Μetallica

Εγώ το έμαθα και το αγάπησα από το Live Shit, που ευτυχώς δεν έχει το Green Hell :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Τώρα οκ όσον αφορά το γιατί το έσπασα… Ε είναι δύο διαφορετικά τραγούδια.

Αν θέλετε όμως κάνω poll για το αν έπρεπε να το σπάσω ή όχι, και μετά αν η πλειοψηφία πει ότι δεν έπρεπε, κάνω κι άλλο poll με τις επιλογές να είναι 6 πλέον. Και μετά άλλο poll για το αν είστε χαρούμενοι με τα αποτελέσματα!

1 Like

Εγώ μόλις τελείωνε το Last Caress πατούσα NEXT

2 Likes

Απ’ τα καλύτερα ριάλιτι που κυκλοφορούσαν

2 Likes

Αυτο το εχω δει πριν πανω απο 20-25 χρονια, οταν με τους φιλους μου καθομασταν και γραφαμε σε βιντεο εκπομπες σχετικες με οτι γουσταραμε απο την τηλεοραση, και καποια στιγμη το ειχε δειξει ολο το αγγλικο MTV. Φανταστικο footage απο σχεδον 30 χρονια πριν, δεν θυμαμαι τιποτα εννοειται πλεον, αλλα θα κατσω να το ξαναδω. Αν δεν κανω λαθος, αυτο ηταν σε καποιο FanCan, απο τοτε που τα εβγαζαν για τα μελη του fan club καθε χρονο. Ωραιες εποχες. Αν δεν ημουν 15-16 χρονων, θα εδινα συνδρομη καθε μηνα για αυτα τα καλουδια.

Καποια στιγμη ενας φιλος μου ειχε γραψει και μια συναυλια των Metallica απο Γερμανια καπου 2004 (?), λιγο μετα το St. Anger, στην οποια ο Kirk ειχε κοψει ολο το μαλλι στο μισο εκατοστο , και δεν μπορω να βρω ουτε ενα βιντεο στο YouTube. Δεν θυμαμαι καν ποια χρονια ηταν 100% (παιζει να ηταν και 1997 ή και 2007, το μυαλο δεν λειτουργει), αλλα ηταν σιγουρα Γερμανια η φαση… Αλεχαντρο, Ντρενι, βοηθεια?

Κι αυτο εδω, δωρο για @drenie

4 Likes
7 Likes

Πω πω και τα καλουδια συνεχιζουν να ερχονται… Ειχα αγορασει το single του Until It Sleeps που ειχε αυτην την εκτελεση καποια στιγμη το 1996 απο το Metropolis στην Ομονοια, και το εχω ακουσει σιγουρα πανω απο 100 φορες. Τριαντα χρονια αργοτερα πλεον υπαρχει και εικονα :smiling_face_with_tear:

9 Likes
4 Likes
4 Likes

Πωπω, έχω ενθουσιαστεί με την κινητικότητα που υπάρχει αυτές τις ημέρες στο φόρουμ εδώ, όλο αυτό το υλικό που έχει κυκλοφορήσει τώρα, από εκείνη την ένδοξη εποχή τους, ξεκάθαρα άξιζε αυτή η επανακυκλοφορία…

7 Likes

Αν βγει και ReLoad box set θα έχει περισσότερο υλικό από live και στούντιο πιστεύω

2 Likes

Πάρτε και μια Στοκχόλμη

3 Likes

Metallica - The Whole Motörheadache Mess

Θα ξεκινησω απο τα πολυ βασικα, για να μην υπαρχουν στην συνεχεια πυρσοι, τσουγκρανες, ροπαλα, σπαθια, βαλλιστικοι πυραυλοι, πυρηνικα και οτιδηποτε αλλο μπορει να χρησιμοποιησει κανεις για να με κανει σταχτη. Δεν ειμαι μεγαλος φαν των Motörhead. Δεν ειμαι καν μετριος φαν των Motörhead βασικα. Περαν των διασκευων απο Metallica και μερικων τραγουδιων ακομα, δεν μου πολυαρεσει καν η μουσικη τους. Οι Motörhead ειναι για μενα μια μπαντα (μαζι με πολλες αλλες) που το μονο πλαισιο στο οποιο απολαμβανω την μουσικη τους, ειναι αυτο στο οποιο ειμαι σε ενα ροκομπαρο και παιζει καποιο τραγουδι τους στο φοντο οσο μιλαω με τους φιλους μου με μια μπυρα στο χερι. Κατα τα αλλα, δεν εχω κατι εναντιον τους, ουτε με ενοχλει η αισθητικη τους… ισα ισα που τους βρισκω κουλ, απλα οχι για μενα.

Απο την αλλη, ο James Hetfield εχει τον Lemmy και τον Ozzy περιπου οπως εχουν καποιοι εδω μεσα τον James ως ειδωλο, και ισως και αρκετα παραπανω αν σκεφτουμε οτι εχει κανει τατουαζ με λιγες απο τις σταχτες του Lemmy (!) Ως εκ τουτου, καποια στιγμη το 1995 κι ενω οι Metallica ειχαν ηδη ξεπερασει σε εμπορικη επιτυχια και φημη τους Motörhead, ζητηθηκε απο την μπαντα να συμμετασχει στο παρτι για τα 50α γενεθλια του Lemmy εκεινον τον Δεκεμβριο, στο Whiskey A Go-Go του Λος Αντζελες, μυθικο κλαμπακι στο οποιο ειχαν παιξει και καποιες συναυλιες το 1982 πριν καν κυκλοφορησουν δικια τους μουσικη. Στην προετοιμασια για αυτο το παρτι λοιπον, εκατσαν την προηγουμενη μερα και εκαναν προβα τα κομματια (οποιος ξερει το ανεκδοτο, καλυτερα να μην το πει) στο studio την περιοδο που εγραφαν και ηχογραφουσαν τα δυο LOADs . Τεσσερις απο αυτες τις ηχογραφησεις διασκευων απο την προβα ειδαν το φως της ημερας στο Hero Of The Day EP που κυκλοφορησε τρεις μηνες μετα το LOAD, ενω οι υπολοιπες δυο εμφανιστηκαν ως δια μαγειας μολις πριν καμια δεκαρια μερες, με την σουπερ ντουπερ ντηλαξ εκδοση του ιδιου δισκου. Πλεον κανενας δεν ειναι σιγουρος ποσες διασκευες σε Motörhead εχουν τελικα στην κρυπτη τους οι Metallica… ισως μεχρι το 2035 να ακουσουμε αλλες 5-6. Προς το παρον εχουμε αυτες ομως:

Overkill

Εδω μιλαμε προφανως για τραγουδαρα, και φανταστικη διασκευη στην τραγουδαρα. Σιγουρα η ναυαρχιδα του EP, καθως προκειται μαλλον για το καλυτερο τραγουδι απο την εξαδα, αλλα και για την καλυτερη διασκευη σε αυτο. Οι Metallica φαινεται να το γουσταρουν περισσοτερο απο τα αλλα πεντε παντως, καθως ειναι αυτο που εχουν εκτελεσει ζωντανα πολυ περισσοτερο απο τα υπολοιπα. Οπως συμβαινει πολυ συχνα, το παιζουν πιο γρηγορα απο το αυθεντικο, ενω στο τελος τα σολιδια απο τον Kirk προσωπικα μου αρεσουν περισσοτερο απο οτι τα σολιδια του Fast Eddie. Σε αντιθεση με ολες τις διασκευες του πρωτου CD απο το Garage Inc. , για τις οποιες αφιερωσαν λιγες βδομαδες να μεταποιησουν και να ηχογραφησουν, αυτες εδω οι εκτελεσεις ειναι ολες πολυ πιο χυμα.

