Μetallica

Τελικά το death magnetic που ακούγεται καλύτερα στο rip από το guitar hero ή σε άλλες 3-4 fan made εκδόσεις, έχει θέμα με τον ήχο ή όχι;

Εξαρταται πως το βλεπει κανεις, εγω και το original CD το ακουγα σε τερμα ενταση στο αυτοκινητο μου οταν βγηκε το 2008 και δεν ακουγα κανενα προβλημα στον ηχο, αλλα ηταν “σχετικα” καλο το ηχοσυστημα του αυτοκινητου, χωρις να ειναι τοπ. Αμα το ακουγα στον υπολογιστη απο το CD rip mp3, ναι, ειχε προβλημα. Για σενα που δε μπορεις να ακουσεις ουτε το τελευταιο Blind Guardian αστο καλυτερα…

Παντως το Beyond Magnetic που κυκλοφορησε αργοτερα δεν ειχε το ιδιο προβλημα…

Το original σκουπίδι.

Μια fan made προσπάθεια.

Το ποιο κάνει τα αυτιά σου να ματώνουν φαίνεται χωρίς καν να χρειάζεται να το ακούσεις.

It?s little wonder, then, that when Lars Ulrich spoke to the UK metal fanzine Metal Forces at the end of the year, the little Dane who?d willed Metallica into existence just three years earlier sounded so aggressively upbeat about the year to come.

?Cliff Burnstein, who signed us to our new management deal in the States, has this big belief that what we are doing will be the next big thing in heavy metal,? he stated confidently. ?I honestly believe that the kids who are into the Priest, Maiden, Kiss, and [Twisted] Sister will take onto what we?re doing. I?m not saying it?s something that?s going to happen overnight, but it could start developing and Metallica could be the frontrunners of a new branch of heavy metal.?

?I?d like to say that there was something magical in the air in the summer we wrote Master of Puppets, something that hadn?t been there before and has never existed since,? Lars told Hammer as that landmark release celebrated its 20th anniversary. ?But that would be a lie. I guess we just had the right attitude and the right openness to ideas. The whole band was getting more confident.

?Most of the record was written in May and June of 1985, from the best ideas that were kicking around on our riff tapes from the previous year. It really wasn?t any different this time than before ? it?d basically be me and James sitting down with a bunch of tapes and sorting through the details of his ideas and my ideas and Kirk?s ideas. But Cliff had [also] been in the band for a few years and he brought in a lot of harmonies and melodies. It took a little while for James and I to open up to some of Cliff?s ideas about harmony and melody because we?d never played stuff like that before. But after a while we got it and that?s when we started experimenting more.?

Αν ματωνουν τα αυτια σου οταν ο ηχος ενος CD ειναι φλατ ως κυματομορφη και δεν υπαρχει range στις δυναμικες, τοτε ματωνουν πολυ ευκολα…

Τότε είχε φύγει ο άχρηστος ο Ρουμπιν… Το έχω γράψει μερικές φορές ακομα, ο πραγματικός ήχος του dm υπάρχει μόνο στα αποσπάσματα του making magnetic dvd, ο οποίος ήταν άψογος γιατί είχαν ασχοληθεί μόνο η μπάντα και ο “μηχανικός” που όλο ξεχναω το όνομά του. Το έγκλημα έγινε στο mastering (δεν ξέρω αν το λέω καλά) και ακούσαμε έναν πολύ καλό δίσκο σε σύνθεση και έμπνευση με μάπα ήχο.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Αν εννοείς τον Fidelman αυτός είναι ο παραγωγός στο Hardwired . Σχεδόν σε όλες τις παραγωγές που έχει κάνει ο Rubin τον έχει για engineer .

Αν εννοείς επίσης τον βοηθό του (mixer ) είναι ο Gillies που τον έχουν οι metallica από την εποχή του S&M και έχει δουλέψει και στις remaster εκδόσεις της παλιότερης δισκογραφίας τους .

