Μetallica

Emperor, Soundgarden, Sentenced

Για Load-Reload εγώ προσωπικά διαφωνώ.
Τώρα για μουσικούς που αποχώρησαν με το κεφάλι ψηλά : Ramones, At The Gates, Rainbow, Savatage (αν και δεν έχουν διαλυθεί επίσημα), Sentenced…
Edit : Και δεν λέω ότι τα Load-Reload ήταν για πέταμα, απλά τα θεωρώ μέτρια. Πάντως μετά το Garage π.χ. αν είχαν διαλύσει εγώ θα το θεωρούσα με το κεφάλι ψηλά.

πάρα πολλές οι μπάντες που αποχώρησαν, θέλοντας ή μη (οι περισσότερες), πάνω στην ακμή τους, αλλά, το αν οι metallica συνεχίζουν αποκλειστικά για το χρήμα, σηκώνει πολλή κουβέντα. Προσωπικά, πιστεύω πως όχι. Αν τους ένοιαζαν αποκλειστικά και μόνο τα χρήματα, να είστε σίγουροι ότι μπορούσαν να βγάλουν πάμπολλα και χωρίς να κυκλοφορούν δίσκους ή να περιοδεύουν. Στην τελική δε με ενδιαφέρει κιόλας.

kai gw den pistevw oti sinexizoun gia ta xrimata.dioti ti einai afto stin teliki pou kanane ta teleftaia xronia pou tous apoferei xrimata?to saint anger??? ta pampola dvd pou kikloforisane?i ta live se ekatontades polleis?

σορυ τα αγγλικα,αφηρημενος απο το msn!!

καλά, κοίτα… άλλο το αν δεν είναι αυτοσκοπός τους το μεγάλο κέρδος με κάθε τους κυκλοφορία και άλλο να πούμε ότι δε βγάζουν χρήματα από αυτές. Αν δεν απατώμαι, μια χαρά πούλησε το st. anger κι όταν μιλάμε για τέτοια μεγέθη τα κέρδη είναι μεγάλα.

Οταν υπαρχει θανατος στη μεση φευγεις με το κεφαλι ψηλα… Δυστυχως…

Ψηφισα οτι τους λατρευω, αν και δεν ειναι αληθεια. Τους θεωρω πολυ μεγαλο γκρουπ και μου αρεσουν αρκετα, απλα τετοια επιλογη δεν υπηρχε στην ψηφοφορια.

δεν ειπα οτι δεν βγαζουνε χρηματα,και ενα δισκο με ρεψιματα να βγαζανε παλι θα πουλαγε,το θεμα ειναι οτι το saint anger δεν ηταν εμπορικο!(και ενα πραμα που φοβαμαι με τον καινουργιο δισκο ειναι οτι αμα θυμιζει τα παλια οπως λενε ολοι θα πουμε οτι το καναν εξεπιτηδες για να πουλησουν!!).και γενικα οι κινησεις που κανανε τα τελευταια χρονια δεν ηταν εμπορικες!δεν βγαλανε συλλογες,λαιβ dvd ουτε κανανε τεραστιες τουρνε!

Δηλαδη ολο το προβλημα ειναι οτι εβγαλαν εναν τοσο κακο δισκο σαν το St. Anger? Γι αυτο επρεπε να αποχωρησουν με το κεφαλι ψηλα? Τοτε και οι Savatage θα επρεπε να το διαλυσουν μετα το Fight For The Rock. Γενικα μια μπαντα δεν διαλυεται μετα απο εναν κακο δισκο…

Οσο για τις μπαντες που αναφερεις, καμια δεν διαλυθηκε με τον τροπο που εννοεις εσυ να διαλυθουν οι Metallica…

Εννοεις δηλαδη οτι οι Metallica θα επρεπε να ειχαν διαλυσει μετα τον θανατο του Cliff? Να σου πω την αληθεια το σκεφτομαι κι εγω αυτο. Εννοειται οτι θα το θεωρουσα ειλικρινη κινηση. Ομως εξισου ειλικρινη κινηση θεωρω την αποφαση να συνεχισουν. Εξαλλου οσο φανταστικος μουσικος κι αν ηταν ο Cliff, η μπαντα παντα ηταν οι Hetfield-Ulrich. Γι αυτο αλλωστε, οπως ακουγεται, ο Cliff αν δεν αποδημουσε, θα αποχωρουσε για να σχηματισει την δικη του μπαντα…

Αλλωστε σκεφτειτε το εξης: Αν οι Metallica ειχαν διαλυθει το 86 δεν θα υπηρχε …And Justice For All. Θα το θελατε?

