Μetallica

Double post καταρχάς για να πούμε «συγνώμη θείε Λαρς» για όσους νόμισαν πως το γύρισαν σε best of, safe set lists.

Κατά δεύτερον, ένας πολύ γνωστός Άγγλος vlogger, τον οποίο είδα χθες στη Φρανκφούρτη, μόλις ανέβασε το βίντεο του από την Αθήνα. Εχω δει το πρώτο μισό και είναι αρκετά ενδιαφέρον. Λίγο για το λαιβ, λίγο εντυπώσεις, αρκετά από Αθήνα, Παρθενώνα, δισκάδικα κοκ.

3 Likes

Κάνει ωραία video ο συγκεκριμένος τύπος, λέει τα πράγματα αρκετά όπως είναι και ταξιδεύει πολύ για lives.

1 Like

Γραφεται με δυο γαμμα. Καλυτερα να μην πω κατι για το δευτερο. Κρατιεμαι πολυ να μην ριξω βρισιδι που ησουν προφανως snake pit με ενα απο τα πιο καυλωτικα σετλιστς των τελευταιων χρονων :stuck_out_tongue:

Λογικα αυτη η Σαρα που το ανεβασε καθοταν καπου διπλα σου. Τι ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ.

^ Παρτε κι αλλο ενα. Ωραιο thumbnail

4 Likes

Καλά βρίσε δε θα παρεξηγηθώ, κι εγώ το ίδιο θα έκανα :joy:.

Μεγάλη έκπληξη το Shortest Straw, αλλά γενικά το άνοιγμα με Whiplash, αναμενόμενη συνέχεια με Bells και έπειτα το 1-2-3 punch με Straw, Until it Sleeps και Leper ήταν ονειρικό. Το Blackened είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια αλλά το ψιλοπεριμενα από τη στιγμή που το προηγούμενο βράδυ είχαν σε εκείνο το slot το Battery.

Απο πρόσφατα live που τους έχω δει (post Covid) το σετ λιστ είναι κοντά θεωρώ σε αυτό της Κοπεγχάγης που είχε Bleeding Me, Trapped Under Ice, Damage Inc. και Dirty Window
https://www.setlist.fm/setlist/metallica/2022/refshaleoen-copenhagen-denmark-7bb40270.html

Συγνώμη τιτάνα Δανε, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.

Στα σοβαρά, ο Kirk βγήκε με ένα μπλουζάκι φόρο τιμής σε ένα Ιάπωνα οπαδό τους (και κιθαρίστα tribute μπάντας επ ονόματι Hattalica), τον Kirz, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ήταν και καμιά δεκαριά Ιάπωνες από το τοπικό chapter και πήγε μπροστά τους και τους έκανε ένα νεύμα και τους το έδειξε. Ωραίος ο Κερκ.

11 Likes

μπορείς να μην γράψεις τίποτε άλλο; ευχαριστώ

2 Likes

Ομολογουμένως η Φρανκφούρτη μας γάμησε λιγάκι , αξιοζήλευτη επιλογή κομματιών

1 Like
2 Likes

10/10

1 Like

Μεχ, το λιγοτερο αγαπημενο μου απο τα μακροσκελη επικα τους τραγουδια, με διαφορα.

1. Fixxxer
  2. To Live Is To Die
  3. The Outlaw Torn
  4. Orion
  5. Suicide & Redemption
  6. My Friend Of Misery
  7. The Call of Ktulu
  8. Inamorata

Εβαλα και τα instrumentals :stuck_out_tongue:

ΥΓ. Ναι ξερω οτι το μαφρενοβμιζερε ειναι μολις 7 λεπτα περιπου, αλλα εχει τον ιδιο χαρακτηρα, και μετα απο 35 χρονια μπορω να πω με σιγουρια οτι αν το ειχαν κανει πιο επικο και 10 λεπτα σε διαρκεια, θα ηταν ακομα καλυτερο.

Θείο, γουερ ις μπλιντινγκ μι??? :stuck_out_tongue:

2 Likes

Α ποτε δεν το ειχα στο μυαλο μου ως long epic.

Μαλλον το βαζω στην ιδια κατηγορια με Halo On Fire και μερικα αλλα.

1 Like

:crazy_face:

1 Like

Μας κρέμασαν κανονικά με το σετλιστ,πληρώσαμε τα ίδια λεφτά με τους Γερμανούς και αυτοί ακούσαν κομματαρες.

Ενω εμεις δεν ακουσαμε κομματάρες.

Εχω πιτσιρικι πλεον, βαριεμαι να εξηγω τα αυτονοητα :stuck_out_tongue:

Ολα αυτα που εγραψα: Πολλες αλλαγες, πολλα ριφφς, τουλαχιστον 3 βασικες μελωδιες στο τραγουδι, εκτεταμενο τζαμαρισμα με πολυ groove, πολλες εναλλαγες μεταξυ μελωδικων και χεβι σημειων

Bleeding Me : δομη power ballad, κυριολεκτικα ΔΥΟ ριφφ σε ολο το τραγουδι, καμια αλλαγη περαν του χεβι κρεσεντου στην μεση.

Εντωμεταξυ σου βαζει καρδουλα και ο @drenie , δεν τον ειχα για αμπαλο σε κατι σχετικο με Μιταλκα.

Εγώ έχω δύο, σε νιώθω :stuck_out_tongue:

TL;DR :stuck_out_tongue_winking_eye:

IMHO, «επικό» = συναίσθημα που δεν μπορείς να ελέγξεις

Θα ήθελα να μπω σε μια μηχανή του χρόνου και να πάω εκεί…