Μetallica

Γιατί ρε είμαι κολλημένος? Επειδή δε μου αρέσει το hard rock των Metallica? Τι παπαριές γράφεις? Αν θές ντε και καλά να απαντήσεις στείλε ένα emoticon. Να ναι καλά οι Metallica δλδ που μας γλίτωσαν από τα πλαστικά σπαθιά των Manowar, το ακούσαμε και αυτό. Ας μην ήταν το MTV και θα σ’ελεγα εγώ τι καλούπια θα έσπαγαν. Αυτό το παραμύθι κρατάει χρόνια. Το ξέρεις ότι ο αη βασίλης δεν υπάρχει έτσι? Για τον χριστό το ξέρεις? Για το καλουπωμένο ροκ/χέβι που το γλίτωσαν οι Metallica? Εγώ είμαι ο απόλυτος μετά…ignorance is bliss.

Αυτή είναι άποψη του κώλου φίλε μου, απλά να χαμε να λέγαμε για τον αντίλογο. Τρομερό επιχείρημα 15χρονου fan των Metallica. Excellent!! Αν είναι σε αυτό το thread να γλύφουμε τους metallica αλλιώς στην πυρά, να το βάλετε στον τίτλο.

Τώρα που είπες ignorance σου απαντάνε οι sacred Reich στο 31 flavors.

15 χρόνος fan το 1993 … Το παραμύθι είναι όλο δικός σου μαζί με το δράκο .

Κρατά την άποψη σου για τον δικό σου κώλο . Άντε βρες συμπαράσταση και στον άλλο τον έξυπνο εδώ μέσα . Γεμίσαμε θρασαδες.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συμφωνω με matia, απο τη στιγμη που υπαρχει διφορουμενο κοινο πρεπει να αποφευγεται η γενικευση. Η μπαντα εκανε μια τοσο μεγαλη στροφη μετα απο τα πρωτα αλμπουμ-φαινομενα που λογικο ειναι να χασει καποιους απο τους followers με τη σημασια της λεξης. Για καποιους ειναι μια τελειως διαφοτερικη μπαντα, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν εχουν το δικαιωμα να γουσταρουν το ιδιο τους Metallica. Αλλα οταν μπαινουν επιχειρηματα " αα μαρεσουν πιο πολυ τα true παλια, εσυ εισαι φλωρος που σαρεσει το Load " απο τη μια και " αντε ρε κολλημενε 80αρη κλειστομυαλε" ε χανεται η μπαλα .

Το κλειστομυαλε πηγαίνει σε εκείνον που περιγράφει το Black album ως βλακ άλμπουμ και κουράδες επειδή τα πρώτα 4 ήταν σούπερ Ουάου θρας .

Σεβαστή η άποψη του matia για μένα με τους όποιους χαρακτηρισμούς, γιατί πολύ απλά δεν κρίνει το Load με βάση το περιτύλιγμα (κούρεμα κλπ) αλλά γιατί είναι μία μουσική κατεύθυνση που δεν του αρέσει.
Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό.
Εγώ δε μπορώ να ακούσω Hendrix πχ. (μπορώ να ακούω με τις ώρες Xendrix ωστόσο :lol: ).
Αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι εξωγήινος και τα άλμπουμ του διαμάντια. ΕΓΩ δε μπορώ να τα ακούσω.

Having that said, το Load είναι ατόφιο 10αρι με ύμνους που παρακαλάω κάποια στιγμή να ακούσω Live

Είπε κανείς ότι δεν μπορεί να έχει άποψη ; απλά όταν δεν μπορεί να την επιβάλει με επιχειρήματα και απλά χαρακτηρίζει δεν κάνει κουβέντα . Άσε που δεν δείχνει διάθεση για κουβέντα . Να αποδείξει ότι αφού δεν έπαιζαν θρας δεν ήταν πλέον καλοί προσπαθεί. Αν όμως ακούσει τους thrash δίσκαρους που τόσο πολύ γουστάρει θα καταλάβει ότι δεν ήταν και τοοοοοσο θρασιλα αλλά έχουν και ένα σωρό άλλα στοιχεία που φάνηκαν αργότερα πιο έντονα στις δουλειές τους .

Αυτά πάνω κάτω . Επίσης παρατηρώ ότι όταν κάποιος δεν μπορεί να πείσει παρά μόνο τον εαυτό του χρησιμοποιεί λέξεις όπως κώλος , κουράδες , είσαι 15χρονος, ειρωνιες, χοντράδες κτλ.

Συν ότι αυτοί οι σταυροφόροι των 4 άντε 5 πρώτων δίσκων βλέπουν τους υπόλοιπους που έχουν αντίθετη άποψη και γράφουν χωρίς εξυπνάδες ως δικηγόρους των Metallica .

Πείτε τα ρε παιδιά. Αμάν με αυτούς τους ηλίθιους μισαλλοδοξους μεταλλαδες.

