Βασικά η παραγωγή του με ότι να ναι μέσα είναι καλύτερη από το DM με στούντιο εκατομμυρίων και παραγωγό bigger than life. Συμφωνώ.
Και μιας και αναφέρθηκαν οι Pantera πάμε να γυρίσουμε λίγο στο 2011. Lars Ulrich και Robert Trujillo παρουσιάζουν στη σκηνή τους Α7Χ οι οποίοι με τον Vinnie Paul των Pantera στα drums παίζουν το Mouth for War.
Εν τω μεταξύ ο M. Shadows αναφέρει το Vulgar Display of Power σαν τον κορυφαίο δίσκο όλων των εποχών. Υπερβολή προφανώς.
Ευτυχώς που τα λες .μπλεξαμε με τους ιερόσυλους
Με το 10
10 τα πέντε πρώτα
7 το load
6 το reload
1 το Saint
7 το magnetic
**9 το garage
Το Kill’em All punk είναι επηρεασμένο από NWOBHM. Και αυτός ακριβώς ο συνδυασμός γέννησε το thrash ή τουλάχιστον με αυτόν το δίσκο οριοθετηθηκε το ιδίωμα .
Η παραγωγή είναι σχετικά φτωχή και οι metallica είναι ακόμα αγουροι σε αυτό τον δίσκο . Σημείο αναφοράς είναι σίγουρα το στυλ ,από θέμα παραγωγής σημείο αναφοράς είναι το MOP και το Black album.
Και όταν λέμε για την παραγωγή εννοούμε ότι με τα χρόνια έγιναν πιο καθαρές πιο γεμάτες . Ακόμα και στην επανέκδοση που έκαναν φέτος φαίνεται αυτό. Δεν μειώνει κάνεις την αξία του δίσκου .
Αν το συγκρίνεις βέβαια με τα της εποχής είναι διαφορετικά τα πράγματα .
Ξαναλέω όμως ότι έχει μια λογική σήμερα να μπορεί κάποιος να ακούσει πιο εύκολα το Load από το ντεμπούτο .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Για να είμαστε δίκαιοι, ο ανύπαρκτος λέει “one of the greatest records of all time”, δε λέει ο καλύτερος.
Μια στα γρήγορα από μένα, έτσι για τον τζερτζελέ. Με τον πολύ ωραίο κανόνα του συμφορουμίτη mindcrimeK, που μου είχε αρέσει πολύ και λέει ότι ο κάθε βαθμός μπαίνει το πολύ δυο φορές και δεν έχουμε μισά και μαλακίες.
8 Κιλεμόλ
10 Ride
10 Master
9 AJFA
9 Black
8 Load
7 Reload
7 Garage
1 Σενένγκερ
6 Μαγκνέρι
Μα και για την εποχή του και για τώρα, το Kill 'em All είναι πολύ καθαρό παραγωγικά και καθόλου φτωχό. Δε θα σου πω ψέματα, δεν έχω ακούσει το remaster που κάνανε, οπότε δε μπορώ να συγκρίνω, αλλά αν δεις άλλα συγκροτήματα της εποχής είχαν πολύ αποπροσνατολισμένο ήχο και όντως βρώμικο (με την κακή έννοια) και φτωχό. Το Kill 'em All απλά είναι ξερό, αλλά του ταιριάζει. Όπως ξερό είναι και το Reign in Blood, ο οποίος ήταν, είναι και θα είναι ο καλύτερος thrash δίσκος από όλες τις απόψεις.
Punk δεν είναι, είναι thrash. Είναι επηρεασμένο από NWOBHM και punk. Είναι επίσης υπερκαυλωτικό, δεν ξέρω αν το ξαναείπα, βγάζοντας πολύ ενέργεια και ψυχή προς τα έξω. Άλλο ένα πράγμα που δε φαίνεται από τις πολύ γυαλισμένες και πλαστικές, ως επί το πλείστον, παραγωγές του σήμερα.
Για την παραγωγή του Black album δε χρειάζεται να ειπωθεί κάτι, γίνονται ακόμα και σήμερα σεμινάρια για τον ήχο του.
Συμφωνώ όμως ότι μπορεί να ακουστεί το Load πολύ πιο εύκολα από το Kill 'em All, οι λόγοι είναι προφανείς:
- Kill 'em All: Thrash, άγριο, χωρίς μελωδίες, ξύλο μόνο, 500 solo σε κάθε τραγούδι, αντιραδιοφωνικό, Metallica με μακριά μαλλιά.
- Load: Έχει μελωδίες, έχει ρεφραίν που σου μένουν, έχει κομμάτια ραδιοφωνικότατα, έχει 5-6 μουσικά στυλ μέσα, Metallica κουρεμένοι (πουλημένοι).
Βασικά δεν μπορώ να μην βάλω 10 στα 5 πρώτα. Δεν γίνεται απλά. 9 στο Load, 7 στο Reload, 9 στο Garage Inc, 5 στο St. Anger, 8 στο Death Magnetic. Συνήθως το αγαπημένο μου είναι το RTL και ανάλογα την μέρα μπορεί να είναι το MOP.
ναι !
Η δική μου βαθμολογία έχει να κάνει με το τι μου αρέσει/θέλω να ακούω από τη μπάντα και όχι τι θεωρείται καλύτερο από τους περισσότερους. Επίσης αν κάποιος μου βάλει το όπλο στο κεφάλι και μου ζητήσει να του πω έναν και μόνο αγαπημένο δίσκο από όλες τις μουσικές που έχω ακούσει θα του πω το Justice. Άρα έχουμε…
kill em all : 9 (10 όταν τα ακούω live)
ride : 10
master : 10
justice : 10 (μπορεί και 11)
black : 8
load/reload : 7 (2-3 filler για κάθε δισκάκι είναι πολλά για metallica)
garage : 8
st.anger : 3
death magnetic : 9
** το master είναι απλησίαστο… Όπως είχε δηλώσει και ο James στον Χάκο του metal hammer (όταν είχαν έρθει το 2007), [B]το master ήταν η κορυφαία στιγμή της μπάντας με τον Cliff[/B]. Όσο και να έχει χαραχτεί το justice μέσα μου, μπροστά στο the thing that should not be το eye of the beholder μοιάζει με filler… όπως και το escape (που βρίσκεται στο ride) μπροστά στο lepper messiah.
Black Album 8 και Death Magnetic 9
Μάλιστα…
Μου αρέσει που εξήγησα οτι η βαθμολογία μου είναι με βάση αυτό που θέλω να ακούω… Το dm έχει περισσότερα aggressive ριφς και είναι πιο thrash. Δεν είπα ότι είναι χειρότερο το black
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Απο περιεργεια, ποιοι θα ηταν οι βαθμοι αν δεν ακολουθουσες τον εντελως ψυχαναγκαστικο και ακυρο κανονα που σου αρεσε τοσο ωστε να τον εφαρμοσεις σε συγκροτηματα οπως οι Metallica? Θα ηθελα να δω τον ιδιο κανονα εφαρμοσμενο και σε μπαντες οπως οι Rush βεβαια, να καταληξεις να βαζεις σε δισκους διαμαντια 5 και 6 και σε καποιους δισκους 2 και 1 να γελασει ο κοσμος :lol:
Ας τα βαλω κι εγω συνολικα γιατι δε θυμαμαι αν τα εχω βαλει μαζεμενα, να γελασουμε και με τις δικες μου βαθμολογιες
8)
Kill’Em All 7
Ride The Lightning 10
Master Of Puppets 10
…And Justice For All 10
Metallica 10
Load 9
Reload 9
St. Anger 4
Death Magnetic 8
*Το Garage Inc. ειναι αλμπουμ διασκευων και δε μπορει να μπει στην κουβεντα θεωρητικα, αλλα αν βαθμολογουσαμε τις επιπλεον συνθεσεις και προσθηκες των Metallica σε τραγουδια οπως Turn The Page, Whiskey In The Jar, Astronomy, Loverman και κανα 2 ακομα, θα επαιρνε κανα 9αρακι ανετο, αφου εχει και τον καλυτερο ηχο (σε ποιοτητα) που ειχαν ποτε νομιζω.
Μια χαρά ο κανόνας. Για συγκροτήματα που έχουν 20 δίσκους και όχι 10, όπως οι Rush< ο κανόνας φαντάζομαι ότι μπορεί να τροποποιηθεί λίγο και ο κάθε βαθμός να μπει 3 φορές αντί για 2. Για τους Metallica μια χαρά εφαρμόζεται. Άλλωστε, και το 8 μια χαρά βαθμός είναι.
Ναι αλλά οι metallica δεν έχουν μόνο 2 δίσκους που να αξίζουν 10 αλλά ακόμα και έτσι να είναι δεν έχουν μόνο δύο δίσκους που να αξίζουν 9 .
Για τους 6 πρώτους το να πάρουν λιγότερο από 9 απλά δεν γίνεται.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Βαστάτε αδέρφια, έρχομαι από το διπλανό thread των αερομαϊντανάδων και έχουν αρχίσει και αυτοί και ποστάρουν βαθμολογιές με σκοπό να μας κλέψουν τη δόξα!
Η δικιά μου βαθμολογία.
-
Σαν impact στη metal σκηνή, διαχρονικότητα, μουσική αξία [B]με βάση την εποχή που βγήκαν[/B]: Τα πρώτα 5 είναι 10άρια. Load κάπου ανάμεσα στο 7 με 8, Reload (αφού το έβγαλαν ξεχωριστά) 6-7, St. Anger 4-5, DM 5-6.
-
Στα αυτιά μου: ΚΕΑ 9, RTL-MOP-AJFA-BA 10, Load 8, Reload 7, SA 5, DM 7.
Και για να μην αφήσουμε και τους Metallica παραπονεμένους με τις βαθμολογίες…
Kill 'em all ως και …And Justice For All όλα στο 10
από εκεί και πέρα
Black Album–9
Load–8
Reload–6
St.Anger–5
Death Magnetic–8
Και η δικη μου αποψη
kill em all :10
ride : 10
master : 10
justice : 10