και ομως, δεν δυσκολευτηκα, λιγο scroll down ήθελε, αλλα το αφηνω εδω, ασχολησου με κατι αλλο βαριεμαι.
Παω να ακουσω μπλακ αλμπουμ
Το …and justice for all είναι πατριωτικό; Ο τελευταίος στίχος του Pledge of Allegiance δεν είναι;
Το Aces High προωθεί το carpet bombing που έκανε η RAF;
Το reach που γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις είναι αρκετά μεγάλο.
Ενταξει, δεν ειναι και σαν του Λεξ.
Εφτιαξα μια λιστα με 10 τραγουδια που εξυμνουν την Αμερικαρα μας
Αυτό το σχόλιο τώρα, μετά από όλη την κουβέντα περί πλαισίου, ή είναι εσκεμμένα ανίδεο για να προκαλέσει, ή είναι όντως ανίδεο.
Και στις δύο περιπτώσεις, θα πω ναι, είναι πατριωτικό, έχεις δίκιο. Και το “God Save the Queen” ήταν φιλοβασιλικό.
Okay, καταλαβαίνουμε πώς διαφέρει όμως μια επίσημη ηχογράφηση από το να μαλακίζεσαι στο στούντιο, σωστά;
Όπως και να χει, ευχαριστώ για το κοντεξτ του “America”. Προφανώς το ίδιο το κομμάτι μπαίνει ως παιχνιδιαρικη αναφορά, αυτό μπορώ να το δω. Το ειρωνικό του πράγματος μου διαφεύγει, πώς ακυρώνει όλη την υπόλοιπη σημασιολογία.
Ίσως επειδή εκφράζει τις ανησυχίες ενός Πορτορικανού για το ρατσιστικό υπόβαθρο της Γης της Επαγγελίας, κάτι που θα μεταμόρφωνε το “Don’t Tread On Me” σε πολύ πιο αντικαθεστωτικό από το Justice. Πιθανό.
Τεσπά, κουλουβάχατα
Το Black Album είναι ιστορικό, αλλά εγώ έχω κρατήσει μόνο τα μισά κομμάτια.
Οχι, απλά αποδεχόμαστε πως κάποιοι άνθρωποι έχουν διαφορετικά βιώματα και άρα απόψεις από εμάς και από τη στιγμή που αυτές δεν είναι ακραίες πάμε παρακάτω. Σε κάποιους αρέσει ο πλουραλισμός και δεν επιζητουν τη στρατευμένη τέχνη.
Αλίμονο δηλαδή αν πρέπει να υποβαθμίσουμε—conservative leaning έστω—libertarian απόψεις για να μη συγκρουστούμε εσωτερικά.
Απάντησε και στο δεύτερο μισό του σχολίου μου και θα σου πω τι ακριβώς ήταν ανίδεο και τι ηταν reach σε όλη αυτή την κουβέντα.
Για το Aces High; Ξέρω γω, από τους στίχους δεν προκύπτει, καλύπτει συγκεκριμένο γεγονός. Αν η ερώτησή σου είναι περί Βρετανίλας των Maiden και πόσο βλαμμένοι είναι αυτοί με το κράτος τους, θα σου πω ότι υπάρχουν άλλα τραγούδια τους πολύ πιο ένοχα.
Το point να φέρεις τους Maiden στη συζήτηση ποιο είναι;
Ήθελε και ένα SOD η λίστα
Ομολογουμένως όχι, καρδούλα χαχ.
Σε αυτό συμφώνησαν όλοι εδώ μέσα για το θέμα που συζητιέται, δεν ξέρω γιατί επανέρχεται διαρκως πέρα από αμυντικούς λόγους
Και αυτό είναι μια ψευδης διχοτόμηση των απόψεων που έχουν ακουστεί και δεν ξέρω τι προσφέρει στην κουβέντα, μαζι με τις οποίες γενικεύσεις.
Θελω τοσα να γράψω αλλα ναι ΟΚ εγω είμαι φανμποης και δεν ξέρω.
Θα κάτσω στη γωνια μου και θα διαβάσω τα υπέροχα σχολια απο εκείνους που ξέρουν.
Το μονο σχόλιο ειναι ναι μωρε ας υποβαθμισουμε όπως μπορούμε ενα απο τα πιο μοσχοπουλημενα άλμπουμς ολων των εποχών , που εχει ορίσει ήχο, είδος, attitude - Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, ζητω το ΠΑΣΟΚ Ελληναρες μου - γιατί μας κανει κουλ να μην είμαστε μερος της μάζας.
Yeah ζήτω το wiki !
Δανός κουλός ντράμμερ καπιταλιστής, Αμερικανάρας μέτριος τραγουδιστής με αμφίβολες πολιτικές απόψεις σύμφωνα την ελληνική επαναστατική αντίληψη των πραγμάτων - ψιλοκαλός στην κιθάρα, ψιλοΦιλιπινέζος κουλός κιθαρίστας, ένας Αμερικάνος μπασίστας που πέθανε νέος οπότε έχει σέβας - αν και είχε κοινά χόμπυ με τον Αμερικανάρα, ένας Αμερικάνος μπασίστας που παίζει με πένα, ένας Μεξικάνος μπασίστας χαζοχαρούμενος, παιδική στιχουργική, εύκολη και προβλέψιμη μουσική. Μαθηματικά, αν τα βάλεις κάτω, όλα λάθος τα έχουν κάνει. Θέλει πολλή τύχη για να φτάσεις εκεί που έφτασαν.
Απο πότε ειναι λαθος να παιζεις μπασο με πενα; ![]()
ΖΗΤΩ!
ΞΑΝΑΖΗΤΩ! Γιατί πόσταρα τις απόψεις του James για το Don’t Tread On Me ![]()
ΥΓ: Το Black Album κάνει πλάκα σε οτιδήποτε ακούτε
ΥΓ1:
και καλές διασυνδέσεις ![]()
Δεν υπάρχει ευκολότερο πράγμα από την αποδόμηση του οποιουδήποτε επιτυχήμενου, σύμφωνα με τα προσωπικά κριτήρια του οποιουδήποτε από εμάς. Ο καθένας μας μπορεί να έχει ή να βρει διάφορους λόγους, με τους οποίους δε συμφωνεί και να “στήσει στον τοίχο” (βαριά έκφραση, οκ) πχ τον Hetfield, από την άλλη άκρη της γης, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν κανένα κουλτουροπολιτισμικό κριτήριο - και κρατώντας μόνο αυτά που συμφέρουν για την εν λόγω αποδόμηση - , απλά και μόνο επειδή έχει μεγαλώσει σε ένα διαφορετκό μέρος του πλανήτη (με βαριά ιστορική σημασία μεν, με τι σημερινή ιστορία όμως; Ρητορικό ερώτημα). Άλλωστε, τι πιο εύκολο και σύνηθες από το “οι Αμερικάνοι είναι ηλίθιοι”.
Το δύσκολο είναι η “δόμηση”, που πολύ σπάνια επιτυγχάνουν διάφοροι “μέτριοι” και “αμφιβόλου ποιότητας” και χτίζουν μια αυτοκρατορία όπως πχ είναι η Metallica Incorporated.
Το Justice μας συμφέρει να το ξεχάσουμε, κρατάμε το Don’t Tread on Me. Εγώ σου λέω ότι το Justice έχει μέσα περισσότερη αμερικάνικη αγάπη, από ό,τι το Don’t Tread on Me, καυτηριάζοντας τη διαφθορά και την υποκρισία της χώρας που αγαπάει ο στιχουργός. Γιατί αν δεν την αγαπούσε, δε θα έμπαινε καν στον κόπο να γράψει για αυτά που τον ενοχλούν.
Δεν είναι θέμα κομμουνισμού φίλτατε, είναι θέμα νοοτροπίας - χωρίς να ειρωνεύομαι. Με φιλική καλοκαιρινή διάθεση.
δηλαδη εσυ αυτο καταλαβες απο τη συζητηση που προηγηθηκε?
Όχι, αυτό δεν είναι quote από κάποιον εδώ μέσα, είναι μια κοινή αίσθηση και αναφέρθηκε ως τέτοια. Αλλά, αυτό που καταλαβαίνω εγώ από την κουβέντα που έχει προηγηθεί είναι ότι σχεδόν απαγορεύεται κάποιος να αγαπάει την πατρίδα του και σε περίπτωση που αυτό δε συμφωνεί με τα δικά μας πιστεύω, είναι δικαιωματικά δακτυλοδεικτούμενος. Προσωπικά μιλώντας, χωρίς να έχω κι εγώ καμιά ανάγκη να προβάλω την αγάπη μου για τη χώρα μου - δε με ενδιαφέρει καν το θέμα με τις χώρες και τις σημαίες - καταλαβαίνω όμως τι σημαίνει να αγαπάει κάποιος τη χώρα στην οποία μεγάλωσε. Ειδικά οι αμερικάνοι, στο θέμα της αγάπης προς την πατρίδα, τρώνε μονο πλύση εγκεφάλου, από τη στιγμή που γεννιούνται ακούνε, βλέπουν, νιώθουν μεγάλη περηφάνεια για τη χώρα τους. Υποσυνείδητα αυτό τους ακολουθεί για πάντα. Είναι περήφανοι για τη χώρα τους. Και σε εμάς ισχύει το ίδιο, με την ένοια ότι μας μεγαλώνουν κατά κυριο λόγο με τη λογική ότι η Ελλάδα είναι κάτι ανώτερο πολιτισμικά, μόνο που η διαφορά της Αμερικής με την Ελλάδα, είναι ότι η Αμερική είναι όντως παγκόσμια δύναμη σχεδόν σε όλους τους τομείς, το οποίο ενισχύει και την ανωτέρω άποψη των ίδιων των αμερικάνων.
Εμένα το μόνο μου θέμα είναι ότι συγχέεται η λέξη “αγάπη” με την τοξικότητα. Και ειδκά σε εμάς, λόγω των φασιστοειδών που έχουν καπηλευτεί την έννοια “αγάπη προς την πατρίδα” όλο αυτό παίρνει διαφορετικές διαστάσεις και πάντα βγάζει αντίδραση. Αλλά όχι, προσωπικά δέχομαι να αγαπάει κάποιος το σπίτι του, εκεί μεγάλωσε, από εκεί έχει εμπειρίες, αναμνήσεις κτλ. Είναι λογικό να το αγαπάει. Όταν όμως θεωρεί ότι ΠΡΕΠΕΙ να επιβάλει την πατρίδα/σπίτι του ως ανώτερη φυλετικά κτλ εκεί ναι, διαφωνώ κάθετα και είμαι αντίθετος.
Το φίδι στο black album το 1990 προσωπικά δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με δεξιά ρητορική. Συμβολίζει ανεξαρτησία, ελευθερία κτλ, πράγματα για τα οποία οι Metallica της τότε εποχής ανέκαθεν έγραφαν στα τραγούδια τους και το παραλληλίζουν με την ίδια τους την πορεία ως αμερικάνικη μπάντα (με διάφορες φυλές εντός μπάντας). Μέχρι εκεί το φτάνω προσωπικά στο πολιτικό επίπεδο.
Εκτιμω τον ψυχραιμο τονο, διαφωνω σε διαφορα, συμφωνω σε αλλα, αν και πιστευω καλο ειναι να γινεται συζητηση/απαντηση επι οσων λεγονται, οχι οσων ψυχανεμιζομαστε στον αερα, αυτο κρυβει projections ή δεν ξερω τι (γενικο σχολιο).
Δε χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα. Το ψυχανέμισμα όμως πώς προκύπτει;