Μetallica

Δεν μετακινηθηκε κανενα γκολποστ.

Καθε συμβολο που μια κοινωνικη ομαδα/ ή δημοσιο πρόσωπο με επιρροή, το συνδεει με κατι σε δημοσιο διαλογο, γινεται πολιτικο. Καθε δημοσια τοποθετηση, παραγει πολιτικη.

Και φυσικα αυτο μπορει να αλλαξει, λεγεται επανοικειοποιηση, ή καπηλευση, ή, ξεπλυμα. Ανάλογα την περίσταση.

Οταν ο ταδε παιρνει ενα συμβολο σε μια συγκυρια και απο ολες τις ερμηνειες του εκεινη τη στιγμη στο συγκεκριμενο πλαισιο φερνει πιο κοντα σε μια συγκεκριμενη, δεν εχει καμια σημασια τι εγινε το 1992 ή το 1792 ή το 2012 απο αλλες πολιτικες ομαδες.

Ακριβως αυτο, ειναι ο αναθεωρητισμος που παιχτηκε ως καραμελα.

Το να λεμε πως ενα συμβολο που εχει χρησιμοποιηθει απο πολιτικες ομαδες ανα εποχες και πολιτικα ρευματα δεν ειναι πολιτικο, ειναι σαν να λεμε οτι δεν ειναι ουτε συμβολο. Ειναι σκιτσο.

Αρα οποιος ερμηνευει την σπαρτιατικη ασπιδα ως συμβολο νεοναζι ειναι ασχετος, αφου η αρχικη σημασια της ασπιδας δεν ειχε καμια σχεση με αυτο. Χαιρομαι που τα βρηκαμε.

2 Likes

Δεν ειναι δυσκολο, στο βαζω και quote γιατι κρυβει και γεωπολιτικη αντιληψη της εκαστοτε περιοδου. Ό,τι καταλαβες, μεγαλος ανθρωπος εισαι.

@pantelis79 τι ελεγες για γενικευσεις και αλματα;

Αντιθετως, με τη λογικη σας, η σπαρτιατικη ασπιδα δεν ειναι πολιτικο συμβολο σημερα. Ουτε κανενα συμβολο.

Ελεγα οτι συνηθως ειναι γτπ και εξακολουθω να το λεω. Επισης, μια συζητηση για τους στιχους του Don’t Tread On Me μετα απο 34 χρονια απο τοτε που βγηκε, προσωπικα δεν εχει να μου προσφερει απολυτως τιποτα περα απο καυλαντισμα και δεν μπορω να την παρω πολυ σοβαρα. Ο,τι ο Χετφιλντ ειναι ακροδεξιος και εθνικιστης δηλαδη, και θα τον κανουμε κανσελ. Ναι, ΟΚ ρε :smile:

EDIT: και τον “ξεπλενουμε” στο φορουμ του ροκινγκ :grinning:

6 Likes

βρες μου 1 quote που το υποστηριξε αυτο.

Ακριβώς αυτό λέω και το έχω γράψει 3 φορές ήδη. Στο έχω γράψει και προσωπικά παλιότερα. Οι Metallica το χρησιμοποίησαν το 1991. Στην κυβέρνηση ήταν ρεπουμπλικανοί. Η πιο κοντινή χρήση του συμβόλου εκείνη την εποχή (και τοπικά ακόμα, κατά σύμπτωση) ήταν αυτή του Queer movement στο San Francisco.

Οπότε το να λέμε είναι πατριωτικό σύμβολο είναι ερμηνεία του 1792 και να λέμε είναι alt right είναι ερμηνεία του 2009 η του 2021. Αν θες να επιχειρηματολογήσεις για την ερμηνεία του 1991 πρέπει τουλάχιστον να μελετήσεις πως και από ποιους χρησιμοποιούνταν.

Όπως πχ δε θα πάω να σπάσω ένα αρχαίο αμφορέα που έχει πάνω σβάστικα έτσι δε θα το μεταφράσω και a priori τη Gadsden Flag σαν πατριωτική

4 Likes

1992 αυτο ε.

Ειναι μουσικά “συμβολα” το Lollapalooza και το Glastonbury ;

παραγουν πολιτικη αυτα τα φεστιβαλ?

Παράγουν οι Metallica;

Ολοι παραγουν.