Ρε συ drenie δε πάω να επιβάλω άποψη ακόμη και με επιχειρήματα δλδ, ούτε και να αποδείξω κάτι σε κανένα. Τι στο πούτσο κρατάς από αυτά που γράφω, τις 3 λέξεις που σε ενοχλούν και απαντάς βάσει αυτών? Δλδ 100 γραμμές το νόημα που έπιασες αυτό ήταν οτι πάω να επιβάλλω κάτι? Αντιθέτως άλλος πάει να επιβάλλει άποψη όπως υπερανέλυσα και γιαυτό και τα πόστ κράξιμο. Εντάξει δεν είσαι 15 αλλά το επίπεδο αντίληψης σου εκεί κοντά είναι όσον αφορά τα λεγόμενα μου.

Ξαναλέω, μπράβο στα παιδιά που έγραψαν τα αριστουργήματικα BA και Load/Reload αλλά για μένα όπως και για άλλους είναι κουράδες, μην με προσβάλεις λοιπόν mr polyzos θεωρώντας με αυτονόητα άμουσο ή κολλημένο μεταλά, ανίκανο να καταλάβω την αξία του επειδή δεν μου αρέσει το υποτιθέμενο αριστούργημα. Thats the fucking point.

Η απάντηση έρχεται μόνη της . Και σε πάρα πολλούς άλλους αυτά που λες εσύ και οι άλλοι είναι κουράδες .

Δεν σου άρεσε end of story ( να στο γράψω και αγγλικά που τα καταλαβαίνεις από την άλλη οι τόνοι στο γραπτά σε ενοχλούν ! ) .

Διάλογο με αυτόν τον τρόπο δεν κάνουμε . Ήρθες να πεις την έξυπνο χοντράδα σου δεν βάρεσαν και πολλοί παλαμάκια και μετά βλέπεις δικηγόρους και αγίους βασιληδες ( ερυθρόλευκε ; ) .

Για να τελειώνουμε τα καλούπια εσύ τα έχεις φτιάξει στο μυαλουδακι σου Και ότι δεν χωράει μέσα σε αυτό απλά είναι κουραδα . Ωραία λογική . Εύγε .

Συμφωνώ με τον drenie. Τους Metallica τους έκραζαν μέχρι και όταν έβγαλαν το Ride The Lightning, ότι μαλάκωσαν. Ευτυχώς, είχαν στον νου τους μόνο να ακολουθήσουν το όνειρό τους, που ήταν να γίνουν η μεγαλύτερη γαμημένη μπάντα στον πλανήτη. Το πέτυχαν εμπορικά στον χώρο τους. Το πέτυχαν και καλλιτεχνικά όμως, γιατί έκαναν αυτό που γούσταραν. Μετά τις πωλήσεις του Black Album, θα μπορούσαν να βγάλουν αντίστοιχα κομμάτια και να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι. Αντ’ αυτού όμως, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά (μεγάλη περίοδος για την εποχή), μας πέταξαν στα μούτρα το Load, επειδή αυτό ήθελαν να βγάλουν τότε. Και ήταν [B]μεγάλη δισκάρα[/B].

Κάτι ανάλογο πιστεύω ότι πήγαν να κάνουν ακόμα και με το St.Anger, αλλά εκεί δεν τους βοήθησε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ η έμπνευσή τους γι’ αυτό και το θεωρώ μεγάλη μάπα, την τρύπα της δισκογραφίας τους, που πλέον δεν ακούω ούτε για αστείο.

Στο DM δεν πήγαν να κάνουν ακριβώς αυτό, πήγαν σε πιο safe μονοπάτια, πήγαν να ευχαριστήσουν και το κοινό, γι’ αυτό και δεν τους πέτυχε 100% η συνταγή.

Δείτε τους Maiden που πάνε εδώ και δεκαετίες να ευχαριστήσουν το κοινό τους. Από το 2000 έχουν να βγάλουν καλό δίσκο.

Μεγάλες αλήθειες! Μακάρι να μπορούσαν να βγάλουν κάτι αντίστοιχο με το Load τώρα! Αλλά ξέρω ότι πάλι θα το πάνε safe. Απόλυτα λογικό πλέον είναι 53 και όχι 33.

Ευτυχώς που πάνε να ευχαριστήσουν το κοινό τους και ακούσαμε τις κομματάρες που ακούσαμε μετά το 2000, εσείς να περιμένετε το 3ο άλμπουμ σε 20 χρόνια και μέχρι τότε κάντε flame για το Load <3

Flame για τους συνταξιούχους Maiden πάντως δεν πρόκειται να κάνουμε <3.

