Μetallica

Καλα προφανως πανε πολλα τραγουδια σε καθε θεση, αλλα μιας και ρωτησες, και για τη φαση, ας απαντησω με ενα:

1. …And Justice For All
  2. The Unforgiven*
  3. Bleeding Me

Προσθετω και μια κατηγορια αν δε σε πειραζει:
4. Orion (αγαπημενο riff)

*(ειδικη μνεια σε καθε σολο του Kirk στο Metallica, που για μενα ειναι μακραν το peak της καριερας του, θα μπορουσα να ειχα βαλει πολυ ανετα Wherever I May Roam, The Struggle Within, My Friend Of Misery ή και αλλα)

εξαιρετικά δύσκολο να διαλέξεις ένα κομμάτι και δεν θα βάλω ένα το ίδιο κομμάτι 2 φορές ( αν και το One χωράει και στο -1- / -2- )

1. One
  2. Fade To Black
  3. Blackened

Δεν έχω ώρα να σου απαντήσω σε όλο το σεντόνι μιας και πάω οικογενειακώς εκδρομή αλλά ΤΙΠΟΤΑ δεν κατάλαβες. Ούτε μέταλ απ γιορ ας, ούτε ρέμπελς, ούτε τίποτα τέτοιο. Όπως και ο drenie νομίζεις ότι τα χαρίσματα του Burton τα επεκτείνω σε όλους τους Metallica. Γιατί βέβαια αυτό κάνετε εσείς μια ζωή, τα θετικά των Metallica, τα αρνητικά των Metallica, ένα πράγμα όλα αυτά, να τους αναλύσετε σε προσωπικότητες κωλώνετε, ακόμα και μετά από ένα SKOM και αναπαράγετε κλισέ των οπαδών. Δικαίωμά σας αλλά κόψτε την χλεύη και τον πατροναρισμό.

Ο Burton ήταν ο αντι-σταρ, ο Burton ήταν ο ανεπιτήδευτος και οι άλλοι τρεις τον είχαν καταλάβει και εκτιμήσει και αγαπήσει ως τέτοιον, όπως και όλοι οι οπαδοί τους. Φυσικά και τις ατάκες του επίσης τις διάβασαν όλοι (δεν χρειαζόταν ίντερνετ, μπορούσες να τις ακούσεις και στο Cliff 'Em All) και μαρτυρίες ανθρώπων μπορούσες να διαβάσεις και τις αποφάσεις της μπάντας μπορούσες να κρίνεις. Το ήξερα ότι είχαν πάει σε πολυεθνική μετά το Ride the Lightning αλλά να που δεν συμπεριφέρονταν και μιλούσαν λες και ήταν κανάς μαλάκας. Και ο Cliff και η εμπειρία του Lemmy από τον Lars παίξανε το ρόλο τους σε αυτό - το τι έκανε η μπάντα μέσα σε πολυεθνική και στην ηλικία τους, ΑΥΤΟ είναι το ξεχωριστό Metallica πράγμα, που ως γνωστόν βίντεο έκανε πρώτη φορά το 1988, στο μέηνστρημ ραδιόφωνο δεν παίχτηκε ποτέ ή τα μεγάλα περιοδικά και το προμόσιον της ήταν οι περιοδείες. Μικρός ήμουν αλλά τα Χάμερ και τα Κεράνγκ και όποια εκπομπή μπορούσα τα ρούφαγα, ήμουν ψώνιο από πιτσιρίκι. Τα μόνα σινγκλ ήταν τα jump in the Fire, Whiplash, Creeping Death (το μόνο ουσιαστικής προκοπής λόγω Garage Days) και ποτέ δεν έτυχαν ραδιοφωνικής επιτυχίας. Εσύ τους έμαθες το 1995, όταν η εποχή Cliff ήταν περασμένη και έχεις ΚΥΝΙΚΑ πάρει ως default ότι όλη αυτή η φασαρία είναι γιατί έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κόσμος θεοποιεί πιτσιρίκους μουσικούς (μπασίστα κιόλας!) που πέθαναν νωρίς… Λυπάμαι, στο ξαναλέω, δεν έπιασες τίποτα από την πρώτη τους και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ εποχή.

Η ανάλυση που μου κάνεις για τους Αμερικάνους είναι μεν ΓΕΝΙΚΑ σωστή (δεν έχω πάει Αμερική, κάποια προσωπική εμπειρία έχω και εγώ πάντως…) αλλά δεν μπορεί να είναι κανόνας και ακόμα περισσότερο είναι ΛΑΘΟΣ στην περίπτωση της οικογένειας Burton. ΔΙΑΒΑΣΕ. Έχεις ίντερνετ τώρα, κάτσε διάβασε, άκου, δες και μετά πες μου αν αυτή η οικογένεια είχε μέλημα το κέρδος και αν ο Burton ήταν ένα αμερικανάκι που τον κάναμε θεό.

Αυτό που κάνεις εσύ λάθος (και πέρα από τον Cliff) είναι ότι υπάρχουν, σε διαβεβαιώ, πολλοί επαγγελματίες μουσικοί, μαζί και αμερικάνοι, που η πρώτη τους προτεραιότητα είναι η ΜΟΥΣΙΚΗ. Όχι το μέταλ απ γιορ ας ή η επανάσταση ή ό,τι μου αναφέρεις. Η μουσική και όλα τα άλλα έπονται, ανάλογα τον χαρακτήρα του καθενός. Δεν είπα ότι ο Κλιφ έφτυνε τα λεφτά, είπα ότι μακράν το ΘΕΜΑ του ήταν η μουσική και ήταν η γείωση της μπάντας, ο μεγάλος τους αδερφός και πατρική φιγούρα και τεράστια προσωπικότητα που χάνοντάς την έχασαν τεράστιο μέρος αναγκαστικά της ταυτότητας της μπάντας.

Δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιστο σε αυτή την κουβέντα να απολογηθώ για το κάθε παράπονο που έχετε οι σημερινοί οπαδάρες από τους haters και θα εκτιμούσα να εστιάζετε μόνο σε αυτά που λέω και όχι σε ό,τι έχετε ακούσει στην ζωή σας.

Που πιο καθαρά ότι τον έχω στο βάθρο δεν το είπε κανείς άλλος, ΕΓΩ το είπα, πιο πολύ σε αυτή τη συζήτηση με εκπλήσσει ότι μου λέτε πράγματα που είπα εγώ πρώτος σαν να με πληροφορείτε.

Τις πιο πολλες φορες γραφω απο το κινητο τα κατεβατα μου και ετσι καποιες στιγμες μπορει να μην θυμαμαι ακριβως τι εχεις γραψει στο προηγουμενο ποστ.

Λοιπον επειδη το κολλημα το εχεις εσυ θα προσπαθησω να σου εξηγησω τι ΔΕΝ καταλαβαινεις.

Τους Metallica τους βλεπω ως ενα πραγμα. Δεν εκατσα ποτε να δω ποια ειναι τα credits στα κομματια ωστε να ξεχωρισω ποια μου αρεσουν περισσοτερο αναλογα με τον composer.

