Το αυτό. Ίσως με καλή παραγωγή να ήταν και 8αράκι.
Με τραγούδια που χωρούσαν σε όλα τα άλμπουμ τους (βλ. All Nightmare Long ή Suicide) χωρίς να θεωρούνται filler, με τραγούδια που δε σε παίρνει ο ύπνος στα live (από Judas Kiss και BBS μέχρι Τhe day…) μέχρι και τραγούδια που προσωπικά δε μπορώ να ακούσω (βλ. Cyanide), νομίζω πως ήταν πολύ καλός δίσκος που μπορώ να τον ακούω και 8 χρόνια μετά.
Το Death Magnetic το γουσταρω καργα και καθε φορα που το κραζει καποιος ως “απαισιο”, “αθλιο” κτλ πραγματικα απορω… Μπορει καποιος να περιμενε κατι αλλο και να απογοητευτηκε αλλα απο το “εμενα δεν μου κανει, περιμενα κατι αλλο και το βρισκω μετριο” μεχρι το “για τα σκουπιδια, δεν ακουγεται, σαπιλα ατελειωτη” υπαρχει χαωδης διαφορα… Η παραγωγη και η μιξη εχουν καποια θεματακια αλλα στο συνολο του ειναι φοβερος δισκος. Αλλα περι ορεξεως…
Το γεγονος οτι δεν βιαστηκαν να κυκλοφορησουν νεο αλμπουμ μεχρι να ειναι σιγουροι για το υλικο τους με κανει πολυ αισιοδοξο για το νεο δισκο. Τωρα αν θα κυκλοφορησει Οκτωβριο, Νοεμβριο ή το 2017 νομιζω οτι ουτε οι ιδιοι μπορουν να απαντησουν με σιγουρια…
Συμφωνώ 100% με το άρθρο του Κώστα Πολύζου!
Εγώ έκανα την εξής μαλακία τότε, ενώ μου άρεσε πολύ αυτό που άκουγα διάβαζα αυτές τις τραγικές απόψεις στα έντυπα, και σαν 14χρονος που ήμουν, επηρεάστηκα πολύ περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Μετά από καναδυό χρόνια ξαναέπιασα τον δίσκο και τότε κατάλαβα τι μαλάκας ήμουν.
Εσύ τον έπιασες μετά από κάνα δυο χρόνια και στα 16 σου για να καταλάβεις πόσο τεράστιος δίσκος είναι και πόσο μεγάλωσε την μπάντα μουσικά - καλλιτεχνικά . Άλλοι το ακούνε μετά από 20 χρόνια και δεν παίρνουν χαμπάρι .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επίσης συμφωνώ 100% με το άρθρο. Και όντως to Load είναι το τελευταίο 10άρι άλμπουμ που βγάλανε. Το Reload εγώ θα του έβαζα ένα 8-8,5.
Και πάμε τώρα στο Death Magnetic. Συμφωνώ με pantelis79 ότι πρόκειται για μισό άλμπουμ. Έχει τραγούδια μεγάλης διάρκειας 7-9 λεπτών που ενώ ξεκινάνε ωραία ή έχουν κάποια ωραία μέρη, ενδιάμεσα χαλάνε και αναγκάζεσαι να “προχωρήσεις” το κομμάτι για να το ακούσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το All Nightmare Long ας πούμε. Όπως και άλλα τραγούδια φυσικά. Επίσης τα κιθαριστικά σόλα είναι αρκετά μέτρια. Σε πλήρη αντίθεση με το Black Album που είχε πανέμορφα σόλο που έδεναν πολύ ωραία με τα κομμάτια. Γενικά είναι ένας δίσκος που με άριστα το 20 παίρνει γύρω στο 13.
Περιμένω καλύτερες συνθέσεις στο καινούριο άλμπουμ και κομμάτια μικρής διάρκειας 5-6 λεπτών. Θυμηθείτε ας πούμε ότι η απίστευτη κομματάρα Until it Sleeps έχει διάρκεια μόλις 4,5 λεπτών στο Load. Έχουν 8 χρόνια να βγάλουν δίσκο. Αν μετά από τόσα χρόνια βγάλουν δίσκο στα επίπεδα του Death Magnetic θα είναι απογοητευτικό.
