Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι Metallica (το ξέρεις κι εσύ) είχαν μακράν το καλύτερο fan club με παροχές στα μέλη, με secret gig, με αποκλειστικά live (αποκορύφωμα φυσικά το Fillmore) με pre-sale σε εισιτήρια που ήταν πολύ σημαντικό (όποιος έχει δοκιμάσει να κλείσει εισιτήριο τους σε τουρ στη Β. και κεντρική Ευρώπη καταλαβαίνει), με Snakepit, Meet and Greet κ.ο.κ.
Πράγματα που ήταν απο βασικά (σε όσους τους ακολουθούσαν στις περιοδείες) έως ήδη πολύ δύσκολα να κερδίσεις (όταν κάποιοι προσπαθούσαν 15 χρόνια για ένα pass ή ένα m&g).
Τώρα το να είσαι μέλος είναι απλά ένας λογαριασμός email. Όχι απλά μπορεί να γίνει κάποιος που ξέρει μόνο το Enter Sandman και παίζουν στην πόλη του, αλλά μπορεί να κάνει κάποιος 50 λογαριασμούς επί 2 εισιτήρια στο pre-sale και οι οπαδοί να καταλήξουν να τα αγοράζουν 2 και 3 φορές επάνω στο stubhub.
Ήταν λογική η γκρίνια γι αυτό και το διόρθωσαν κάπως.
Η γκρινια θα ειναι λογικη οταν θα ερθει η ωρα για τις παροχες που λες…
Παιχνιδι για το promotion του album ειναι το ελευθερο.
Αντι να ανεβασουν καινουργια σελιδα πας εκει νιωθεις οτι εισαι μεσα στα πραγματα και οταν κυκλοφορησει και βγουν σε περιοδεια το ξαναβλεπουμε…
Δεν χανουν κατι προς το παρον τα μελη. Αντε μονο το εκτυπωμενο welcome letter και το So What .
Καλη κινηση εμπορικα ειναι. Και σκεψου οτι ειδικα Αμερικη εχουν κανει πολυ λιγα Live τα τελευταια χρονια. Κατι μου λεει οτι αυτη την φορα θα ξεκινησουν απο εκει και μετα θα ερθουν Ευρωπη για περισσοτερα lives και οχι καμια 10αρια σε μεγαλα festival οπως εκαναν εδω και χρονια.
Πάντα αυτό κάνουν όταν βγαίνουν για προώθηση άλμπουμ! (εννοώ περιοδεία στην Αμερική).
Ανυπομονώ να τους δω ξανά σε κλειστό χώρο.
Δε διαφωνώ με το “άνοιγμα” (πετυχημένο αποδείχτηκε, από 10.000 μέλη πήγαν 80000+ σε μία εβδομάδα), απλά ήταν κάπως πρόχειρο αρχικά. ΤΟ διόρθωσαν (τα παλιότερα μέλη στο live που ανακοίνωσαν για το San Francisco είχαν pre-sale μία ώρα νωρίτερα), και όλοι είναι ευχαριστημένοι.
όντως, τα περισσότερα είναι γνωστά, αλλά μιλάμε για την περίοδο που κυκλοφόρησε ο μεγαλύτερος (κατά πολλούς) metal δίσκος όλων των εποχών, η περιοδεία που ακολούθησε δυστυχώς συνέπεσε με το θάνατο ενός εκ των μεγαλύτερων μουσικών του ιδιώματος και το βιβλίο αυτό περιέχει ακυκλοφόρητο υλικό (κυρίως απο fans) για την 30ακονταετή επέτειο του
Back to the front
Έβλεπα το Freeze Em All και έλεγαν ότι ο στόχος τους είναι ο δίσκος να βγει το 2014…μπαίνει το 16 και ακόμα τίποτα. Και συνεχώς κλάψα για τα λεφτά που χάσανε μια με την ταινία μια με τα Orion Festivals. Πραγματικά τα τελευταία χρόνια κάνουν ο,τι περνάει από το χέρι τους για να χαλάσουν το όνομα τους. Ακόμα κι εγώ που είμαι μεγάλο fanboy έχω ξενερώσει.
Να σου πω την αλήθεια, όσο κι αν θέλω να ακούσω νέο υλικό, ξέρω ότι στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ένα DM. Καλό άλμπουμ δηλαδή που δεν αφαιρεί από το μύθο τους.
Προτιμώ να τους βλέπω live, θα γούσταρα να είμαι σε ένα από τα Orion, ένα Fillmore ή οτιδήποτε άλλο έχουν κάνει από το 2008 και έπειτα, γνωρίζοντας ότι είναι στα τελευταία τους ενεργά χρόνια. Τους είδα σε αρκετές περιοδείες τα τελευταία χρόνια και ειλικρινά τους προτιμώ live απ’ ότι στο studio.
Αν δεν τους βγαίνει να κάνουν δίσκο, καλύτερα να μην τον κάνουν.
Συμφωνώ αλλά ας βγουν να το πουν “δεν μπορούμε, δεν μας βγαίνει”. Είναι πολλά τα χρόνια και βλέπεις ότι το όνομα τους χαλάει πια. Έχει γίνει ανέκδοτο αυτό με το νέο δίσκο.
Χαχαχαχα σορρυ, αλλά ήταν πολύ αστείο έτσι όπως το διάβασα αυτό.
Εμένα το Death Magnetic μου άρεσε ή μάλλον δεν με χάλασε καθόλου. Ίσα ίσα, 2-3 τραγούδια τα ακούω πολύ ευχάριστα.
Metallica live είναι όχι απλά εγγύηση ότι θα γουστάρεις, αλλά κάτι παραπάνω.
Ό,τι και όποτε να βγάλουν, πλέον δεν έχει σημασία, γιατί θέλουμε μόνο να τους απολαμβάνουμε στις συναυλίες (να περάσουν και από τα μέρη μας καμιά φορά, γιατί λεφτά γιοκ για έξω πια).
Σε νιώθω, υπήρξα Metallica fanboy για χρόνια - πλέον έχω απομακρυνθεί εντελώς, αλλά τους αγαπώ.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ το σοκ που ένιωσα όταν πάτησα το play στο St. Anger
Σκέφτηκα ότι ή αυτοί είναι πολύ μπροστά και δεν το πιάνω ή ο δίσκος είναι επική πατάτα γεμιστή με τυρί. Μάλλον ήταν το δεύτερο…
Ο ήχος από το βιντεάκι αυτό, είναι ακριβώς όπως ο ήχος που είχε το Death Magnetic στο making magnetic dvd … είναι άψογος δλδ, χωρίς clipping (έτσι δεν το λέγανε;), χωρίς μπούκωμα, τα ντραμς χτυπάνε δυνατά και το ριφ κοφτερό. Αφήνει την αίσθηση του cover για τον Dio δλδ.
ΕΥΤΥΧΩΣ αυτή τη φορά δεν υπάρχει το κουλάδι ο Rubin και εύχομαι να μην γίνει κανένα παρατράγουδο στο mastering πάλι.