Μάρτιος 1990 στη ΝΥ, Ιούνιος 1990 στο SF

Αν δεν ειναι ακροδεξιος και εθνικιστης και το φαμιλυ τον ξεπλενει, τοτε τι ακριβως συζηταμε; Ασε που του αρεσουν και τα οπλα.

1 Like

Αυτά που γράφονται.

Έχω αμφιβολίες, αλλά σε δείγμα καλής θέλησης θα σε πιστέψω προς το παρόν, και θα πω πως αν θεωρούμε τις δηλώσεις του παπαΧετ ως κίνηση αντίθετη στο anti establishment που (έστω ότι) ήταν το AjFA, και όσα αναφέρθηκαν, και οι στίχοι του κομματιού ενδεικτικοί, δεν το συνέδεσε με κάποιο επαναστατικό ρεύμα αντικουλτουρας που όρισε τη δική του πολιτική αλλά μάλλον με μια πιο κυρίαρχη αντίληψη των πραγμάτων στην εποχή, και μάλλον πιο συστημική. Για αυτό και είναι ατυχές το αλμα πως σήμαινε οτιδήποτε άλλο γενικά και αόριστα το κομμάτι τότε.

Και δεν θα εκφράσω καν την αποψη για το που κατατάσσω τον φιλελευθερο ατομικισμό την ΗΠΑ μετά το δήθεν τέλος της ιστορίας πολιτικά για να παίξω χαμηλά την μπάλα.

Καλό σας βράδυ.

2 Likes

Τελείωνε βρε παπάρι

8 Likes

Παιδιά, μπορώ να συνεχίσω με τις δηλώσεις υπερηφάνειας του Hetfield που η μουσική των Metallica χρησιμοποιούνταν ως βασανιστήριο στους κρατούμενους του Γκουαντανάμο ή δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με το “Don’t tread on me”;

Το 2003 ήταν αυτό.

7 Likes

Σωστό. Ίσως έφαγε κράξιμο τότε και έγινε πιο μετριοπαθής στις δηλώσεις του ή και τις απόψεις του.

1 Like

Βάζε όμως και καμιά πηγή γιατί ψάξιμο βραδιάτικα τον Αύγουστο δε λέει

Unfortunately, some artists are not offended by their work being used to torture. “If the Iraqis aren’t used to freedom, then I’m glad to be part of their exposure,” James Hetfield, co-founder of Metallica, has said. As for his music being torture, he laughed: “We’ve been punishing our parents, our wives, our loved ones with this music for ever. Why should the Iraqis be any different?” Such posturing may go with the territory for an artist of the Metallica genre, so there is no need to speculate about whether Hetfield is being naive or wilfully ignorant. But no sane person voluntarily plays a single tune at earsplitting volume, over and over, 24 hours a day, and expects to stay sane.

Προφανώς το πρώτο quote είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη και οπτική γωνία, το δεύτερο το εκλαμβάνω ως αποτυχημένο χιουμορακι κάποιου που δεν έχει κουράσει και πολύ το μυαλό του με το τι σκατα πάει στραβά στον πλανήτη αυτό.

Edit: Και για να ολοκληρώσω την Χετφιλντιαδα, ακολουθεί η άποψη του φίλτατου Τσατ, με την οποία και συμφωνώ σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό.

James Hetfield (often misspelled “Hatfield”), the co-founder, frontman, and rhythm guitarist of Metallica, is a complex figure whose psychological, social, and political profile can be inferred from decades of lyrics, interviews, and public appearances. Here’s a comprehensive overview based on that body of material:

1. Psychological Profile

A. Trauma & Identity

Hetfield’s formative years were marked by significant trauma. His father left the family when he was 13, and his mother died of cancer when he was 16. Both parents were Christian Scientists, refusing medical treatment—something that deeply impacted him. These themes of abandonment, resentment, and existential rage echo strongly in songs like “The God That Failed”, “Dyer’s Eve”, and “Until It Sleeps”.
• Lyrics as Catharsis: His writing often reads like a therapeutic outlet. Many songs grapple with internal conflict, addiction, guilt, and the search for meaning.
• Identity Formation: Hetfield’s sense of self seems forged in a crucible of personal suffering and defiance, emerging with a tough, lone-wolf persona.

B. Control and Vulnerability

He has openly discussed his struggles with anger management, control issues, and alcoholism, culminating in multiple stints in rehab (most notably in 2001). His 12-step recovery seems to have introduced him to ideas of surrender, self-reflection, and humility.
• Lyrics like “Frantic,” “The Unnamed Feeling,” and “Some Kind of Monster” reflect his fear of losing control and his journey toward accepting imperfection.

1. Social Profile

A. Working-Class Ethos

Raised in Downey, California, Hetfield embodies a blue-collar ethic—pride in hard work, stoicism, self-reliance. He often positions himself as an outsider—suspicious of elites, media narratives, and “softness” in mainstream culture.
• His stage presence and persona are both confrontational and protective, reminiscent of someone who had to grow up fast and doesn’t easily trust others.

B. Masculinity & Brotherhood

The early Metallica image was steeped in hypermasculinity—toughness, emotional suppression, loyalty to the band over outsiders. However, this began to shift after therapy sessions captured in the 2004 documentary Some Kind of Monster. You see a man reconciling with vulnerability, group dynamics, and the limits of machismo.
• There’s a gradual evolution toward relational introspection, particularly in how he views fatherhood and friendship.

C. American Individualism

Hetfield leans heavily into themes of freedom, independence, and anti-authoritarianism. He often speaks from a libertarian or rugged individualist lens.
• Lyrics like “Don’t Tread on Me,” or his statements about hunting, privacy, and cancel culture reveal a strong distrust of collectivist thinking or enforced conformity.

1. Political Orientation

A. Libertarian Streak

Though he avoids partisan labels, Hetfield’s worldview aligns with libertarian-leaning conservatism:
• Pro-Second Amendment
• Pro-hunting and environmental stewardship (he moved to Colorado to escape California’s “nanny state”)
• Wary of both corporate and governmental overreach

He’s expressed discomfort with the politicization of art, preferring to let fans draw their own conclusions.

“We’re not a political band. I write about what’s real to me.”

B. Anti-Censorship & Freedom of Expression

He has consistently stood against censorship, dating back to the PMRC hearings in the ’80s. Metallica’s battle with Napster was not about restricting fans but about protecting artists’ rights—though the optics were complicated.

C. Environmentalism (Personal, not Ideological)

While not a vocal environmental activist, Hetfield is an avid outdoorsman who believes in conservation, sustainability, and respect for nature—not from a leftist ecological standpoint, but from a deeply personal, almost spiritual one.

1. Lyrical Themes & Artistic Voice
    • Power and Powerlessness: Struggles with control, authority, self-discipline
    • Duality: Aggression vs. vulnerability; freedom vs. responsibility
    • Addiction and Redemption: Both literal (alcohol) and metaphorical (ego, fame)
    • God and Faith: A recurring theme of spiritual ambivalence—rejection of dogma but a longing for something greater

Αγαπητέ, ας πάρω κι εγώ τα πράγματα απ’ την αρχή, κι ας τα έχω πει ήδη όλα, θα τα συγκεντρώσω:

1. Θεωρώ ότι το εξώφυλλο του Black Album είναι το χειρότερό τους (από τόσο αρχή θα το πάω). Κι αυτό γιατί έχει πάνω ένα σύμβολο που με ξενερώνει. Έχει συγκεκριμένους (πλέον) συνειρμούς, και μάλιστα μιλάω για στερεότυπα.
Reference

Εκεί ξεκίνησε ένας αγώνας επιχειρημάτων να αποδείξω δήθεν ισχυρισμούς μου ότι οι Metallica ευθύνονται για κάτι, ή ότι είναι ακροδεξιοί. Πράγματα που δεν είπα ποτέ. Αντιθέτως είπα:

Reference
  1. Ωστόσο, για να μην μένουμε στο φίδι μόνο, λέω ότι όλο το κομμάτι, συνολικά, δείχνει έναν πατριωτισμό προβληματικό για εμένα. Όταν λέω συνολικά, αναφέρομαι:

α. (Φίδι σύμβολο ατομικών ελευθεριών και Αμερικανικής ανεξαρτησίας)
β. Στίχους παρμένους από αλληλογραφία του Franklin, ως γεννήτορες του έθνους, με ό,τι φόρτιση έχει αυτό
γ. Την συνέντευξη του Hetfield που θεωρεί ότι αδικεί το πόσο “happening” είναι να ζεις στην Αμερική, κι ότι ήθελε ένα αντίβαρο στον αντικαθεστωτισμό του “Justice…”
δ. Το ότι ξεκινάει με ένα - χιουμοριστικό, ναι, το λύσαμε αυτό - reference στο “America”, που λέει ακριβώς πόσο φίνο είναι να ζεις στο Αμέρικα.

1. Όταν ο Hetfield αποφασίζει να γράψει ένα κομμάτι “αγάπης” για τις ΗΠΑ, και το πλαισιώνει με την εικόνα μίας ήρεμης δύναμης που πρόσεξε μην την τσιγκλίσεις γιατί θα δεχτείς την οργή της, αλλά και με τέρμα θεσμικές πλευρές της ιστορίας της, το μόνο που θα μπορούσα να αντλήσω απ’ αυτό είναι ότι ο Hetfield είναι ένας αγνός και τίμιος Αμερικανοπατριώτης. Όχι κάποιος ακροδεξιός φασίστας, αλλά σίγουρα αυτό που λέμε “true patriot”.

2. Μετά λέω ότι δεν έχω θέμα με τον Hetfield ως τέτοιο, μία διαπίστωση κάνω που για προσωπικούς λόγους (όλα αυτά ξεκίνησαν από τα εξώφυλλα και το γούστο μας, ε;), εμένα δεν μ’ εκφράζει. Ας είναι ό,τι θέλει αυτός, εγώ εκεί δεν τον υποστηρίζω, έχω άλλη ιδεολογία. Αυτός ας κάνει του κεφαλιού του.

Reference
  1. Μετά άλλαξε η πορεία της κουβέντας, και έπρεπε να εξηγήσω εγώ γιατί δεν τα πάω καλά με τον πατριωτισμό, και γιατί θεωρώ “αυτόματα” κακό το να είναι ο Hetfield πατριώτης. Κι εξήγησα:
Reference
  1. Ήθελες να δεις αν έχω πρόβλημα μόνο με τον αμερικάνικο πατριωτισμό όταν έχω πει:

και μετά με ρωτάς για τους Maiden, ενώ έχω ήδη πει:

Όταν λέω ότι τα έχω ήδη πει όλα, το εννοώ.

1. Αν κάποιος μετακινεί το γκολποστ είσαι εσύ, που απ’ τη μία λες ότι το φίδι είναι πολιτικό σύμβολο με πολλές προεκτάσεις, και μετά λες δεν είναι καν πολιτικό σύμβολο. Είναι διαφορετικό να υπάρχει πολυσημία, και διαφορετικό να μην είναι πολιτικό σύμβολο. Ξέρεις ποιο δεν είναι πολιτικό σύμβολο; Ένα logo. Είναι το φίδι logo; Υποθέτω όχι για να μου λες ότι πολλές πολιτικές ομάδες το έχουν οικειοποιηθεί. Είναι πολιτικό σύμβολο, με πολλές προεκτάσεις, όπως είναι ας πούμε το αστέρι, που θα το βρεις σε κομμουνιστές, αριστερούς, αναρχικούς, και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ότι ο Hetfield είναι οκ με τους gay, δεν έχει να κάνει με το διαολεμένο το κομμάτι, ούτε τις πατριωτικές/εθνικιστικές του προεκτάσεις. Εδώ έχουμε “Gays for Trump”. Θέλετε να μιλήσουμε για πλαίσιο; Ωραία: το πλαίσιο λέει ότι ο αμερικανικός εθνικισμός είναι ακριβώς βασισμένος πάνω σε ιδέες ατομικής ελευθερίας και στον τρόπο διακυβέρνησης, κι όχι πάνω στην συνέχεια του αίματος ή την θρησκεία, ή τη γλώσσα, όπως συμβαίνει π.χ. σε Ευρώπη. Έχει να κάνει με την ιδιοτροπία των ΗΠΑ ως κράτος και της γέννησής τους ως έθνος. Ο Hetfield είναι κάργα εθνικιστής με το κομμάτι που γράφει, απλά όχι ο εθνικιστής που έχουμε συνηθίσει εν Ελλάδι. Δεν έχει σημασία αν έχει μέσα στη μπάντα του έναν Μεξικανό, ή αν υποστηρίζει τα δικαιώματα των γκέυ. Εξετάζουμε τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι υπερήφανος για το έθνος/κράτος του.

Το ότι με μία ανάλυση λόγου ακόμη και πλαισιακά, πέρα απ’ το φίδι ως σύμβολο μεμονωμένα το κομμάτι προκύπτει πιο περήφανο για τις ΗΠΑ απ’ όσο θα ήθελα, εμένα με ξενερώνει. Και για την ανάλυση λόγου και την σημειολογία, όλα αυτά θα ίσχυαν, ακόμη κι αν ο Hetfield δεν ήθελε σκόπιμα να γράψει έναν εθνικό ύμνο για τις ΗΠΑ, αλλά ένα τραγούδι για να κάνει diss στους επικριτές. Έχω δικαίωμα να με ξενερώνει, χωρίς ταυτόχρονα να έχω έχθρα με τους Metallica ή να τους θεωρώ Proud Boys;

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι άλλο να πω.

Jesus, μία συζήτηση κάναμε για τα εξώφυλλα, και μία αναντίρρητη συνθήκη έπρεπε να την μετατρέψουμε σε κατεβατά από post για να καταλήξουμε στα γαμημένα αυτονόητα:

1. Οι Metallica δεν είναι φασίστες
  2. Το κομμάτι αντλεί από θεσμικά σύμβολα περηφάνειας για τις ΗΠΑ
  3. Ο James είναι μάλλον μετριοπαθής συντηρητικός, λιγομίλητος, και ο τυπικός Αμερικάνος πατριώτης

Και ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο love letter στις ΗΠΑ που γράφτηκε ποτέ και δεν είναι πατριωτικό με τον τρόπο του “Don’t Tread On Me”; Το “Palimpsest” των Protest the Hero, που είναι ολότελα Καναδοί. Και ενώ γράφουν

“Let’s make America great again
Let’s make America great again
Land of innovation, land of common sense
Let’s make America great again”

ΤΗ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΝ ΑΝΕΥ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΑΥΤΙ

και κλείνοντας με στίχους απ’ το ίδιο κομμάτι

No country’s history is free from bullshit
But everyone just seems so fucking proud

over and out

8 Likes

Επειδη μαλλον καπου χαθηκε στην μεταφραση η λογικη ροη του διαλογου, αρχικα ειπες αυτο:

Και η αληθεια ειναι πως επρεπε να κανω πιο σαφες οτι σε αυτο απαντουσα με αυτο (χαθηκε το quote καπως) :

Αρα αυτο που ειπες, ειναι καπως αστοχο:

Για τον απλουστατο λογο πως εκανα το αντιθετο της γενικευσης. Πηρα την δικη σου λογικη, και την εφαρμοσα σε ενα αλλο συμβολο. Δηλαδη για καποιον λογο στο δικο σου το μυαλο το φιδι των Metallica και το Don’t Tread On Me ως φραση δειχνουν ξεκαθαρη στηριξη στον πατριωτισμο και εθνικισμο των Αμερικανων με βαση τα δικα σου λεγομενα εδω :

και αρα δεν ειναι δυνατο (θεμιτο? σωστο?) να βρισκουμε απολιτικ το φιδι και το Don’t Tread On Me, ενω στην αντιθετη περιπτωση οπου μια σπαρτιατικη ασπιδα ηταν απολιτικ για 2500 χρονια, μπορουμε ξεκαθαρα να επαναπροσδιορισουμε τον ρολο της ως συμβολο των νεοναζι στην Ελλαδα? Καταπληκτικη λογικη.

Κατα τα αλλα, ειναι εντυπωσιακο το οτι εχεις αποφασισει τι ακριβως ειχε στο μυαλο ο Hetfield και οι Metallica οταν χρησιμοποιουσαν το φιδι, παρολο που οι ιδιοι με τις δηλωσεις τους κανουν ξεκαθαρο πως ηταν μια δηλωση defiance, πραγμα που εχουν κανει ξεκαθαρο και ο Αλεχαντρο και αλλοι χρηστες με οσα εχουν παραθεσει.

Ας κανουμε και λιγο ρεβιζιονισμο για το AJFA μιας και μουσικα πλεον το βαριομαστε κι αυτο, κι ας το βγαλουμε κι αυτο συστημικο στιχουργικα. Λογικα οταν ο James εγραφε για corruption, εννοουσε την διαφθορα της ΕΣΣΔ, και ουσιαστικα το And Justice For All ειναι υμνος προς την Αμερικη και κατακραυγη των κακων Ρωσων (σορρυ Γρακχε, δεν αντισταθηκα).