Να διαβασω την συνεντευξη του Kirk… Την εχω διαβασει παρα πολλες φορες. Ηταν διαφορετικος… Μα για αυτον μιλανε και επισης σημειωσε σε παρακαλω παρα πολυ οτι μιλαμε για εναν ανθρωπο που εχει φυγει απο την ζωη.
Δεν θα μπορουσε να μιλαει για την διαφορετικοτητα του Hetfield ή του Lars. Ευτυχως ειναι εδω ακομα μαζι μας αυτοι οι δυο. ο Burton δυστυχως δεν ειναι.

Επισης μπορουμε να βρουμε τον Cliff Να τον ρωτησουμε τι αγαπησε και τι εβλεπε ως ιδιαιτερο στοιχειο στους τους υπολοιπους ; Οχι δεν γινεται.Αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα ειχε να πει πολλα.

Μπερδευεσαι για το τι ηταν η μπαντα. Ο Burton βρηκε χωρο να κανει τα δικα του μεσα απο την μουσικη των αλλων. Ισως θες να μας πεις οτι εδινε μια σπεσιαλ πινελια . Συμφωνουμε. Αλλα ηταν σπεσιαλ τα riffs ηδη. Ηταν ολοι και ο καθενας απο την μερια του κατι διαφορετικο. Γιατι να ξεχωρισω αυτο που εκανε ο Burton Και να μην ξεχωρισω τα riffs του Hetfield ή τα γεμισματα και τον τροπο δομησης ενος κομματιου που εκανε ο Lars ή τα leads του Hammett Που πηρε μαθηματα απο τον Satriani ; Ολοι μαζι εκαναν κατι ξεχωριστο . Εσυ αναστατωνεσαι και βλεπεις μονο το ξεχωριστο του Burton ή το βαζεις πανω απο των υπολοιπων. ΛΑΘΟΣ !(γιατι δεν ειχε ηδη μεγαλουργησει ηδη με τους Trauma; γιατι με τους αλλους 2 αρχικα , 3 αργοτερα βρηκε τον τροπο να δεσει τις ιδεες του ωστε να φτιαξουν κατι τεραστιο).
Ο τροπος που γραφεις ειναι σαν να λες οτι τα 3 πρωτα αλμπουμς (αντε και λιγο απο το τεταρτο) ηταν το Project του Cliff. Μα δεν ηταν βρε αγορινα μου. Ηταν το project ολων μαζι. Και μετα οτι δεν το ακολουθησαν. Ντα ; ποιος το λεει αυτο ;
Οι ιδιοι λενε οτι τον εχουν ακομα μεσα τους. Γιατι δηλαδη αυτο δεν το πιστευεις και πιστευεις ολα τα αλλα ;

Ευχολογια για τους ζωντανους επισης δεν κανεις. Ειναι τερμα ψωνιστικο. Για εκεινους που φευγουν απο την ζωη ομως δεν θες να σταματησεις να μιλας και να μοιραζεις παντου το μεγαλειο του εκλιποντος. Δεν σημαινει οτι δεν εχεις και εσυ μεγαλειο οταν μιλας για εκεινον που εχει φυγει.

Ηταν ξεχωριστα τα 3 πρωτα ; ηταν. τα επομενα 3 ; ηταν . Στα 3 πρωτα ο κοσμος ακουσε κατι που δεν ειχε ξαναγινει. Ετσι εγινε και στα επομενα.
Οσο για το ποσο αποδεχτηκαν το Master of Puppets , να στο παω λιγο διαφορετικα γιατι νομιζεις οτι ολος ο metal κοσμος το δεχτηκε αμεσως. To ride δεν το δεχτηκε αμεσως. Τους εκατσαν στραβα οι μελωδιες του fade. To and justice αν θυμαμαι καλα τοτε στο Hammer ειχε παρει 6. Σημερα αρκετοι το εχουν ως το αγαπημενο τους και ειναι τεραστιος δισκος.
Θελω να πω δεν ηταν ολα δεδομενα απο την πρωτη μερα. Επειδη αρεσε σε εσενα και πιθανον και στους κοντινους σου ανθρωπους δεν σημαινει οτι το δέχτηκαν παντού αυτο , πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την Ελλάδα και το πόσο προοδευτική είναι σε μουσικό επίπεδο .

Το 86 ημουν 8 χρονων. 8 1/2 οταν εφυγε ο Cliff . εσυ ησουν λιγο μεγαλυτερος να υποθεσω ; Θεωρεις οτι η κριση μου οταν πρωτοακουσα metallica δυο χρονια μετα ειχε διαφορα απο την δικη σου ; Και οι δυο παιδια ειμασταν . Δεν εχει σχεση με την ηλικια ή με το ποτε ακουσες Metallica για να καταλαβεις το ποσο κορυφαιοι ηταν ΟΛΟΙ μαζι.

Για το αν γυρναμε στο 1996 και μου λες για το Low… εσυ μπορει να το εχεις λιωσει εγω οχι εχω λιωσει το Load. Για το Load ομως μιλαμε 20 χρονια μετα. Το Load μετα απο χρονια πηρε την καταξιωση που του αξιζει. Και εχει επιρρεασει πολυ κοσμο ΚΑΙ μουσικα. Το Low σαν ενα καλο δισκο θα τον δεις αντε και λιγο παρεξηγημενο.
Για το Gathering εεεε δεν το λεω και Testament. Ενα κορυφαιο Project ειναι με μελη των testament, death, Slayer. Dream team δηλαδη. και παλι την επιδραστικοτητα του Load δεν την εχει ( για να καταλάβεις το 94 γούσταρα το burn my eyes από machine head και το 99 τον πρώτο δίσκο των slipknot . Τα βρήκα καλύτερα και πιο φρέσκα από τις αντίστοιχες δουλειές των testament . Και μνημονεύονται ως κορυφαία αυτά τα δύο μετά από τόσα χρόνια ).

Ακουσες Metallica Και ειπες ααααααααα τελεια. Φοβερος ο μπασιστας πως τον λενε ; 'Η ακουσες το riff απο το master ή το creeping death Και ειπες ωωωωωωωωω ρε μανα μου ;ή ολα μαζι σε συνδυασμο και με αλλα ;

Και καθεσαι και συγκρινεις εναν νεαρο στα 24 του με ατομα που προχωρησαν στη ζωη. Δεν παει ετσι στη ζωη. Κατσε και δες τους ολους μαζι μεχρι το σημειο που ηταν μαζι.
Επισης μια λες οτι τον καταλαβαν και τους επιρρεασε (ισχυει οπως θα ισχυει και το αντιθετο , δεν ειναι εδω δυστυχως να τον ρωτησουμε) και φευγει απο την ζωη και μετα τι ; Αααααα ειχαμε μεσα μας την νοοτροπια του Cliff τωρα στα παπαρια μας ;
Και τον εβαλαν βαθια μεσα στην ψυχη τους μονο οι οπαδοι σαν και σενα ή εμενα ;

Εγω καταλαβαινω οτι απο τους Metallica ακομα και στα 53 τους θες να σε εκπληξουν ευχαριστα. Δεν γινεται ρε Βασιλη . και το Master of Puppets να βγαλουν ή το Black album να βγαλουν δεν θα ειναι το ιδιο. Μαζι με τους Metallica που μεγαλωσαν και δεν μπορουν να τετραγωνισουν τον κυκλο οπως καποτε , μεγαλωσες και εσυ και δεν μπορεις να εντυπωσιαστεις με τον ιδιο τροπο.
Τα αλμπουμς ομως που ειναι γιγαντιαια ειναι εκει και εντυπωσιασουν νεαρα παιδια ακομα και σημερα.

