Μetallica

Το ότι το Mission Metallica ήταν δωρεάν, δε σημαίνει ότι οι Metallica δεν τα 'κονομούσαν από την επισκεψιμότητα και τις διαφορες χορηγίες που προφανέστατα είχαν μέσω αυτού του promotion. Ας βγει επιτέλους, και βλέπουμε…

Ο Lars ειπε οτι μεσα στον Ιουνιο εχουν να σκεφτουνε τους τιτλους των τραγουδιων, του αλμπουμ καθως και το εξωφυλλο του οπως και αλλα…

Δε νομιζω να εχουμε πολλα δειγματα της δουλειας πριν βγει το αλμπουμ οπως ειχαμε στους δυο τελευταιους δισκους…

θα τολμησω να εκτεθω και θα πω οτι θα κυκλοφορησει τον Οκτωβριο…

Το θέμα δεν είναι αν θα κυκλοφορήσει ο δίσκος Οκτώβριο ή θα πάει για αρχές 2017. Αυτό που έχει πρωτίστως σημασία ειναι η ποιότητα των συνθέσεων. Δεν περιμένω να βγάλουν υπερδίσκους σαν το Black Album. Να είμαστε ρεαλιστές. Έχω την απαίτηση όμως για κάτι καλύτερο από το Death Magnetic.

Εγώ από την άλλη περιμένω 25 χρόνια να βγάλουν πολύ καλύτερους δίσκους από το βλακ άλμπουμ αλλά μάταια, δεν παύω να ελπίζω όμως.

…πάλι καλά να λες, άλλοι περιμένουν 34 χρόνια μήπως μπορέσουν και ξεπεράσουν το κατά κοινή ομολογία αξεπέραστο demo “No Life 'till Leather”. Δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες οι πούστηδες και ποτέ δεν τις δικαιολόγησαν με την πορεία τους…

Πραγματικά γέλασα ρε furor ! Πολύ πετυχημένο.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σίγουρα δεν τις δικαιολόγησαν από την μαύρη ποπ κουράδα και μετά αλλά δεν υπήρχε και κανένας ιδιαίτερος λόγος να τις δικαιολογήσουν ούτε και να αποδείξουν κάτι.

Επίσης, για μένα μιλάω οπότε μη τρελαίνεσαι και άσε τις ειρωνίες, προσωπικά είμαι απογοητευμένος από τις δουλειές τους μετά το βλάκ, άλλοι όχι, έτσι είναι αυτά. Κοινή ομολογία δεν υπάρχει παρά μόνο στα παραμύθια που θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι. Και όπως είπα και σε προηγούμενο πόστ, μουσικά μπορεί να έχουν βγάλει αρκετά διαμαντάκια από το βλακ και μετά, είναι όμως διαφορετικά των προσδοκιών που δημιούργησαν ΣΕ ΕΜΕΝΑ. Δεν είμαι νοσταλγός του παρελθόντος αλλά δεν είμαι και οπαδός της μουσικής που δημιούργησαν με αφετηρία το βλακ άλμπουμ και μετά. Γενικά το να ψάχνεις να βρείς την κατά κάποιο τρόπο, μουσική “σωτηρία”, σε αυτούς που την βρήκες αρχικά, είναι λίγο μάταιο και το έχω ζήσει με αρκετά άλλα συγκροτήματα. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις και απλά θα ήθελα κάποια στιγμή να βγάλουν και οι metallica ένα άλμπουμ “εξαίρεση”.

Εξαίρετο album το Load, πολύ καλό το Reload, πολύ καλό το Garage Inc. Από εκεί και μετά, τέλος. Μισό καλό album μόνο (Death Magnetic). Χέστηκα όμως.

Αρχικά, να ξεκαθαρίσω ότι έκανα πλάκα, δεν περίμενα να το πάρεις τόσο στα σοβαρά αυτό που έγραψα. Γενικά χαλαρώστε λίγο, μην είστε τόσο στην τσίτα. Ήταν τόσο επιτηδευμένο το post μου που νόμιζα ότι παραήταν προφανές ότι πρόκειται για “αστείο”. Τελικά δε σας φάνηκε αστείο, οκ συγγνώμη παιδιά.

Δεύτερον, όχι ότι έχει και καμία σημασία, αλλά οι Metallica είναι η Νο1 μπάντα για 'μένα, έτσι μήπως προλάβω τίποτα μελλοντικές παρεξηγήσεις, αν και νομίζω ότι κάπου θα το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν.

Matia θα μπορούσα να σου πω ότι το “Load” ήταν ο ορισμός του album εξαίρεση, που δεν περιμένεις να βγάλει μια μπάντα σαν τους Metallica, αλλά ίσως δεν κατάλαβα και τι εννοείς. Οπότε, αν θες δώσε 2-3 παραδείγματα τέτοιων μπαντών για να ξέρουμε και για τι μιλάμε… Επίσης, δυστυχώς είναι λίγο δύσκολο να πραγματοποιηθούν οι ελπίδες σου από τη στιγμή που εδώ και 25 χρόνια οι Metallica σε “προδίδουν” με κάθε τους κυκλοφορία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις βέβαια. Αν και πιστεύω ότι επειδή η μουσική, όπως όλα τα πράγματα, εξελίσσεται δε νομίζω οι Metallica πλέον είναι ικανοί να ανακαλύψουν πάλι τον τροχό.

Ξεχνάτε ένα βασικό πράγμα: οι 4 πρώτοι δίσκοι δεν ήταν απλά “γαμάτοι δίσκοι”, ήταν κυκλοφορίες που πήγαιναν μπροστά τη συγκεκριμένη μουσική, ήταν πρότυπο για τις επόμενες γενιές, ήταν μουσική που δεν είχε ξαναπαιχτεί με αυτόν τον τρόπο. Ήταν η δεκαετία του 80. Έχουν περάσει 30 χρόνια. Προσωπικά οι Metallica μου δείχνουν ότι ούτε θέλουν να μπουν στη διαδικασία να καινοτομήσουν (ή να προσπαθήσουν να καινοτομήσουν), αλλά και ούτε μπορούν πλέον να το κάνουν. Αυτή τη δουλειά την έχουν αναλάβει άλλοι, για παράδειγμα οι The Dillinger Escape Plan. Αυτό που ζητάω και περιμένω είναι καλά τραγούδια, αυτό μπορούν να το κάνουν άνετα.

Κοινή ομολογία σαφώς και υπάρχει. Κάποιοι δισκοι έχουν μείνει κλασικοί στην ιστορία της μουσικής. Οπως το Machine Head των Deep Purple για παράδειγμα. Για να μην αναφέρουμε κλασικούς δίσκους των Pink Floyd και πολλών άλλων. Ένας απο τους δίσκους λοιπόν που έχει μείνει κλασικός στη μουσική ειναι και το Black Album. Το ότι εσένα δεν σου αρέσει και τον λες κουράδα δεν μειώνει καθόλου την αξία του δίσκου. Και για μένα το Stairway to Heaven των Led Zeppelin είναι κουράδα, τι σημαίνει αυτό δηλαδή;

βαλε και το Lords of summer που εμενα μου αρεσε παρα πολυ!!
Να σκεφτουμε το τελευταιο δισκο και ελπιζουμε ενα σκαλι πιο καλο απο εκεινο.
Δεν ελπιζω κατι απο παλια φυσικα,αλλωστε παντα αυτο ελπιζαμε και βγαζανε κατι διαφορετικο!!
Τραγουδια που να γουσταρουμε περιμενω και να θελουμε να τα παιζουν και στις συναυλιες!!
Να μου αποδειξουν οτι ειναι μεγαλη παντα δεν χρειαζεται!!Ειναι για μενα!!

Δεν υπάρχει κοινή ομολογία, ήμαρτον ποιός στα λέει αυτά? Ατάκα από τις ειδήσεις είναι, τίποτα παραπάνω. Στο θέμα μας, η πλειοψηφία σε ένα έργο τέχνης δεν είναι απαραίτητο να (περι)ορίζει την προσωπική γνώμη και το γούστο του οποιουδήποτε, ευτυχώς δλδ γιατί αλλιώς τώρα δεν θα μιλάγαμε για metal αλλά για ποπ. Επίσης άλλο να αναγνωρίζεις την καλλιτεχνική αξία και άλλο αν σου αρέσει προσωπικά. Για μένα λοιπόν back in the 90s, το ότι το βλακ άλμπουμ ήταν κουράδα, σήμαινε ότι εξανεμίστηκαν οι υψηλότατες προσδοκίες μου μετά το justice, μειώθηκε δραματικά η (όποια) αξία του δίσκου σημαντικά και η “αναγκαστική” λόγω προσδοκιών ακρόαση του, μου δημιουργούσε συναισθήματα απογοήτευσης, αηδίας, εκνευρισμού και εν τέλη σχεδόν ολοκληρωτικής απαξίωσης. Μέσα στα χρόνια δεν άλλαξε τίποτα, ίσα ίσα που επιβεβαιώθηκα με τις επόμενες κυκλοφορίες τους.

Πλάκα έχει πάντως που πάτε να διασφαλίσετε την “αξία” του δίσκου από την εκάστοτε προσωπική απαξίωση.

Ότι είσαι άμπαλος :p.

Το Black Album, πέρα από την όποια καλλιτεχνική του αξία, που για μένα προσωπικά είναι πολύ μεγάλη, αυτό που κατάφερε κατά κύριο λόγο είναι να βάλει το metal στα σπίτια και να δημιουργήσει καινούργιους οπαδούς. Εμπορικά έκανε μεν τους Metallica ακόμα πιο πλούσιους, αλλά έφερε και πολλούς οπαδούς στη συγκεκριμένη μουσική. Πέρα από καλλιτεχνικό επίτευγμα λοιπόν, που ίσως να μην είναι και για όλους, το συνολικό status του δίσκου νομίζω ότι τον κάνει ΙΣΩΣ και τον πιο σημαντικό τους.

Αμπελοφιλοσοφιες για το αν το μπλακ αλμπουμ ειναι καλος ή κακος δισκος, και ποσο σημαντικος ειναι :lol:

Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, αλλα αμα ενας δισκος εχει μεσα 12 τραγουδια, τα μισα εκ των οποιων γνωριζουν και τραγουδανε σε οποιο μπαρακι παιζουν ακομα και σημερα 25 χρονια μετα, εκατονταδες εκατομμυρια κοσμος, τοτε η αποψη του καθε “ματια” ειναι απολυτα σεβαστη και απολυτα περιττη. Καλα κανει και την εκφραζει βεβαια, μου θυμησε να βαλω το δισκο να πωρωθω, ειχα καιρο να τον ακουσω.

Το Death Magnetic ηταν απροσδοκητα καλος δισκος, μετα απο τοσες δεκαετιες και τοσα προβληματα. Μακαρι να εβγαζαν κατι εφαμιλλο.

Καλό εφταράκι το DM, μακάρι όντως να βγάλουν κάτι εφάμιλλο.

Κι εμένα με ξένισε το Load όταν βγήκε αλλά τώρα παίζει πιο συχνά από το Kill Em All στο cd player μου…οι μπάντες προχωρανε καλό είναι να προχωρανε και οι οπαδοί τους

Εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμος τραγουδάνε και ξέρουν χιλιάδες τραγούδια, αυτό πρέπει να τους δώσει αξία στα αυτιά μου δλδ? Και γιατί δλδ η άποψη της μάζας να δίνει καλλιτεχνική αξία σε κάτι? Και επειδή ανήκεις και εσύ εκεί νιώθεις άσχημα όταν κάποιος απαξιώνει τα ακούσματα σου για τα δικά του τα αυτιά? Το ότι δεν συμπίπτουν οι απόψεις μας δε κάνει τη δικιά σου σημαντική και την δικιά μου περιττή επειδή κι άλλοι εκατοντάδες εκατομμύρια έχετε την ίδια άποψη, μη τρελαίνεσαι. Το ίδιο σεβαστές είναι όλες, περιττή δεν είναι καμία. Αν νιώθεις ότ σε μειώνει η αρνητική άποψη κάποιου για κάτι που σου αρέσει λυπάμαι, εσύ το εκλαμβάνεις έτσι, εγώ δεν μειώνω αυτούς που τους αρέσει η οποιαδήποτε ηχητική κουράδα (στα αυτιά μου). Και δικά μου αγαπημένα είναι κουράδες για άλλους, δεν θα υπερασπιστώ την τιμή και την αξία τους για να μην πληγωθεί ο εγωισμός μου.

Κάτι τόσο προσωπικό όπως είναι το μουσικό γούστο παρεξηγιέται τόσο εύκολα που έχει καταντήσει τραγικό.

Ηχητική κουράδα από Metallica, ΜΟΝΟ το St.Anger ρε.

Ο Rob με την μπαντα του γιου του, The Helmets…

Προσωπικα δε με ενδιαφερει ουτε με ενοχλει η αποψη κανενος απολυτως, για το αν θα απολαυσω εγω καποιον δισκο. Ουτε με μειωνει η αποψη σου, ουτε με κανει να αισθανομαι ασχημα, ουτε τιποτα τετοιο. Το αν θα σεβαστω καποια αποψη, ειναι επισης προσωπικη μου επιλογη, δε θεωρω αυτοματως σεβαστες ολες τις αποψεις. Παντα παιζει ρολο το τι θα εκφρασει καποιος, το πως θα το εκφρασει, και το πλαισιο στο οποιο θα την εκφρασει.

Απο κει και περα, η τεχνη παντα κρινεται απο ολους μας, και οσο κι αν υπαρχουν 7 δισεκατομμυρια αποψεις απο 7 δισεκατομμυρια ανθρωπους για το οτιδηποτε, για καποια πραγματα μπορουμε να συμφωνησουμε σαν ανθρωποτητα. Ας πουμε αμα βγει καποιος και πει οτι οι Pink Floyd ειναι αισχος, φυσικα και εχει δικαιωμα να το πει, απλως θα γελανε σχεδον ολοι με την παρτη του. Μπορεις να δηλωνεις επι σελιδες ποσο απογοητευμενος εισαι απο την πορεια των Μεταπλυτα μετα το 1988. Κανονικα θα επρεπε κι εγω να σου απαντησω οπως το αλλο το παλικαρι, με το αστειακι για το No Life Til Leather. Ασε που κουρευτηκαν πριν 20 χρονια ε… μαυρη επετειος…