Δεν μιλάω για 40 λεπτά . Έχουν από το 1986 να βγάλουν δίσκο μικρότερο της μιας ώρας . Δεν υπάρχουν πολλά what if . Ένα παραγωγό να τους μαζέψει χρειάζονται . Και κάνεις δεν περιμένει ούτε Master, ούτε Black album ούτε καν Load .
Από το death magnetic ακούς εύκολα το the day , all nightmare και το cyanide στις συναυλίες τους χωρίς να ξενίζουν . Κάτι αντίστοιχο και ακόμα καλύτερο περιμένουμε από τον καινούργιο δίσκο.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πολλά μεν, αλλά τι παίρνεις δε… 4 lp, 5-6 cd, dvd, album, αφίσες και το πιο σημαντικό είναι πως μιλάμε για ακυκλοφόρητο υλικό από το αρχείο του Lars που πρώτη φορά βλέπει φως! Ειδικά τα previously unreleased live…
Σιγά μη μου τρέξουν και τα σάλια επειδή οι Metallica θέλουν να ξαναγοράσω το Kill 'Em All και το Ride The Lightning. Άντε να κουνηθούνε εκεί πέρα μήπως βγάλουν επιτέλους κάνα δίσκο.
Τι νόημα έχει να βγάλουν δίσκο με το ζόρι;
Χιλιες φορες ακυκλοφόρητα live κλπ.
Υπάρχει και περίπτωση στην επανακυκλοφορια του puppets να ακουσουμε τη διασκευή που είχαν κάνει με τον Cliff, τα outtakes του load, τα Presidio demos, το justice με μπασο, dead kennedies roll τα live στο fillmore κ.ο.κ.
Το τελευταίο που θα παρεις ειναι το kill em all Και το ride σε τετοιο box set.
Αναμασήματα είναι αυτά μωρέ, άρμεγμα των οπαδών. Εντάξει, κι εγώ τους λατρεύω, αλλά οι επανεκδόσεις, τα ακυκλοφόρητα κλπ, δείχνουν στασιμότητα. Ε δε μου αρέσει αυτό.
Επίσης, θυμάμαι τη συναυλία του 2010, τι λύσσα είχαν και πόσο εκπληκτικά είχαν παίξει, όντας στην περιοδεία του Death Magnetic. Ήταν καυλωμένοι κι αυτοί ρε παιδί μου και νομίζω ότι είχε να κάνει με το ότι είχαν και σχετικά νέο υλικό.
Οι Metallica είναι μπάντα που όσο έχουν κίνητρο κάνουν μεγάλα πράγματα. Στο DM είχαν το κίνητρο να αποδείξουν πως δεν ξόφλησαν μετά την αμφισβήτηση του St.Anger.
Και γενικότερα είναι κάτι που ισχύει σε όλη τους την καριέρα. Μέχρι το Black Album ήθελαν να γίνουν η μεγαλύτερη metal μπάντα. Με το Load να αποδείξουν ότι είναι κάτι πέρα από metal μπάντα.
επίσης, live πάντα με λύσσα παίζουν. τους είδα άλλες 7 φορες μετά την Αθηνα και σε όλες τις συναυλίες ήταν στα ίδια στάνταρ. Δε νομίζω πως είχε να κάνει με το νέο υλικό.
Πρόχειρο παράδειγμα το Glastonbury. Πάλι είχαν κάτι να αποδείξουν και πήγαν την απόδοση τους σε νέα στάνταρ.
Πλέον δεν έχουν κίνητρο. Από το να βγάλουν ένα δίσκο με το ζόρι (δε θα είναι καλο το αποτέλεσμα, είμαι σίγουρος γι αυτό), προτιμώ να σκάψει λιγάκι ο Lars στο αρχείο του και να μας δώσει τέτοια κειμήλια.
Το αν θα το αγοράσει κανεις η όχι είναι επιλογή του. Σύντομα όλα αυτά θα καταλήξουν σε torrents k.o.k.
Για εμενα το να πάρεις 4 βινύλια, 6 CD και ένα βιβλίο δεν είναι τόσο τραγική τιμή. 13 δολάρια το καθένα βγαίνει. Έχουμε δει box set με τα βινύλια μονο σε αντίστοιχες τιμές.
Ποια 4 βινύλια και 6 CD μωρέ κι εσύ. Μιλάμε για πράγματα που ΞΑΝΑΕΧΕΙΣ.
Όσο για το κίνητρο που λες, συμφωνώ. Πάντως από τις φορές που τους έχω δει εγώ, οι καλύτερες ήταν στην Ελλάδα, ειδικά το '99 και το 2010 (τους είδα και το '07, αλλά δυστυχώς όχι το '93). Οι δύο φορές έξω ήταν οι λιγότερο καλές :).
Χρειάζονται κίνητρο, ανανέωση, για να λειτουργήσουν καλύτερα. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ένας νέος δίσκος. Έχουν 8 χρόνια να βγάλουν πια. Σίγουρα μπορούν να αποδείξουν ότι δεν ξόφλησαν στουντιακά.
Άντε να αφαιρέσω από την εξίσωση ένα CD και ένα LP, τα υπόλοιπα δεν τα έχεις σε οποιαδήποτε μορφή, ούτε καν bootleg.
Πρόσεξε, δε λέω να το αγοράσει κανείς ή όχι. Αυτή η κουβέντα μπορεί να πάει πολύ μακριά. Λέω πως σαν επανακυκλοφορία έχει πράγματα να πει. Δε θα σε πάω σε άλλες μπάντες, θυμήσου τις επανακυκλοφορίες των Metallica στη Warner το 2008 που έβγαλε τη δισκογραφία τους σε 45 στροφές, audiophile quality κλπ κλπ. Κάθε box set στοίχιζε τα μισά και παραπάνω από αυτά 80-100 δολάρια αν θυμάμαι σωστά. Και απλά είχες το Black Album λ.χ. σε 4 βινύλια αντί για 2 με “καλύτερο” (θεωρητικά) ήχο. Γενικά είναι πρακτική που στοχεύει σε συλλέκτες.
Τώρα πλάι στο RTL που ήδη έχεις, παίρνεις και το DVD του Μetal Hammer festival το ‘85 που δεν υπάρχει εικόνα του πουθενά. Και όποια άλλα live, rough mix κ.ο.κ.
Και, ξαναλέω, δεν είναι θέμα του αν θα το αγοράσει κάποιος ή όχι (έτσι κι αλλιώς 30.000 κομμάτια είναι, θα εξαντληθούν, δεν απευθύνονται σε όλους τους οπαδούς της μπάντας), το θέμα είναι πως για πάρα πολλά απ’ όσα συμπεριλαμβάνονται είναι η πρώτη φορά που θα δουν το φως… Και ακόμα και αυτοί που δε θα το αγοράσουν θα έχουν πρόσβαση μέσω youtube κλπ.
Επιπλέον, δε με ενοχλεί γιατί δεν απαιτεί και προσπάθεια (όπως το through the never λ.χ.) από την πλευρά τους ώστε να πεις πως πάει πίσω η ηχογράφηση του δίσκου.
Για το δίσκο είναι θέμα έλλειψης κινήτρου και (πιθανόν) έμπνευσης. Ναι, όπως και να έχει θα γράψει ο Hetfield 20 riffάρες και θα βγάλουν κάτι αξιοπρεπές, αλλά χωρίς κίνητρο δε νομίζω να αρκεί αυτό σε κανένα. Προτιμώ να μη βγάζουν τίποτα όσο δεν έχουν κάτι να πουν. Έτσι κι αλλιώς 8 χρόνια που περιοδεύουν όλες οι περιοδείες τους sold out είναι. Μόνο στην Αμερική δεν είχαν συχνές εμφανίσεις και υποπτεύομαι πως αν “επισπεύδουν” το αλμπουμ, είναι για να περιοδεύσουν εκεί.
Και τα 2 (επανακυκλοφορίες και άλμπουμ-περιοδείες) είναι απόρροια του πως λειτουργεί η μουσική βιομηχανία εδώ και αρκετά χρόνια.
υγ: για τα Live είναι γεγονός πως όπου έχουν πιο “ενεργό” κοινό, πάνε την απόδοση τους ένα κλικ πάνω. Κι εγώ θεωρώ πως το 2010 ήταν μέσα στις καλύτερες συναυλίες από πλευράς απόδοσης (τα ίδια live έχουμε δει στην Ελλάδα). Και στην Αγγλία όταν τους είχα δει πχ που γινόταν σκοτωμός από κάτω ήταν επίσης πολύ δυνατοί. Το βλέπεις πως και οι ίδιοι το διασκεδάζουν παραπάνω.
Βγάλε κι από άλλο ένα LP, που είναι το Creeping Death-α και το Jump In The Fi-a σε lame picture discs, τα οποία από τη μάνα τους δε ακούγονται. Τέλος πάντων, άρμεγμα είναι αυτές οι επανακυκλοφορίες ρε και αυτό είναι άσχημο. Εντάξει, όλοι το κάνουν σχεδόν, αλλά είπαμε, δεν είμαστε και τόσο κορόιδα.
Άρμεγμα για τους συλλέκτες . Που έτσι κι αλλιώς είναι έτοιμοι κατά μία έννοια να τα σκάσουν . Ούτε Best of έχουν βγάλει , ούτε επανακυκλοφορίες με ένα bonus κομμάτι ή remix . Ίσως το μόνο που έκαναν είναι ότι το κούρασαν με τα Live dvd αλλά και πάλι επίσημη live κυκλοφορία με την αρχική σύνθεση πέρα από το Cliff’em All δεν έχει υπάρξει .
Οπότε ναι , έχει λόγο ύπαρξης ένα τέτοιο πακέτο .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Προσωπικά δεν θα το δώσω αυτά τα λεφτά όσο μεγάλος φαν και να είμαι. Είναι θέμα επιλογής. Θυμάμαι τους Maiden στα 90s να βγάζουν κάθε τρεις και λίγο remaster εκδόσεις δίσκων με bonus υλικό κτλ. κάποια ήταν σπουδαία αλλά σαν κίνηση δεν μου άρεσε. Έτσι και εδώ, συμφωνώ με τη λέξη “άρμεγμα” όπως και με την “έλλειψη έμπνευσης” αλλά και με το “αφού δεν έχουν κάτι να πουν γιατί να βγάζουν μέτριους δίσκους”. Ειδικά το τελευταίο δεν θα είχε καμιά ουσία ίσα ίσα που θα χάλαγε-κι άλλο-το όνομα τους. Ένα όνομα που το έχουν χαλάσει κυρίως με λάθος επιλογές, όχι τόσο μουσικές όσο “επιχειρηματικές”.