Σε καμια περιπτωση δεν θεωρω πως οποιοδηποτε τραγουδι με εθνικιστικο χαρακτηρα δικαιολογειται λογω εποχης, ή για καποιον αλλο λογο. Απλως δεν βρισκω το Don’t Tread On Me τραγουδι με εθνικιστικο χαρακτηρα. Με πατριωτικο ως ενα βαθμο, ισως, ναι, μπορουμε ξεκαθαρα να συμφωνησουμε σε αυτο. Και εν τελει, δεν το βρισκω και ιδιαιτερα ενδιαφερον τραγουδι στιχουργικα. Αυτα τα περι αναχρονισμου δεν καταλαβαινω τι σημαινουν, μπορω να διαφωνω με τον ισχυρισμο σου χωρις να κανω κανεναν ρεβιζιονισμο. Ποτε δεν θεωρουσα το Don’t Tread On Me εθνικιστικου χαρακτηρα, και δεν θεωρω οτι το Don’t Tread On Me ειχε ποτε εθνικιστικο χαρακτηρα.

Η μουσικη των Metallica, οπως επισης και οι καλλιτεχνικες τους ανησυχιες, οι εμπορικες αποφασεις τους, η φαση με το Napster, και ισως καμια 100αρια ακομα πραγματα με τα οποια εχουν εμπλακει, εχουν βρεθει στο στοχαστρο και εχουν κατακριθει απο κυριολεκτικα εκατομμυρια ανθρωπους. Εχεις δει ποτε τους Metallica να καθονται να ασχολουνται σοβαρα με αυτες τις κριτικες, περαν καποιας δηλωσης εδω κι εκει και πολυ διασπαρτα?

Επισης, εγω δεν ισχυριστηκα ποτε οτι το Don’t Tread On Me ειναι κριτικη στον αμερικανικο ιμπεριαλισμο ή κατι τετοιο ξερω γω. Εχει προφανεστατα πατριωτικο χαρακτηρα ως ενα βαθμο, αλλα επ ουδενι δε θεωρω πως θελει να δηλωσει οτι “σαν την Αμερικη πουθενα”. Αλλωστε δεν ειναι και Χαλκιδικη η Αμερικη. Επισης θεωρω πως ειναι ηλιου φαεινοτερον το αν ο Hetfield ειναι εθνικιστης ή οχι. Ο ανθρωπος εχει ταξιδεψει σε πανω απο 50 χωρες, εχει δει ολοκληρο τον κοσμο, εχει δηλωσει χιλιαδες φορες πως η μουσικη των Metallica ειναι ανοιχτη σε ολους τους ανθρωπους ανεξαρτητως καταγωγης, φυλου, ηλικιας, προσανατολισμου κτλ, αλλα με καποιον τροπο πρεπει να πιστεψουμε οτι (Α) εβαλε την εισαγωγη του “America” στο Don’t Tread On Me με σαφες πολιτικο στοχο κι οχι με playful χαρακτηρα, (Β) θεωρει οντως πως η Αμερικη ειναι ανωτερη απο ολες τις χωρες αν και δεν το εχει δηλωσει ποτε και (Γ) εβαλε το φιδι στο εξωφυλλο ως εθνικιστικο συμβολο αν και δηλωσε πως το φιδι συμβολιζει το defiance που εχουν οι Metallica ως μπαντα? Σορρυ, I don’t buy it.

Alt right then επρεπε να πεις, θα το ειχα εκτιμησει πολυ να ξερεις :stuck_out_tongue:

Δεν εχω κανενα προβλημα με αυτες τις μπαντες, απλα τις βαριεμαι οικτρα.

Υπερηφανειας? Να ξερεις πως εχω προβλεψει εδω και ωρες πως καποιος θα γυρισει σε λιγο να μας πει οτι οι Metallica οχι απλα χαιρονται που η μουσικη τους χρησιμοποιηθηκε ως βασανιστηριο σε κρατουμενους, αλλα ισως να το ζητησαν κιολας. Χαιρομαι που δεν επεσα εξω και χρειαστηκε λιγοτερο απο 3 ωρες για να γινει κατι τετοιο.

Δηλαδη οι παρακατω φρασεις δεν χρησιμοποιηθηκαν ειρωνικα και με αυτοσαρκασμο απο τον James? Αληθεια τωρα? Οντως υπαρχει κοσμος που τις παιρνει τοις μετρητοις? :man_facepalming:

2 Likes