Μetallica

Νομιζω πως το Load εχει αξιολογους στιχους, προσωπικα μ αρεσουν οι στιχοι στο Until it sleeps και στο Outlaw Torn…

Τωρα για το Νapster θα συμφωνησω με ενα φιλο πιο πισω που ειπε οτι δεν ηταν γενικα στα καλα της η μπαντα εσωτερικα, ειχαν γινει και αυτα με την Elektra ηρθε και το Napster κι εδεσε το γλυκο…

Το St. Anger οπως σε πολλους κι εμενα δεν μου πολυαρεσε ομως σε κατι live “εκδοσεις” σαν κι αυτη https://www.youtube.com/watch?v=GudYotg4dgI στο 25:05 το γουσταρω καργα ισως γιατι ο ηχος και τα drums ειναι διαφορετικα (ακουστε λιγο το μπασο του Ρομπ)

Ειδα σημερα το DVD που “αγορασα” και εχει μια συναυλια απο την Day On The Green at Oakland Stadium, που εγινε στις 31 Αυγουστου 1985 και ξεκιναει σχεδον απ τα μισα του Creeping Death με εναν Burton απο αλλο πλανητη…

Αναμενω το DVD απο το Metro το 1983

Μπα εμένα η μουσική τους μου αρέσει. Δεν κάνω σαν παρατημένη γκόμενα. Ούτε η μπάντα μου ανήκει, ούτε το πόσα βγάζουν με καίει. Αν πάψει να μου αρέσει αυτό που κάνουν θα σταματήσω να τους ακούω. Δε θα γράφω τσιτάτα προσπαθώντας να πείσω την ανθρωπότητα για τη συνωμοσία γύρω τους ούτε θα ποστάρω σεντόνια για κάτι που δε θα με αφορά πλέον.

Άμα με ενοχλούσε η ιστορία με το Napster, θα με ενοχλούσε και με την Elektra. Δε θα ανακάλυπτα προδοσίες επειδή θέλουν να έχουν τον έλεγχο της μουσικής τους.
Άμα μου την έδινε η εμπορική στροφή θα σταματούσα να τους ακούω επειδή έβαλαν το Escape για χιτάκι και radio-friendly στο Ride.
Άμα πίστευα ότι οι μόνες μπάντες που λένε κάτι είναι οι underground σε independent label δε θα άκουγα το MoP επειδή υπέγραψαν στην Elektra και τη Phonogram και δεν ήταν πλέον στη Megaforce και την MFN.
ίδια μέτρα και σταθμά λέγεται.

Όταν ωριμάσεις και περάσουν τα χρόνια λιγάκι (ελπίζω να είναι θέμα ηλικίας οι απόψεις σου και όχι κάτι άλλο)θα καταλάβεις ότι καμία μπάντα δεν ανήκει στους “οπαδούς” της, ούτε κάνει κάτι για την ψυχή της μάνας της. Και το ότι είναι εκατομμυριούχοι δεν το θεωρώ ως κάτι ατιμωτικό. Επιτυχημένοι είναι. Εκτός κι αν εσύ στη δουλειά σου λες μη μου δίνετε 7 κατοστάρικα, δώστε μου 3.5.

Αυτό που είπε ο Αλέξανδρος .

Επίσης η λογική ότι είσαι έξυπνος και αγόρασες μόνο το καλό προϊόν ( μέχρι και το Black να υποθέσω ; ) και οι υπόλοιποι που βρίσκουν Καλές πολύ καλές αλλά και μέτριες στιγμές στις επόμενες δουλειές τους είναι χαπατα ( δεν θέλω να πέσεις από τα σύννεφα αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που βρίσκουν μέτριες ή όχι και τόσο καλές στιγμές και στο ride και στο Master και στο And justice κτλ) είναι κορυφαία .

Όλα αυτά που νομίζεις ότι τα άλλαξαν στην πορεία δυστυχώς για σένα τα έλεγαν από τη πρώτη μέρα . Για αυτό και έφυγαν από το LA. Γενικώς είχαν άλλη άποψη για τα πράγματα από τη πρώτη μέρα . Και οι αλλαγές σε εμφάνιση - μουσική ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων και όχι ξεπούλημα όπως θες εσύ να το βλέπεις .

