Μetallica

Προσωπικα δεν καταλαβα κανεναν που ψεγει στους ‘Tallica για κατι παραπανω απο μια στιγμη της πορειας τους (και των οσων ελεγαν για αυτη) και επιχειρει μια ολικη αποδομηση του brandname τους ή και με αφορμη αυτο μια εφ’ ολης της υλης επιθεση στον πατριωτισμο καποιων καπου στον πλανητη.

Γνώμη μου ε.

Προφανώς δεν πήγαινε για σενα .

Να μην το πω wiki , να το πω ιντερνέ.

Καλες διασυνδέσεις, η Q Prime ξέρει να τους μαζεύει, αλλα δεν ηξερε να μαζέψει τον Het , οταν γράφουν μη μετσαλ φταίει ο Lars, οτι ξέρετε και καλα “μεμπτό” - call me SKOM - το παίζετε έξυπνοι λες και η μπάντα δεν έχει δωσει την άδεια για ολα αυτα και μπλα μπλα.

Ευτυχώς που υπάρχει λοιπόν το ιντερνέ να μας πει για το ακραιο των Metallica ότι δεν ηταν ακραίο το 83 και το 84 , να μας πει και τι ειναι το underground λες και δεν ήταν το ίδιο το underground οι Metallica όταν ξεκίνησαν.

Κάποιες απόψεις μου ακουγονται: ποίος Βαν Γκογκ μωρε με την Έναστρη Νύχτα ωχου - εχετε δει πως ζωγραφίζει ο Μπάμπης;
Και εντάξει η μιση Γουερνικα ειναι μαλακια και ο ίδιος ο Πικάσο εχω ακούσει οτι ηταν παπαρας οποτε γιατι να εκτιμησω το γέρο κιθαρίστα.

6 Likes

Δεκτή η γνώμη σου, προσωπικά από τα παραπάνω κατάλαβα ότι υπάρχει επιθετική διάθεση, συγκεκριμένα σχετικά με την αγάπη του Hetfield προς την πατρίδα του, και ό,τι αυτό δεν κάθεται καλά σε κάποιους από εμάς. Και ότι το φίδι στο εξώφυλλο είναι ένα παράδειγμα δεξιάς ρητορικής. Και προσπαθώ να εξηγήσω ότι οι αμερικάνοι και ο πατριωτισμός τους είναι σχεδόν αλληλένδετες έννοιες. Δεν ξέρω το ψυχανέμισμα που το είδες, αλλά οκ. Όλες οι γνωμές δεκτές είναι, μέχρι να μην φτάνουν στο σημείο της επιβολής του “σωστού”. Δεν είναι ότι έχουν κι ανάγκη οι Metallica από τη δική μας άποψη, είτε τους κατηγορούμε, είτε όταν “αμυνόμαστε” υπέρ αυτών.

1 Like

Δεν ξέρω ποιος πραγματικά πήγε να επιβάλλει ποια άποψη σε διαφωνούντες (ακόμη και στο ποια κομμάτια θα έπρεπε να τους αρέσουν) πάντως σε αυτό το νήμα και δεν θέλω να το ψάξω.

Το να ερμηνεύεται ένα σύμβολο/κομμάτι πάντως και δηλώσεις εντός πλαισίου και εποχης, αλλά και συνέπειας του στο μέλλον, είναι κάτι υποκειμενικό μεν αλλά η εγκυρότητα του καθορίζεται από την εκάστοτε επιχειρηματολογία.

Γιατί αλλιώς, θα μπορούσε να πετάει ο οποιοσδήποτε τέτοια:

Και να προκαλεί το ίδιο μπαχαλο με δηλώσεις περί “εθνομηδενιστων” και άλλων αφορισμών

1 Like

@drenie

Απόλυτα κατανοητή και αποδεκτή η αγάπη σου για την μπάντα φίλε μου, αλλά καλό θα ήταν να ηρεμήσεις λίγο. Επιτρέπεται να ασκείς κριτική σε ένα συγκρότημα ή έναν καλλιτέχνη, αλλιώς καλύτερα να πάμε να φουντάρουμε όλοι.

Και ελπίζω να μην απαντήσεις σε στυλ “εσείς να ηρεμήσετε”, γιατί ούτε φουλ ισοπέδωση σε κάτι ή κάποιον ή κάποιους έχω δει εγώ εδώ ούτε τίποτα τέτοιο.

Δεν ξέρω τι σε ενοχλεί.

Μπορείς να το κάνεις συγκεκριμένο;

Και δεν ειναι η αγάπη για τη μπάντα.

Ειναι η νοοτροπία και η αντίληψη των πραγμάτων για τέχνη, δημιουργους , συνθήκες κτλ .

Απλα αυτή την εκφράζω συνήθως με αφορμή την μπάντα. δηλαδή για πράγματα και καταστάσεις που εχω ασχοληθεί.