Ο Rubin πάντως υπάρχει στα Credits του beyond magnetic.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Α μπράβο τον Fidelman εννοώ… έχεις δίκιο για τα credits του beyond … λογικά δεν θα τον “άφησαν” να επέμβει, τι να πω

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Αν όντως εννοείς τον mastering engineer όμως, στο Beyond Magnetic είναι αυτός του St. Anger :lol:. Όντως πρέπει να πηγαίνει πακέτο με τον βλακο-Ρούμπιν, γιατί βλέπω ότι έχει βγάλει και τα σκουπίδια των Peppers (Californication, By The Way κλπ. - ηχητικά μιλάω, είναι κομπρεσαρισμένα τόσο που δεν ακούγονται, ας έχουν καλά τραγούδια).

Στο Death Magnetic ήταν άλλος, αλλά λογικά και πάλι το γενικό πρόσταγμα το είχε ο Ρούμπιν. Θυμάμαι και τον Λαρς εκείνη την εποχή να λέει με λίγα λόγια “μη διαμαρτύρεστε, έτσι ακούγονται οι δίσκοι σήμερα” :lol:.

Είμαι και γέρος άνθρωπος, ματώνουν πιο εύκολα τώρα. Τέλος πάντων, όταν οι Metallica έχουν στη διάθεσή τους κάθε πιθανό και απίθανο μέσο κατά την ηχογράφηση του εκάστοτε δίσκου τους, απλά απαγορεύεται να μας δίνουν αποτελέσματα σαν το DM (και κάποια από τα πιο πίσω βέβαια).

My Apocalypse, το κανονικό και το GHIII

Californication και By The Way εχουν αψογο ηχο, τι λες πια παναθεμα σε :")

Με τα αυτιά ακούς ή με τίποτ’ άλλο;

Ναι με τα αυτια ακουω. Εσυ που απο το 1999-2000 δεν ειχες ανακαλυψει κανενα προβλημα στον ηχο των 2 αυτων αλμπουμ και το ανακαλυψες οταν βρηκες τις κυματομορφες πριν 4-5 χρονακια, με τι ακους? :stuck_out_tongue:

Τελος παντων, ο ηχος του Death Magnetic ειναι ΟΛΑ ΤΕΡΜΑ, πασχει απο Loudness War, ειναι πολυ καλυτερος στο Guitar Hero Rip, και ναι, μπορουσε να γινει πολυ πιο σοβαρη και σωστη δουλεια οταν μιλαμε για μια μπαντα που εχει βγαλει τον ηχο του Metallica, του Load, του Reload, και κυριως του Garage Inc. Απο αυτο το σημειο μεχρι το “ματωσαν τα αυτια μου” οκ, ειπαμε, περι ορεξεως…

Και το 99 χάλια ακουγόταν το Californication ακόμα και για τα δεδομένα των RHCP. Όποιος έχει ακούσει μισό τραγούδι από οποιοδήποτε άλμπουμ των 70s καταλαβαίνει τη διαφορά. Δεν είναι θέμα άποψης.

Brace for impact…

Πολύ ωραίο άρθρο… Ψήθηκα να πάρω και την βιογραφία τους από τον Mick Wall (η οποία αξίζει και σαν τιμή γιατί βγαίνει 10-11 ευρώ είτε σε paperback είτε σε Kindle).

Και για να το πάμε και λίγο πιο πέρα, Rick Rubin είναι π.χ. και το Vol.3 από Slipknot

Εχω ακουσει δεκαδες αλμπουμς απο τα 70ς και δεν παλευεται σχεδον κανενα σε ηχο (!)
Για το αν ματωνουν τα αυτια καπου ειπα αν ειναι θεμα αποψης, οχι για τις κυματομορφες.
Αυτες τις βλεπω.

Καλά. Όλα στη φύση είναι. Δεν παρεξηγώ.

Ναι να σαι καλα, γιατι αν παρεξηγουσες θα τα εβαφα μαυρα τωρα