Με Cliff το Justice δε θα ακουγόταν ποτέ έτσι!! καταρχήν θα είχε μπάσο
Η απουσία του Cliff οδήγησε τους James/Lars να φτιάξουν τον πιο ιδιότροπο,σκοτεινό και γ@μηστερό τους δίσκο ever.Ποτέ οι Metallica δεν ακούστηκαν τόσο απειλητικοί όσο σε αυτο το αριστούργημα.
Eχεις και ενα δικιο σε αυτο που λες αλλα κανενας δεν μπορει να ειναι σιγουρος για το πως θα ηταν το αλμπουμ.Πιθανοτατα να μην ηταν τοσο σκοτεινο αλλα η εμπνευση των παιδιων ηταν αναμενομενη καθως και παλι θα πιεζονταν για να βγαλουν ενα αλμπουμ ανταξιο του Master(κατα το γουστο μου το Justice ξεπερνα το Master).
Σίγουρος δεν είμαι ούτε για τον κ#λο μου:p
Το θέμα “πως θα ήταν οι Metallica με τον Cliff” είναι ο πλέον πολυσυζητημένος μύθος γύρω απο τους Metallica. Μονο εικασίες παίρνει το ζήτημα και αποδεικνύει το μέγεθος του Cliff. Τελικά ήταν τόσο σπουδαίος μουσικός και προσωπικότητα που, όντως, ΔΕΝ μπορείς να προσδιορίσεις τι θα γινόταν.
Οι Savatage πρίν το Fight For The Rock είχαν δύο δισκάρες. Οι Metallica πρίν το St.Anger είχαν δύο μέτριους δίσκους και έναν με διασκεύες που προσωπικά μου αρέσει. Όχι για πέταμα, αλλά μέτριους. Και για να βγάλουν το
ελεεινό κατά τη γνώμη μου St.Anger έκαναν 4,5 χρόνια. Όταν υπάρχει έλλειψη έμπνευσης πρέπει να αναγνωρίζεις την πραγματικότητα. Όσο για τις μπάντες που ανέφερα, οι Sentenced μόλις θεώρησαν ότι δεν έχουν πλέον ιδέες για κάτι καλό το διέλυσαν.
ο χρονος απεδειξε τελικα οτι το Load ειναι δισκαρα.το reload ειναι μετριο αλλα εχει καποια πολυ καλα κομματια!
το saint anger εχει καποια πολυ εμπνευσμενα σημεια,αλλα χανονται στα μεγαλης διαρκειας κομματια και στην απαραδεκτη παραγωγη.το στοιχημα τους ειναι τωρα.το θεμα ειναι οτι ετσι και βγαλουν καλο δισκο που να θυμιζει τα παλια θα πεσουν ολοι να πουνε οτι το κανανε εξεπιτηδες για να πουλησουν.αμα παλι βγαλουν κακο αλμπουμ θα πουνε ολοι μια απο τα ιδια με το οτι ειπανε στο st anger.οπωτε το μελλον τους ειναι ηδη προκαθορισμενο!
Το βλέπεις καλλιτεχνικά εσύ, ΟΚ, πάσο!!!
Αλλά μη μου συγκρίνεις μια πολυεθνική με τα…περίπτερα.
Τις μπάντες που αναφέρεις τις γουστάρω κάργα. Ας είχαν οι Savatage ή οι At The Gates π.χ. το status των Metallica και θα σου έλεγα εγω αν θα περνούσε ποτέ απο το μυαλό τους να το διαλύσουν και ας έβγαζαν τη μια πατάτα μετά την άλλη.
Συμφωνω. :yes:
Για Load προσωπικά διαφωνώ, έτσι κι`αλλιώς τη γνώμη μου εκφράζω. Εγώ προσωπικά άν βγάλουν νέο δίσκο, παρόμοιο με τα παλιά, αλλά όχι αναμάσημα και μάλιστα να είναι και καλός θα τους παραδεχτώ.
το st.anger ειναι γαματος δισκος και ακριβως επειδη δεν ειναι αναμασημα απτα παλια ολοι τον κραζουν…
Το St.Anger ειναι αναμασημα σε αρκετα σημεια και τωρα που μου το θυμισες παω να ξεθαψω ενα αγαπημενο θεμα…Εγω πιστευω οτι το κραζουν οι περισσοτεροι επειδη εχει nu metal επιρροες και λιγοι εκατσαν να του δωσουν μια δευτερη ακροαση για να καταλαβουν τον δισκο.Επισης η χαλια παραγωγη δεν προσελκυει τον ακροατη αντιθετως τον απωθει.