Κατι τελευταιο για το ιντερνετ. Ειχα ιντερνετ απο το 91 που περασε ο αδερφος μου στο πολυτεχνειο και πηγαινα σχεδον καθε βδομαδα για τα επομενα 5 χρονια ωστε να χαθω στο διαδικτυο. Μου λες για την συνεντευξη στο Kerrang το 96 … Δεν την θυμαμαι ακριβως την συγκεκριμενη συνεντευξη , θυμαμαι ομως αλλες που ελεγαν δεν θελουμε να ειμαστε metal με τον κλειστο - στερεοτυπο τροπο που ειχε το ειδος εκεινη την εποχη. Ναι και εχω χαλαστηκα με τις παπαριες του Kirk ή του Lars αλλα τον στοχο τους τον πετυχαν ! Ξεφυγαν απο την κλειστοφοβικη εικονα του μεταλλα και καλα εκαναν . Οταν δεν χρειαζοταν να εισαι καπως για να σε χαρακτηρισουν το σταματησαν.

ΥΓ. καπου ελεγες για τις μπαντες που ειχαν support και προφανως εσενα σου εκανε πιο οκ οταν ειχαν μαζι τους , τους Queensryche ή τους Anthrax ή τους armonted saint. Ειναι κριτηριο δηλαδη ; Γιατι στα τοσα χρονια ειχαν και τους Cult και τους COC και τους AIC Και τους Korn Και τους System Και τους Machine Headκαι τους Monster Magnet … Δες ας πουμε το billing του Donington το 1995 για να καταλαβεις τι στυλ ηθελαν πανω κατω να εχουν μαζι τους και ποσο κοντα ειναι αυτο σε σχεση με ολες τις περιοδειες τους.

Και για να σε προλαβω … οχι δεν τα βλεπω ολα καλα. Αλλα και η μαλακια τους μεσα στο προγραμμα ειναι οταν μιλαμε για μια πορεια 33 ετων. Αν μιλαμε για την πορεια 4 ετων οχι δεν ειναι το ιδιο , ουτε προλαβαινεις να κανεις τοσες οσες θα κανεις με το περασμα των χρονων.
Επισης σε παρακαλω παρα πολυ μην θεωρεις οτι μονο εσυ βλεπεις ποσο ξεχωριστος ηταν ο Cliff Burton. Τουλαχιστον εδω μεσα αρκετα παιδια το βλεπουν . Βλεπουν ομως και ποσο ξεχωριστοι ηταν μεχρι το 86 και οι υπολοιποι και ποσο ξεχωριστοι ειναι επισης και μετα το 86. κατι που εσυ δεν θες να το δεις τοσο καθαρα.

+101 στο post του drenie, με κυριότερα αυτά κατά τη γνώμη μου:

1. "καθεσαι και συγκρινεις εναν νεαρο στα 24 του με ατομα που προχωρησαν στη ζωη. Δεν παει ετσι στη ζωη. Κατσε και δες τους ολους μαζι μεχρι το σημειο που ηταν μαζι."
    2)“και η μαλακια τους μεσα στο προγραμμα ειναι οταν μιλαμε για μια πορεια 33 ετων. Αν μιλαμε για την πορεια 4 ετων οχι δεν ειναι το ιδιο , ουτε προλαβαινεις να κανεις τοσες οσες θα κανεις με το περασμα των χρονων”

Μπραβο drenie αγορι μου.

Metallica και ξερο ψωμι ρε νιαμου.

And the award goes to…drenie!!! Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα

Ο drenie με εκφραζει απολυτα με το αποπανω ποστ του. Τα ειπε χρυσα.

Να σαι καλα.

Το τι κανουμε ή δεν κανουμε, αστο να το ξερουμε εμεις καλυτερα. Δεν τεθηκε συζητηση για τον James ή τον Lars ή τον Kirk. Εχουμε παμπολλα θετικα και αρνητικα να πουμε για ολους αυτους αν χρειαστει.

Κανενας δε σε χλευαστηκε.

Εσυ μπορει να νομιζεις οτι εχεις βγαλει εικονα για την πληρη ψυχοσυνθεση ενος ανθρωπου απο 10-15 συνεντευξεις και footage απο μερικες συναυλιες μιας μπαντας πριν 30 χρονια. Τα εχουμε δει κι εμεις αυτα, και κρινουμε, τι να γινει τωρα, τα βλεπουμε διαφορετικα.

Γιατι, ποτε μιλουσαν σα να ειναι κανενας μαλακας?

Οχι, κρινω μονο τα λεγομενα του καθενος. Και το συμπερασμα ειναι πως η συντριπτικη πλειοψηφεια των “παλιων” οπαδων Metallica εχει θεοποιησει τον Cliff. Κρινεται και εκ του αποτελεσματος, αλλα και απο το οτι συμβαινει παντα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ εξαιρεση.

Να σαι καλα και παλι.

Vic, δεν ξερω τι νομιζεις οτι ξερεις για την Αμερικη χωρις να εχεις πατησει στη χωρα οπως λες, αλλα εμενα μου πηρε 2 χρονια να καταλαβω πληρως πως ειναι το κοινωνικο, οικονομικο και πολιτικο κλιμα εδω περα, και πως η νοοτροπια του μεσου Αμερικανου, και περιπου 3-4 χρονια να προσαρμοστω σε αυτο το πραγμα, διατηρωντας την ταυτοτητα μου. Και σε διαβεβαιω πως πριν ερθω εδω περα, αυτα που ηξερα απο προσωπικη εμπειρια, ταινιες, μουσικη, βιντεο και οτι αλλο θελεις, ειναι ενα μικροσκοπικο κομματι της πραγματικοτητας. Μη μου λες να διαβασω για πραγματα που τα ξερω και τα εχω δει τοσες φορες. Δεν εισαι ο μονος που εχει δει το Cliff’Em All και τα διαφορα αφιερωματα σε Cliff Burton.

Κανενας δε μιλησε για αμερικανακι, αλλωστε με βαση την εμπειρια μου οποιος χρησιμοποιει αυτη τη λεξη ειναι πανασχετος με τη φαση και δεν ειναι σιγουρος καν τι σημαινει. Οσον αφορα την οικογενεια του Cliff, να εισαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι σκεφτοταν και το κερδος, οπως και ο ιδιος ο Cliff. Μη γραφεις σαν τον Αλεφαντο.

Δεν κανω κανενα λαθος. Δεν εγραψα οτι δεν ειναι η πρωτη προτεραιοτητα των μουσικων η μουσικη. Και ο James βγαινει στη σκηνη και καυλωνει παιζοντας τo Hardwired γιατι αυτο τον εκφραζει. Τα εκατομμυρια ερχονται μετα ως φυσικο επακολουθο. Και κανενας δεν τα αρνηθηκε, ουτε τα σνομπαρε.

Μονο σε αυτα που λες εστιαζω απο την πρωτη στιγμη εως τωρα.

Δε σε πληροφορω, απλα ανεφερα κατι που ισχυει. Για μενα κανενας δεν μπαινει σε βαθρο. Ουτε ο Φρεντι Μερκιουρι.

