Μetallica

Με τους Metallica ασχολούμαστε :wink:.

Μάλλον τα δικά σου αυτιά είναι η μειοψηφία, όχι τα δικά μου :p.

Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσουν ακόμα και οι κλανιές του Papa Het, οπότε καταλαβαίνω ότι σου αρέσει. Επειδή γράφει απ’ έξω “Metallica”.

Το St. Anger είναι μια [I]ηχητική κουράδα[/I], στην οποία δυστυχώς έχω πετάξει τα λεφτά μου επειδή έχω όλα τα υπόλοιπα albums των Metallica. Ο Lars στον συγκεκριμένο δίσκο δεν παίζει τύμπανα, αλλά κατσαρόλες.

Το πιο ακριβές σχόλιο για το St. Anger.

Σκατένιος δίσκος με σκατένια παραγωγή από μία μπάντα που είχε εκείνη την περίοδο σκατένια ψυχολογία. Σκατένιο λοιπόν, αλλά ειλικρινές και γι’ αυτό σημαντικότερο από άλλες 100 κυκλοφορίες ανάλογου μεγέθους από μπάντες που βρίσκονται σε εξίσου σκατένια κατάσταση αλλά πέφτουν από πάνω τους εταιρείες, μάνατζερς, παραγωγοί και χίλιοι δύο άλλοι προκειμένου να βγει ένας δήθεν “αξιοπρεπής” δίσκος με φαντεζί παραγωγή, μπόμπα ήχο και απόλυτο τίποτα από πίσω.

Στα αρχιδια μου αν ειναι ειλικρινης δισκος αν ειναι για τον πουτσο. Ασε που φυσικα δεν ειναι ειλικρινης. Τα τυμπανα επιτηδες ειχαν αυτον τον ηχο για να αφησουν ιστορια οπως δηλωναν και οι ιδιοι. Και φυσικα αφησαν. Απο τα χειροτερα πραγματα στα οποια εχω ξοδεψει λεφτα

Ναι μωρε το εχουμε ξαναπει αλλωστε. Για τα φραγκα τον εκαναν τον δισκο .
Να μας παρουν τα λεφτα ηθελαν …
Ποια ειλικρινεια αλλωστε απο αυτους ;
ΟΥΣΤ !

(ας ηταν κανα underground συγκροτηματακι θα μιλαγαν ολοι για το ποσο ουαου και ανατρεπιτικο υπηρξε αυτο το αλμπουμ. Οταν η σκατιλα και η σαπιλα υπαρχει σε καποιον ακραιο δισκο οι “ψαγμενοι” βαρανε παλαμακια.
Αυτοι εδω οι καραγκιοζηδες τι να μας πουν αλλωστε ; Τι εχουν κανει ; Που ξερουν απο underground ; Ποια ζορια εχουν ζησει και εχουν το θρασσος να μιλανε ; ΟΞΩ! )

Είναι πάντα πιασάρικο το κράξιμο στους Metallica. Για οποιοδήποτε λόγο. Το St. Anger μια χαρά ήταν αλλά το έβγαλαν οι Metallica. Πρέπει να κράξουμε. Ουγκ.

Δε θυμάμαι να τον έδιναν τσάμπα. Οι μουσικοί που έχουν τη μουσική ως επάγγελμα, όπως οι Metallica, κάνουν τις όποιες κινήσεις τους βασισμένοι κυρίως στο αν θα βγάλουν λεφτά. Δεν είναι κακό, απολύτως θεμιτό είναι.

Fixxxed :wink:.

Tο σχολιο πηγαινε στο οτι δεν ηταν ειλικρινης ο δισκος.
Μην κρυβομαστε πισω απο τις λεξεις.
Προφανως και ξερουν οτι θα πουλησουν . Αυτο που εδειχναν ειναι οτι δεν ειναι αυτοσκοπος το χρημα αλλα το να γινουν η μεγαλυτερη heavy μπαντα εχοντας απολυτη ελευθερια στις κινησεις τους
. Και αυτο το υπηρετησαν απο την πρωτη μερα, πιστά.

Δεν εκραξα τους metallica. Απλα ειπα οτι ο δισκος ειναι για τον πουτσο, οπως θα ηταν οποιος και αν το εβγαζε. Μαλλον πρεπει να παρετε μπατονετες.

Ο δισκος ειναι σιγουρα στους χειροτερους δισκους που εχουν βγει απο τις μπαντες-μεγαθηρια του metal, η παραγωγη του ειναι [B]ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΑ ΑΠΑΙΣΙΑ[/B]. Αλλα το ομωνυμο ειναι κομματαρα και ο δισκος αυτος εσωσε την καριερα των Metallica για πολλους και διαφορους λογους που τους εχουμε αναλυσει ξανα νομιζω. Ειναι πλεον κομματι της ιστοριας τους και της μυθολογιας τους.

