Μetallica

Metallica: Battery (MetOnTour - Minneapolis, MN - 2016)

Metallica: Back to the Front - What Does ‘Master of Puppets’ Represent?

Επειδή έγινε κουβέντα κάποιες σελίδες πριν για το καλύτερο άλμπουμ των '90s η απάντηση είναι προφανής. Tα κορυφαία άλμπουμ της δεκαετίας του 1990 είναι τα εξής: Black Album, Nevermind, Use your Illusion (Ι&ΙΙ).

Και μιας και κάπου είδα βαθμολογίες για δίσκους των Metallica ας βάλω κι εγώ τη δικιά μου με άριστα το 20.

Black Album: 20
Load: 19,5
Reload: 17
St. Anger: 11
Death Magnetic: 13,5

Στα 4 προηγούμενα βάζεις σε όλα 20 ή δεν τους έχεις δώσει σημασία ;

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συγκρίνοντας τους 4 δίσκους που έβγαλαν στα '80s το Ride the Lightning είναι ο κορυφαίος, έστω και πολύ οριακά. Είναι ο καλύτερος δίσκος των Metallica μετά το Black Album. Και τα 8 τραγούδια του δίσκου είναι αριστουργήματα. Θα του έβαζα 19.8 απλά και μόνο γιατί θεωρώ ότι ολοστρόγγυλο 20 είναι μόνο το Black Album (ο πιο άρτιος δίσκος που έχει βγει ποτέ στη metal μουσική). Μaster of Puppets και …And Justice for All παίρνουν περίπου την ίδια βαθμολογία με το Load και ελαφρώς χαμηλότερη θα έβαζα στο Kill 'Em All. Συγκρίνω την ποιότητα των συνθέσεων και όχι το στυλ μουσικής δηλαδή αν είναι thrash metal ή hardrock/heavy metal. Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η άποψή μου για τη δισκογραφία των Metallica :stuck_out_tongue:

Αντικειμενικο σε βρίσκω … και ψύχραιμο …

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βαριέμαι βραδιάτικα, οπότε ας γράψω μια βαθμολογία, τουλάχιστον όπως τα βλέπω τη δεδομένη στιγμή (με άριστα το 20, χωρίς δεκαδικά):

Kill 'Em All: 17
Ride The Lightning: 18
Master Of Puppets: 20
And Justice For All: 18
"Black Album": 19
Load: 19
Reload: 17
St. Anger: 12
Death Magnetic: 17

Υ.Γ. Κάποια 17αρια θα μπορούσαν να είναι 18αρια, κάποια 18άρια 19αρια, και τα 19αρια θα μπορούσαν να είναι 20άρια. Αλλά έτσι βγήκαν τώρα…

Πολυ ωραιοες βαθμολογιες, συμφωνω σχεδον ολοκληρωτικα, απλως εγω μεταφραζοντας τη δικη μου βαθμολογια στο Reload θα του εβαζα 18 (οπως ισως και στο Load). Απο κει και περα για μενα ειναι αυτονοητο οτι Ride, Master, Justice παιρνουν 20 :stuck_out_tongue: Και στο Kill’em All βαζω καπου 16

Το MoP είναι ο καλύτερος δίσκος όλων των εποχών…
Αν το RTL δεν είχε το Escape ίσως να ήταν σε ελάχιστη απόσταση από το MoP :grinning::yum:

Κάτι μου λέει πως έχουν κρατήσει riffακια από την τότε εποχή απλά λόγω διαφόρων γεγονότων και αλλαγών στη μουσική και την παραγωγή των επόμενων δίσκων δεν κατάφεραν ποτέ να τα κάνουν τραγούδια

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κι εγώ πιστεύω ότι έχουν αμέτρητα ριφφακια από πολλές περιόδους που δεν έχουν αξιοποιηθεί

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βλέπω όλοι συμφωνούμε στο ότι συγκρίνοντας τα 4 άλμπουμ των '80s το Kill 'Εm All είναι το πιο αδύναμο (αν και έχει 3 τιτάνιες κομματάρες μέσα τα Whiplash, Seek and Destroy, The Four Horsemen).

Σε πιο φρέσκα νέα τώρα, όσον αφορά τον καινούριο δίσκο, [I]“εξειδικευμένα μουσικά περιοδικά που έχουν ακούσει κάποια κομμάτια μιλούν για τη μεγάλη επιστροφή και την καλύτερη δουλειά των Metallica εδώ και 17 χρόνια”.[/I] Ορίστε και η πηγή: http://www.nooz.gr/lifestyle/neos-diskos-ton-metallica-meta-8-xronia-siopis

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε κατά πόσο έχουν δίκιο…

Δηλαδή ότι είναι καλύτερο από το Σενένγκερ και από το Μαγκέρι. Εντάξει, το πρώτο είναι αυτονόητο, το δεύτερο μακάρι να συμβεί.

Κατά τα λοιπά, το “πρόβλημα” του Black Album είναι ότι δεν έχει 12/12 κομματάρες. Μη μου αρχίσετε τα φανμποϋλίστικια για κάτι The Struggle Within και κάτι Through The Never, ΔΕ ΜΕΤΡΑΝΕ. Το Master είναι ο μόνος δίσκος τους που έχει 8/8 κομματάρες. Ούτε νότα δεν πρέπει να αλλάξει. Επομένως, είναι και ο καλύτερος. Ελάχιστοι έχουν βγάλει τέτοιον δίσκο.

Ε έχουν βγάλει οι Pink Floyd ας πούμε :), μιλάω για δίσκους στους οποίους να μη χρειάζεται “αλλαγή” ούτε μια νότα.

Από Floyd εννοείς το dark side of the moon?

Ας μη μπλέξουμε άλλο τους Floyd εδώ :).

Για τους Metallica, είπα την άποψή μου. Master Of Puppets, σε ιδανική θέση η κάθε νότα. Black Album, έχει και fillers. Ας το πω πιο γλυκά: έχει κομμάτια αισθητά κατώτερα από άλλα.

Καμια λογικη στη “λογικη” σου Παντελη. Εσυ τους δισκους τους βλεπεις ως ποσοστα? Δηλαδη θεωρητικα ας πουμε αμα βγαλεις ενα δισκο που εχει 10 τελεια τραγουδια και 2 λιγοτερο καλα, ειναι χειροτερο απο το να εβγαζες ενα δισκο με 8 τελεια τραγουδια? Δηλαδη αν το 1991 ελεγε ο Bob Rock “παιδια ο Παντελης σε 25 χρονια θα μας λεει οτι το Through The Never και το Struggle Within δεν ειναι και τελεια, αρα δεν τα βαζουμε στο δισκο, και τον κυκλοφορουμε με 10 τραγουδια” τοτε θα του εβαζες 10? :roll::roll::roll:

Απο Ride εως και Black ολα ακατεβατα δεκαρια, τελος.

ΥΓ. Το The Struggle Within εχει 2 απο τα καλυτερα ριφφακια το Hetfield, τελεια εισαγωγη, και ενα απο τα 2 καλυτερα σολο του Hammett μαζι με το Unforgiven. Your argument is invalid. 10/10 το τραγουδι, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ, ΔΕ ΜΕΤΡΑΕΙ.

Για μένα [B]και[/B] το Ride The Lightning δεν έχει ούτε μισή νότα αχρείαστη μέσα. Για το Black Album καταλαβαίνω κι εγώ ότι για παράδειγμα το Don’t Tread On Me είναι κατώτερο από τα υπόλοιπα αλλά μέσα στη ροή του δίσκου κολλάει τόσο ωραία που φυσικά δεν το κάνω skip ποτέ. Για το Kill 'Em All έχω πει πιο πίσω ότι είναι κάτω και από το Black Album για τα γούστα μου και λίγο πάνω από το Load, το οποίο αν δεν είχε μέσα τα Poor Twisted Me και Ronnie θα ήταν καλύτερο και από το Kill 'Em All. Το Justice είναι υπερδισκάρα και για μένα έχει φοβερό ήχο και την καλύτερη φωνή του James οπότε μάλλον κι αυτό δεν έχει ούτε μισή αχρείαστη νότα.

Και φυσικα εννοειται Load/Reload πολυ ανωτερα του Kill’Em All. Αξιοπρεπεστατο ντεμπουτο, μεχρι εκει.

Reload με τίποτα καλύτερο από το Kill 'Em All, νομίζω είναι υπερβολικό.

The Struggle Within και Through The Never μετράνε άπειρα. Και όχι δεν είμαι φανμπόης, δες και τη βαθμολογία που έδωσα σε St. Anger και Death Magnetic πριν δύο σελίδες. Αν θέλουμε να το ψειρίσουμε και να βρούμε ντε και καλά κάποιο filler στο Black Album αυτό είναι μόνο το Don’t Tread on Me. Ξεκάθαρα.

Ουσιαστικά πάμε για νέο δίσκο κατώτερο σε ποιότητα από το Reload άλλα ανώτερο ποιοτικά από το Death Magnetic. Σύμφωνα τουλάχιστον με τα εξειδικευμένα μουσικά περιοδικά που έχουν ακούσει ήδη το καινούριο άλμπουμ. Έχω κι εγώ κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσο ο νέος δίσκος θα είναι ανώτερος από το Death Magnetic, θα φανεί το Νοέμβριο…