κι εγω θα συμφωνησω με τον drenie

Να ρωτήσω κάτι, ο ένας διαβάζει τα posts του άλλου; :stuck_out_tongue:

Γιατί 20 σελίδες τώρα τσακώνεστε για το ίδιο πράγμα και ο καθένας λέει τα δικά του συνεχώς σε κάθε post με διαφορετικά λόγια… Το λέω γιατί εμένα με πείθετε και οι 2 πλευρές (αν και είστε παραπάνω από 2 άτομα) αλλά δεν καταλαβαίνω πως στο καλό δε βρίσκετε κανένα common ground…

εγώ συμφωνω περισσότερο με τον plex27

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Μιας και όλοι συμφωνείτε με τον drenie, θα κάνω ένα τελευταίο σεντόνι και πάπαλα, τα του QS, τα προσπερνάω μιας και ουσιαστικά είμαστε δύο κοκκόρια που ο ένας λέει στον άλλο ότι δεν καταλαβαίνει το αυτονόητο.

Δεν είναι κάποιες στιγμές, είναι όλες οι στιγμές που έχεις να μου προσάψεις κάτι, το έχουμε κουβεντιάσει κατ’ιδίαν, υπάρχει στο facebook και συνήθως ακολουθείται από ένα “σε καταλαβαίνω πλήρως” αλλά όταν λέω κάτι που δεν σου αρέσει, γυρίζουμε πάλι εκεί και με κατηγορείς για κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ. Τα παραδείγματα από κοντά όταν κάποτε μας κάτσει ο καφές.

Λοιπον επειδη το κολλημα το εχεις εσυ θα προσπαθησω να σου εξηγησω τι ΔΕΝ καταλαβαινεις.

Καλό κι αυτό. Οι φανμπόις με λένε κολλημένο γιατί υποστηρίζω τι θεός ήταν ο Cliff και ότι χάσανε ένα σημαντικό πράγμα αλλά για εσάς δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο γιατί ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ. Πάμε άλλη μία λοιπόν…

Τους Metallica τους βλεπω ως ενα πραγμα. Δεν εκατσα ποτε να δω ποια ειναι τα credits στα κομματια ωστε να ξεχωρισω ποια μου αρεσουν περισσοτερο αναλογα με τον composer.

Πρώτη φράση που από κοντά θα σου έλεγα “τι μας λες μωρέ;” Εγώ ξεχώρισα το Orion στα 9 μου που έπαιζε στο κασσετόφωνο του αδερφού μου επειδή ήταν του Cliff; Ή την αλλαγή στο Puppets όλη (με το καλύτερο Metallica solo του Hetfield); Καλά ξεκινήσαμε. Όχι Δημήτρη μου, δεν είμαι προσωπολάτρης και αν τον Cliff τον έχω εκεί πάνω, είναι γιατί ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. Χαμογελάτε τώρα όλοι πάλι, δεν πειράζει, σειρά σας είναι, πολλά χρόνια τώρα έχω κοροϊδέψει ατάκες φανμπόηδων…

σημειωσε σε παρακαλω παρα πολυ οτι μιλαμε για εναν ανθρωπο που εχει φυγει απο την ζωη.

Άλλο ένα (έχω χάσει το μέτρημα) σημείο που με παροτρύνεις να κάνω κάτι που έχω πει πρώτος (ο cliff είναι άφθαρτος γιατί πέθανε νωρίς και για αυτό μπορώ να τον έχω πρότυπο).

Επισης μπορουμε να βρουμε τον Cliff Να τον ρωτησουμε τι αγαπησε και τι εβλεπε ως ιδιαιτερο στοιχειο στους τους υπολοιπους ; Οχι δεν γινεται.Αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα ειχε να πει πολλα.

Εγώ ισχυρίζομαι ότι ξέρω και των άλλων τις ιδιαιτερότητες και τα στοιχεία της προσωπικότητάς τους, έστω από τις συνεντεύξεις, βιβλία κλπ (αυτά που έχετε δει και σεις δηλαδή). Αλλά εδώ μιλάμε για τον Cliff και τι διαφορά έκανε στους Metallica. Εσείς κάνετε μια απλοϊκή ανάλυση του στυλ “ξεχωριστός/μη ξεχωριστός” ξέρω γω και τέλος. ΕΕΕΕεεεε οι Metallica είναι διαφορετικοί, Metallica και ξερό ψωμί και όλοι μαζί χαίρεστε για την μπαντάρα. Μπράβο σας.

Μπερδευεσαι για το τι ηταν η μπαντα.

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Συγγνώμη, αυτό ακριβώς σας προσάπτω όλων των φανμπόηδων. Βασικά όχι μόνο μπερδεύεστε, έχετε άγνοια η οποία οφείλεται στο οπαδικό γυαλί του ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΡΑ ΘΕΟΙ.

Ο Burton βρηκε χωρο να κανει τα δικα του μεσα απο την μουσικη των αλλων. Ισως θες να μας πεις οτι εδινε μια σπεσιαλ πινελια . Συμφωνουμε. Αλλα ηταν σπεσιαλ τα riffs ηδη.

Όχι, αυτό που θέλω να πω το έχω εκφράσει πολλάκις και ήμουν πολύ σαφής και εσείς για κάποιο λόγο δεν πάτε παραπέρα γιατί θα σημαίνει ότι τα ποστ-Κλιφφ πράγματα δεν είναι τόσο σπέσιαλ όσο τα τρία πρώτα (κατά την γνώμη του Βικ αλλά δεν γίνονται αυτά, εσείς ξέρετε ότι τα Loads είναι εξίσου τέλεια ας πούμε). Ο dallas το είπε επίσης πολύ ωραία κι ας μην χρειαζόταν να σας παραπέμψει στην Μποφίλιου… Πιο συγκεκριμένος όταν η μουσική είναι μπροστά σας, τα λένε οι ίδιοι οι Metallica, δεν γίνεται να γίνω. Ανατριχιάστε με Fixxxer και Outloaw Torn, δεν σας το απαγορεύει κανείς. Η εμμονή σας ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ας πούμε ότι τα Outlaw Torn και Bleeding Me είναι εξίσου τεράστια με κάτι Orion και Puppets… αυτό να το κοιτάξετε λίγο. Είναι άλλη φάση, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ και κάποιοι εδώ μέσα αγαπάμε την πρώτη φάση πολύ περισσότερο και έχουμε κάθε λόγο να το κάνουμε.

Ηταν ολοι και ο καθενας απο την μερια του κατι διαφορετικο. Γιατι να ξεχωρισω αυτο που εκανε ο Burton Και να μην ξεχωρισω τα riffs του Hetfield ή τα γεμισματα και τον τροπο δομησης ενος κομματιου που εκανε ο Lars ή τα leads του Hammett Που πηρε μαθηματα απο τον Satriani ; Ολοι μαζι εκαναν κατι ξεχωριστο . Εσυ αναστατωνεσαι και βλεπεις μονο το ξεχωριστο του Burton ή το βαζεις πανω απο των υπολοιπων. ΛΑΘΟΣ !(γιατι δεν ειχε ηδη μεγαλουργησει ηδη με τους Trauma; γιατι με τους αλλους 2 αρχικα , 3 αργοτερα βρηκε τον τροπο να δεσει τις ιδεες του ωστε να φτιαξουν κατι τεραστιο).

Άντε πάλι τα ίδια. Βρε αγόρι μου καλό, σταμάτα να νομίζεις ότι μειώνω τον Hetfield ή τον Lars. ΕΙΠΑ (πάνω από μία φορές εντωμεταξύ, σε σένα δεν ξέρω πόσες, ειλικρινά έχω χάσει το μέτρημα) ότι οι Metallica είχαν τρεις σπάνιες προσωπικότητες, ναι; Το είπα; Ε, η παρουσία του Burton ήταν σημαντικότατη, ξεκλείδωσε την φάση και την έκανε channel, ΞΑΝΑ, δεν το λέω εγώ, το λένε αυτοί, πρώτον. Η διαφορά Kill Em All με Ride the Lightining έχει ονοματεπώνυμο, είναι απίστευτο πως έχεις και έχετε την εντύπωση ότι απλώς ωρίμασαν όλοι μαζί και τους βγήκε έτσι. Είστε αφελέστατοι, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί, το ξαναλέω, ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
Δεύτερον, τα μέρη του απογειώνουν τις συνθέσεις σε επίπεδο ατμόσφαιρας και μεγαλείου (αυτό το λέω εγώ και κάποιοι άλλοι “κολλημένοι”).
Τρίτον και παρόμοιον, οι metallica χωρίς τον Cliff δεν έχουν γράψει ποτέ ξανά σημεία σαν του Orion, To Live is to Die, Puppets, τις εισαγωγές του FFWF ή του For Whom, τίποτα. Για εμένα αυτά είναι η μισή καύλα, η μυστική σάλτσα που έλεγα στο Χάμερ κάποτε και εκεί μέσα θριάμβευαν τα ριφφ του Hetfield και ο ίδιος είχε περισσότερη έμπνευση. Μόνος του έκανε πολύ καλή δουλειά αλλά μέχρι ενός σημείου.

Αν, ξαναλέω, εσείς αγαπάτε εξίσου τα επόμενα τρία, μεγειά σας, δεν θα κάτσουμε να μαλώσουμε για το γούστο μας, αλλά αυτά τα δεν κατάλαβες, δεν έκανες και δεν έδειξες, είναι η τελευταία φορά που δεν θα σας πω τι να τα κάνετε. Αναλογιστείτε ότι μπορώ να πω ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα για σας και την πρώτη εποχή. Το θέμα μου δεν είναι να συμφωνήσετε ότι τα πρώτα Metallica είναι τόσο καλύτερα. Είναι να τονίσω ΓΙΑΤΙ είναι διαφορετικά, σε ποιο σημείο έγκειται η διαφορά (μουσικής και μπάντας) και να δηλώσω την αγάπη μου σε αυτό.

Α, και οι Trauma ήταν μέτριοι και ο μόνος λόγος να πας να τους δεις ήταν ο Cliff, ΦΥΣΙΚΑ. Το έγραψα στο Χάμερ και λίγους μήνες μετά ο alejandro μου στέλνει το So What και ο Hetfield λέει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα. Οι Metallica είχαν (και έχουν) ΜΕΓΑΛΕΣ προσωπικότητες (έβδομη, όγδοοη φορά που το διαβάζεις από μένα Δημήτρη αυτό;…), φυσικά και στους Metallica
θα μεγαλουργούσε.

Ο τροπος που γραφεις ειναι σαν να λες οτι τα 3 πρωτα αλμπουμς (αντε και λιγο απο το τεταρτο) ηταν το Project του Cliff.

Οοοοοοοοχι Δημήτρη, ο τρόπος που με διαβάζεις και με διαβάζετε εσείς είναι αυτός και η τρανή απόδειξη ότι δεν καταλαβαίνετε τίποτα γιατί πρωτίστως σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι που αποδίδω τέτοιο σημαντικό βάρος στον μπασίστα που στην τελική έκατσε 3-4 χρόνια και το έχουμε κάνει θέμα. ΟΛΟΙ σας, όχι μόνο εσύ, αυτό λέτε και ξαναλέτε και εδώ που τα λέμε λογικό είναι το κόλλημά σας, θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι η μπάντα του 86 και του 96 διαφέρουν ΠΑΡΑ, ΠΑΡΑ, ΠΑΡΑ πολύ και δεν είναι οι ίδιοι Metallica ρε μουνιά, αυτοί που πάντοτε κάνανε το κέφι τους από την πρώτη μέρα, καρδούλες σε James και Lars…Δεν φταίω εγώ που είστε φανμπόηδες, όπως δεν φταίω εγώ που οι Slayer πέσανε τόσο στα 90ς ή οι Maiden ή οι Megadeth… Τι να κάνουμε.

Οι ιδιοι λενε οτι τον εχουν ακομα μεσα τους. Γιατι δηλαδη αυτο δεν το πιστευεις και πιστευεις ολα τα αλλα ;

Γιατί αυτό είναι κάτι πολύ ανθρώπινο και συγκινητικό και τους αγαπάω για αυτό αλλά αν το πάρω σοβαρά μουσικολογικά και στην πορεία της μπάντας μπορώ να το γυρίσω και στο new age. Τον έχουν λέει ανάμεσά τους και γιατί δεν το πιστεύω. Αν ήμουν κυνικός θα έλεγα κάτι χοντρό σε αυτό το σημείο αλλά τέλος πάντων, σέβομαι την αγάπη τους στον Cliff.

Ευχολογια για τους ζωντανους επισης δεν κανεις. Ειναι τερμα ψωνιστικο. Για εκεινους που φευγουν απο την ζωη ομως δεν θες να σταματησεις να μιλας και να μοιραζεις παντου το μεγαλειο του εκλιποντος. Δεν σημαινει οτι δεν εχεις και εσυ μεγαλειο οταν μιλας για εκεινον που εχει φυγει.

Tι θες να πεις εδώ; Τίποτα δεν λες για το θέμα μας φυσικά αλλά θα σου πω εγώ τι λες χωρίς να το καταλαβαίνεις (πάλι). Ότι σε τρώει που δεν γράφω ύμνους για τον James και τον Lars και τους Metallica γενικά παρά μόνο τα φυλάω για τον Cliff. Όχι Δημήτρη μου, δεν με ενδιαφέρει να χαϊδέψω τον φανμποϊσμό σου και δεν έχει κανένα νόημα να ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ δημοσίως ότι ο Hetfield είναι στους 3 μεγαλύτερους riffmeisters στο μέταλ, ότι αποτελεί μια από τις απόλυτα αγαπημένες μου φωνές και την πιο αντρική που γνωρίζω, ότι τον αγαπάω παθολογικά κλπ, ούτε για τον Lars που τον έχω υπερασπιστεί σε σημείο αηδίας. Αυτά τα έχετε ανάγκη εσείς αλλά πρώτα πρέπει να εκτιμήσεις τι ΕΣΤΙ ΚΛΙΦΦ. Ακόμα και με αυτό το σπέσιαλ στο λέβελ των άλλων που λες, τον υποτιμάς. Μουσικά ο James είναι ο μόνος συγκρίσιμος μαζί του. Σαν άνθρωπος, δεν συγκρίνεται σχεδόν κανείς. Και ναι, ας το ξαναπούμε μιας και τελικά μόνο με την ανελέητη επανάληψη θα γίνει δουλειά, μας έμεινε η τέλεια εικόνα του (σχεδόν, δεν τον βγάζω και άγιο) γιατί η εικόνα του δεν πρόλαβε να φθαρεί. Και αυτό ακόμα είναι πολύτιμο - αλλά στο μουσικό κομμάτι είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ το casual προσπέρασμα που κάνετε (και για ποιο λόγο; Για να μην βγουν υποδεέστερα τα επόμενα - ΦΑΝΜΠΟΗΔΕΣ)

Οσο για το ποσο αποδεχτηκαν το Master of Puppets , να στο παω λιγο διαφορετικα γιατι νομιζεις οτι ολος ο metal κοσμος το δεχτηκε αμεσως.
To ride δεν το δεχτηκε αμεσως. Τους εκατσαν στραβα οι μελωδιες του fade. To and justice αν θυμαμαι καλα τοτε στο Hammer ειχε παρει 6. Σημερα αρκετοι το εχουν ως το αγαπημενο τους και ειναι τεραστιος δισκος.
Θελω να πω δεν ηταν ολα δεδομενα απο την πρωτη μερα. Επειδη αρεσε σε εσενα και πιθανον και στους κοντινους σου ανθρωπους δεν σημαινει οτι το δέχτηκαν παντού αυτο , πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την Ελλάδα και το πόσο προοδευτική είναι σε μουσικό επίπεδο .

Μη μου ξαναπείς τι νομίζω, έχεις σχεδόν 100% ποσοστό αποτυχίας στο να πέφτεις μέσα σε αυτό.

Για να καταλάβεις, ΕΓΩ εκτίμησα ΑΜΕΣΑ τι ήταν και το Ride και το Puppets (το 1986 αυτά). Στα αρχίδια μου ο κάθε άμπαλος χεβυμεταλλάς ή άνιωθος που έπρεπε να περιμένει 30 χρόνια να του το πει ο πλανήτης για να πειστεί. Κατάλαβες τώρα; Ο δίσκος είναι αυτός που είναι από την πρώτη μέρα. Κάποιοι είναι τσίφτηδες και το πιάνουν αμέσως, άλλοι περιμένουν κάποια αυθεντία να τους το πει. Πρόβλημά τους.

Το 86 ημουν 8 χρονων. 8 1/2 οταν εφυγε ο Cliff . εσυ ησουν λιγο μεγαλυτερος να υποθεσω ; Θεωρεις οτι η κριση μου οταν πρωτοακουσα metallica δυο χρονια μετα ειχε διαφορα απο την δικη σου ; Και οι δυο παιδια ειμασταν . Δεν εχει σχεση με την ηλικια ή με το ποτε ακουσες Metallica για να καταλαβεις το ποσο κορυφαιοι ηταν ΟΛΟΙ μαζι.

Καλό το strawman σου, εγώ αναφέρθηκα συγκεκριμένα στα άτομα που του έπιασαν στα 90ς (mid 90s είπε ένας) και νομίζουν ότι πιάσανε τι ήταν οι Metallica για τους οπαδούς τους το 86 και το 88. Εγώ, μεγάλωσα στο ίδιο δωμάτιο με έναν τύπο που έγινε χεβυμεταλλάς το 1984-85 και έκτοτε θέλοντας και μη εκτέθηκα σε όλη αυτή την κουλτούρα και από εκεί αγάπησα μόνος μου αυτά που αγάπησα (άλλα καθόλου). Τους Metallica τους λάτρεψα πριν μάθω τα ονόματά τους.

Για το αν γυρναμε στο 1996 και μου λες για το Low… εσυ μπορει να το εχεις λιωσει εγω οχι εχω λιωσει το Load. Για το Load ομως μιλαμε 20 χρονια μετα. Το Load μετα απο χρονια πηρε την καταξιωση που του αξιζει. Και εχει επιρρεασει πολυ κοσμο ΚΑΙ μουσικα. Το Low σαν ενα καλο δισκο θα τον δεις αντε και λιγο παρεξηγημενο.

Πραγματικά δεν λες τίποτα εδώ. Η καταξίωση σημαίνει ότι κάτι δεν είναι για πέταμα, είναι καλό, δεν σημαίνει ότι δίσκοι που δεν ξέρει ο κόσμος δεν είναι αριστουργήματα, μην μπερδεύεσαι. Το Noferatu είναι μέσα στα 50 καλύτερα μέταλ άλμπουμ όλων των εποχών. Ο κόσμος αγνοεί την ύπαρξή του. Δεν πειράζει. Υπάρχουν και οι μπάντες αρένας για αυτούς.

Για το Gathering εεεε δεν το λεω και Testament. Ενα κορυφαιο Project ειναι με μελη των testament, death, Slayer. Dream team δηλαδη. και παλι την επιδραστικοτητα του Load δεν την εχει

Το Gathering είναι πολύ επιδραστικότερο από ότι νομίζεις αλλά βγήκε νωρίς και τα μέσα και ο κόσμος που ακολουθεί μόνο το talk of the town δεν το πήρε χαμπάρι. Για αυτό και οι Αθηναίοι, στην πρώτη επίσκεψη των Testament, με το Gathering μόλις να έχει βγει, μαζεύτηκαν 300-400 με το ζόρι στο Ρόδον. Αμπαλίαση. Την ίδια εποχή γράφονταν διθύραμβοι για το Diabolus in Musica των “θεών Slayer” (ντιφώλτ)και πετάγανε μπουκάλια στους System of a Down. Για να καταλάβεις όπως μου λες παρακάτω, μιλάς με κάποιον υπερβολικά εγωιστή για να βασίσει την γνώμη του στο τι λέει ο κόσμος. Τον παρακολουθώ με πολύ προσοχή τον κόσμο (και τα περιοδικά και όλα) αλλά δεν είναι ο μπούσουλάς μου, έχω την πάρτη μου για αυτή την δουλειά.

Άντε, πάμε στην καρδιά των επιχειρημάτων, κατά το κοινό:

Και καθεσαι και συγκρινεις εναν νεαρο στα 24 του με ατομα που προχωρησαν στη ζωη. Δεν παει ετσι στη ζωη. Κατσε και δες τους ολους μαζι μεχρι το σημειο που ηταν μαζι.

Εγώ έχω κάτσει ώρες παραπάνω και τους έχω δει όλους, από τότε μέχρι σήμερα. Ασχολούμαι πολύ. Δεν βγάζω αποψάρες από τον κώλο μου για να γαργαλάει την φαντασίωσή μου. Στο ξανάπα εσένα. Είμαι πολύ εγωιστής και σιχαίνομαι να κάνω λάθος. Και η μέθοδός μου δεν είναι να χώνω το κεφάλι μου στην τρύπα, είναι να κυνηγάω ανελέητα να βρω τι γίνεται, ποιο είναι το σωστό. Εν προκειμένω, ο μύθος του Burton είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αληθής. Τέλος.

O Lars ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ αδυναμία μου, δεν έχεις ιδέα τι λατρεία του είχα, ως του πιο μεταλλά συλλέκτη, του πιο ευφραδή, ως ντράμερ που δεν έχω κάνει ερ ντράμινγκ σε άλλο άνθρωπο περισσότερο. Ο Lars επίσης μετά το θάνατο του Cliff εξελίχθηκε ο χαρακτήρας του και του βγήκαν τα ροκσταριλίκια και η δίψα για παγκόσμια καταξίωση ανάμεσα σε τεράστιους μουσικούς. Όχι μόνο να γίνουμε η μεγαλύτερη μπάντα, να γίνουμε ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ, να μας προσκυνήσουν ακόμα και οι σκατίφλωρες του Rolling Stone και του Rock n Roll Hall of Fame. ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΛΟΥ ΡΙΝΤ ΣΑΣ. Αυτά, τα συζητάμε και από κοντά κάποια στιγμή (ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΔΩ). Απλά κλείνω ότι ξέρω πάρα πολύ καλά και τους υπόλοιπους, τους οποίους προφανώς και έχω και εκατονταπλάσιο υλικό και μια συγκεκριμένη ταινία για να τους παρατηρήσω.