Με την καμια ομως.

Και δεν τον θεωρω καν καλο δισκο, αλλα υπαρχουν 2-3 συνθεσεις που με καλυτερη παραγωγη μια χαρα θα στεκοντουσαν.

Προσωπικα στα @@. μου αν κατι ειναι ειλικρινες. Αν ειναι καλο με ενδιαφερει. Το st. Anger ειναι αυτο που θα ψηφιζα αν μου ελεγες ποια ειναι η μεγαλυτερη πατατα ever. Μονο το unnamed feeling παραδεχομαι

Ειναι το μεταλ αλμπουμ που θα συζητιεται στον αιωνα τον απαντα για το ποσο πατατα ηταν,οταν εκει εξω υπαρχουν απειρες πατατες που εχουν ξεχαστει.

Το St. Anger δεν προκειται να ξεχαστει ποτε,ειναι και αυτο ενα κερδος μεσα απο την αποτυχια του συγκροτηματος τοτε. :stuck_out_tongue:

Μαλλον εσεις εχετε ακουσει κατι χειροτερο. Εγω απλα δε ετυχε :stuck_out_tongue:

Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς μα κανείς που να μην πιστεύει πραγματικά ότι ο δίσκος θα ήταν πολύ καλύτερος με καλύτερη παραγωγή, με μικρότερες διάρκειες και (λέω και εγώ) αν αφήνανε μια μεγαλύτερη ελευθερία στην κατεύθυνση που ήταν με το ζόρι να πιάσουν το κοινό των Limp Bizkit, τουτέστιν να μην έχει σόλο, να είναι ντε και καλά “ωμό” και λοιπά ψυχαναγκαστικά.

Ο δίσκος είναι ΚΑΚΟΣ αντικειμενικά κι ας έχει κάποιες ριφάρες και ιδέες. Το ότι είναι Metallica είναι ακριβώς ο λόγος που τον ακούσανε τόσοι και είναι ο μοναδικός λόγος που έχει και αρκετούς οπαδούς. Διότι τραγουδάει ο Hetfield, διότι είναι Metallica και αυτό αρκεί σε κάποιο κόσμο να τους κάνει γούτσου. Fair enough, μπράβο. Εδώ οι άλλοι αποθεώνουν κάτι Final Frontier και Virtual XI που, ας ξαναειπωθεί, οι κακοί Maiden ΔΕΝ ακούγονται για κανένα λόγο, τα ριφ του Hetfield τόσο βαρετά δεν θα μπορούν να είναι ποτέ.

Από εκεί και πέρα όμως είναι αστείο να λέμε ότι ασχολούμαστε ακόμα με τον δίσκο και αυτό είναι επιτυχία σε σχέση με άλλες μπουρούχες. Τι να κάνουμε; Οι Μετάλλικα είναι τόσο τεράστιοι που και οι μπουρούχες τους απασχολούν τον κόσμο, πόσο μάλλον μια μπουρούχα που συνοδεύεται από μια ταινία και ξέρουμε όλο το παρασκήνιο και μπορείς να αναλύσεις κάθε μήνα σε τι φάση βρίσκονταν. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως ξεχωριστό στο St. Anger που να το ξεχωρίζει από τις μπουρούχες άλλων γκρουπ, εκτός από το είναι η πρώτη θεαματική μπουρούχα της μεγαλύτερης μπάντας αυτή τη στιγμή. Πώς να ξεχαστεί ακριβώς όταν εδώ κανείς δεν έχει ξεχάσει το Risk ας πούμε; Και τι σόι κέρδος είναι αυτό;

Το πιο αστείο όλων όμως, με το συμπάθειο, είναι πως πρόκεται για το δίσκο που έσωσε την καριέρα τους. Σοβαρά; Χρειαζόταν σώσιμο η καριέρα των Metallica; Δηλαδή τι χειρότερο έπρεπε να κάνουν για να χαθεί η καριέρα τους; Αρκεί να ΥΠΑΡΧΟΥΝ και η καριέρα τους θα είναι θαυμάσια και θα παίζουν σε αρένες. Η καριέρα τους αντέχει μια μαλακία σαν το Lulu που το λοιδώρησε η πλάση και δεν τρέχει πραγματικά τίποτα. Τόσο απλό είναι.

