Μetallica

“You can do it your own way, If it?s done just how I say”, τα είχε ξαναπεί και πιο παλιά.

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ . Για να μην γυρνάμε πάλι πίσω στο ποσό καλός ή κακός δίσκος είναι το Load ( και το Reload ) , απλά δεν πρόδωσαν κανέναν . Αυτό είναι το όλο θέμα . Εκείνη η εποχή και οι κινήσεις τους ήταν ο τρόπος τους να απολαύσουν την καλλιτεχνική τους ελευθερία που οι ίδιοι δικαιωματικά κέρδισαν.

Μέχρι και για τις επιλογές των κομματιών που κάνουν στα Live τους μίλησαν .

Και αν καταλαβαίνω σωστά τον συλλογισμό τους το μόνο κομματι που κέρδισε άνετα την θέση του στο setlist από το death magnetic είναι το the day … Μάλλον προσπάθησαν να χωρέσουν τα τελευταία χρόνια και το cyanide αλλά δεν είχε την ίδια ανταπόκριση .

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για να τελειώνουμε μια και καλή με τις αχρείαστες διευκρινίσεις: LOAD + RELOAD = 1 album. Την ίδια περίοδο γράφτηκαν/ηχογραφήθηκαν, ούτε οι ίδιοι από ο,τι φαίνεται δεν ξέρουν ποια κομμάτια μπήκαν στο ένα και ποια στο άλλο, η μόνη διαφορά είναι ότι κυκλοφόρησαν το ένα το 1996 και το άλλο 1997.

Το Cyanide είναι ίσως το λιγότερο αγαπημένο μου από το Death Magnetic. Κατά τη γνώμη μου αυτά που θα μπορούσαν να βρίσκονται κάθε βραδιά στο setlist είναι τα That Was Just Your Life, The End of the Line και Broken, Beat & Scarred.

Το cyanide παράξενο κομμάτι αλλά θυμάμαι τον Dickinson να τους λέει ότι το γουστάρει τρελά .
Ίσως το broken μπορέσει να επιστρέψει άνετα στο setlist όπως έφεραν πίσω το King nothing . Μήπως αυτό μας δείχνει και κάτι για τον νέο δίσκο ;

Παίζουν 2 -3 τραγούδια από κάθε δίσκο ( εκτός του St. Anger αν Και δεν θα με χάλαγε να ακούσω Live το frantic ή το ομώνυμο ) συν μια διασκευή .

Οπότε ναι 2 κομμάτια από το magnetic είναι αρκετά.

Τόσα χρόνια κρατάνε το κλασικό κορμό Και τα υπόλοιπα 8-9 τα αλλάζουν σχεδόν σε κάθε Live …καιρός λοιπόν μαζί με το άλμπουμ να έχουμε και ανανεωμένο setlist .

Το Cyanide είναι επίσης το λιγότερο αγαπημένο μου. Βασικά δε μου αρέσει. Θα προτιμούσα ένα Broken beat and scarred ή ένα All Nightmare Long.

Από τη συνέντευξη αυτό που κρατάω είναι πως το Load δεν ήταν καμία δήλωση ή κάτι επιτηδευμένο ώστε να πουν fuck you στα στερεότυπα. Απλά τους βγήκε. Και είναι πολύ ωραίο και ειλικρινές να μην προσποιούνται πως ήταν κάτι παραπάνω. Ήταν τα μουσικά τους ακούσματα εκείνη την εποχή που τους ώθησαν να βγάλουν ένα τέτοιο δίσκο. Στο image o Hetfield και παλιότερα έχει πει πως ήταν αντίθετος, όπως λέει και τώρα πως δεν ήθελε να αντιστέκεται άλλο και να το παλεύει και απλά ακολούθησε…

Και γενικότερα δεν στηρίζουν τις κινήσεις τους με το “πόσο κουλ είμαστε”. Για το σετ λ.χ. λένε πως παλιότερα δεν είχαμε τη δυνατότητα να το αλλάζουμε για πρακτικούς λόγους (φωτισμό κλπ), τώρα μπορούμε και το κάνουμε. Παίζουμε παλιότερα κομμάτια γιατί στα 90’s δεν το κάναμε…

Εγώ πάντως θα ήθελα να παίζουν κάποια κομμάτια πιο συχνα, ειδικά απ τα πιο παλιά τους άλμπουμ…
Όπως το Phantom Lord, Anesthesia, Call of Ctulu, Disposable Heroes, Dyers Eve, To Live Is To Die, Don’t Tread On Me, The God That Failed, Outlaw Torn…

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νομίζω ότι θα έχουμε σημαντικές αλλαγές σε αυτό τον τομέα όταν θα βγουν περιοδεία για το καινούργιο άλμπουμ.

Η συνέντευξη για το Load μου δείχνει για άλλη μια φορά πόσο γαμημενα μεγάλη ( βασικά τεράστια ) μπάντα είναι .

Η μία διαφορά είναι αυτή που λες και η άλλη διαφορά είναι ότι το Load είνα καλύτερο.

Θα διαβάσω τη συνέντευξη που λέτε.