Kι εγω ειχα επηρεαστει απο τις “κριτικες” παντως αφου ημουν 15 χρονων τοτε… και ηταν και αλλες εποχες. Παντα μου αρεσε, αλλα το θεωρουσα “κατωτερο” απο τα αλλα τους αλμπουμς, χωρις να μπορω να βρω σοβαρο λογο αμα με ρωτουσε καποιος. Ε τωρα μαζι με το Justice ειναι τα 2 αγαπημενα μου αλμπουμς. Load 10, Reload 9
Για το Load λέτε; Από την αρχή (μετά από μερικά ακούσματα και όταν σταμάτησα να δίνω σημασία σε διάφορα μεταλχαμερ και λοιπές φωνές) συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για διαμάντι. 10αράκι χαλαρό…
Στο άρθρο αναφέρει ορθά “Άρα το ότι ο οπαδός προσπαθούσε να κρίνει έναν hard rock, κατά βάση, δίσκο μέσω ενός heavy metal πρίσματος ήταν ξεκάθαρα η πηγή των περισσότερων αρνητικών σχολίων.”
Το κακό των αρνητικών σχολίων που είναι δε βλέπω. Η μετάβαση από τα κατά βάση 4 Thrash άλμπουμ στο βλακ άλμπουμ και μετά καπάκι στο Load δικαιολογεί 100% τα αρνητικά σχόλια, ασχέτως αν τα άλμπουμ είναι δεκάρια στο είδος τους. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο σώνει και καλά να αποδεκτεί κάποιος το Load, όταν δεν του αρέσει το hard rock των Metallica, από τη στιγμή κιόλας που έχει μεγαλώσει και αγαπήσει το thrash λόγω των ιδίων.
Όσο για αυτό “Επίσης, αν δεν σου αρέσει ο δίσκος δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν είναι καλός.”…τι θέλει να πει ο ποιητής? Υπάρχει κάποια σταθερά στο σύμπαν που ορίζει αν κάποιο άλμπουμ είναι καλό? Για μένα δεν είναι καλό, αυτό έχει σημασία. Για σένα είναι, αυτό έχει σημασία. Μη μας αραδιάζεται επιχειρήματα περί “παγκόσμιας” αλήθειας και αναγνώρισης. Οι μεγαλύτερες καλλιτεχνικές σαπουνόφουσκες έχουν τεράστια, μα ΤΕΡΑΣΤΙΑ αναγνώριση, άρα έχουν και ΤΕΡΑΣΤΙΑ αξία έτσι? Μη τρελαίνεστε λοιπόν όταν κάποιος κρίνει με βάση την προσωπική του γνώμη και αναφέρεται στα βλακ άλμπουμ και Load/Reload ώς κουράδες, δεν μειώνει τις προτιμήσεις σας ούτε το γούστο σας. Αν σκαμπάζετε από μουσική θα έπρεπε να το καταλαβαίνετε αυτό και να μην έχουμε άσχετους διαξιφισμούς για την “κοινή” αξία ενός άλμπουμ, ήμαρτον δλδ.
Άρα τα 4 πρώτα θα μπορούσε άνετα να είναι μάπα και η μουσική τους αξία ως συγκρότημα να ισχύει από εκεί και κάτω . Δηλαδή από το βλακ άλμπουμ όπως λες .
Bang that head that doesn’t bang έλεγε ο μεγάλος . Δηλαδή για να καταλάβω , τι εξίσωση χρησιμοποιούμε για να βάλουμε τα μετα black album με τα προγενέστερα;
Ότι έπαιζαν πιο γρήγορα και είχαν μαλλιά . Ότι ακούμε μουσική με την εικόνα και όχι με τα αυτιά μας . Ρε μεγάλα αρχιδια - τεράστια είχαν για να βγάλουν ένα τέτοιο άλμπουμ .
Άσε τους άλλους να ακούνε μόνο θρας που αν δεν υπήρχαν οι Metallica μόνο τους poison θα ήξεραν.
Άντε πάμε παρακάτω. Αυτοί που έφτιαξαν την απόλυτη εικόνα έχουν το δικαίωμα να την διαλύσουν για να ξεκολλήσουν κάποια μυαλά .
Πολυ καλο αλμπουμ το Load αν και προσωπικα 2-3 τραγουδια δεν μου αρεσουν καθολου αλλα οκ υπαρχουν κομματαρες οπως το Until It Sleeps, το Outlaw Torn, το Bleeding Me κ.α. και τσιμπαει 9+ για μενα…
Πρεμιερα του Until It Sleeps πριν απο ακριβως 20 χρονια…
Εχει πολλη πλακα να υπερασπιζεται καποιος το δικαιωμα του να εκφερει οποιαδηποτε αποψη γουσταρει, αλλα να ενοχλειται τοσο πολυ απο τις αποψεις των αλλων οταν αυτες δε συμφωνουν με τη δικη του… οπως επισης και το να θεωρει πως ενω στη μουσικη δεν υπαρχει καμια αντικειμενικοτητα, ταυτοχρονα υπαρχουν ειδη μουσικης που ειναι καλλιτεχνικες φουσκες. Αναρωτιεμαι, αν ερθει μια οπαδος Katy Perry και πει το ιδιο πραγμα (οτι δηλαδη αν αρεσει σε αυτην η μουσικη της Katy Perry, ποσως μας ενδιαφερει τι λενε οι κριτικες), θα μετραει το ιδιο η αποψη της?
Τουλαχιστον 20 χρονια μετα, ο κοσμος πλεον εχει καταλαβει, και η πλειοψηφεια αναγνωριζει το Load ισως σχεδον οσο του αξιζει. Παλι καλα… Απο τα πιο κλασικα παραδειγματα peer pressure και πως γινεται να υπαρχει τοσος κοσμος εκει εξω που διαμορφωνει αποψη με βαση του πως θα φανει, τι λενε οι αλλοι, και αλλα περιεργα κριτηρια…
Ρε οι Metallica και οι κάθε Metallica ας κάνουν ότι θέλουν, δικαίωμα τους. Δικαίωμα μου επίσης να θεωρώ κουράδες κάποια άλμπουμ τους. Δεν ενοχλούμαι από τις απόψεις κανενός όσον αφορά τα άλμπουμ τους, το γούστο είναι σεβαστό και καθαρά υποκειμενικό. Με ενοχλεί όμως να επικαλείται η “παγκόσμια” αλήθεια ώς επιχείρημα για να στηρίξει κάποιος τη γνώμη του για ένα άλμπουμ λές και έτσι θα την κάνει πιο δυνατή.
@quintom Τα περί σαπουνόφουσκας και αντικειμενικότητας ήταν προφανής ειρωνία για την οσκαρική έκφραση “Επίσης, αν δεν σου αρέσει ο δίσκος δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν είναι καλός.” Εγώ καταλαβαίνω τι λές παρόλο που δεν βάζεις ένα γαμημένο τόνο, εσύ γιατί δε καταλαβαίνεις τι λέω και τα εκλαμβάνεις όπως θές για να δημιουργήσεις αντίλογο? Οεο?
Επίσης “Τουλαχιστον 20 χρονια μετα, ο κοσμος πλεον εχει καταλαβει”…ποιός κόσμος και τι κατάλαβε? Ποιά πλειοψηφία? και γιατί θα έπρεπε να μας νοιάζει δλδ ή να έχει κάποια αξία? Γιατί δε μένετε στη γαμημένη την προσωπική σας γνώμη και επικαλείστε το σύμπαν να την υποστηρίξει?
Γιατί φάσκεις και αντιφάσκεις . Έχεις ως αυτονόητο ότι οι 4 δίσκοι είναι κορυφαίοι και από εκεί μετά κουράδες .
Επίσης όταν προσπαθείς να είσαι τόσο περιγραφικός, απόλυτος και κάπως προκλητικός (ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το εννοώ ), παρουσιάζοντας την προσωπική σου άποψη δεν αφήνεις και πολλά περιθώρια για υγιή διάλογο .
Εσυ καταλαβαινεις τι λεω αν και γραφω χωρις τονους, γιατι οι τονοι ειναι απαραιτητοι σε πολυ λιγες λεξεις στην πραγματικοτητα. Εγω καταλαβαινω τι λες, απλα θεωρω αυτο που λες βλακεια. Δεν το κανω για να δημιουργησω αντιλογο. Η αποψη μου ειναι πως το Load εχει τεραστια καλλιτεχνικη αξια, και θεωρω πως θα επρεπε να το βλεπει ετσι και ο περισσοτερος κοσμος. Το να μην αρεσει σε καποιον ειναι απολυτα φυσιολογικο και αποδεκτο. Βασικα τα παντα ειναι αποδεκτα. Μπορεις να θεωρησεις αν θελεις και το οτι οι 4 πρωτοι δισκοι ειναι ανωτεροι μουσικα. Απλα αυτη η αποψη για μενα ειναι παντελως αβασιμη και κολλημενη, και πιστευω οτι εχει να κανει περισσοτερο με το κολλημα ενος μεταλλα παρα με την αξια του εκαστοτε δισκου.
