Μetallica

o ηχος στις κιθαρες ειναι σαν το Death magnetic
το ιδιο μου ακουγεται και στο jam που κανανε στο live.
Μπορει ιδιο δισκο να μην κανουν με τον τελευταιο αλλα πανω κατω παρομοιος θα ειναι ηχητικα.
Γιαυτο λενε οτι δεν κοιτανε και στο παρελθον τι κανανε αλλα συνεχιζουν απο εκει που σταματησαν.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υποφέρει από loudness war, αυτό το έχω ήδη ξεχάσει. Είχαν πολλά χρόνια “ησυχίας” και περιμένω κάτι καλό. Από τις πολύ ελάχιστες μπάντες των οποίων ακόμα περιμένω με αγωνία τη νέα τους κυκλοφορία.

Καλά αν ήθελαν να αλλάξουν ριζικά τον ήχο τους δεν θα κράταγαν τον ίδιο μηχανικό ήχου …

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Tallica Parking Lot

Εκλπληκτικό…

Αυτό το αναθεματισμένο ριφ στην αρχή και το τέλος του βίντεο (το ακούμε και στο link που ανέβασε πιο πριν ο drenie) μου έχει κολλήσει άσχημα. Ο ήχος είναι αυτός που έπρεπε να έχουν από το garage inc και μετά.

Το riff του parking lot είναι μακράν το πιο ενδιαφέρον, τα υπόλοιπα είναι σαν Death Magnetic pt 2

εγώ το παίρνω σαν καλό αυτό αφού για τα γούστα μου προτιμώ τα ριφ του death magnetic από του black album και των loads (δεν συγκρίνω την ποιότητα, μόνο τον τρόπο παιξίματος) … θελω downpicking και να μου προκαλεί headbang ο δίσκος

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Μην με παρεξηγεις δεν το είπα σαν κακό, για μένα το ζουμί είναι πρώτα τα καλά κομμάτια και μετά το ύφος

Νομίζω ότι θα φάμε φόλα πάντως . Όχι ότι θα είναι τόσο δραματικά μακρυά ο ήχος από το death magnetic αλλά δεν θα είναι και τόσο ίδιος .

Εγώ καλωσορίζω το ενδεχόμενο να παίξουν πιο απλά και λιγότερο thrashy. Κρατάω επιφυλάξεις ωστόσο.
Για το πρώτο σκέλος, νομίζω πως ο τρόπος που ηχογραφούν πλέον με pro tools κ.ο.κ. έχοντας τα riff τους σε βάση δεδομένων έχει σαν αποτέλεσμα να προσπαθούν να χωρέσουν όλες τις καλές ιδέες στα τραγούδια. Παλιότερα η όλη προσέγγιση τους ήταν πιο πολύ τζαμάρισμα στο στούντιο οπότε οι ιδέες ενσωματώνονταν πιο φυσιολογικά. Οπότε δε νομίζω πάλι να αποφύγουμε πολύπλοκες συνθέσεις.
Για το thrashy μέρος, (ξέρω είμαι η μειοψηφία) νομίζω πως η φωνή του James πλέον ταιριάζει πιο πολύ σε πιο mid tempo τραγούδια. Nαι, ακόμα και τώρα αποδίδει live πολύ καλά κομμάτια σαν το Militia, αλλά τον προτιμώ όταν δεν πάει τη φωνή του ψηλά. Εκτός κι αν τα ερμηνεύει όπως το Fight fire, με πιο brutal φωνητικά.

Για την παραγωγή είμαι πιο αισιόδοξος. Ο Fidelman έκανε πολύ καλή δουλειά σε ότι καταπιάστηκε μετά το DM. Από το Through the Never μέχρι τη διασκευή στο Dio.

Το through the never έχει κορυφαίο ήχο . Και η παραγωγή στο Ronnie rising είναι πολύ του γούστου μου . Το μόνο που φάνηκε αδιάφορο Σε όλα τα επίπεδα είναι αυτό το filler του lords of summer το οποίο υποθέτω πως βγήκε απλά για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις …

Ίσως έχεις δίκιο για τα pro tools όμως εκεί θα είναι η διαφορά με το magnetic ότι δεν θα μείνουν μόνο στα πολύπλοκα μέρη .

Ποσο αληθεια. Αν εβγαζαν ενα αλμπουμ με 2-3 τραγουδακια με τετοια φωνητικα οπως στο live του FFWF, θα γουσταρα απιστευτα. Αλλα σε γενικες γραμμες κι εγω προτιμω τα mid tempo πλεον απο τους Metallica. Επαιξαν αρκετο thrash αυτα τα 35 χρονια, δεν πειραζει αν δεν παιξουν αλλο.

Εγώ νομίζω ότι αυτά τα riffακια θα είναι τελείως διαφορετικά μέσα στα τραγούδια…
Θυμάμαι το βίντεο με το flamengo όπου έγινε τελικά το All Nightmare Long και ήταν διαφορετικό και στον ήχο και σε κάποιες νότες…

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

O Lars Ulrich αναφέρει ότι ο ήχος του νέου δίσκου θα είναι ελαφρώς πιο ήπιος από του προηγούμενου, αλλά και πιο ποικιλόμορφος ηχητικά. Αυτά για κάποιους που ίσως να ονειρεύονται ανελέητο thrash και τέτοια.

http://rockoverdose.gr/archives/159714

Από Metallica δε νομίζω να περιμένει κανένας thrash, υπάρχουν δεκάδες άλλοι που την έχουν πιο μεγάλη στο συγκεκριμένο ιδίωμα εδώ και 2 δεκαετίες τουλάχιστον. Ας βγεί ο δίσκος χωρίς την τρισάθλια μπουκωμένη παραγωγή και τα λέμε πάλι.

Εγώ πάντως όταν ακούω ή διαβάζω απόψεις από τα μέλη της μπάντας σχετικά με τον κάθε νέο δίσκο που βγάζουν λαμβάνω υπόψιν μόνο τον James. Το τι μαργαριτάρια είχα διαβάσει από Τρουχίλο, Λαρς και Χάμετ για το Death Magnetic δεν περιγράφεται, αν και φαντάζομαι ότι γίνεται και επίτηδες για να υπάρχει και το στοιχείο της έκπληξης.
Θυμάμαι για το Death Magnetic τον Τρουχίλο να λέει ότι μουσικά βρίσκεται ανάμεσα σε Black Album και Master of Puppets (άντε βγάλε άκρη…), ο Χάμετ έλεγε για κάτι midle-east στοιχεία… ότι νάναι…

Την ίδια περίοδο ο James (όλα αυτά σε συνεντεύξεις και σε κουβέντες στο mission-metallica) έλεγε ότι είχε ξεσυνηθίσει πολύ το χέρι του σε κατάσταση στούντιο να παίζει συγκεντρωμένα με γρήγορο downpick. Ένα απλό τεχνικό σχόλιο είχε κάνει και καταλάβαινες πολλά περισσότερα από τις αερολογίες των άλλων.

Δηλώνω μέγιστος φαν τους εδώ και 20 χρόνια.Δυστυχώς η τελευταία τους πραγματικά μεγάλη δισκογραφική δουλειά ήταν το load.Από τότε κυκλοφόρησαν μετριότητες με μερικά αξιόλογα εως πολυ καλά κομμάτια.Δεν μπορώ να πω ότι περιμένω πολλά απο το νεο album ,αλλά δε θα σταματήσω να ελπίζω.

1. Το Death Magnetic βρισκεται οντως καπου αναμεσα σε αυτα τα δυο αλμπουμς (!) αν και προσωπικα θα το χαρακτηριζα περισσοτερο ως ενα υβριδιο wannabe ηχου Black Album, με μουσικες φορμες Justice.
  2. Αν εχεις ακουσει τα demos των τραγουδιων, τοτε βγαζει νοημα η δηλωση του Hammett. Οταν τα καλογυαλισαν τα τραγουδια για να μπουν στο δισκο, τα εκαναν και λιγο πιο γρηγορα σε γενικες γραμμες, με χαρακτηριστικη την αλλαγη στο Flamengo, που εγινε All Nightmare Long, αλλα και ψηγματα σε αλλα τραγουδια.

Δεν ηταν τοσο ακυρες πια αυτες οι δηλωσεις, ασχετα αν του James ηταν πιο ουσιαστικη.

Για έναν από τους αγαπημένους μου μουσικούς/ανθρώπους.