Ναι
Σιγα το δυσκολο κομματι για τον Λαρς, οταν εχει γραψει Battery και Dyers Eve
Πανε 25 χρόνια, ε?
Αντικειμενικά, αν δε σου αρέσει το Whiskey in the Jar, το οποίο θεωρείται καλή διασκευή γενικώς (καλά, για 'μένα είναι κορυφαία), δε δίνω πολλές πιθανότητες να σου αρέσει το Borderline…
Μικρη σημασια εχει. Η ταχυτητα στα τυμπανα χωρις πολλες αλλαγες σε ρυθμους, ποσο μαλλον οταν πρεπει να διατηρηθει μολις για 4 λεπτακια, ειναι μια πολυ ευκολη “ασκηση” απο δεκαδες αλλα πραγματα που εχει παιξει και παιζει ακομα ο Lars.
Συμφωνω παρα πολυ με αυτο, η διασκευη σε Elton John ειναι μια απο τις λιγες φορες που εχω ακουσει διασκευη Metallica και εχω πει οτι δε μου αρεσει καθολου. Μια ακομα περιπτωση ειναι οι εντελως χυμαδιο διασκευες σε Ramones.
Απο την αλλη, για μενα τραγουδια οπως Astronomy, Whiskey In The Jar και Turn The Page τα εχουν ανεβασει 2-3 επιπεδα σε σχεση με τις οριτζιναλ εκδοσεις απο αλλους καλλιτεχνες. Και δεν προκειται με τιποτα για επανεκτελεσεις νομιζω, οταν εχουν μπει καμια δεκαρια layers απο βαριες κιθαρες, αναμεσα σε πολλα αλλα.
Αν το ειχε παρει τοις μετρητοις, νομιζω θα ειχε δοκιμασει πολλα (και πολυ) διαφορετικα στυλ απο αυτα που εχουν διασκευασει οι Metallica, και τα οποια με εξαιρεση το Loverman κινουνται ολα σε πολυ κοντινα genres. Παντως η δηλωση ισχυει 100% για οσα τραγουδια εχει επιλεξει να τραγουδησει, τα εχει παει φανταστικα σε ολα.
Γενικά συμφωνώ εκτός από το astronomy που στιχουργικά είναι κάπως κομμάτι μιας μεγαλύτερης ιστορίας για τους boc, και έχει μια μυσταγωγικη συγκεκριμένη ατμόσφαιρα, που οι Metallica δεν μπόρεσαν να βγάλουν. Για τις υπόλοιπες διασκευές τους θα προτιμήσω τις δικές τους εκδόσεις γενικά. Τα ανεβάζουν τα κομμάτια, ακόμα και κλασσικουρες όπως το turn the page και το whisky. Το remember tomorrow είναι ιδιάζουσα περίπτωση, αφού σίγουρα το παίζουν καλύτερα από το ντεμπούτο μειντεν, αλλά ο Ντίκινσον ζωντανά το έχει σε κάτι φοβερές εκτελέσεις σε bootlegs από εδώ και από εκεί. Καλό bootleg έχουν και οι ταλικα σε αυτό αλλά δε το παίζουν ολόκληρο. Το ξεκίνημα με την μελαγχολική κιθάρα του het πάντως είναι εκπληκτικο.Am i evil, cadabra, die my darling είναι ΠΟΛΥ ανώτερες οι Metallica εκδόσεις. Θυμάμαι και ένα medley το οποίο είχαν βγάλει για τον dio, είχε τούμπανο το kill the king μέσα, αλλά και την ατυχή επιλογή του stargazer που ήταν ερμηνεία ζωής για τον Ronnie και δε μπορεί να πει άλλος.
πάντως στο Tuesday’s Gone είμαι με @hopeto
η μελαγχολία που βγάζει η ερμηνεία του Ρονι είναι παράλληλα και γλυκόπικρη , έχει κάτι που δεν μπορώ να το προσδιορίσω καλύτερα , έχει μια θλίψη και νοσταλγία αλλά δεν είναι στενάχωρο , όπως και η μουσική ( αυτή βασικά δίνει τη γεύση )
Δεν το πιασε αυτό τόσο πολύ ο Τζειμς στο συγκεκριμένο με την ερμηνεία του imho , πιο θλιμένη η ερμηνεία του
αξεπέραστοι στα αυτιά μου οι Lynyrd Skynyrd
τι νόημα έχει να κάνεις διασκευή αν δεν το πεις με τον δικό σου τρόπο;
Δεν διαφωνώ για το Tuesday’s gone.
Live εκτέλεση ειναι βέβαια ΟΚ.
Το χαβαλε τους έκαναν οι άνθρωποι.
Τις διασκευές τους στα δικα μου αυτιά , τις προσεγγίσουν ως οπαδοί - γενικά δεν τις παίρνουν και τοοοοοσο σοβαρά .
Πάντως, αφήνοντας στην άκρη τον Hetfield σαν ερμηνευτή, παίζει και η οπτική του καθενός ρόλο. Κατά βάση στο μυαλό μου οι Metallica επιμεταλλοποιούν τα τραγούδια. Τα κάνουν πιο βαριά, πιο σφιχτοδεμένα, κάποιες φορές δουλεύει πολύ καλά, άλλες όχι στα αυτιά μου. Δεν αρκεί να είσαι καλός μουσικός για να μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε είδος μουσικής. Και φυσικά δεν πάει μόνο στους Metallica αυτό. Για μένα δεν δουλεύει ο Κουφέτος στους Σάμπαθ πχ, ούτε οι μπάντες του Alice Cooper τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει να κάνει με ικανότητα αλλά με feel. To Κill the King πχ, εγώ το ακούω και λέω ΟΧΙ. Σε άλλους αρέσει.
Aσφαλώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις αλλά το να έχεις ασήκωτες (τηρούμενων των αναλογιών) κιθάρες στο Astronomy πχ έναντι των πιο rock των BOC, ή αυτές στο chorus του Turn the Page που οκ, πατάνε εντελώς πάνω στο chord progression του τραγουδιού, δεν αρκεί στο μυαλό μου για να μην τα χαρακτηρίσω επανεκτελέσεις. Anyway. Θα συμφωνήσω εντελώς πως κι εμένα μου φαίνεται πως δεν τις παίρνουν σοβαρά τις διασκευές τους αλλά περνάνε καλά οι ίδιοι κυρίως.
Το ωραίο με τους Metallica είναι ότι έχουν χαρακτήρα, και συνήθως το μεταφέρουν στα κομμάτια που διασκευάζουν.
Έχοντας αγοράσει το Melissa πριν κάνουν το medley στους Mercyful Fate, ο ήχος μου φαινόταν δεινοσαυρικός, και μιλάμε για το 1996 ξερω γω. Ε οι Metallica το απογείωσαν με την ηχάρα και την αγνή οπαδική κάβλα που έβγαλαν. Οπως σχεδόν σε όλες τις διασκευές τους.
Για μένα οι λιγότερο καλες τους στιγμές είναι τα κομμάτια των Discharge, που παραείναι γυαλισμένα, τα Ramones που δείχνουν μια παρακμή, και κάποια σημεία από το Ronnie Rising, κυρίως το Stargazer, αλλά και πάλι σε όλα αυτά νιώθεις την αγάπη τους για τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια.
Στου Elton John εγώ προσωπικά γουστάρω τρελά.
Προφανως υπάρχουν τραγούδια που προτιμώ να ακούσω από Metallica, κυρίως για τη φωνή του Hetfield και για τον ήχο, που πάντα είναι καλύτερος.
Well said @shadowking69 .
Y.Γ. Ναι το when A blind man cries απο deep Purple θα το ακούσω αλλά δεν με χάλασε και η metallica way εκδοχή - όχι οτι το ψάχνω να το ακούσω και ποτέ.
Υ.Γ2. χωρίς δόση ειρωνείας πείτε μου ποια άλλη μεγάλη μπάντα έχει υποστηρίξει έτσι τις διασκευές της; Ρε άνοιξαν στο Donington το 1995 (άλλη η βαρύτητα τότε ο Headliner σε ένα τέτοιο festival ε ) με το Breadfan και έκλεισαν με το So What. Τι άλλο να πούμε.
Και στην Load περιοδία άνοιγαν με So What
Ο αρχηγός είχε πει ότι πρόκειται για τραγούδια που εύχεται να είχε γράψει ο ίδιος. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που τα διασκεύασαν. Δύσκολα ακούς τέτοια λόγια από άτομα που έχουν φτάσει στην κορυφή του παιχνιδιού
καλά εννοείται! Και το Remember Tomorrow μόνο με Παυλάρα!
και ο Het το ίδιο πιστεύει !
Σημερα εχω off απο δουλεια, με ψησατε να κατσω ΙΣΩΣ να ανεβασω την αναρτηση για Motorhead… Δεν υποσχομαι τιποτα βεβαια, καθως το μωρο ειναι το αφεντικο παντα Θυμιζω το προγραμμα για οποιον το εχει ξεχασει σε αυτα τα τρια χρονια που δεν ανεβασα τιποτα (?) γιατι βρηκα καινουρια δουλεια, παντρευτηκα, πηγα στην αλλη ακρη του κοσμου, και εκανα παιδι:
Επισης, ξεχασα το poll για την αγαπημενη σας διασκευη σε punk απο Metallica (εξαιρουμενων των Ramones παντα), αρα θα το προσθεσω σε αυτο εδω το ποστ. Σορρυ @furor , τα εσπασα τα Last Caress και Green Hell… μου ειχες πει πριν 3 χρονια να μην τολμησω, αλλα τολμησα
0 voters
Ναι ναι , ούτε εγώ διαφωνώ σε αυτό
Πράγματα που γουσταραν πολύ διασκεύασαν , εννοείται
Και συμμερίζομαι την άποψη ότι οι περισσότερες από αυτές τις διασκευές είναι αν μη τι άλλο φανταστικές με χαρακτήρα κλπ κλπ
Εμεις
Ειπα μεγάλη!
Ναι οκ οι Pearl Jam ειναι μια μπάντα.
Ηθελα να πω και Guns αλλα έχουν πεθάνει καλλιτεχνικα πανω απο 30 χρόνια.
Νταξει το τραγουδακι που ειχαν βγαλει για το End Of Days πλακα ειχε.
Απο κει και υστερα βεβαια, τιποτα αξιο αναφορας.
Last Caress/ Green Hell γιατί το έσπασες ρε;;; Έτσι το μάθαμε έτσι το αγαπήσαμε