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το κακό με τη μουσική που γουστάρουμε είναι ότι μάθαμε να ασχολούμαστε πολύ περισσότερο με θέματα μη μουσικά παρά με την ίδια την τέχνη…

Μάθαμε να ενδιαφερόμαστε για το ότι έκοψαν τα μαλλιά τους, φέρθηκαν άδικα στον Newsted, έκαναν τον κακό χαμό στην υπόθεση με το napster και ξεχάσαμε την μουσική αυτή καθέ αυτή. Προφανώς και είναι υγιές να ασκείς κριτική και να φιλτράρεις τις πληροφορίες, αλλά όταν ασχοληθήκαμε υπερβολικά πολύ με ένα reality show όπως το Some kind of monster π.χ., υποβαθμίσαμε τους εαυτούς μας και τη μπάντα. Ίσως έφταιξαν και οι ίδιοι σε αυτό, αλλά όσο να 'ναι αποτελούν παρελθόν

Δεν έχεις άδικο αλλά ειδικά για τους Metallica πέρα από την μουσική ήταν και το attitude που έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να γίνουν τόσο μεγάλη μπάντα. Και το attitude ήταν πάντα το ίδιο . Αυτό λέμε .

Άλλο το να μην σου αρέσει η μουσική τους άλλο να νομίζεις ότι βλέπεις την αλήθεια στο ύφος τους μέχρι εκεί που σε βολεύει .

Το attitude μπορεί να συνδυαστεί με την μουσική. Μπορεί να θεωρηθεί μέρος του καλλιτεχνικού συνόλου ( όπως πχ η εκκεντρικότητα των Prince & Bowie )

Από κει πέρα οτιδήποτε μη καλλιτεχνικό δε θα έπρεπε να μας απασχολεί πέραν ίσως της χρονικής στιγμής που συμβαίνει. Αυτή είναι δουλειά μανατζαρέων, παραγωγών, δισκογραφικών που βρίσκουν την απήχηση των προσώπων και προσπαθούν να ξεζουμίσουν καταστάσεις στο βωμό του κέρδους, ακόμα και ξεφτιλίζοντας τους

Ο οπαδός που αγαπά παθολογικά, ίσως θα έπρεπε απλά να μη στηρίζει εγχειρήματα που δεν αποσκοπούν στη δημιουργία μουσικής του συγκροτήματος που μας αρέσει. Κάπως έτσι πιστεύω ότι έμπλεξαν και τότε οι Metallica. Αναλώθηκαν με θέματα που δε θα έπρεπε να τους απασχολούν και μοιραία ακολουθήσαμε και εμείς οι οπαδοί

Διαφωνώ στο εξής . Ότι το attitude ήταν και είναι μέρος των Metallica απλά διαφορετικά από τους καλλιτέχνες που αναφέρεις . Έφεραν το punk και την αμερικανίλα στο metal χωρίς να έχουν κάτι θεατρικό όπως πχ ο Alice Cooper ή οι Kiss .

Ήταν τα παιδιά της διπλανής πόρτας. Γι’αυτο και κατάφεραν να γίνουν τόσο μεγάλοι και πάντα φαινόταν αυτό στα Live τους .
Αυτό που κατάφεραν ήταν τεράστιο για την εποχή .
Πως να το πω αλλιώς ; είναι σαν να βγαίνουν οι slipknot το 2000 και μετά να κυκλοφορούν οι εκατομμύρια οπαδοί τους στο δρόμο με μάσκες και φόρμες .

Οι metallica έφεραν το in your face ύφος σε μια εποχή γκλαμουριας .
Οι managers βοήθησαν σε άλλο επίπεδο το συγκρότημα . Αλλά εδώ μιλάμε για την λύσσα τους να γίνουν τεράστιοι .

Σίγουρα προσπάθησαν να σπάσουν κάθε κλισέ και στερεότυπο της μουσικής σκηνής που αντιπροσωπευαν σε σημείο να το χάσουν κάπως και να ξεφύγουν . Αυτό τους πήγε και στην άλλη άκρη .

Δεν έγινε με μοναδικό και κυρίαρχο σκοπό να μαζεύουν φράγκα . Απλά το ένα έφερε το άλλο . Που είναι το κακό να είσαι φιλόδοξος ;

Αν θέλουμε να βλέπουμε την μπάντα ως μια απάτη και προδοσία τότε είναι απατεώνες, προδότες και υποχείρια των μάνατζερς από την πρώτη μέρα πριν καν μάθουμε για αυτούς .

Και για να μην λέμε και αηδίες για τον Jason και να θέλουμε να τον βλέπουμε ως τον εκφραστή της metal ας δούμε τι έκανε αφού έφυγε από το συγκρότημα .

Και σε reality έπαιξε και άσχετη μουσική με το metal κυκλοφόρησε και το πήγε από εδώ το πήγε από εκεί … και κάπου χάθηκε στο χαος του και ο ίδιος .

Απλά είναι τα πράγματα . Μην τρελαθούμε κιόλας.

Ξαναλέω άλλο το να μην μας αρέσει μουσικά κάτι και άλλο να κάνουμε σαν απατημένη σύζυγος επειδή έκοψαν τα μαλλιά τους , επειδή δεν βρίζουν συνέχεια, επειδή έφτασαν 40 ή 50 και δεν εκφράζουν με τον ίδιο τρόπο την όποια αγανάκτηση τους .