Αρχικη Συνθεση: Motörhead - Overkill

Το Overkill εχει εκτελεστει ζωντανα απο τους Metallica συνολικα 63 φορες, και προφανως εχει το συντριπτικα μεγαλυτερο κομματι της πιτας αναμεσα στις εξι διασκευες σε Motörhead, αφου ολες οι υπολοιπες μαζι εχουν εκτελεστει συνολικα 14 φορες. Παρ’ολα αυτα, στον αιωνα που διανυουμε το εχουν παιξει ζωντανα μολις 4 φορες, αφου οι υπολοιπες 59 ηταν απο το 1995 εως και το 1998. Μαλιστα η τελευταια φορα ηταν το 2011 στο Yankees Stadium, στα 10 χιλιομετρα απο δω… μια συναυλια στην οποια ημασταν μεσα μαζι με @pantelis79 :sunglasses:

Los Angeles, CA 1995 :us: (Η πρωτη φορα, στο Whiskey A Go Go)
Irvine, CA 1996 :us: (με τον Lemmy guest, δυστυχως μονο audio)
Λονδινο, Αγγλια 1996 :uk: (επισης χωρις audio, το βαζω για ποιοτητα ηχου)
Στοκχολμη, Σουηδια 1996 :sweden: (κολασμενη εκτελεση, απο τις καλυτερες)
Moline, IL 1997 :us: (μοναδικη φορα που ανοιξαν συναυλια με αυτο μετα το Bad Seed jam)
Κολωνια, Γερμανια 2009 :de: (World Magnetic περιοδεια)
The Bronx, NY 2011 :us: (τελευταια εκτελεση εως σημερα, Big 4 φαση, μεσα με Παντελη)

Lemmy3

Damage Case

Εδω εχουμε ενα groovy mid-tempo τραγουδι απο αυτα που αν το ειχαν γραψει οι Metallica θα μπορουσε μονο σε εναν δισκο τους να χωρεσει, και προφανεστατα αυτο ειναι το LOAD. Μια ακομα τιμια διασκευη που αποδιδει φορο τιμης στην προσωπικοτητα και την φωνη του Lemmy, την οποια ο James προσπαθει να προσομοιωσει οσο περισσοτερο μπορει. Αυτο ισως να ειναι και το μονο μου παραπονο, αφου θα προτιμουσα μαλλον μια εκδοση στην οποια θα προσπαθουσαν να το κανουν δικο τους, ή εστω στην οποια θα ακουγαμε την πιο επιθετικη και γεματη γρεζι φωνη του James. Ακομα ενα τζαμαρισμα στο οποιο ο Kirk δινει τον δικο του γαματο τονο, και μπορω να πω οτι σε αυτες τις διασκευες ειναι μαλλον αυτος που κλεβει την παρασταση, ισως μαζι με τον Jasonic.

Αρχικη Συνθεση: Motörhead - Damage Case

Σε αντιθεση με τις 63 φορες που οι Metallica εχουν παιξει ζωντανα το Overkill, το Damage Case εχει τιμηθει μολις 3 φορες. Η πρωτη προφανως το 1995 στα γενεθλια για τα 50 του Lemmy, και οι δυο υπολοιπες το 2006 και το 2009 με τον Lemmy στην σκηνη ως special guest και στις δυο. Προσωπικα μιλωντας, ειναι μαλλον το τραγουδι που μου αρεσει λιγοτερο απο τα 4 που ακουσαμε στο Hero Of The Day EP πριν 29 χρονια.

Nickelsdorf, Αυστρια 2006 :austria: (Με Lemmy επι σκηνης στην περιεργη post-St. Anger εποχη)
Nashville, TN 2009 :us: (World Magnetic, επισης με Lemmy επι σκηνης)

Lemmy4

Stone Dead Forever

Αλητεια, βρωμια, μηχανες, δερματινα… ειναι τα πρωτα πραγματα που σκεφτομαι με αυτο εδω το τραγουδι. Χαρακτηριστικοτατο τραγουδι απο τους Motörhead, που κλεινει πανεμορφα με ενα σωρο σολιδια και μας θυμιζει γιατι οι Metallica γουσταραν να γραφουν τραγουδια οπως Slither, Bad Seed, Attitude και Prince Charming στα 90ς. Η διασκευη των Metallica στο ιδιο υφος με τις αλλες, με λιγο πιο χυμα προσεγγιση, και με τα σολιδια του Hammett να πρωταγωνιστουν καθ’ολη την διαρκεια του τραγουδιου με τον ζεστο ηχο του στην κιθαρα, γεματο θαλπωρη. Η ποιοτητα μιας live in the studio ηχογραφησης οπως ειναι αυτη, ακομα κι αν δινει την αισθηση του χυμαδιου (κυριως στα φωνητικα), θυμιζει για μια ακομα φορα γιατι οι Metallica των 90ς ειχαν τον καλυτερο ηχο που εχουμε ακουσει στο μεταλ. Κανει ακομα και την επισημη ηχογραφηση των Motörhead να φανταζει φτωχη σε ογκο.

Αρχικη Συνθεση: Motörhead - Stone Dead Forever

Μολις δυο οι ζωντανες εκτελεσεις, μια προφανως το 1995 μαζι με ολες τις αλλες, και μια το 2009 στην Γαλλια (χωρις τον Lemmy). Απο τα 4 τραγουδια που κυκλοφορησαν με το Hero Of The Day EP πριν σχεδον 30 χρονια, αυτο το εχουν τιμησει λιγοτερο απο ολα οι Metallica ζωντανα.

Παρισι, Γαλλια 2009 :fr: (World Magnetic με τζαμαρισμα στο Suicide & Redemption για εισαγωγη)

Lemmy1

Too Late, Too Late

Αυτο εδω κλεινει την πρωτη τετραδα διασκευων σε Motörhead με την οποια ειμαστε ολοι πολυ γνωριμοι, και μπορω να χαρακτηρισω την original εκδοση ως αρκετα κοντινη στον ηχο που θα ειχαν μετεπειτα οι Metallica στο Kill’Em All, με τις επιρροες να ειναι κατι παραπανω απο εμφανεις. Το Too Late Too Late ηταν μαλιστα b-side στο single για το Overkill, και δεν μπηκε στον ομωνυμο δισκο. Παραδοξως στην διασκευη τους οι Metallica δεν θυμιζουν σε κατι το Kill’Em All, αλλα το παιζουν πιο groovy και χυμα, ισως ακομα κι απο τους Motörhead.

Αρχικη Συνθεση: Motörhead - Too Late Too Late

Μεχρι τον Μαρτιο του 2009, ηταν η διασκευη των Metallica σε Motörhead με τις λιγοτερες εμφανισεις σε καποιο setlist τους, αφου περαν της πρεμιερας απο το 1995 δεν το ειχαν παιξει ποτε ξανα. Μεσα στο 2009 ομως η μπαντα αποφασισε να το συμπεριλαβει σε ακομα 6 συναυλιες, και αρα πλεον ειναι το δευτερο πιο πολυπαιγμενο μετα το Overkill.

Λονδινο, Αγγλια 2009 :uk: (με τζαμαρισμα Suicide & Redemption ως εισαγωγη)
Nashville, TN 2009 :us: (World Magnetic, επισης με Lemmy επι σκηνης)

Lemmy2

The Chase Is Better Than The Catch

Ο 14χρονος εαυτος μου τον Ιουνιο του 1995 ειχε μολις τελειωσει την Β’ Γυμνασιου, αναρωτιοταν γιατι η Νατασσα που καθοταν στο θρανιο ακριβως μπροστα δεν ακουμπουσε πλεον τα ποδια της στα δικα μου οπως τους προηγουμενους 2 μηνες, ανυπομονουσε καθε πρωι για το απογευμα στο οποιο μπορουσε να παει να παιζει μπαλα στο κοντινο δημοτικο σχολειο για 3 ωρες καθε μερα, και περιμενε πως και πως το καλοκαιρι στο οποιο θα μπορουσε να κανει παρεα με τον ξαδερφο του, που του μαθαινε νεες μουσικες. Δεν ειχε ιδεα οτι δε θα ενδιαφεροταν ρομαντικα ποτε για την Νατασσα ξανα και μαλιστα θα την εβρισκε σπαστικη, οτι οσο θα εγραφε αυτες τις γραμμες 30 χρονια αργοτερα θα επρεπε να κανει διαλειμμα για να παει να παιξει μπαλα σε ενα παρκο με θεα ολο το Manhattan, και πως με τον ξαδερφος του θα μιλουσαν μια φορα καθε 3-4 χρονια στον επομενο αιωνα. Ακομα κι ετσι, το οτι μετα απο σχεδον 30 χρονια παιρνουμε δυο ακομα διασκευες των Metallica σε τραγουδια των Motörhead, ειναι μαλλον πιο απιστευτο απο ολα αυτα.

Το The Chase Is Better Than The Catch ειναι ενα τραγουδι που δεν ηξερα καν την υπαρξη του μεχρι πριν 2 εβδομαδες, οταν και το ακουσα για πρωτη φορα στο LOAD Remastered Box Set. Δεν χρειαζονται πολλα λογια. Προκειται για ενα πωρωτικο τραγουδι, και λατρεψα με τη μια και τις δυο εκδοσεις, και αυτη των Motörhead, και αυτη των Metallica. Ο χρονος θα δειξει αν αυτο που θα πω ειναι λογω κορεσμου, αλλα το προτιμω αναμφισβητητα απο τα Stone Dead Forever, Damage Case & Too Late Too Late. Τοσο, που αναρωτιεμαι πραγματικα γιατι δεν “περασε το πασο” ωστε να μπει στη θεση καποιου απο αυτα στο Hero Of The Day EP. Μαλιστα οι Metallica το επαιξαν τοσο καυλωτικα, που οπως ειπα και στον @shadowking69 , The Cover Is Better Than The Original :sunglasses:

Αρχικη Συνθεση: Motörhead - The Chase Is Better Than The Catch

(We Are) The Road Crew

Ο,τι εγραψα αποπανω ισχυει στο περιπου και για αυτο εδω το τραγουδι, μονο που εδω εχουμε ακομα μια πολυ ευχαριστη εκπληξη. Φωνητικα απο τον Jason Newsted στην διασκευη των Metallica. Σιγουρα η φωνη του Jasonic ειναι ιδανικη για οποιαδηποτε διασκευη σε Motörhead, ποσο μαλλον οταν εχουμε χυμαδιο εντελως και γουσταρουμε τιγκα. Μου φαινεται σουρρεαλ το οτι δεν το εχουν παιξει ποτε ξανα ζωντανα μετα απο το 1995, ειδικα οταν θα ηταν φανταστικη ιδεα να το αφιερωνουν στο road crew τους που κανει τρελη δουλεια εδω και καμποσες δεκαετιες.

Και καπου εδω φτανει στο τελος της αυτη η μακροσκελης αναρτηση. Η Νατασσα εχει ζησει ολη της την ζωη στο προαστιο που μεγαλωσαμε μαζι, τον ξαδερφο τον εχω δει απο κοντα 3 φορες τα τελευταια 15 χρονια εκ των οποιων μια ηταν ο γαμος του (δεν ηρθε στον δικο μου αν και τον εκανα Ελλαδα!), και εγω σκοραρα με απευθειας φαουλ χθες βραδυ, αν και χασαμε 3-2. Και καπως, οι Metallica εχουν υπαρξει μια σταθερα στις ζωες πολλων απο εμας εδω και πανω απο τρεις δεκαετιες και μας δινουν υλικο απο τοτε.