Αυτο δεν ισχυει, γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει διαφορα ποιοτητας.:stuck_out_tongue:

Ειναι ηλιου φαεινοτερο πως μιλαμε για δυο αλμπουμ που ηχογραφηθηκαν και γραφτηκαν μαζι, και η μονη διαφορα ειναι νομιζω λιγο στο μιξαρισμα, καθως σε καποια τραγουδια του Reload ειναι πιο “κλαψιαρικος” ο ηχος της κιθαρας, οπως και τα φωνητικα του James. Aυτο δεν τον κανει χειροτερο φυσικα το δισκο, απλα τον κανει (που ειναι σιγουρα δηλαδη) πιο εσωστρεφη απο το Load. Προσωπικα δε μπορω να διαλεξω. Λατρευω και τα 2 αλμπουμς, και συνηθως οταν ειναι να ακουσω απο αυτη την περιοδο των Metallica, βαζω λιγα τραγουδια απο το ενα και λιγα απο το αλλο (διαφορετικα καθε φορα).

Πάντως το Reload έχω να το βάλω να παίξει καμιά 10ετια. Ολόκληρο δε, έχει να παίξει σχεδόν από τότε που βγήκε και το αγόρασα. Αντίθετα το Load 1-2 φορές τον χρόνο μπορεί και να το θυμηθώ. Ενώ σίγουρα έχει παίξει ολόκληρο κάποιες φορές στα τελευταία 5 χρόνια.

Η ποιοτική διαφορά νομίζω είναι σημαντική.

Σημαντικη κιολας? Δηλαδη τι, ειπαν θα βαλουμε τα καλα τραγουδια στο πρωτο, και μετα απο ενα χρονο θα βγαλουμε τα μετρια κομματια? Πολυ αμφιβαλλω…

Ισως να ειναι λιγο πιο μετρια τα Better Than You, Where The Wild Things Are, Attitude, αλλα μηπως το Load δεν εχει τα Hero Of The Day, Poor Twisted Me? Τι να πω, εγω τα βρισκω πολυ πολυ ισορροπημενα και τα δυο. Και φυσικα κανενα τραγουδι δεν ειναι περιττο, ουτε καν τα μετρια, αφου ειναι εντελως μοναδικα και διαφορετικα απο οποιοδηποτε αλλο τραγουδι μεσα στους δυο δισκους.

Από τη στιγμή που τα θεωρώ ένα δίσκο δε μπορώ να συμφωνήσω. Συμφωνώ όμως επειδή τεχνικά είναι 2 δίσκοι. :stuck_out_tongue:

Στα σημεία καλύτερο το Load.

Ναι; Και ο Ronnie;

…για 1 στα 27 κάνεις έτσι;

Τους ακούω από την αρχή μέχρι το τέλος και τους 2 εντωμεταξύ, δεν έχω πρόβλημα…

αμα τα ξεχωριζαν τα πολυ καλα σε ενα τοτε το Fuel και Memory remains θα ηταν στον ιδιο δισκο
με τα until it sleeps, king nothing.
Απλα αφησαν καποια δυνατα κομματια και στους δυο δισκους.

Οπως επισης και τα Outlaw Torn, Bleeding Me, Fixxxer, Carpe Diem Baby.
Γενικα καναν παρα πολυ καλη μοιρασια. Αν ειναι καλυτερο το Load, πιστευω ειναι ελαχιστα.

Ωραία κουβέντα! Για μένα το Load είναι αρκετά καλύτερο και μάλιστα θα έλεγα ότι αυτό είναι πιο “εσωστρεφές”. Γνώμη μου ότι το Reload είναι κάπως πιο heavy, σαν να κράτησαν κάποια κομμάτια επίτηδες για αυτό μετά το κράξιμο που έφαγαν για το Load. Είναι και το βιβλιαράκι αρκετά πιο αξιοπρεπές από το πρώτο. Όταν βγήκε το Reload είπα πως είναι καλύτερο από το Load μόνο και μόνο επειδή ήταν πιο ροκ. Τελικά όμως η ποιότητα του Load είναι τέτοια που στην πάροδο του χρόνου υπερίσχυσε και μάλιστα εύκολα.
Η συνέντευξη που έδωσαν είναι φοβερή και μακάρι να ακούσουμε κομμάτια και από το Load στην επόμενη περιοδεία.
Ο νέος δίσκος είναι πιο κοντά από ποτέ και ελπίζω αυτό το “ο δίσκος είναι όπως πρέπει να είναι” που είπε ο James να ισχύει και να ακούσουμε γαμάτα κομμάτια πάλι…

Meanwhile, που λένε και στο χωριό μου, ο James κάνει και κάτι guest φωνητικά

Εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας όταν λέει “γαμάτα κομμάτια”. Κάποιος πριν λίγες σελίδες έγραφε ότι του άρεσε πολύ το Lords of Summer ας πούμε.

Ε καλά γούστα είναι αυτά. Προσωπικά δεν μου κανει ουτε κρύο ουτε ζέστη. Αν όλος ο δίσκος είναι έτσι θα το βαρεθω γρήγορα.