Ο δεύτερος. Ο πρώτος ήταν ο ίδιος ![]()
Εγω δεν μπερδευτηκα καθολου, εσεις μαλλον μπερδευτηκατε.
Ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος φαν των Dream Theater ειμαι που κατανοω απολυτα το πως γινεται να ειναι απιστευτα κουραστικοι στα αυτια αλλων ακροατων που δεν συμμεριζονται την αποψη μου για την μουσικη τους, και δη εκατονταδες φορες πιο κουραστικοι απο τους Metallica στα χειροτερα τους ![]()
Βεβαια για να γινει αυτος ο διαλογος πρεπει να υπαρχει πρωτιστα κατανοηση του οτι τα γουστα στην μουσικη ειναι υποκειμενικα, και δυστυχως εδω μεσα αυτο ειναι πολυ δυσευρετο τωρα τελευταια.
![]()
“Κατανόηση ότι τα γούστα στη μουσική είναι υποκειμενικά” = “απίστευτο θράσος” να εκφράζει ο άλλος τη γνώμη του για δύο δίσκους μουσικής!
Γεια σου ρε Κουίντομ τσίφτη, μ’ έφτιαξες πάλι ![]()
Πραγματα που δεν εγιναν ποτε.
Εκτος αν για σενα το “σας λεω αβολες αληθειες” σημαινει “εκφραζω την γνωμη μου”.
Τοτε οκ, και η γνωμη μου ειναι οτι αντιμετωπιζετε την μουσικη ως 12χρονα και ειστε πανασχετοι.
Α κατσε, αυτο ειναι “αγενες” ή κατι ξερω γω, δεν περναει, σωστα? ![]()
Καλά, πες ό,τι θέλεις τώρα, μετά απ’ αυτό το ΕΠΟΣ έχεις το ακαταλόγιστο για τουλάχιστον ένα δίμηνο ![]()
Ρε μαν αληθεια τωρα, δεν καταλαβες τιποτα απο οσα εγραψα. Δεν ξερω πως να στο πω πιο ευγενικα. Καλη συνεχεια παντως. Το πιο αστειο ειναι που παρακολουθεις αυτο το θρεντ παντως…
Επειδη δεν γουσταρω να αλλαζουν τα λογια μου ομως ιδιαιτερα, εγραψα αυτο:
Το οποιο στο δικο σου μυαλο καπως σημαινει αυτο:
Ισως θα επρεπε να εχεις λιγο καλυτερη προδιαθεση αν ειναι να κανεις διαλογο? Λεω γω τωρα.
Αυτό είναι το πιο αστείο, ναι ![]()
Άντε ρε μαν, καλή συνέχεια

Υποκειμενικά και προσωπικά τα μουσικά γούστα του καθενός, σωστά. Βέβαια, εδώ μιλάμε για 2 δίσκους που ήταν το αποκορύφωμα της μπάντας… θα μου πείτε, υπάρχουν και κάποιοι (δεν θα χαρακτηρίσουμε, έχουμε αστική ευγένεια) που τους θεωρούν ξεπουλημένους μετά το ΚΕΑ ![]()
Όσοι κάνουν έτσι για τους Metallica τους ίδιους, αναρωτιέμαι περί των αντιδράσεών τους σε Knocked Loose ![]()
(όποιος πει δεν θα είμαι καν εκεί ακόμη ακυρώνεται αυτόματα ο ίδιος και το δικαίωμά του για γκρίνια που “στην Ελλάδα δεν έρχονται καλές περιοδείες”)
Εγώ πάντως μπορώ να πω ανοιχτά ότι το Load είναι ο αγαπημένος μου Metallica δίσκος, κάθε φορά που θέλω να ακούσω Metallica είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι να βάλω, έκανε μεγάλη ζημιά αυτό επετειακό που έβγαλαν πέρσι.
Μακάρι στο επόμενο άλμπουμ να γυρίσουν αποκλειστικά σε λογική LOAD/RELOAD.
Νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι έχουν καταλάβει τι αντίκτυπο έχουν σε πολύ κόσμο αυτά τα 27 τραγούδια.
Καλό, χρυσό το 72 Seasons αλλά, νομιζω ότι στη φάση που βρίσκονται τώρα, κυρίως ηλικιακά, τους εκφράζει περισσότερο το Load/Reload στυλ παιξίματος/συνθεσης. Είναι άκρως ενδιαφέρον στην παρούσα πιστεύω να επανέλθουν σε αυτό το στυλ….
Ευκαιρία να κάνουν μια περιοδεία με θέμα τους δύο συγκεκριμένους δίσκους και να το διαπιστώσουν
. Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος αυτός είναι πολύς, αλλά όχι και τόσο πολύς πια.
Μακάρι να γινόταν αυτό. Καλλιτεχνικά πιστεύω κι εγώ ότι θα τους ταίριαζε πάρα πολύ.
