Χαχαχ τελειο, πιο Χετφιλντ δε γινεται τα φωνητικα.
Ούτε κρύο ούτε ζέστη το κομμάτι. Η φωνή του Papa Het είναι όπως πρέπει .
Δεν νομίζω ότι σηκώνει μεγαλύτερη ανάλυση το τραγούδι .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πω, τι να πούμε και για τη φωνή της Ann Wilson ρε; Εντάξει, στούντιο είναι, αλλά η γυναίκα είναι φανταστική!!!
μετά από αυτή τη δήλωση έχω ακόμα μεγαλύτερη αγωνία για τον δίσκο…
Υποθέτω ότι θα έχει πιο πολλά στοιχεία από τον ήχο του Black album και τα πιο hard rock - heavy στοιχεία από τα Load.
Μακάρι, μου ακούγεται πιο ενδιαφέρον από έναν μέτριο thrash δίσκο με μεγάλα κομμάτια…
Νομίζω ότι δεν θα πάνε προς αυτή την κατεύθυνση . Δεν ξέρω τίποτα ( πως θα μπορούσα άλλωστε ; ) όμως τα πάω καλά στο να τους μαντευω μουσικά από την εποχή του Black album… Μπορεί να λέω και μαλακίες βέβαια.
Είναι δύσκολο να βγάλουν ίδιο δίσκο δύο φορές, ειδικά μετά από 8 χρόνια.
Πέρα από αυτό έχει σημασία συνήθως το τι τραγούδια επιλέγουν να παίξουν στις συναυλίες τους . Επίσης στα 2 τελευταία άσχετα από το πόσο ή μη πετυχημένα ήταν , έκαναν δηλώσεις τύπου … είναι κοντά στην δομή του Master ή του And justice ή κάτι τέτοιο .
Πιστεύω θα ακούσουμε και κομμάτια με πιο απλές δομές και κάποια με μικρή διάρκεια.
Σε 3-4 μήνες θα ξέρουμε. Λογικά δεν θα έχουμε και ένα single μέσα στο καλοκαίρι;!
21 Αυγούστου ( 20 θα είναι στην Αμερική ) παίζουν το ένα και μοναδικό live πριν την κυκλοφορία του δίσκου .
Λογικά εκεί γύρω θα κάνει την εμφάνιση του και κάποιο καινούργιο τραγούδι .
Από τη μικρή ηχητική τζουρα που μας έδωσε ο james τα χριστούγεννα το κομμάτι ακουγόταν περισσότερο σαν κομμάτι που θα μπορούσε να ηταν στο death magnetic παρά να ταιριάζει στην περιγραφή που έκανε στο άρθρο ο lars. Βέβαια ήταν μόλις μερικά δευτερόλεπτα ενός κομματιού οπότε δεν σημαίνει κάτι… απλά το είπα σαν παρατήρηση
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Ναι ισχύει . Απλά θεωρώ ότι δεν θα είναι τόσο “μονοδιαστατος” ηχητικά .
Και εδώ ίσως κάτι καινούργιο…
Νομίζω πως θα απέχει λίγο από τα λεγόμενά τους. Άντε να βγει!!
Δε μπορω να βρω τωρα το αποσπασμα, αλλα το συγκεκριμενο ηχητικο δειγμα λιγων δευτερολεπτων ηταν πολυ generic για να μπορει να βγαλει κανεις το οποιοδηποτε συμπερασμα. Και ηταν ενα Mid tempo σημειο, με πολυ πολυ βαρια κιθαρα. Αρα θα μπορουσε να ειναι επηρεασμενο απο οποιοδηποτε αλμπουμ των Metallica θεωρητικα. Ή κατι καινουριο.
Οσο και να μου αρεσει το Death Magnetic (κομματια οπως τα This Was Just Your Life, All Nightmare Long χωρουσαν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αλμπουμ τους απο το παρελθον ανετα, με τον ηχο της εποχης φυσικα), αναγνωριζω οτι ειναι μισο επιπεδο πιο κατω απο τα πρωτα τους 7 αλμπουμ, απο τα οποια προσωπικα δεν εχω κανενα παραπονο ως μουσικη πορεια. Το Saint Anger ηταν το ξεκαυλωμα τους, το one night stand με trashy γκομενα, μετα απο πολυετη σχεση στην οποια βγηκαν πληγωμενοι, το αποτελεσμα μιας therapy session περισσοτερο, παρα οτιδηποτε αλλο. Κι αν θελετε και αλλη παρομοιωση, βγαλμενη απο τον Batman του Nolan, δεν ηταν το αλμπουμ που ηθελαν, αλλα ηταν το αλμπουμ που χρειαζονταν, προκειμενου να μην διαλυθουν. Το Death Magnetic απο την αλλη, ηταν κατι σαν την δευτερη μεγαλη σχεση τους. Εψαξαν να βρουν τι τους εκανε ευτυχισμενους, βρηκαν μια κοπελα σαν αυτην που ειχαν ερωτευτει οταν ηταν εφηβοι, και ολα ηταν στο 8/10. Το οποιο ειναι καλο, απλως παει και καλυτερα.
Το καλο με το νεο αλμπουμ ειναι οτι ουσιαστικα εχουν ως παραγωγο, τον ανθρωπο που επισημανε το προβλημα με τις κυματομορφες του Death Magnetic. Αρα ελπιζουμε να μην πασχει απο loudness war αυτη τη φορα. Οσον αφορα τη μουσικη κατευθυνση, το ενα πραγμα που ειναι παντα σταθερο με τους Metallica, ειναι οτι λενε την αληθεια γενικα. Αρα οταν λενε οτι αυτη τη φορα δεν κοιταξαν πισω, περιμενω κατι καινουριο. Δε με νοιαζει αμα θα ειναι το καλυτερο (εξαιρετικα αμφιβολο λογω τεραστιας ιστοριας) ή το χειροτερο τους αλμπουμ (κυριολεκτικα απιθανο) ή ενα ακομα αλμπουμ που θα προσθεσει λιγο ακομα στη δισκογραφια τους, αλλα χαιρομαι που φαινεται να εχουν ακολουθησει σωστη προσεγγιση.
Αυτό είναι το μικρό απόσπασμα μιας και το ανέφερες.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Thanks! Δεν ειχα ακουσει αυτο το αποσπασμα εγω… αυτο ακουγετια εντελως Death Magnetic.
Εγω μιλουσα για ενα αποσπασμα που ηχογραφει ο James χωρις φωνητικα, και μπαινει στο δωματιο ο Lars με την καμερα.
Εδώ όλα τα νέα riffs που έχουμε ακούσει …
Ωραία τα λέει ο Quintom. Πάνω κάτω ίδιες σκέψεις κάνουμε