@apostolisza8 Συμφωνώ. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει επιχειρηματολογία του ίδιου του Hetfield και πριν και μετά το Don’t Tread on Me, επιλέγω να κρατήσω αυτή. Αν το λέει για εμπορικούς σκοπούς, δηλαδή με ουδέτερη άποψη να κρατήσει και το κεντρώο, και το δεξί και το αριστερό ακροατήριο μαζί του, είναι κάτι που όντως είναι για 'μένα στο πλαίσιο του ψυχανεμίσματος και πως επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι να μεταφράσουμε κάποιες καταστάσεις, σύμφωνα με τα δικά μας πιστεύω.

Όντως; Εγώ είμαι ο ενοχλημένος της υπόθεσης; Όχι εσύ, που έχεις βγει παγανιά με τη διαδικτυακή βαριοπούλα και “θα σας δείξω εγώ αλλόθρησκοι”;

Ξαναλέω, η κριτική, ακόμα και στη μεγαλύτερη μπάντα στον κόσμο, είναι - πρέπει να είναι - θεμιτή. Πες ότι συμφωνείς με ό,τι συμφωνείς και ότι διαφωνείς με ό,τι διαφωνείς (π.χ. ότι οι Metallica ήταν ποτέ ακραίοι - εμένα αυτή είναι η άποψή μου και θέλω να πιστεύω ότι τη δικαιολόγησα). Αλλά κάπου ώπα με την κατακεραύνωση όσων απλά δεν αποθεώνουν (ούτε καν μηδενίζουν - που κι αυτό δηλαδή κανονικά θεμιτό θα έπρεπε να είναι, σιγά το πράγμα).

Εσυ ειπες ηρέμησε.

Εγω δεν ειπα κατι προσωπικο σε κανέναν .

Ειναι θέμα συμπεριφοράς και αντίληψης.

Αλλοι εχουν κουνήσει το δάχτυλο και δείχνουν να ξέρουν πως εχει σκεφτεί ο καλλιτέχνης (και ποίος ειναι ο καλλιτέχνης) πριν απο 30 και 40 χρόνια - κάνοντας τηλε μεταφορά στις αντιλήψεις/νοοτροπιες του σήμερα , σύμφωνα ομως με τα δικα μας δεδομένα.

Επίσης δεν χαρακτήρισα κάποιον φανμποη - γενικώς δε χαρακτηρίζω, δεν το κανω ως άνθρωπος- όπως άφησες να ευνοηθεί για μένα αρα και biased υπερ της μπάντας αρα ηρέμησε που δεν δέχεσαι και κριτική για τη "μπανταρα"που σου αρέσει .

Το να μη σου αρέσουν οι Metallica/ Maiden/ Black Sabbath/ Priest κτλ μια χαρά ειναι .
Να μεταφράζεις το έργο τους όπως θέλεις για να δικαιολογείς τις απόψεις σου ειναι που μου κάνει εντύπωση (αρνητική- και δεν θα παρω και σοβαρά αυτές τις απόψεις).

3 Likes

Αυτό σου λέω όμως, ότι είναι ΟΚ να “κουνάς το δάχτυλο”. Γιατί να μην το κάνεις; Επειδή είναι οι Metallica; Και; Εδώ τον Θεό τον ίδιο αμφισβητούμε πολλοί. Ενώ τους Metallica δεν τους έχουμε ξεγράψει καν, ακόμα τους ακούμε, ένα μέρος της δισκογραφίας τους εν πάση περιπτώσει, κι αν αμφιβάλλεις μπορείς να ανατρέξεις σε προηγούμενα ποστ από κάποιους από μας που έχουμε “τολμήσει” να αρθρώσουμε κριτικό λόγο για ΠΛΕΥΡΕΣ του έργου των Metallica, θα διαπιστώσεις ότι αναφερόμαστε πολύ θετικά τουλάχιστον σε κάποια άλμπουμ τους, π.χ. εγώ, ο Μάνος ο Ορφ, ο Ζαμπάρας και ίσως κι άλλοι, δεν θυμάμαι τώρα.

Εκτός κι αν εννοείς ότι το κούνημα του δαχτύλου δεν πάει στους ίδιους τους Metallica αλλά στους οπαδούς τους, ή καλύτερα σε σας τους πλέον ένθερμους οπαδούς τους, στους φανμπόηδες (και ναι, έτσι σε αντιμετωπίζω, δεν είναι βρισιά - κι εγώ είμαι φανμπόης με κάποιες μπάντες), που ούτε αυτό ισχύει. Εκτός κι αν έγινε κάπου και το έχασα εγώ δηλαδή.

Τέλος, δεν θεωρώ ότι κάποιος “αδίκησε” τους Metallica με κάποια ερμηνεία του έργου τους εξόφθαλμα εκτός πραγματικότητας, ό,τι γνώμη έχει κατατεθεί εδώ ήταν με βάση συγκεκριμένα επιχειρήματα και στοιχεία. Ούτε ότι γίνεται αναχρονιστική ερμηνεία πιστεύω πως ευσταθεί, για 40 χρόνια πριν μιλάμε, όχι 140 ή 240 ξέρω γω.

2 Likes

Σε επισημη ηχογραφηση επισης συμπεριελαβαν μια ξεκουρδιστη διασκευη 10 δευτερολεπτων στο Run To The Hills των Maiden, κανα 2 ρεψιματα, ενα “mommy, where’s fluffy?”, ενα “off to never neverland” στο τελος του King Nothing για να κοροιδεψουν τους εαυτους τους πως μοιαζει με το Enter Sandman, και καμποσες ντουζινες αστειακια και μαλακιες σε επισημες live κυκλοφοριες :stuck_out_tongue:

Τεσπα, χαιρομαι που καταλαβες την φαση με το τραγουδι απο το West Side Story και γιατι επελεξαν ακριβως ΑΥΤΟ το τραγουδι στην εισαγωγη του Don’t Tread On Me. Εδω βεβαια μπορει να το γυρισουν αυτοι που λενε πως “προφανως και εχει νοημα καθε τι που κανουν οι Metallica και ως καλλιτεχνες εχουν πληρη επιγνωση ακομα και του τελευταιου στιχου που μπαινει σε καθε τους τραγουδι” και να μας πουν “ε ενταξει ισως δεν ηξεραν ακριβως ποιο ειναι το υποβαθρο και το context του “America” και το εβαλαν για να εξυμνησουν την Αμερικη ενω το αρχικο τραγουδι κατακρινει τον ρατσισμο μεταξυ αλλων”. Ολα πιθανα ειναι οταν προσπαθει κανεις να αποδειξει μια πεποιθηση παση θυσια (δεν το γραφω για σενα αυτο).

Επισης, οτι και να λεει ο James στα media οταν τον ρωτανε, υπαρχει περιπτωση να εγραψε unironically τον στιχο “to secure peace is to prepare for war” ?

3 Likes

Ξέρω γω, γιατί όχι; Αφού αυτή τη στάση έχει και στην οπλοκατοχή, θέλει να έχει όπλα για να μπορεί να διασφαλίσει την ακεραιότητα της οικογένειάς του. Πού πάει αυτό;

Εεε αφου το πιστεύεις ετσι θα είναι .

Θα ηθελα να σε ήξερα καλύτερα για να σε πειράξω αλλα δεν υπάρχει λογος για παρεξηγήσεις.

10 Likes

Μωρέ πείραξέ με αν έτσι σου βγαίνει, δεν θα πάθω κάτι.

Εξήγησέ μου το εξής όμως: Θεωρείς όντως ότι τη δεκαετία του '90 ήταν τόσο ριζικά διαφορετική η πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ ώστε να μην έχει νόημα ο σχολιασμός των στίχων ενός τότε κομματιού στο σήμερα;

Ε! Όχι αυτόν

2 Likes

Fixxxed

Για τους Metallica υπαρχουν δισεκατομμυρια απτες αποδειξεις πως υπαρχουν, για τον θεο ουτε μια :stuck_out_tongue:

Καλα για το Black Album το ΜΟΝΟ που γινεται εδω μεσα ειναι αναχρονιστικη ερμηνεια και ρεβιζιονισμος, δεν γινεται και κατι αλλο.

Ας μας πει καλυτερα ομως ενας συντακτης συντηρητικου περιοδικου τι τραγουδι ειναι το Don’t Tread On Me και για την θεση στην οποια το βαζει στην προσωπικη του λιστα με τα αγαπημενα του 50 συντηρητικα τραγουδια, λογικα η γνωμη του εχει μεγαλυτερη αξια :joy:

Απο τις 8 Νοεμβριου 1986

3 Likes

Για 'μένα δεν είναι λάθος η πένα στο μπάσο, αλλά ούτε και από τα υπόλοιπα που γράφω θεωρώ κάτι λάθος.

240, 140 και 40 χρόνια πριν σχεδόν όλοι από εμάς ήμασταν είτε αγέννητοι, είτε νιάνιαρα. Μια χαρά ευσταθεί η αναχρονιστική ερμηνεία, εδώ ευσταθεί και για 20 χρόνια πριν.

Πάει στο ότι δεν μπορεί μια ερμηνεία επηρεάζεται μόνο από τον χρόνο, αλλά και από τον τόπο. Άλλος κόσμος η Αμερική, εγώ διαφωνώ 200% με την οπλοκατοχή αλλά κατανοώ ότι ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αμερική πιθανότατα έχει άλλη οπτική. Από την οποία απέχω έτη φωτός, να ξαναπώ.

3 Likes

Ο αναχρονισμός δεν έχει να κάνει με το πότε γεννήθηκες σε σχέση με αυτό που περιγράφεις, αλλά με το πόσο αυτό που περιγράφεις έχει παραμείνει αναλλοίωτο (μέσες άκρες) στο χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει

Ο Quintom δεν ξέρω πού το πήγαινε, μιλούσε για ειρωνεία ή μη, όχι για αναχρονισμό (ή ανα-τοπισμό, εν προκειμένω)

1 Like