Όλα τα άλλα είναι είτε καυλάντισμα είτε φανμποϊσμός. Γνώμη μου φυσικά.

…ψήνεται ψήνεται:):!:

αν λάβουμε υπόψη πως φτάσανε στο τσακ (αλήθεια φτάσανε όμως; ) από το να το διαλύσουν το μαγαζί, ίσως μια τέτοια άποψη να έχει βάση. στο st. anger ο Hetfield έβγαλε όλα τα σκατά που είχε μέσα του και ίσως αυτό να λειτούργησε λυτρωτικά για εκείνον και για τη συνέχεια της μπάντας. η εντιτ βερσιον του some kind of monster με τη σωστή παραγωγή αποδεικνύει πως υπήρχε κάτι καλό (πολύ λίγο για metallica) να συζητάμε. σκόρπιες καλές ιδέες υπήρχαν αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. δεν είναι μυστικό πως είναι η αγαπημένη μου μπάντα αλλά τον δίσκο ολόκληρο δεν τον έχω ξανακούσει από τότε που περίμενα πρωί πρωί έξω από το δισκάδικο να τον αγοράσω. ακόμα θυμάμαι να αναρωτιέμαι: ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΟΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΤΡΑΜΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΝΤΕΝΕΚΕΔΙΑ;

οι metallica είναι ο Hetfield και αν αυτός δεν μπορεί οι υπόλοιποι δεν το έχουν με τίποτα να κάνουν κάτι για να το σώσουν και το st. anger είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. ο Χετ έλειπε για αποτοξίνωση και οι άλλοι μαλακίζονταν στο στούντιο και περίμεναν να γυρίσει.

το μόνο που θέλω είναι ο καινούριος δίσκος να έχει γαμάτη παραγωγή γιατί ο ρούμπιν τους γάμησε στο DM. ίσως αν σηκωνόταν λίγο από το κρεβάτι, έβαζε ένα ζευγάρι κάλτσες και πέρναγε καμιά βόλτα από το στούντιο κάτι να γινόταν. που είσαι ρε μπομπ ροκ που ξημερωβραδιαδόσουν στο στούντιο περιμένοντας τον ούλριχ να έρθει με την νοικιασμένη του πόρσε;

πάντως βάσει και του νέου εγώ δεν θα κρατούσα την ανάσα μου…λογικά για 2016 πάει το πράγμα

Εγώ δεν θα ήθελα πίσω τον Ροκ, ότι είχε να δώσει το έδωσε και αυτό φάνηκε και από την μουσική αποτυχία του St. Anger. Από την άλλη ο Ρουμπιν έδωσε στους Metallica το κίνητρο και το όραμα για να βγάλουν έναν πραγματικά σοβαρό δίσκο. Ο ήχος δεν παίζει να είναι μόνο ευθύνη του παραγωγού αλλά του Greg Fidelman, δηλαδή του μηχανικού ήχου που σχεδόν σε ότι έχει κάνει τα τελευταία χρόνια (βλ. Slayer) έχει τον ίδιο “περίεργο” ήχο. Πάντως του δίνω ένα συν, στο medley για το Ronnie Rising έχει κάνει φοβερή δουλειά.

ούτε εγώ…ήταν απλά μια σύγκριση

υπάρχουν ειδών και ειδών παραγωγοί. ο ρούμπιν δεν παίζει υποτίθεται απλά τον μηχανικό ήχου για να πατάει κουμπάκια και να ανεβοκατεβάζει ποτενσιόμετρα. είναι εκεί σε φάση “μέντορα” να κατευθύνει και να οργανώνει εν μέρη και τις ιδέες. από την άλλη όμως ΠΡΕΠΕΙ να ακούει κιόλας και να μην αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. τα “somehow produced” των διασκευών στα σιγκλάκια τους καλύτερο ήχοι είχαν από το DM. εμένα δεν μου αρκεί ο περίεργος ήχος που λες και εσύ. εγώ θέλω ήχο “μπόμπα” να παραμιλάω.

Συμφωνώ, ίσως αυτός ο ήχος να ήταν μια μόδα που πέρασε. Δεν έχω ακούσει σοβαρά και το τελευταίο Slipknot για να τσεκάρω τον ήχο

Αυτό είναι αλήθεια, συμφωνώ κι εγώ. Η music πλευρά των Metallica είναι ο Hetfield, η business πλευρά των Metallica είναι ο Ulrich. Και ιο δύο είναι απαραίτητοι για να δουλέψει η μηχανή των Metallica. Και ο Hammett είναι ο πιο καλοπληρωμένος δημόσιος υπάλληλος ever :p.