν το παίρνω πολύ σοβαρά. Το πιο filler ως τώρα.
Where the Wild Things Are
Μα τι γίνεται σε αυτό το άλμπουμ. Νιώθω πως αυτό είναι από τα καλύτερα του δίσκου κι όμως δε με πιάνει 100%. Το έβαλα, το ξαναέβαλα στο repeat, οι κιθάρες μου αρέσουν αλλά…
Prince Charming
Yeah. Kick our ass, Prince Charming. Αρκετά χεβιμεταλλικό αλλά και uptempo, περνάω γαμώ. Oλόσωστο σαν τραγούδι. Κάποιοι λέγανε πως το Reload ήταν πιο metal από το Load αλλά δεν το ακούω, ακόμα κι αν κάποια κομμάτια σαν αυτό το προσπαθούν. Και σε συναίσθημα το Load πιο βαρύ… Σκόρπιες σκέψεις…
Low Man’s Lyric
WTF is this? Το άκουσα κάμποσες φορές και δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Έχει ωραίες ιδέες αλλά δεν ξέρω. Ίσως το πιο μη-Metallica song? Έχουν πλάκα τα “μιλητά” parts του Het, μου θυμίζουν άπειρα κάποιον southern/ alt-country τραγουδιστή αλλά έχω φάει σκάλωμα και δεν θυμάμαι.
Attitude
Μ’ αρέσει κι αυτό. Δεν είναι κάτι τρελό, δεν ξέρω αν θα έχει κάποιο long lasting effect αλλά δεν περνάς άσχημα ακούγοντάς το. Είναι το πρόβλημα του δίσκου αυτό. Έχει καλά στοιχεία, περνάς ωραία αλλά δεν μου έδωσε τα μυαλά στο χέρι κάπου…
Fixxxer
Τώρα μάλιστα. Riff ωραία και γενικά οι κιθάρες, αυτές οι screaming ones ειδικά είναι πολύ καλές. Μου αρέσει, έχει Sabbath feel και 90’s heavy rock, groove, ίσως η κορυφή του δίσκου για μένα.
Μου φαίνεται πιο πολύ ενδιαφέρον ο δίσκος παρά πραγματικά καλός, ενώ το Load τίκαρε και τα δύο αυτά κουτάκια. Δεν είναι κακός δλδ αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας πουθενά.
Eπίσης ο Lars δε με ενόχλησε (σχεδόν) πουθενά που έχω θέμα με το παίξιμό του, μάλλον τα πάει καλύτερα στα loads γενικά.
Άμα δω στον ύπνο μου πως παίρνω το Reload, θα κάνω το Death Magnetic.
Τεραστια αληθεια, αλλα οπως πολλα πραγματα στην ζωη, marketing >>>> αληθεια.
Κοντα μαλλια, μαυρα νυχακια, γουνες κτλ
Το ξερω οτι διαφοροι καφενετζηδες θα με κραξουν πιθανοτατα για αυτο, αλλα για μενα αυτο εδω το σχολιο που κανεις σε πολλα τραγουδια του RELOAD αποδεικνυει ποσο grower ειναι αυτος ο δισκος και πως εχει γερασει πολυ ομορφα, καθως πολλα τραγουδια χρειαζονται πολλα ακουσματα για να τα αγαπησεις, κι ενω υπαρχει η αρχικη ιντριγκα.
Τα εχω γραψει στο αφιερωμα που εχω κανει εδω μεσα σε καθε δισκο των Metallica (θεωρητικα work in progress ακομα) πως το LOAD ειναι πολυ πιο εσωστρεφες και σκοτεινο και βαρυ ουσιαστικα, ενω το RELOAD ειναι πιο “εξω καρδια”, παιχνιδιαρικο και user friendly. Χαιρομαι που νιωθεις κι εσυ το ιδιο.
Ενα απο τα καλυτερα τραγουδια των Metallica, you’re welcome
Αυτο δεν χρειαζεται να το αγορασεις
Το τιμιοτερο ριβιου που έχω διαβάσει εβερ για το reload, κλαπ κλαπ κλαπ!
Και πως είναι δυνατόν να μην ισχύει αυτό που λέει ο hopeto… πολλά από τα τραγούδια των LOADS τα είχαν γράψει κατά τη διάρκεια του Black Album tour.
Τι ακούμε εδώ; 2 τραγούδια του Black Album εννοείται. Ούτε μαύρα νυχάκια και εννοείται με μαλλιά
Για μενα στο τοπ 5 περφομανς εβερ το Donington 95
Για μένα στο Reload το πρόβλημα είναι τα πολλά μέτρια κομμάτια. Αν εξαιρέσεις τα 2 πρώτα, το Unforgiven II και το Fixxxer που όντως είναι κομματάρες, αλλά έχουν πολύ καλύτερα στη δισκογραφία τους οι Metallica, γενικά ο δίσκος δεν έχει κάτι άλλο φοβερό. Αγαπώ πολύ το Carpe Diem Baby, αν και όντως ο τίτλος είναι cringe που λένε τα ανίψια μου, αλλά γενικά το Reload είναι μέτριος δίσκος, ο ορισμός.
Τι να κάνουμε γούστα είναι αυτά, σε σχέση με τα 6 προηγούμενα είναι μέτριο
χαβαλέ κάνω