Συμφωνώ. Άρα, τι μένει πια για τους Metallica? Τι μπορούν να κάνουν για να γλιτώσουν το θάψιμο? Ένας καλός και νεοτερικός ταυτόχρονα δίσκος?
Καλη φαση… :lol:
Kill Em All - Mustaine σε όλο του το μεγαλείο…
Ride The Lightning - Mustaine επιρροές μέχρι εκέι που δεν πάει…:bow2:
Master Of Puppets - ΤΟ ALBUM.RESPECT:D
And Justice For All - Τελικά για να βγάλεις δισκάρα δέν χρειάζεσαι μπάσο…
Metallica - San Diego dayzzzzzzzzz και τα μυαλά στα mixer!
Load - Όλο το νέο κύμα της rock μουσικής είναι εδώ…:respect:
Reload - Δεν βγάζανε καλύτερα ένα single με τα Fuel,Memory,Unforgiven 2?#-o
St. Anger - Η απόλυτη πατάτα με τρία καλά riffs (frantic,the unnamed feeling,sweet amber)[-X
Πολύ μεγάλη μπάντα πάντως αντικειμενικά,όποιος δεν το βλέπει απλά εθελοτυφλεί…
Ναι, δε χρειάζεται μπάσο, αλλά για να μην κάνουμε τα στραβά μάτια, ο δίσκος είναι αυτό που 'ναι γιατί έχει γαμάτες συνθέσεις. Η παραγωγή είναι άθλια και τον ρίχνει αρκετά ως σύνολο. Δεν ξέρω τι στο μπούτσο έκαναν, αλλά ο ήχος είναι τίγκα μπουκωμένος και σπασαρχίδικος. Πολύ θα 'θελα να τον ακούσω με μια αξιοπρεπή παραγωγή. Επίσης, ενώ ο ακατονόμαστος βαράει γαμάτα στα τύμπανα κι αυτά ακούγονται ψιλοκούφια. ένιγουει, μετάλλικα ρε αιδοία, χουρέη κλπκλπ.
Βασικα στο And Justice αυτο που μ’αρεσει ειναι αυτη ακριβως η “παραξενη” παραγωγη.Ιδιως τα ντραμς εχουν γαματο ηχο,οπως π.χ. στα διπλομποτιδια στο One.
Εγώ τον κράζω γιατί μου ακούγεται σαν να κλέβει πράγματα από αλλού.
Εγώ τον άκουσα αρκετές φορές και κατέληξα στο ότι δεν έχει απλά επιρροές, αλλά κλέβει από μπάντες που μου αρέσουν μάλιστα πάρα πολύ.
Δεν ξέρω αν το έβαλες για πλάκα, πάντως είναι μία πραγματικά πάρα πολύ καλή διασκευή.
Δεν παω κοντρα σε αυτο που λες και πολυ πιθανο να εχεις και δικιο καθως δεν το χω πολυψαξει…
Παρ’ ολα αυτα δεν μπορω να με φανταστω να συγκρατιεμαι απ το να ακουσω τις κομματαρες που εχει μεσα οπως πχ το unnamed feeling και st anger λογω του οτι ειναι κλεμμενα…και εδω που τα λεμε δεν παιζει να ειναι και εξ ολοκληρου κλεμμενα (επαναλαμβανω δεν γνωριζω τιποτα επ αυτου…).
Το st anger ειναι δισκαρα και παρολο που δεν μου περναει καν απτο μυαλο να το συγκρινω με τα παλαιοτερα αριστουργηματα τους, το ακουω με την ιδια ευχαριστηση…
Καλώς, ΟΚ γούστα είανι αυτά.
Καλα τωρα αυτο που ειπες ειναι μεγαλη πατατα. η παραγωγη για την εποχη της ειναι απλα καλη οχι πολυ καλη . αλλα ολα ακουγονται ετσι οπως πρεπει. και σαν συνολο για μενα το 2ο καλυτερο album των Tallica.
Για μενα πρωτο… Με διαφορα απο τα υπολοιπα…