Επισης μια λες οτι τον καταλαβαν και τους επιρρεασε (ισχυει οπως θα ισχυει και το αντιθετο , δεν ειναι εδω δυστυχως να τον ρωτησουμε) και φευγει απο την ζωη και μετα τι ; Αααααα ειχαμε μεσα μας την νοοτροπια του Cliff τωρα στα παπαρια μας ;

έχω ήδη κουραστεί να γράφω αλλά επειδή απλά δεν καταλαβαίνεις τι λέω (μπορεί να φταίω και εγώ, τι να πω), μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο του Ross Halfin για τις δυναμικές της μπάντας μετά τον θάνατο του Cliff και να παρακολουθήσεις επίσης και τις συνεντεύξεις τους από το 88 έως το 1996 που συντελέστηκαν οι μεγαλύτερες ζυμώσεις και αλλαγές.

Και τον εβαλαν βαθια μεσα στην ψυχη τους μονο οι οπαδοι σαν και σενα ή εμενα ;

?? Μα τι λες.

Εγω καταλαβαινω οτι απο τους Metallica ακομα και στα 53 τους θες να σε εκπληξουν ευχαριστα. Δεν γινεται ρε Βασιλη

!!! Ε, εντάξει, εγώ δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος αλλά γενικά άλλο συζητάγαμε. Άλλη μια απόδειξη ότι η καούρα σας για αυτά που λέω για τον Cliff είναι ουσιαστικά η καούρα να υπερασπιστείτε τους αγαπημένους σας MEtallica ρε μουνιά και τώρα και πάντα.

Μαζι με τους Metallica που μεγαλωσαν και δεν μπορουν να τετραγωνισουν τον κυκλο οπως καποτε , μεγαλωσες και εσυ και δεν μπορεις να εντυπωσιαστεις με τον ιδιο τροπο.
Τα αλμπουμς ομως που ειναι γιγαντιαια ειναι εκει και εντυπωσιασουν νεαρα παιδια ακομα και σημερα.

Πάντως, τι να πω, αν μετά από τόση κουβέντα έχω καταφέρει τον drenie να παραδεχτεί όλα αυτά, μπράβο μου. Αυτά που έγραψες εδώ να τα θυμάσαι όταν αύριο θα γράφονται διθύραμβοι και μόνο Μετάλλικα και πω πω μπάλες όπως έχουν γραφτεί για κάθε δίσκο τους, μαζί και το σενάγκερ και το μαγκνέτικ.

Κατι τελευταιο για το ιντερνετ. Ειχα ιντερνετ απο το 91 που περασε ο αδερφος μου στο πολυτεχνειο και πηγαινα σχεδον καθε βδομαδα για τα επομενα 5 χρονια ωστε να χαθω στο διαδικτυο. Μου λες για την συνεντευξη στο Kerrang το 96 … Δεν την θυμαμαι ακριβως την συγκεκριμενη συνεντευξη , θυμαμαι ομως αλλες που ελεγαν δεν θελουμε να ειμαστε metal με τον κλειστο - στερεοτυπο τροπο που ειχε το ειδος εκεινη την εποχη. Ναι και εχω χαλαστηκα με τις παπαριες του Kirk ή του Lars αλλα τον στοχο τους τον πετυχαν ! Ξεφυγαν απο την κλειστοφοβικη εικονα του μεταλλα και καλα εκαναν . Οταν δεν χρειαζοταν να εισαι καπως για να σε χαρακτηρισουν το σταματησαν.

Μπράβο σου, δηλαδή μου λες ότι έμπαινες και διάβαζες newgroups, μιας και browser και web για το ευρύ κοινό ουσιαστικά υπάρχει από το 1993 (1994 μέχρι να γίνει κάτι). Εγώ μπήκα και κόλλησα στο internet από το 1995 και φυσικά ξεσκόνισα ότι μέταλ resource υπήρχε, τα οποία ήταν ελάχιστα. Τόσο ελάχιστα που οι πρώτες σελίδες που μιλούσαν για τους Annihilator, τους Exodus και πολλούς ακόμα ήταν γραμμένες από εμένα.

Για την υπόλοιπη παράγραφό σου έχω κάνει τα σεντόνια στο facebook. Όποιος θέλει να μπει στο timeline μου να ψάξει θρεντ για τους Metallica από την 1η Ιουλίου, να χαρεί και τζέρτζελο. Φυσικά και μαλακίστηκαν και προκάλεσαν αχρείαστα και φυσικά τα μάζεψαν γιατί μεγάλωσαν και συμφιλιώθηκαν με τον εαυτό τους πρωτίστως και δεν υπήρχε ανάγκη να βρίζουν τους οπαδούς που τους πήγαν εκεί που τους πήγαν.

ΥΓ. καπου ελεγες για τις μπαντες που ειχαν support και προφανως εσενα σου εκανε πιο οκ οταν ειχαν μαζι τους , τους Queensryche ή τους Anthrax ή τους armonted saint. Ειναι κριτηριο δηλαδη ;

Έλεγα συγκεκριμένα για το 2003 και ότι οι μπάντες που επέλεξαν ήταν φως φανάρι για το τι στόχευαν με το St. Anger. Καλή η μαλακία τους και τότε. Κατά τα άλλα στις δεκαετίες μέσα έχουν πάρει ΜΠΑΝΤΑΡΕΣ και μπράβο τους.

Και για να σε προλαβω … οχι δεν τα βλεπω ολα καλα. Αλλα και η μαλακια τους μεσα στο προγραμμα ειναι οταν μιλαμε για μια πορεια 33 ετων. Αν μιλαμε για την πορεια 4 ετων οχι δεν ειναι το ιδιο , ουτε προλαβαινεις να κανεις τοσες οσες θα κανεις με το περασμα των χρονων.

Ε, ας ξαναπούμε για χιλιοστή φορά ότι ο Cliff πέθανε νωρίς και άφθαρτος και ας ξαναπούμε ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν στο μέλλον. Αλλά όπως εσάς δεν σας αρέσει να λένε ότι “με τίποτα ο Κλιφφ δεν θα έκανε ξεφτιλίκια”, έτσι και εμένα καθόλου δεν μου αρέσει να λένε κάποιοι άλλοι “με τον Κλιφφ θα βγάζανε το Load πιο γρήγορα” και γενικώς εμένα με ενοχλεί να εικάζει ο καθένας να βγάζει τα σώψυχά του κάνοντας project για να μας πει τι θα κάνανε. Εγώ μιλάω για αυτό που ακούω. Και η μουσική και το συγκρότημα, χωρίς τον Cliff Burton είναι άλλη φάση, άλλη αύρα, άλλο πράγμα. Φάτε εσείς την ζωή σας να αναρωτιέστε αν θα ήταν εξίσου διαφορετικοί ή ίδιοι με τον Cliff.

Επισης σε παρακαλω παρα πολυ μην θεωρεις οτι μονο εσυ βλεπεις ποσο ξεχωριστος ηταν ο Cliff Burton. Τουλαχιστον εδω μεσα αρκετα παιδια το βλεπουν . Βλεπουν ομως και ποσο ξεχωριστοι ηταν μεχρι το 86 και οι υπολοιποι και ποσο ξεχωριστοι ειναι επισης και μετα το 86. κατι που εσυ δεν θες να το δεις τοσο καθαρα.

είναι ταιριαστό να κλείσει το ποστ γίγας με άλλη μια ατάκα που έχω πει πρώτος εγώ, παραπάνω από μία φορές και έρχεσαι εσύ στο φινάλε να μου πεις ότι πρέπει να κάνω αυτό που είπα εξαρχής εγώ. Πέρφεκτ.

Μην τολμήσεις να μου απαντήσεις σε όλα αυτά, σε αγαπάω και δεν θέλω να χαλάσει η εικόνα νωρίς-νωρίς (στο είπα εγώ, δεν στο είπα, ότι μόνο κάτω πάει από εδώ; :stuck_out_tongue: ) Αυτά τα γιγαντιαία σεντόνια θα τα αναλύσουμε μόνο από κοντά, αν ποτέ κάτσει. Όταν έρθεις να δεις τον κουμπάρο σου στείλε σήμα. :slight_smile:

ΕΛΑ ΝΤΕ. ΜΑ ΕΛΑ ΝΤΕ.

Δεν θα απαντήσω (σχεδόν ) σε τίποτα . Η μόνη παρατήρηση είναι ότι φανμποι με ανεβάζεις φανμποι με κατεβάζεις . Εεεε λοιπόν δεν είμαι . Είμαι κάτι πολύ μεγαλύτερο . Τους θεωρώ οικογένεια μου . Και τους αγαπάω σαν τέτοια .

Εγώ μπορώ κάλλιστα να σε ονομάσω κολλημένο μέταλλα και με γεια σου και χαρά σου.

Το γαμησαμε και ψόφησε , καμία διάθεση δεν έχω να παρεξηγηθώ για τους metallica. Έχεις την άποψη σου , έχω την δική μου , μεγάλα παιδιά είμαστε νομίζω ότι μπορούμε να συζητάμε πολιτισμένα .

Επίσης καμιά κάψα δεν έχω να μου πεις τι ωραία που θα λέει και θα κάνει ο James ή ο Lars. Ότι κάνουν εκεί είμαστε να το δούμε να το ακούσουμε .

Το Testament μάπα είναι καφρίλα για την καφρίλα . Αν αυτό είναι του 8 τι να μας πουν αλλά κι άλλα .
Θα μπορούσα να απαντήσω σε όλα είναι όμως βαρετό για τους υπόλοιπους . Θα τα πούμε και στο Facebook και ελπίζω και από κοντά .

Ζήτω συγνώμη αν το thread έγινε me vs you από τους υπόλοιπους .

Σε 3 βδομάδες θα έχουμε μια θλιβερή επέτειο και δεν του αξίζει όλο αυτό , ούτε φυσικά στους υπόλοιπους για την τραγωδία που έζησαν .

Metal up your ass οπως και να έχει .
Με πραγματική εκτίμηση και όσο γίνεται αγάπη μέσω διαδικτύου, Δημήτρης .

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το Testament είναι μια χαρά και τα τελευταία Testament βάζουν κάτω όλα τα τελευταία Slayer, Anthrax, Megadeth αυτού του κόσμου 8)

Κατά τα άλλα κάνετε ένα λάθος που θεωρείτε πως όποιος λέει πόσο ξεχωριστός είναι ο Cliff είναι αυτόματα ο hater που σου λέει ότι οι Metallica ήταν ως το '88 και πως οι υπόλοιποι δεν είχαν ταλέντο.
Καταρχάς η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων δεν έχει αντιληφθεί ότι αυτό που δεν του αρέσει στους Metallica (η αλλαγή από τον thrash ήχο) είναι κάτι που ο ίδιος ο Cliff εισήγαγε στη μπάντα. Οι άλλοι ήταν οι κολλημένοι μεταλλάδες που ανέπνεαν για τους Motorhead και τους Diamond Head. Χωρίς βέβαια να ξεχνάμε ότι και ο James εξέλιξε τον ήχο της μπάντας (βλ. Fade to Black) και ο Lars το ίδιο (πρόχειρο παράδειγμα το ότι ήθελε το Nothing Else Matters στο Black Album ενώ ο Hetfield το θεωρούσε μη-Metallica κομμάτι).

Πραγματικά ώρες-ώρες απαντάτε στο Vic λες και είπε ότι ο James και ο Lars δεν ήταν αντίστοιχα τεράστιοι. Άλλοι χαρακτήρες μεν, αλλά τεράστιοι. Και ο James με το Lars διαφέρουν σαν τη μέρα με τη νύχτα, αυτό δε μειώνει τη συνεισφορά του ενός ή του άλλου.

ΥΓ: Vic αυτό για τα Loads που θα έρχονταν νωρίτερα το έγραψα εγώ. Συγκεκριμένα έγραψα πως όπως κάποιος λέει πως με τον Cliff θα συνέχιζαν στο ίδιο μοτίβο έτσι κι εγώ ΕΙΚΑΖΩ πως ενδεχομένως ένα ΤΒΑ να μην έρχονταν ποτέ και μία αλλαγή [U]τύπου[/U] Load (και δεν αναφέρομαι στον ήχο -δε λέω πως θα έβγαζαν το ίδιο άλμπουμ) να έρχονταν νωρίτερα από το 1996. Άλλωστε η αλλαγή από το Thrash των 1000mph που λέει και ο Cliff στο RTL ήρθε σε ένα μόλις χρόνο. Ποιος μπορεί να προβλέψει τι θα έκαναν; Κανείς. Ούτε ο Hetfield όπως λέει σε συνεντεύξεις του.

Το φανμπόης δεν είναι βρισιά. Και αυτό που λες είναι ακόμα πιο βαρύ από το φανμπόης και εξηγεί αυτό που λέω ότι πολλά επιχειρήματα τα παίρνεις ως προσωπική επίθεση και υποτίμηση των αγαπημένων σου προσώπων.

Φανμπόηδες (πληθυντικός υπάρχει πολλές φορές στο σεντόνι) εννοώ αυτούς που κάνουν αυτό το πράγμα και αφορά και προσωπικούς μου φίλους όπως ξέρεις από το θρεντ της 1ης Ιουλίου που τα πρωτοείπαμε.

Metal up your ass οπως και να έχει

Με πραγματική εκτίμηση και όσο γίνεται αγάπη μέσω διαδικτύου, Δημήτρης .

Ανταποδίδω και μην στενοχωριέσαι! :slight_smile: Όλα καλά. Το θρεντ αξίζει κι ας χαλαστήκαμε λίγο εν βρασμώ, ειπώθηκαν πολλά ενδιαφέροντα και ωραία πράγματα (δεν αναφέρομαι στα δικά μου), ακόμα και τα memes του Παντελή βάζω μέσα (αυτό με τον θλιμμένο Hetfield με έκανε να γελάσω πολύ)

Αγκαλιά από κοντά.

Αγκαλιά όπως ο Hetfield με τον Mustaine ; [emoji14]

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk