that’s a first !
πες ρε μπαγλαμα, τώρα σε πιάσανε οι ντροπές ![]()
Ε καλα τωρα, συγκριτικα με αλλους χρηστες θελω δεκαετιες party pooping για να τους φτασω… Βαλε “what does load mean in slang” στο google, ψαξε και την ιστορια για το εξωφυλλο αν δεν την ξερεις, και θα βρεις την απαντηση σου. Ηθελα να σου βαλω λινκ δεν ειμαι τεμπελης, αλλα το εταιρικο πισι δεν ανοιγει reddit ![]()
Δίσκος-σύντροφος ζωής
λολ κατι τοσο πεζο ειναι ;
Ναι, όπως και το pearl jam ![]()
Νομιζω υπαρχουν δηλωσεις Hetfield που λεει οτι (οπως παντα αλλωστε) ο τιτλος περιλαμβανει αρκετα νοηματα, αλλα ναι, ενας απο τους λογους ηταν αυτος. Ειχε διττη σημασια οπως σχεδον καθε δισκος τους.
Περαν του οτι σε πειραζω, το working title για το King Nothing απο το 1994 ηταν Load, αρα προφανως και εχεις δικιο για τα διαφορα φορτια στην ζωη του James. Ο τιτλος για αυτο το τραγουδι οταν το δουλευαν ειχε αποφασιστει 2 χρονια πριν επιλεξουν το εξωφυλλο με το σπερμα. Μπορεις να κοιμασαι ησυχος, δεν ειναι τοσο πεζο ![]()
Μιλαμε αλλωστε για δισκο στον οποιον ο Τζεημς εχει αφιερωσει τα μισα τραγουδια και βαλε σε πραγματα οπως ο θανατος ή τα προβληματα των γονιων του (Until It Sleeps, Mama Said), οι δαιμονες του που τον ταλαιπωρουν μια ζωη (King Nothing, Bleeding Me, Cure, Outlaw Torn), το anger management που ισως χρειαζοταν (Wasting My Hate) ή απλα μια σανιδα απο ξυλο (2Χ4).
Και μόνο που ως δίσκος συζητιέται μετά από 30 χρόνια, δείχνει πολλά νομίζω…
Είναι Metallica. Όλα συζητιούνται.
μλκ αψεγάδιαστο, μακάρι να είχε το ίδιο mixing και mastering ο δίσκος
Να πω κάτι με αφορμή αυτό το τελευταίο; Ήμουν πάντα της γνώμης ότι η γκρίνια για τον ήχο του Death Magnetic είναι λίγο υπερβολική. Ναι ΟΚ δεν είναι άψογος αλλά ακούγεται γενικά. Και ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο προκάτοχος ήταν το St. Anger ξέρω γω.
Θυμάμαι τον Ιούνιο του 1996, λίγο πριν τις πανελλαδικές… την πρώτη μέρα των πανελλαδικών συναντώ έναν συμμαθητή που ήταν άρρωστος Metalli-fan (σαν εμένα, απλά μόνο αυτό άκουγε από μέταλ, εγώ εντάξει είχα λίγο πιο ευρύ φάσμα μέταλ ακουσμάτων). Το πρώτο πράγμα που είπαμε ταυτόχρονα και οι δύο, πριν καν χαιρετηθούμε, ήταν “Bleeding me”…
Να είναι καλά το παλικάρι, όπου κι αν είναι, δεν είμασταν κολλητοί, αλλά είχαμε μοιραστεί κάποια μυστικά μεταξύ μας, και επίσης είχαμε μοιραστεί την αγάπη μας για τη μουσική των Metallica ![]()
Πως πέρασαν τα χρόνια… Θυμάμαι να είμαι στην πρώτη χρονιά στο Πανεπιστήμιο, να είμαι τρελά ερωτευμένος με την Μαριλού, να έχουμε πάρει ευρωπαϊκό στο μπάσκετ, να έχουμε φθάσει ημιτελικό champions league στο ποδόσφαιρο και να αγοράζω το LOAD την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του.
Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχω σταματήσει να το λατρεύω. Απίστευτο άλμπουμ, το αποκορύφωμα της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας. Στις 9 Μαϊου όταν άκουσα τις πρώτες νότες του King nothing παρανόησα, χοροπηδούσα και φώναζα: ΄΄Παίξτε όλο το LOAD, ρε΄΄
Όταν είσαι ερωτευμένος σου αρέσει ακόμα και το Ronnie.
Το γράφουμε κάθε χρόνο αλλά δεν πάει χαμένο το σχόλιο
Εμένα μου αρέσει και το Ronnie και μάλιστα πολύ
Κατά τα λοιπά εύκολα στο τοπ3 δίσκων Μεταλλικά το Load , για τα γούστα μου
(εμένα μου αρέσουν όλα)
Μου αρέσει πιο πολύ το demo του Ronnie, στο δίσκο συνήθως το πηδάω όπως και το Poor Twisted Me ΑΛΛΑ ο δίσκος είναι 10αρι.
Ελπίζω ο κύριος που είχε το δισκάδικο Rocker στην Πατησίων, που τον περίμενα απέξω πριν ανοίξει για να μου φέρει το Load, να είναι καλά
Το Load ειναι οντως 10αρι.
Και σαφως πολύ ανωτερος του reload ![]()
Το κατσαρολι του Λαρς ακομα ποναει το τυμπανο οσων δεν εκτιμησαν τον τελευταιο δισκο τους με υπαρκτο στοιχειο πειραματισμου και ενισχυει την πεποιθηση σε εμας που τον ακουμε συχνοτερα απο αλλους δισκους της χρονιας που υποτιθεται ηταν καλυτεροι.
Long Live Katsaroli tou Lars.