Πρακτικά απλά υπεραναλύει κανείς τη δεύτερη καλύτερη εποχή των metallica επειδή επιμένει να θέλει να τους βλέπει να παίζουν σαν κάτι που μέχρι και οι ίδιοι κριντζάρουν πλέον όταν το θυμούνται. Δεν πειράζει, ας κάτσουν οι μίζεροι να παίζουν μπιρίμπα.
λιγότεροι τουρίστες σίγουρα
Τι εγινε λεει?
Το πολυ ενδιαφερον σε ολη αυτην την προταση, ειναι οτι το 72 Seasons (οπως και ο προκατοχος του) ειναι ηδη περιπου το μισο σε στυλ LOAD & RELOAD .
Τα Screaming Suicide, Sleepwalk My Life Away, You Must Burn!, If Darkness Had A Son και Chasing Light θα μπορουσαν να βρισκονται σχεδον αυτουσια (καποια χωρις το “σχεδον”) σε εναν εκ των δυο δισκων αυτων, ενω και τραγουδια οπως Shadows Follow και Crown Of Barbed Wire βρισκονται και στυλιστικα και ηχητικα καπου αναμεσα στο Black Album και το LOAD.
Μιλαμε για 7 απο τα 11 ε.
Εμενα η μονη μου “προταση” στους Metallica θα ηταν να φερουν πισω την ισορροπια λιγο παραπανω. Και οι δυο πιο προσφατοι τους δισκοι χρειαζονται στα δικα μου τα αυτια τραγουδια οπως Unforgiven, Mama Said, Low Man’s Lyric, Until It Sleeps για να αναπνευσουν και να δωσουν πολυποικιλοτητα στον δισκο.
Κατα τα αλλα δεν περιμενω σχεδον τιποτα πλεον απο τους Metallica στουντιακα, κι αν ειναι να βγαλουν εναν τελευταιο δισκο καποια στιγμη, μακαρι να ειναι ευχαριστη εκπληξη αλλα δε θα δωσω και τοση σημασια αν ειναι μετριοκαλος (ή και απλα μετριος).
Συμφωνω. Αλλα ακομα και ενα 20% των φανς τους να ειναι (που πιστευω οτι ειναι), παραμενει ενα τεραστιο ποσο ανθρωπων σε απολυτο αριθμο. Απλως δεν ειναι μεγαλο ως ποσοστο, αλλα και τι μας νοιαζει?
δεν το λεω αρνητικά ρε συ, αλλά έχουν δηλώσει κατά καιρούς πως ήταν νέοι και βλαμμένοι τότε. Ωραια ηταν αυτα που εγραψαν τοτε για τοτε και διαχρονικα, αλλά όπως κάθε μπάντα μεγαλώνει, έτσι κάνουν και αυτοί, και επηρρεάζει αυτό τη μουσική τους. Όπως δεν περιμενω απο την εκάστοτε χαρντκορ μπάντα να κάνουν τα πηθίκια στη σκηνή μετά τα 40-50, ούτε να γράψουν μουσική που να απαιτεί τέτοια παρουσία επί σκηνής, έτσι δεν το έχω ως απαίτηση και από τους μεταλικα στην αντίστοιχη εποχή.
Ναι απλα δεν καταλαβα καν για ποια εποχη τους μιλας ομως. Και ποιες μουσικες τους. Επισης, δεν εχουν δηλωσει ποτε κατι τετοιο ετσι? Συγκεκριμενα ο James στα live τους καθεται και υπερασπιζεται κυριολεκτικα ολα τους τα αλμπουμ και τα τραγουδια τους, ακομα και το St. Anger, για το οποιο εχει επαναλαβει οτι ειναι γαμω τα αλμπουμ δεκαδες φορες. Και λογικο ειναι, γιατι να μην ειναι υπερηφανος καποιος καλλιτεχνης για το εργο του, ακομα κι αν αυτο το εργο ειναι διαφορετικο απο τα αλλα του?
Ειλικρινα ρωταω πως δεν ξερω σε τι αναφερεσαι παντως. Σε αυτα που επαιζαν στο Kill’Em All?
“Των φανς τους” εγώ πιστεύω ότι είναι και παραπάνω από 20%. Μας νοιάζει γιατί σε απόλυτο αριθμό αυτοί οι άνθρωποι πιθανότατα δεν είναι (είμαστε) αρκετοί για να υποστηρίξουν (υποστηρίξουμε) την περιοδεία που ανέφερα.
Σίγουρα. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν θα γίνει τέτοια περιοδεία: ακολουθούμε μια μπάντα που πλέον απευθύνεται περισσότερο στους τουρίστες παρά στους οπαδούς. Θα το δεις και στο ΟΑΚΑ. Δεν το λέω για κακό, το λέω απλώς επειδή έτσι είναι.