Οσοι καταλαβαν, καταλαβαν. Μπορει να μη σε νοιαζει. Εμενα με νοιαζει. Η γαμημενη προσωπικη μου γνωμη δε διαμορφωνεται απο τις αποψεις των αλλων, οτι και να πιστευουν οι αλλοι, αλλα αμα δεχεται το Load την υποστηριξη και το σεβασμο που εγω προσωπικα πιστευω οτι αξιζει, τοτε ΚΑΥΛΩΝΩ. Εχεις καποιο θεμα με αυτο?
Για μένα ισχύει ότι οι 4 πρώτοι είναι κορυφαίοι και μετά κουράδες, δεν το θεωρώ αυτονόητο για όλους. Εκεί πάσχει και το review του Load, δε μπορείς mr polyzos να θεωρείς αυτονόητο κάτι για λογαριασμό των υπόλοιπων, βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα περί αντικειμενικής καλλιτεχνικής αξίας. Η δικιά σου η προσωπική γνώμη είναι, μην μας το παρουσιάζεις σαν την παγκόσμια αλήθεια. Όπως σοφά ανέφερε ο quintom, αν σε καυλώνει που αρκετοί συμφωνούν μαζί σου παρουσίασε το όπως πρέπει, μη το παρουσιάζεις ώς κάτι το κοινά αποδεκτό και αληθινό όμως γιατί προσβάλεις αυτούς που δεν συμμερίζονται την άποψη σου.
@Quintom Δεν έχω θέμα με τις καύλες σου, έχω θέμα με το να με θεωρείς ανίκανο επειδή δεν καυλώνω και εγώ μαζί σου. Αυτό είναι το γαμημένο το point που προσπαθώ να κάνω με βάση το review και τις απόψεις περί Load. Στα προηγούμενα πόστ ανέφερα ότι αναγνωρίζω πως διαμαντάκια μπορεί να είναι για το είδος τους, [B]αλλά[/B] ΕΓΩ μετά από τον βομβαρδισμό τεσσάρων άλμπουμ speed/thrash απλά δεν μπορώ να ακούσω και να αποδεκτώ τα ποιοτικά τσιφτετέλια του βλακ άλμπουμ και το heavy folk hard rock του Load. Δε έχει σχέση με το κόλλημα του μεταλλά, είμαι πλέον 40 χρονών και έχω αγαπήσει αρκετά και διαφορετικά είδη μουσικής, ούτε έχω κανένα κόλλημα με image κλπ, ήμαρτον. Απλά το συγκεκριμένο συγκρότημα με τις συγκεκριμένες κυκλοφορίες με ξενερώνει αισθητικά/καλλιτεχνικά πολύ, μα πολύ περισσότερο από αντίστοιχες αλλαγές μουσικής κατεύθυνσης άλλων αγαπημένων συγκροτημάτων.
Ότι είσαι 40 και ότι ακούς και άλλα πράγματα σε κάνει πιο αντικειμενικο στη κρίση σου ;
Κολλημένος του κερατά είσαι και ευτυχώς αυτοί που σε ξενερώνουν δεν ήταν ποτέ αλλιώς δεν θα είχαν γράψει μπαλάντα σαν το fade to black , δεν θα είχαν συνθέσει κομμάτι χωρίς solo όπως το for whom the bell tolls, δεν θα είχαν την ντουμιλα του the thing that should not be, ουτε καν θα είχαν την πολυπλοκότητα του And justice…
Το ότι σου έκανε μέχρι εκεί η εικόνα τους μια χαρά μπράβο σου . Ευτυχώς για τον προοδευτικό κόσμο έσπασαν όλα τα καλούπια και απενοχοποίησαν το Hard Rock - heavy metal και πήγαμε όλοι παρακάτω . Αλλιώς με τα βαψίματα των Kiss θα είμασταν και με τα πλαστικά σπαθιά - γούνινα βρακάκια των manowar.