Στο Death Magnetic πήγαν σε πιο safe μονοπάτια, φάνηκε όμως ξεκάθαρα ότι δεν έχουν πλέον το συνθετικό οίστρο που είχαν στα 90’s. Σημασία δεν έχει αν θα είναι thrash ή hardrock ο δίσκος. Σημασία έχει η ποιότητα των συνθέσεων. To βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσουν οι Metallica να ξαναγράψουν ύμνους όπως τα Wherever I May Roam, Until it Sleeps, Enter Sandman, Bleeding Me, Holier Than Thou κτλ.

Κι εγώ, αλλά δεν το περιμένω κιόλας. Αν έρθει, θα είναι μια παραπάνω από καλοδεχούμενη μεγάλη έκπληξη.

δεν υπάρχει καμία διάθεση προσβολής. ούτε άμουσο είπα κανέναν ούτε τίποτα. περισσότερα περιέγραψα το τι διάβασα/άκουσα εκείνη την εποχή. επίσης κάπου είπες πως δεν καταλαβαίνεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Ο ποιητής λοιπόν θέλει να πει πως μπορεί ένας δίσκος των REM πx να γαμάει και να δέρνει, αλλά εμένα επειδή δεν μου αρέσει [B]το είδος[/B] να μην μου κάνει. έχω δικαίωμα να πω “πωπω τι κουράδα δίσκο βγάλανε;”

αυτό λοιπόν ήταν το νόημα πίσω από το “επειδή δεν σου αρέσει ο δίσκος δεν σημαίνει πως είναι κακός”

Πάρτε και μια εκπληκτική συνέντευξη της εποχής. Την έκανε ο Alan Paul του Guitar World με τον Hetfield, τον Warren Haynes και τον Allen Woody των Gov’t Mule. Η εποχή είναι τέλη του '97, μετά τα Load/Reload για τους Metallica και πριν το εμβληματικό Dose για τους Mule. Ο James έχει δηλώσει μεγάλος οπαδός των Mule, έχει πάει να τους δει σε μια συναυλία τους και το περιοδικό σκέφτεται αυτή την κοινή συνέντευξη, με το αποτέλεσμα να είναι απολαυστικό!

Γι’ αυτό οι Metallica έβγαλαν το Load. Γιατί τα ακούσματά τους τότε ήταν τέτοια, που παρέμπεμπαν στον συγκεκριμένο ήχο. Τους ευχαριστούμε κι αυτούς και τους Gov’t Mule.

Οι γουστάροντες, διαβάστε τη, θα σας αρέσει.

Καλά η “προσβολή” ήταν λίγο τραβηγμένο, μάλλον όμως δε κατάλαβες τι θέλω να πώ. Πως γίνεται ένας δίσκος να γαμάει και να δέρνει από μόνος του? Κάποιος που του αρέσει πολύ μπορεί να πεί ότι γαμάει και δέρνει, δεν έχει αυτοκόλλητο “ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ” στο εξώφυλλο. Για σένα που δεν γουστάρεις το genre παρόλαυτα έτυχε και τον άκουσες κάποιες φορές οκ μπορεί να πεις ότι δεν σου κάνει και αν σου προκαλεί και αρνητικά συναισθήματα μπορεί να τον αποκαλέσεις και κουράδα, so what. Υπάρχει πάντα χρόνος για κωλοτούμπες, δεν είναι ντροπή. Απλά στη περίπτωση των Metallica πέρασαν 20-25 από τα τσιφτετέλια και ούτε μια κωλοτούμπα ακόμα. Για μένα ήταν “μουσικά” απαράδεκτη αυτή η στροφή που έκαναν, παρόλαυτα ακόμα τους παρακολουθώ και ελπίζω σε μια κωλοτούμπα, ας είναι και ένα κομμάτι μόνο.

Quality > quantity

Και για να στο θεσω και πιο συγκεκριμενα, πριν πεταξεις ειρωνεια για το St. Anger, το Death Magnetic ειναι καλυτερο απο ΟΛΑ τα αλμπουμ των Μεηντεν μετα το 2000, ακομα κι αν παρεις τα καλυτερα τραγουδια απο καθε ενα απο αυτα τα αλμπουμς, και φτιαξεις ενα βαρετο compilation.

Καλα τον αλλον τον πειραξε επειδη καποιος εγραψε σε αρθρο τη φραση [COLOR=#333333][FONT=Open Sans]“επειδή δεν σου αρέσει ο δίσκος δεν σημαίνει πως είναι κακός” (που δεν την καταλαβε καν)… [/FONT][/COLOR]

Hetfield: Yeah, and he?s gotten so much better on this record. I was just blown away. He?s getting songs done in a day, whereas it used to take him days to fall into a groove and nail a tune. We used to be really stiff in not allowing guys to jam with other people or do side projects. We thought it was the end of Metallica if anyone went off and did something else. ?What about the fist, man?? It was a big thing, but he?s done that a ton, and it?s really helped his playing tremendously, so we were probably stupid about that. He just loves to play, and can only benefit by doing so. Jamming can only help.

Από τη συνέντευξη που έβαλε ο pantelis79 πιο πριν. Χμ… [emoji848]