Δεν με καταλαβες… Δικο μου το λαθος…

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τις περισσοτερες φορες που μια μπαντα φευγει με το κεφαλι ψηλα ειναι οταν υπαρχει θανατος ενος μελους της, πχ η περιπτωση των Ζεπελιν…

Προσωπικα το θεωρω λαθος αυτο… Αν πεθανει ενα μελος, πιστευω οτι πρεπει να συνεχιζουν στο ονομα αυτου, για να μην πεθανει η μουσικη του, οπως οι Savatage…

αν ζουσε ο cliff οι metallica θα χανε βγαλει το load το 86!

Δεν νομιζω οτι μπορουμε να ειμαστε σιγουροι πως θα ηταν οι Μεταλλικα αν ζουσε ο Κλιφ… Το πιο πιθανο ειναι να συνεχιζανε στο υφος τως πρωτων δισκων, αλλα κανεις δεν μπορει να ξερει…

με αυτα που ακουγε ο burton?χλωμο το κοβω?
και οταν ειπα οτι θα βγαζανε το load το 86 δεν το ειπα με κακια.εννοουσα οτι το ατομο ητανε τοσο ψαγμενο μουσικα που οι metallica θα σπαγανε τα ορια του μεταλ πολυ νωριτερα

Εγώ πιστεύω πάντως πως θα διαφωνούσε με την εμπορική στροφή τους στο Black Album…

:-k

Το Black Album, όσο εμπορικό και αν ήταν, δεν παύει να είναι δισκάρα. Όπως και το Load (πόσο άδικο θάψιμο είχαν φάει οι Metallica τότε απο διάφορους κολλημένους κάφρους, στην πλειοψηφία παιδαρέλια 21 χρονών το πολύ…).
Ο Cliff ήταν καταπληκτικός, τεράστιος μουσικός, αλλά καλά κρατήθηκαν οι Metallica και μετά νομίζω. Και να ζούσε ο Cliff, δεύτερο Master of Puppets δε νομίζω πως θα έβγαζαν, μια που αυτό είναι προιόν και της ιδιαίτερης εποχής στην οποία βγήκε. Δε νομίζω πως θα ήθελα να έβγαζαν κιόλας ένα δεύτερο master, το πρώτο θα έχανε τη μοναδικότητα του τότε, το στοιχείο που το κάνει ξεχωριστό. Τι να κάνουμε, έμελε να γίνει ο δίσκος-διαμάντι των Metallica, αξεπέραστος με άλλα λόγια.
Για μένα οι Metallica έχασαν τη μπάλα μετά την κυκλοφορία του Garage Inc., που ήταν η τελευταία μεγάλη κυκλοφορία τους.

Αυτό που εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τον Cliff Burton δεν αφορά τόσο τη μουσική πλευρά των Metallica, όσο τη μη μουσική, την “επιχειρηματική”… Δε μπορώ να τον φανταστώ να εμπλέκεται σε φάσεις τύπου ροκ σταρ, εμπόριο, προώθηση, κατηγορίες του Napster, κλπ.

Eχετε σκεφτει πως θα ηταν το Justice με τη συνδρομη του Cliff?Ενα μικρο δειγμα εχουμε απο το ΕΠΟΣ
To Live Is To Die…Με πιανει ριγος μονο που το σκεφτομαι…Οι μοναδικες ριφαρες και συνθεσεις του James μαζι με το ταλεντο του Cliff…Πιστευω οτι θα μιλαγαμε για τον κορυφαιο Heavy Metal δισκο ολων των εποχων!

Οχι οτι τωρα δεν ειναι μεσα στους 5 καλυτερους heavy metal δισκους ολων των εποχων…ε??
[SIZE=“4”]…AND JUSTICE FOR ALL!!!:metal: [/SIZE]

Στο πολυ χαλαρο ομως… 8) :thumbup: :rockon: