Τα διαφορετικα γουστα δε μας πειραζουν, ομως μερικες διαφορετικες αποψεις ειναι σαπιες, ειδικα οταν ειναι χωρις βαση. Εκτος αν θεωρεις βαση το “ακομα θυμαμαι την ξενερα 25 χρονια μετα”. Γουστο σου και καπελο σου να μη γουσταρεις το μπλακ αλμπουμ. Καθε φορα ομως που γραφεις για αυτο το αλμπουμ, παρουσιαζεις την (σαπια) αποψαρα σου ως αντικειμενικη αληθεια, και τη βασιζεις σε πραγματακια οπως “δε με επηρεασε το hype” “δε με επηρεασαν οι πωλησεις” κτλ. Αμα εγραφες 2000 φορες πως το μπλακ αλμπουμ δε σου αρεσει, τοτε θα σε αγνοουσα 2000 φορες. Μαγκια σου ξερω γω. Οταν παρουσιαζεις οποιονδηποτε εχει διαφορετικη αποψη απο σενα ως fanboy, ασχετο, ανιδεο, ανηξερο, επηρεασμενο απο hype, επηρεασμενο απο πωλησεις κτλ, θα σου απανταω γιατι τυχαινει να εχω αρκετο ελευθερο χρονο αυτες τις μερες.
Δεν ξερω τι σημαινουν ολα αυτα. Δεν το “παιζω” τιποτα. Καθε φορα γραφω αυτα που πιστευω, αμα δε σου αρεσουν, κριμα.
Και τελος γιατι ξερω οτι σε ενοχλει, το Metallica (1991) ειναι ο καλυτερος δισκος των 90ς ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ απο το δευτερο.
Εγώ πάντως δέχομαι το σκεπτικό του matia, χωρίς τις βαθμολογίες του!
Τα 4 πρώτα είναι κορυφές που κανείς έκτοτε δεν προσέγγισε. Ακούς το Justice και ανατριχιάζεις από την ανάποδα παιγμένη κιθάρα στην αρχή, μέχρι την τελευταία νότα του Dyers Eve. Δέχομαι ότι το Black Album είναι ένα μουσικό 10άρι, αλλά ούτε εγώ το βάζω στο ίδιο ράφι με τα 4 πρώτα.
Από την άλλη, αν είχα σαν 10άρι το Puppets λ.χ. δε θα μπορούσα να απολαύσω καμία νέα κυκλοφορία από το 86 και μετά. Θα ήταν όλα στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το 9… Και δεν εννοώ μόνο τα μετέπειτα Metallica.
Μιλάμε για μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής. Οποιαδήποτε σύγκριση αδικεί το άλμπουμ το οποίο βάζεις απέναντι.
Από εκεί και μετά, για τη live περίοδο που θα ήθελα να τους δω, νομίζω πως η λύσσα που έβγαζαν στην περιοδεία του AJFA (και η φωνάρα του Hetfield τότε) δεν είχαν προηγούμενο. Θα σκότωνα για να τους δω live με Cliff, θα ήταν το λιγότερο ενδιαφέρον η περιοδεία στην οποία κατέκτησαν τον κόσμο (1991-1993), αλλά όταν βάζεις το Liveshit στο Seattle και βλέπεις πως απέδιδαν το whiplash 2 φορές γρηγορότερα από το studio ή το λεπτό που έπαιζαν το To Live… και τη Doris από πίσω, (για μένα) κάνει τη ζυγαριά να γείρει οριακά…
Φίλε matia το ότι είχες μια εικόνα στα 16 σου για τους Μetallica όπου μέχρι πριν το μπλακ άλμπουμ για σένα ήταν θεοί αλλά επειδή βγήκαν στο MTV κάτι αδιανόητο για αυτό που αντιπροσώπευαν μέχρι τότε δεν κάνει ούτε το μπλακ άλμπουμ έναν απλό δίσκο ούτε τους Metallica λιγότερο καλούς…
Για την μουσική γενικά αυτός ο δίσκος είναι ο καλύτερος στο είδος του το 90 και ένας απ τους τοπ 10 της μουσικής του 90
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δε στέκεται στο MTV ή στην εμπορική απήχηση πάντως, το είπε (για να είμαστε δίκαιοι). Άλλωστε εμπορική επιτυχία ξεκίνησαν να γνωρίζουν από το MoP (σε πολυεθνική πήγαν τότε) και απογειώθηκαν με το One.
Ότι και να λέει ο τρόπος που προσπαθεί να πείσει ακόμα και τον εαυτό του ότι κάτι δεν του αρέσει που το είδε στο mtv είναι το πρόβλημα .
Καλά κάνει και δεν του αρέσει.
Όλα τα υπόλοιπα είναι λάθος . Και μια χαρά στέκεται δίπλα στα υπόλοιπα 4 το Black album. Ισάξιο . 25 χρόνια μετά λοιπόν η κουβέντα δεν έχει αλλάξει και ακόμα υπάρχουν τύποι που θέλουν να μας δείξουν το φως το αληθινό .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οκ μπορεί να μου φάνηκε κάπως, ετσι όπως το έγραψε (ο γραπτός λόγος είναι λίγο περίεργος)…
Αλλά επαναλαμβάνω ότι είχα πει σε παλιότερο ποστ μου ότι οι Metallica γράψανε τραγουδαρες και σε συνδυασμό με το ότι τους αγάπησε ο κόσμος έγιναν ότι είναι σήμερα…
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ομολογω πως και για μενα το black ηταν μια αρχικη ψυχρολουσια.Οταν ομως με τον καιρο ο παραγοντας “συγκριση” πηγε στην ακρη μπορεσα να απολαυσω το αλμπουμ.Για μενα ενα φανταστικο 8,5αρακι.Στα 90’s βεβαια βγηκαν -για τα γουστα μου- ουκ ολιγα καλυτερα.
Ασχετο αλλα αυτη η ιστορια με τον χλευασμο του lars ως ντραμερ θα τραβηξει πολυ ακομη;Εγω στα 80’s δεν θυμαμαι κανεναν μας να γκρινιαζει για τα ντραμς του.Ασχετοι πρεπει να ειμασταν ρε γαμωτο!
Όσο για τον lars τότε ήταν πιτσιρικάς και πιο καυλωμενος , έπαιρνε και κόκα τα έπαιζε πιο γρήγορα τα κομμάτια . Δεν φαινόταν τόσο ότι κάπου το χάνει . Άσε που δεν υπήρχε το ίντερνετ ώστε να ακούς κάθε συναυλία οπότε να φαίνονται και πιο πολλά τα όποια λάθη .
Εγώ πάντως θυμάμαι τότε αρχές 90 που είχα πολλά bootlegs να πιάνω λαθάκια από όλους .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εγώ για το drumming του Lars πιστεύω ότι η υπερέκθεσή του στα media, η οποία συνέβη από τις εποχές MTV και μετά, τον έκανε αντιπαθή σε αρκετό κόσμο, ο οποίος συνδύασε την αντιπάθειά του προς το πρόσωπο του Lars με τις ικανότητές του στο kit. Κάτι που, προφανώς, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Αυτός που ήταν μουσικά στα '80s, αυτός ήταν και στα '90s. Και σήμερα δεν έχει καμιά μεγάλη διαφορά. Πάντα γαμούσε στο studio, πάντα έκανε λαθάκια στα live, απλώς παλιά δεν τους δίνανε σημασία μερικοί.
Αν ζουσε ο Cliff ισως ο Λαρς να ηταν σε αλλη μπαντα…
Προσωπικα πιστευω τα ντραμς που επαιζε και παιζει μια χαρα ταιριαζαν και ταιριαζουν στη μπαντα…
Ολοι οι μουσικοι κανουν λαθη ρε σεις και ο James και ο Kirk παιζουν αρκετες φαλτσες νοτες στα live ειδικα ο Kirk σε μερικα σολο τα σκοτωνει…
Οπως και να χει για μενα (μερικοι θα γελασουν μεχρι δακρυων μ αυτο που θα γραψω) οι Metallica ισως με εχουν κανει και καλυτερο ανθρωπο μεσα απ τους στιχους,τη μουσικη τους ακομα και τις συνεντευξεις τους…
Κάνετε ακριβώς το ίδιο που κράζετε ότι κάνω εγώ ΑΛΛΑ εγώ ο μαλάκας τουλάχιστον γράφω και ένα “ΓΙΑ ΜΕΝΑ”. Ποταπά fanboys ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ότι οι Metallica αν άρχιζαν από το βλακ άλμπουμ τη δισκογραφία τους θα ήταν μια ροκομεταλοφόλκ μπαντούλα της σειράς, μη μας τρελαίνετε αυγουστιάτικα ότι το βλακ άλμπουμ έχει κάποια σχέση με τον οδοστρωτήρα των 80ς - 90ς. Μόνο του μπορεί να στέκεται ψηλά για το είδος του, metal for the masses δλδ, δεν αντιλέγω και το έχω ξαναπεί. Νομίζω όμως ότι ΔΕΝ μιλάμε για μεμονωμένα άλμπουμ χωρίς την βαρύτητα του ονόματος και ότι αυτό συνεπάγεται για την καλλιτεχνική αξία ενός άλμπουμ.
Αυτό ήταν μια άποψη, η αντικειμενική αλήθεια είναι οτι είστε άρρωστοι fanboyδες, τουλάχιστον αυτό αποδεχτείτε το, δεν είναι κακό
Ποιοι megadeth τώρα…Θα ήθελε πολυ o mustaine να είναι μέλος των metallica.Επίσης η εμπορική επιτυχία και το MTV είναι στα συν για το συγκρότημα.Έφερε παρα πολυ κόσμο στον σκληρό ηχο ,που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχε ασχοληθεί καν.
Πάντα μου άρεσε ο ήχος του Lars μέχρι και το Re Load δλδ και ποτέ μου δεν κατάλαβα γτ όλοι (ή οι περισσότεροι τεσπα) των βγάζαν χειρότερο drummer.Δεν ξέρω απο μουσική αν παίζει όντως λάθος κτλ αλλα αυτα που ακουγα τα γουσταρα. Χαλαρα παίζει ν έχει και τν πιο ωραιο είχα σε drums είτε μιλάμε για στουντιο είτε για Live (μεχρι το 2000 δλδ)