Και εμείς με αυτούς μεγαλώσαμε και μπορούμε να καταλάβουμε ότι μεγάλωσαν και αυτοί . Άλλα πράγματα που έχουν κυκλοφορήσει τα ακούμε με τα χρόνια πιο ευχάριστα και άλλα όχι . Δεν πρόδωσαν όμως κανέναν .

Μόνο εσύ ο ίδιος προδίδεις τον εαυτό σου όταν είσαι τόσο στενομυαλος και δεν βλέπεις ότι τα πράγματα προχωράνε .

Σωστο αυτο που αναφερεις για τα στυλιστικα επι σκηνης και το οτι ειναι παιδια της διπλανης πορτας ακομα και σημερα θα ελεγα αλλα και για τα εκτος σκηνης πχ οτι δεν εκαναν videoclip κυριως λογω επιρροης του Burton ο οποιος τους εμαθε μουσικη και μαζι με τον James απογειωσαν την μπαντα…

Δεν μπορω να φαταστω που θα εφτανε η μπαντα αν ζουσε ο Cliff (ισως να εφευγε, ισως να ειχε φυγει ο Lars), αν ζουσε κι εμενε στη μπαντα σημερα ειμαι σιγουρος οτι θα λεγαμε πως στο metal ειναι οι Metallica μετα ολοι οι αλλοι…

Εφυγε ο Cliff και βρηκε χωρο ο Lars να κανει τα δικα του κυριως γιατι το εχει περισσοτερο σαν μανατζερ απο τον James και τον Kirk…

Οσο για τα μαλλια που εκοψαν πρωτος το εκανε ο Jason και μετα απο κανα 2 χρονια οι αλλοι, λεω για τον Jason γιατι πολλοι λανθασμενα κατηγορουν τους αλλους…

Πρεπει να το παρουν αποφαση μερικοι οτι δεν γινεται σε ολη σου τη ζωη να εισαι οπως οταν εισαι 20 χρονων ο κοσμος αλλαζει καλως η κακως ετσι αλλαξαν και οι Metallica κι ουτε αν αλλαξεις προδιδεις τις ιδεες σου…

Τελος παντων ξεφυγα λιγο…

Τις αρμονίες στην μουσική τους , τους έμαθε . Μουσική ήξερα Και ο Hetfield που έκανε μαθήματα πιάνου από μικρός .

Τώρα τι θα έκαναν αν υπήρχε ακόμα ο Burton δεν ξέρουμε . Πάντα ο Lars έκανε τα δικά του πάντα ήταν ο “manager” της μπάντας . Ίσως να του έβαζαν μεγαλύτερο χέρι οι άλλοι δύο…

Δεν ήταν μεγαλύτερος πρωταγωνιστής ο Cliff σε σχέση με τους άλλους όσο αφορά την επιρροή του στον ήχο της μπάντας . Πιστεύω ότι θα έφταναν στον ήχο του Load έτσι κι αλλιώς . Από την άλλη μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε .

Τους στοίχισε πολύ που δεν κατάφεραν να είναι για πάντα ο James , ο Lars , ο Kirk και ο Cliff.

Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια για να μπορεί ο Hetfield να βγάλει από μέσα του τον θρήνο που κουβαλούσε για τον άδικο χαμό του φίλου του .

Φυσικα και δεν εννοουσα οτι τους εμαθε μουσικη απ το μηδεν απλα εφερε και αλλα ακουσματα εκτος μεταλ μεσα στη μπαντα…

Ναι σιγουρα δεν ηταν ο μεγαλυτερος πρωταγωνιστης ο Cliff στον ηχο αλλωστε δεν μιλησα μονο για τον ηχο και επισης για να εχεις επιρροη καπου δεν χρειαζεται να εισαι πρωταγωνιστης, ο Cliff ειχε το δικο του “εκτοπισμα” στη μπαντα…

Σιγουρα αν ζουσε ισως να εβγαινε και νωριτερα ενα Load…

Δε νομιζω οτι ξεπερασε ποτε το θανατο του φιλου του ο James…

Ελπιζω παντως μετα την περιοδεια που θα ακολουθησει για το νεο αλμπουμ να κανουν ενα tribute το 2018 για τα 30 χρονια του Justice κι επιτελους να ακουσουμε πολλες φορες το “To Live Is To Die” (η πρωτη και τελευταια ηταν στο Fillmore)

Εγώ ελπίζω να είναι ένα τίμιο άλμπουμ , να τους χαλαρώσει και να μην ψαχτουν πάλι με ταινίες , dvd κτλ ώστε να κυκλοφορήσουν σχετικά σύντομα και τον επόμενο δίσκο γιατί όπως και να το κάνουμε δεν έχουν και πάρα πολλά παραγωγικα χρόνια μπροστά τους .

Πάντως υπάρχει και κόσμος που ποτέ δεν τον απασχόλησε το look και η εικόνα της μπάντας[αυτά ήταν πολύ της μόδας προς το τέλος των 00s ] παρά μόνο η μουσική.Και θεώρησε προσβλητικό ένα συγκρότημα με την ιστορία και την επιρροή των Metallica να κυκλοφορεί ένα album όπως το St.Anger.Από άποψη καθαρά ήχου και παραγωγής δεν είναι δυνατόν να είσαι οι Metallica και να αφήνεις να κυκλοφορήσει αυτό το πράγμα με το όνομα σου απέξω.Ότι ψυχολογικά και να είχες εκείνη την περίοδο.

Μαζί σου . Αυτό όμως δεν σημαίνει ξεπούλημα . Λάθος κίνηση λέγεται . Απλά το λάθος έγινε επειδή είχαν ψυχολογικά και ήθελαν γενικώς να κάνουν “δήλωση” με αυτή την κυκλοφορία .
Θυμάμαι κάτι δηλώσεις του Lars για avant garde κυκλοφορία .

Πάντως πως έρχονται τα πράγματα … ο Bob Rock έφτιαξε τον απόλυτο ήχο για την μπάντα από την πρώτη κιόλας δουλειά που κυκλοφόρησαν μαζί και στην τελευταία του προσπάθεια μαζί τους , άφησε μια κουραδοκατσαρολα για κληρονομιά .

Ίσως κάποτε το κάνουν remaster και αυτό και βγάλουν και έκδοση με πιο στρωμένο ήχο όπως ήταν το single some Kind of monster .

Οπως ειπα μεγαλωσα με το συγκροτημα καιαγορασα ολο το προιον

Μάλλον δεν το έγραψα σωστά . Ότι και καλά ψάρωσες - αγόρασες μόνο το attitude από την καλή τους εποχή ( που συνδυάζεται μέχρι και την κυκλοφορία του Black album πάνω κάτω ) και μετά είδες ότι είναι ψεύτες υποκριτές και ήθελαν να μαζέψουν πιο πολλά φράγκα και να γίνουν άπειρο εκατομμυριούχοι οπότε έκαναν ότι έκαναν .

Ακόμα βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω πως Ξεπουληθηκαν όταν δεν έχουν βγάλει ποτέ ίδιο δίσκο , δεν στάθηκαν μόνο στο απόλυτο metal image που δημιούργησαν οι ίδιοι , δεν ξανά κυκλοφόρησαν μπαλάντα σαν το nothing else matters που όλα αυτά τους έφεραν μπροστά σε μεγαλύτερο κοινό και φράγκα . Αντίθετα έδειξαν ότι σαν κανονικοί άνθρωποι έχουν και την μαλακία τους . Μέχρι και κυκλοφορία με αποτυχημένο ήχο κατσαρόλας έχουν στο ενεργητικό τους .

Μπορεί μουσικά να μην σου αρέσουν αλλά όχι φίλε δεν πρόδωσαν κανένα ούτε καν εσένα που μεγάλωσες μαζί τους ( ξέρεις , δεν είσαι ο μόνος … )

Τωρα που ειπατε “μεγαλωσα με Metallica” θυμηθηκα οτι το πρωτο τραγουδι που ακουσα ποτε ηταν το “Until It Sleeps” το 1996 οπου ημουν στην πρωτη γυμνασιου και το εβαζε το Star Λαμιας!!!

Μου αρεσε τοσο πολυ που προσπαθησα να το βρω σε cd να το εχει καποιος για να το αντιγραψω, τελικα δεν ακουγε κανεις στον περιγυρο μου, ωσπου το πετυχα στο ραδιοφωνο και το εγραψα σε κασετα, λιγους μηνες αργοτερα βρηκα εναν γειτονα μου οπου ειχε καποιους δισκους και μου εδωσε να ακουσω το Black Album και καπως ετσι κολλησα…:smiley:

Χασμα γενεων.

Πρώτη-δευτέρα σε πάνε.

Δεν θα έχει βγάλει δίπλωμα ακόμα . Δεν ξέρει τι εννοείς . Εντός αν μιλάς για δευτερα δημοτικού…

Πάντως μπράβο σ’ εσάς τους μεγαλύτερους φανμπόηδες από εμένα, χάρηκα να διαβάζω όλα αυτά που λέτε στις τελευταίες σελίδες και συμφωνώ σχεδόν στα πάντα. Τεράστια μπαντάρα οι Metallica, οι οποίοι από την αρχή της καριέρας τους ήθελαν να γίνουν το μεγαλύτερο συγκρότημα του κόσμου και τα κατάφεραν.