Και οι ταλικα τιμούν μπάντες
Και ξεπετανε τα τραγούδια τους
Και κατ ουσίαν δεν χάθηκε και ο κόσμος
Και αν είσαι ο δημιουργος, μπορεί να μην σου αρέσει η απόδοση
Τώρα οι Metallica αντέγραψαν Taylor swift , που έκανε κάτι ανάλογο και παίζει να είχε κάνει και χίλιες πρόβες ανά κομμάτι, αλλά οκ, το γράφω χάριν της συζήτησης (ενδεχομένως με κίνδυνο της ζωής μου )
Έχω ακούσει ελάχιστα Celtic Frost, και λίγο παραπάνω Triptykon, οπότε σίγουρα δεν μιλάω από θέση φανμποϊσμού.
Αυτόν τον πεταμένο επέλεξαν οι Metallica ως φόρο τιμής, μάλλον όχι τόσο πεταμένος υποθέτω. Όπως λέει ο @pantelis79 , δεν βγήκε καν να κράξει, τον ρώτησαν τη γνώμη του, και την μοιράστηκε εφόσον ρωτήθηκε. Η πιο ψύχραιμη τοποθέτηση είναι μάλλον του @montecristo. Τα υπόλοιπα τα βρίσκω εμπαθή. Άλλο να μην σ’ αρέσει ένας μουσικός, άλλο να τον πεις γεροπαράξενο που του μακέλεψαν το κομμάτι, άλλο να τον ακυρώνεις συνολικά επειδή την είπε στους Metallica.
Ίσα ίσα που ευχαριστούν και τιμούν με τον τρόπο τους, την μουσική ιστορία της κάθε χώρας. Δίνουν και χρόνο στον james (που είναι το 50% του show τους) να ξεκουραστεί και να είναι όπως πρέπει για το κοινό. Κίνηση σεβασμού είναι. Δεν είναι θέμα ακρίβειας στο παίξιμο, να είσαι σίγουρος ότι αν ήθελαν έβγαζαν και ακριβώς οτιδήποτε. Τώρα η αντίδραση του warrior ή κομπλεξακι είναι ή διαφημιστικό τρικ. Αποκλείω να είναι ΤΟΣΟ χαζός ώστε να κρίνει μουσικά ένα doodle.
Ειλικρινά δεν έχω τίποτα να προσάψω στους μεταλλικα και ειδικά μετά το live στην Αθήνα τους έχω ακόμη πιο ψηλά (δεν έχω σταματήσει να ακούω metallica έκτοτε , κάτι το οποίο έχει να μου συμβεί πολλά χρόνια).
Απλά για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, η κληρονομία του fischer είναι δυσθεώρητη (για αυτό άλλωστε επέλεξαν και να τον διασκευάσουν). Έχει αφήσει το στίγμα σε μπάντες από machine head/sepultura μέχρι τη μισή black/death/gothic metal σκηνή παγκοσμίως. Το metal όπως το ξέρουμε σήμερα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τους frost
Τώρα να τον κράζουμε ασταμάτητα επειδή έθιξε τους μετάλλικα (κακώς για εμένα αλλά όκ έχουν γίνει και χειρότερα) είναι απλά οπαδιλίκι που κουράζει
Έχουμε νικητή
Τα δεδομένα από τους σεισμογράφους στο ΟΑΚΑ μόλις βγήκαν, όπως σας είχαμε υποσχεθεί: Δείτε πώς οι Metallica, οι Iron Maiden και ο τελικός του Final Four «κούνησαν» το στάδιο!
Τον Μάιο του 2026, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μετέτρεψε το ΟΑΚΑ σε ένα πρωτότυπο επιστημονικό πείραμα «σεισμολογίας του πλήθους». Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας τα επίσημα στοιχεία:
Metallica Iron Maiden:
Οι Metallica αναδείχθηκαν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της δόνησης! Το κοινό τους δημιούργησε εδαφικές δονήσεις 2,5 φορές ισχυρότερες από εκείνες των Iron Maiden, φτάνοντας σε ισοδύναμο μέγεθος σεισμού ~1.5 ML (έναντι ~0.9 ML των Maiden).
Top tracks: Το έδαφος σείστηκε περισσότερο στο «Moth Into Flame» (Metallica) και στο «Killers» (Iron Maiden).
EuroLeague Final Four:
Οι σεισμογράφοι μας έπιασαν πεντακάθαρα σήματα κατά τη διάρκεια των κρίσιμων φάσεων του τελικού, αλλά κυρίως τη στιγμή της απονομής του τροπαίου, με την ένταση να αγγίζει εκείνη της συναυλίας των Iron Maiden!
( Οι τιμές αυτές προφανώς δεν αφορούν πραγματικούς, επικίνδυνους σεισμούς, αλλά αποτελούν έναν επιστημονικό τρόπο να μετρήσουμε την ενέργεια και τον ενθουσιασμό του πλήθους.)
Εσείς σε ποιο από τα τρία γεγονότα παρευρεθήκατε και βοηθήσατε να… “κουνηθεί” ο σεισμογράφος;
Τα τσουβάλιασες όλα
Εμένα μου αρέσει απίστευτα σα μουσικός και τον ακολουθώ και σήμερα που μιλάμε. Παρόλα αυτά οι δηλώσεις του ήταν ατυχείς, όχι γιατί “του μακέλεψαν το κομμάτι”–που είναι εντελώς λάθος βάση για μένα, αλλά ΟΚ, εξαρτάται από το πως το προσεγγίζει κανείς–αλλά γιατί συνέχισε στο στυλ “they’ve long lost their ability to play true metal”. Το ίδιο βράδυ είχαν στο σετ The Thing That Should Not Be, Disposable Heroes κλπ. Αλλά, ναι, ξέχασαν να παίζουν “πραγματικό” μεταλ.
Βέβαια, για όποιον τον έχει παρακολουθήσει σε βάθος χρόνου καταλαβαίνει ότι τέτοιες ιντριγκαδόρικες δηλώσεις κάνει συχνά. Και ας διαφώνησε ο @apostolisza8 όταν έγραψα ότι θέλει να έχει την εικόνα του outsider (πως αλλιώς να ερμηνεύσεις το “why don’t they leave their millionaire fingers off it?”). Ίσως οφείλεται στο ότι είναι περήφανος για το έργο του (δικαίως), ίσως είναι θέμα κουλτούρας (Ελβετοί, Ολλανδοί κλπ συνήθως δε στρογγυλεύουν το τι λένε), αλλά ας μην παριστάνουμε ότι δεν ήταν μία απάντηση μνημείο τρουίλας.
Έχει κάνει πολύ χειρότερες δηλώσεις στο παρελθόν, λ.χ. για τον μακαρίτη το Martin (και για άλλους bandmates του αλλά ειδικά για τον Martin ήταν τεράστιο φάουλ), οπότε δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το πως επέλεξε να εκφραστεί για το τζαμάρισμα των Metallica. Τουλάχιστον ας μη λέμε ότι όλοι όσοι το σχολιάσαμε είμαστε εμπαθείς μαζί του.