Αρχικη Συνθεση: Motörhead - (We Are) The Road Crew

Whiskey A Go Go, CA 1995 :us: (Γενεθλια Lemmy, ολες οι διασκευες μαζι)

Ειναι καλυτερες οι εκδοσεις των Metallica απο τις αυθεντικες?
Εμενα μου αρεσουν και οι 6 παραπανω, κυριως λογω του James (ή του Jason!) στα φωνητικα. Αλλα οπως ειπα και στην αρχη, δεν ειμαι καν σοβαρος φαν της μουσικης των Motörhead. Ειναι απο τις περιπτωσεις που καταλαβαινω απολυτα το πως αρκετος κοσμος θα προτιμαει τις αρχικες εκδοσεις των τραγουδιων, ειδικα μιας και εν προκειμενω εχουμε πολυ χυμα διασκευες στο studio, ηχογραφημενες σε 2-track και διχως καμια ιδιαιτερη επεξεργασια περαιτερω. Ας πουμε οτι ο διαιτητης διεκοψε το ματς λογω επεισοδιων με το σκορ στο 3-3.

Ποια ειναι η αγαπημενη σας διασκευων των Metallica σε Motörhead?
  • Overkill
  • Damage Case
  • Stone Dead Forever
  • Too Late Too Late
  • The Chase Is Better Than The Catch
  • (We Are) The Road Crew

0 voters

14 Likes

Να πουμε και κανα δυο ιστορικά ακομη πραγματάκια, ετσι για τη σαχλαμάρα

Ο Lars ηταν προεδρος του fan club των Motorhead (; ποιος ξέρει αν όντως ίσχυε αυτό - μάλλον σε αυτο το κλαμπ ηταν μονο ο Lars και ο Cliff) , ειχε παει και ειχε γνωρίσει τον Lemmy πριν κυκλοφορήσει το Killem All (εχω διαβάσει στο παρελθόν διάφορες εκδοχές για τη γνωριμία τους ) και ο James ειχε το μουσι απο το 1988 εως το 1996 ως φορο τιμης στον Lemmy (obsessed with Lemmy ηταν τα δικά του λόγια).

Οι Motorhead έχουν διασκευάσει το Enter Sandman (ο Lemmy παντα ελεγε ποσο καταπληκτικό riff εχει το συγκεκριμένο τραγούδι) και το Whiplash.

4 Likes

Δεν ειναι φανταστικο το οτι αν ειχα κανει αυτο το ποστ με αυτο το πολλ οποιαδηποτε στιγμη τα τελευταια 3 χρονια μεχρι πριν 2 βδομαδες, λογικα το Overkill θα ειχε κερδισει με χαρακτηριστικη ανεση? :stuck_out_tongue:

4 Likes

Οι διασκευές είναι όλες στο ίδιο επίπεδο, ακόμη και αυτή με τον Jason έχει γούστο. Ψήφισα The Chase… γιατί είναι το αγαπημένο μου από Μοtorhead. Το Garage Inc. είναι πολύ ωραίο αλμπουμάκι Όπως αντίστοιχα το Undisputed Attitude των Slayer παρά τις Ηardcore-ιές του.

5 Likes

Οι metallica το μετράνε και ως κανονικη studio κυκλοφορία ! :smiley:

2 Likes

Τσεκάρει γρήγορα αν συμβαίνει το ίδιο και με το Λουλου :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Ειναι Lou Reed με Metallica.

Οπότε οχι . :grin:

2 Likes

Δεν εχει καμια σημασια αν θεωρουν κανονικη κυκλοφορια το Lulu οι Metallica, αλλα αν το θεωρω ΕΓΩ κανονικη κυκλοφορια, και ως εκ τουτου αν θα κατσω καποια στιγμη μεχρι το 2030 να γραψω μακρυναρια για τα τραγουδια του… και η απαντηση ειναι ΝΑΙ :sunglasses:

1 Like

Ήρθε το κουτί
Το άνοιξα
Ναι τι;
Είμαι από αυτούς
Το χαζεψα κι έβαλα αυτό να παίζει

Η μη ψύχραιμη αντίδραση μου στα πρώτα 10"
υποδηλώνει πως θα γίνω ρεζίλι του χρόνου

17 Likes