Μetallica

sold out σε λίγα λεπτά και πιθανόν το μοναδικό live τους φέτος!

χλωμό να μην θέλουν να … escape from the studio :stuck_out_tongue:

Αν τους έχω καταλάβει καλά μετά από τόσα χρόνια οι metallica θα βγουν για συναυλίες με νέο single ή και με ολόκληρο τον δίσκο . Ευρώπη ίσως πολύ λίγα Live και βουρ μετά για το αμερικάνικο κοινό .

Χλωμό το κόβω να κάνουν πάλι Live όπως τα τελευταία 3 - 4 χρόνια όταν και σταμάτησε η προώθηση του Death Magnetic .

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Escape from the studio ή summer vacation έχουν συνήθως το καλοκαίρι στην Ευρώπη. Επίσης, δεν είχαν Αυστραλία ή Λατινική Αμερική φέτος το χειμώνα, όπως συνηθίζουν. Πιθανόν να έχουμε κυκλοφορία προς τα τέλη του έτους και μετά full περιοδεία ξεκινώντας από Αμερική ως συνήθως. Όπου άλλωστε, πέρα από one off εμφανίσεις τύπου Lollapalooza ή Orion, έχουν να περιοδεύσουν από το World Magnetic. :wink:

Λογικο να παιξουν μια απο τα ιδια (αν και αλλαζουν περιπου τα μισα τραγουδια της setlist σε καθε περιοδεια) αλλα ρε γαμωτο…
Δευτερη νιοτη γαμω την τρελα μου !

Το Whiskey in the Jar αφιερωμενο στον Cliff, που για χαρη του πηγαν και στο Bay Area.

Yeaaaaaaaah !

Δεν ήταν και τόσο καλή μέρα για τον Hammett, πολλά λάθη. Ο James σταθερή αξία ΑΛΛΑ δεν μπορώ τα ψηλά που προσπαθεί ώρες ώρες.
Πέταξε και την ατάκα ότι τελειώνουν με τον δίσκο…αφού τον δουλεύουν τα τελευταία 20 χρόνια!

Ειδικά το πρώτο σόλο στο for whom το κατακρεούργησε.

Ναι τα γαμησε ο Hammett. Ο ήχος στην κιθάρα του Hetfield όμως μου ακούστηκε πιο γεμάτος .

Σαν σύνολο όμως έχουν ωραία διάθεση . Δηλαδή τους βλέπεις για πάνω από 2 ώρες και περνάς ωραία . Ακόμα και από το YouTube χαμογελάς μόλις τελειώσει το Live .

και η καινούρια flying v του Het φοβερή. Σίγουρα περνάς ωραία αλλά μου έκανε εντύπωση ότι δεν έπαιξαν ούτε ένα από το DM

Είναι τεράστια υπόθεση αυτό το live που ουσιαστικά δημιουργήθηκε γιατί οι Metallica δεν έπαιξαν στο ημίχρονο του Superbowl. Και απ’ ότι λέγεται δεν …πλήρωσαν για να παίξουν (όπως κάνουν όλοι δηλαδή).
Το γεγονός ότι μπορούν και κάνουν sold out (σε λίγα λεπτά μάλιστα) σε τέτοια στάδια (AT&T τώρα, στο στάδιο των Yankees πριν λίγα χρόνια κ.ο.κ.) δείχνει ότι πλέον σαν μέγεθος είναι στα όρια του κλασσικού.

Τα live τους παρά τα όποια λαθάκια είναι πάντα απολαυστικά. 2.20’ με setlist που για οπαδούς δε θεωρείται ιδιαίτερο (όπως αυτά που έχουν στα πλαίσια κανονικού τουρ) και παρόλα αυτά έχει μέσα Sanitarium, Memory, King Nothing, Wherever κ.α. που δεν παίζουν και τόσο συχνά.
Ο Lars παρεμπιπτόντως ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση.

Απ’ ότι φαίνεται το άλμπουμ θα βγει μέσα στη χρονιά. Δεν έχω ελπίδες για κάτι συγκλονιστικό, νομίζω πως κάτι στα χνάρια του DM (με καλή παραγωγή αν γίνεται) θα με ικανοποιήσει. Αυτό που περιμένω είναι το indoor tour στην Ευρώπη που θα ακολουθήσει αργά ή γρήγορα…

πιστευω οτι θα κανουν πιο πριν συναυλιες και θα παρουσιασουν νεο τραγουδι.
πιθανον αυτο που μας εβαζαν να ακουσουμε ενα δειγμα απο ριφ.
Και μετα θα βγει ο δισκος.
Τωρα το πως θα ακουγεται ,δεν ξερω.Περιμενω κατι καλυτερο απο το DM

Πολλά ζητάς, πιστεύω.

παντα μενεις με την ελπιδα!! :stuck_out_tongue:
το τι θα ακουσουμε ,ΟΤΑΝ βγει

Οι Metallica έχουν τελειώσει στο studio ρε. Εδώ και περίπου 20 χρόνια, από το 1997 δηλαδή, έχουν βγάλει μισό δίσκο της προκοπής (δηλαδή, το Death Magnetic). Τίποτα άλλο.

Όχι ότι μας νοιάζει ιδιαιτέρως. Απλά, το σωστό να λέγεται. Ό,τι έκαναν, το έκαναν μέχρι τα Load/Reload.

Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι στο προχθεσινό live δεν τρέχανε τα κομμάτια, κάτι που είναι πολύ θετικό, γιατί τα τραγούδια πήραν τα πάνω τους. Λέτε στα γεράματα να άρχισε τον μετρονόμο ο Ulrich?

Επίσης ο ήχος/χροιά των κιθαρών ήταν μπετό, κορυφαίος.

Ξέρω ότι θα αρχίζουν τα πειράγματα αλλά το st anger αν δεν είχε αυτό τον ήχο θα είχε πολύ θετικότερη αντιμετώπιση . Και αν στο studio έχουν τελειώσει … χμμμμμμμ μιλάμε και κάτι τύπους στα 50+ που για 15 χρόνια περίπου ήταν μόνο καινοτόμοι . Ναι ένα πιο δεμένο DM δεν θα χάλαγε κανέναν . Με καλύτερο ήχο λίγο μικρότερα σε διάρκεια κομμάτια και δυνατά riffs . Μια χαρά θα ήταν κάτι τέτοιο . Κλασσικό metallica δηλαδή.

Σωστός ο drennie. Καλύτερος ήχος και μικρότερα κομμάτια .
Αλλά ειμαι και σίγουρος οτι κανα 2 8λεπτα θα τα έχει σίγουρα . Πολλα χρόνια πέρασαν πάντως απο το dm

Βασικά ξαναείδα το Live και δε μπορώ να καταλάβω που ήταν τα πολλά λάθη του Hammett. Πέρα από το For whom βέβαια… Ίσα ίσα που ήταν πολύ καλός στα περισσότερα κομμάτια. Λογικό στα πρώτα τραγούδια μετά από καιρό Live απραξίας να ψάχνουν λίγο τα πατήματα τους. Και ο Het δε χρησιμοποιεί πολλά ψιλά έτσι κι αλλιώς. Μόνο σε κάποια κομμάτια εποχής KEA. Συνήθως πάει σε πιο brutal προσέγγιση όπου απαιτούνται ψιλές νότες(βλ. Fight fire τα τελευταία χρόνια).

Γενικά Live είναι πάντα σε καλή κατάσταση και βγάζουν πάνω από 2 ώρες επί σκηνής που ακόμα και μπάντες με τα μισά χρόνια καριέρας δεν ρισκάρουν να κάνουν.

Fade To Black στην εισαγωγή αλλά και στο One είναι ακόμα δύο τρανταχτές περιπτώσεις που κάνει λάθη ο Hammett. Μιλάμε όμως τόσο πολύ για απλά μια συναυλία τους…ε αυτό δείχνει και για τι μέγεθος μπάντας μιλάμε. Από την άλλη όσο και αν δεν θέλω να το παραδεχτώ, ναι έχουν τελειώσει σαν συνθέτες, σίγουρα δεν θα ήθελα να βγάζουν κάθε δυο χρόνια δίσκο και να μην λέει τίποτα ή απλά να είναι διεκπεραιωτικός αλλά 8 χρόνια είναι πολλά και πιο πριν 5 και πιο πριν 6. Δείχνει ότι δεν υπάρχει έμπνευση.

Σιγα μην βγαλουνε οι metallica 40λεπτο δισκο.Πολλα τα what if’s μαν μου.
Δυστυχως για εμας ! :smiley: