Και μόνο το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσουν σε remaster αυτά τα δύο album έχει το ενδιαφέρον του. Μιλάμε ότι έχουν πλέον 30+ χρόνια στην πλάτη τους, οπότε θα ήθελα να τα ακούσω με μια καλύτερη παραγωγή. Βέβαια, επειδή metallica και καλή παραγωγή τείνουν να γίνουν αντώνυμα πλέον, ελπίζω να τους φερθούν με τον ανάλογο σεβασμό και να μην τα κατακρεουργήσουν.
Πάντως δεν καταλαβαίνω προς τί η γκρίνια, εμείς θα ακούσουμε καινούριο ενδιαφέρον υλικό, οι συλλέκτες θα αποκτήσουν δύο πολύ προσεγμένες κυκλοφορίες, win win κατάσταση.
Τα Ride The Lightning και Master Of Puppets τα έχει ευτυχώς επεξεργαστεί ο τεράστιος Steve Hoffman και μπορούν να βρεθούν σε κάποιο torrent (ήταν 1000 αντίτυπα και νομίζω ότι αλλάζουν χέρια για πάνω από 100 δολλάρια). Οπότε, κανένα remaster. Υπάρχει reference edition :p.
EDIT: Να το MOP, να το Ride. Το δεύτερο παίζει και κάτω από τα 100 απ’ ό,τι βλέπω, αλλά από Ρώσσο :D. Έχουν βγει από την εταιρία DCC, που ειδικεύεται σε audiophile εκδόσεις.
Δε νομίζω το όνομα τους να έχει χαλάσει.
Ίσα ίσα που απολαμβάνουν πλέον status που λίγες rock μπάντες έχουν.
Για να ακριβολογώ, μάλλον το όνομα τους έφτιαξε τελευταία: Superbowl, τελικοί nba, sold out στάδια και φεστιβαλ σε λίγες ώρες.
Οι “επιχειρηματικές” τους κινήσεις, πέρα από τους ίδιους (που τους ζημίωσαν εννοώ), δε νομίζω να χάλασαν κανένα οπαδό. Ίσα ίσα νομίζω πως τα Orion ήταν απολαυστικά για το κοινό, η ταινία ωραία σαν εμπειρία (3d, ωραίος ήχος, μεγάλη οθόνη κ.ο.κ.).
Η όποια κριτική δέχονται έχει να κάνει -θεωρώ- με το ότι δε μπαίνουν στο studio. Από το DM και την 3ετή περιοδεία (βάζω μέσα και τη Big 4), έχουν κάνει άλλες 2 περιοδείες (Black Album Anniversary και By Request -πολύ καλή σαν ιδέα-),έκαναν ταινία (που ουσιαστικά πήγε πίσω το δίσκο 1.5 χρόνο), έκαναν φεστιβάλ, έκαναν το δίσκο με το Lou Reed, γενικά έκαναν ότι μπορούσαν για να μη μπουν στο studio :lol:
Που πάλι μας γυρνάει στην κουβέντα περί έμπνευσης! Και να σημειώσω πως ακόμα και το St. Anger, που δεν το ακούω, δεν το θεωρώ δίσκο “με το ζόρι”. Ίσα ίσα που το θεωρώ ειλικρινές και ευπρόσδεκτο. Αυτό που δε θέλω είναι να μου προσφέρουν ένα Lords of Summer σε δίσκο. Που είναι απλά μία πρόχειρη συρραφή riff.
Χάλασε το όνομα τους προς τους οπαδούς τους για να το πω λίγο καλύτερα. Κατά τα άλλα δεν διαφωνώ κάπου. Απλά εγώ σαν οπαδός αισθάνομαι κάπως ξενερωμένος κυρίως γιατί βλέπω αυτό που λες ότι κάνουν ο,τι μπορούν για να μην μπουν στο στουντιο. Πάντως προχθές ανέβασαν μια φωτογραφία στο Instagram ότι ηχογραφούν. Άντε να δούμε…
Εμένα μου χρωστούσαν κατι φράγκα και προχτές τα πήρα ! Όποτε θα τιμήσω Metallica ! Σωστός ;
Τους τα χρωστάς, ε;
Όχι ρε ! Ειναι η ικανοποίηση να έχεις κατι που αφενός ειναι σπάνιο και συλλεκτικό και αφετέρου οτι έχεις ένα κομμάτι της ιστορίας της αγαπημένης σου μπάντας !
Εσυ τι εισαι ο λογιστης του η η γυναικα του?
Ο λογιστης των Μεταλλικα και τριβω τα χερια μου.
Εσύ δεν ξέρω αν θα τρίβεις τα χέρια σου αλλα το παλικάρι μόλις παραλάβει το box σιγουρα θα τα τρίβει.
Και ο λογιστής των Metallica θα τρίβεται.
Σαν σημερα στις 3 Μαρτιου του 1986 κυκλοφορησε το Master Of Puppets, ενας απο τους καλυτερους, επιδραστικοτερους και γενικα σπουδαιοτερους δισκους της μουσικης που αγαπαμε. 30 χρονια κλεινει σημερα ο αγαπημενος μου δισκος των Metallica και ο δευτερος αγαπημενος μου δισκος γενικα. Και ακομα και τωρα ακουγεται σαν να κυκλοφορησε χτες, αψεγαδιαστος, χωρις ουτε δευτερολεπτο περιττο, γεματος εμπνευση, αειθαλης και τρανο παραδειγμα της εννοιας διαχρονικος…
Βαριέμαι τρελά The Thing That Should Not Be.
9-αράκι γεμάτο.
Μακράν το πιο ντεθ μέταλ κομμάτι τους, κάποτε ούτε εμένα μου άρεσε ιδιαίτερα όταν πρωτοάκουγα το άλμπουμ γύρω στο '96 αλλά με τον καιρό μου κάθησε πολύ καλύτερα.
Έλα μωρέ 9άρακι το Master…υπερβολές! Λίγο πάνω από τη βάση. σιγά τον δίσκο να πούμε.
Άσχετο αλλά πάντα θεωρούσα την εκτέλεση του The Thing… στο S & M ανατριχιαστική!
ισως λιγο πιο δυσκολο κομματι το the thing… αλλα ειναι τρελη doomιλα με αρρωστα riffs.
Και οντως στο S&M η μουσικη του Kamen το κανει εφιαλτικο.
Μην ακουω βλακειες το Master of Puppets πιανει το απολυτο αριστα. Οποιος δεν το καταλαβαινει, προβλημα του.
Είθε ο μέγας Κθούλου να στοιχειώσει τους εφιάλτες όποιου βλάσφημου δεν μπορεί να εκτιμήσει το The Thing that Should Not Be :!: