Ναι, είναι καλύτερη η διατύπωση “είναι και τα δύο υπέροχα”. Το “όσο - άλλο τόσο” είναι έκφραση σύγκρισης και δεν υπάρχει καμία αντικειμενική ματιά εκεί.
Το αυτό ισχύει και για το Kill em All. Είναι προφανέστατα δεκτές και σεβαστές όλες οι προσωπικές απόψεις - και αυτές ακόμα που τους ακούγεται “φλώρικο” κι ας είναι τρελή ακυρότητα το τελευταίο (είναι το ακριβώς αντίθετο), αν του άλλου του ακούγεται έτσι, δεν θα κάτσω να τον πείσω για το αντίθετο. Επιμένω ότι δεν είναι όλες οι απόψεις το ίδιο έγκυρες, ας αποφασίσει ο καθένας ποιον παίρνει στα σοβαρά και πότε…
Αυτό που μου χτυπάει εμένα όμως είναι μια διατύπωση του στυλ “το Kill Em All είναι ωραίο αλμπουμάκι για την εποχή του” - αυτό δεν λέει “εμένα μου ακούγεται απλώς συμπαθητικό” που είναι σεβαστό, λέει ότι για 1983 είναι συμπαθητικούλι ξέρω γω, σαν λέμε ο Εξορκιστής για 1973 είναι αρκετά τρομακτικός… Γίνεται αντιληπτή η διαφορά και πού σκαλώνω;
Αυτό για έναν δίσκο που συγκλόνισε όλη την μέταλ σκηνή (και την πανκ…) και όρισε πώς θα παίζουν όλοι (από τους Slayer μέχρι τους Forbidden και τους Death), είναι ο πρώτος θρας μέταλ δίσκος (παιδιά, δεν “γέννησε” το ιδίωμα, το ιδίωμα γεννιόταν 2 χρόνια, το Kill Em All είναι ο πρώτος καρπός, η εμπροσθοφυλακή, το πρότυπο), σημαίνει πως κάποιος/κάποιοι υποτιμάνε πάρα πολύ την αντικειμενική αξία του δίσκου και το impact του, δεν την έχουν καταλάβει ενδεχομένως, δεν τους ενδιαφέρει (μεγειά τους).
Σε προσωπικό γαμηστερόμετρο ας πάρει και -500, δεν με μέλλει, δεν με αφορά, δικαίωμα. Σε σοβαρή, “αντικειμενική”, “ακαδημαϊκή” κουβέντα, είναι γελοίο να πάρει κάτω από 10, δεν υπάρχουν πολλά Κιλεμώλς στην ιστορία της μουσικής και φυσικά κανένα reload δεν έχει seek and Destroy, Hit the Lights, Metal Militia, Four Horsemen, Motorbreath ή ένα κομμάτι σαν το Whiplash που έκανε ανθρώπους παγκοσμίως να χέζονται. Για να μην πιάσω το θέμα ένας τέτοιος δίσκος να έχει bass solo και κάνουμε άλλη μια λούπα.
Οι λίστες παρεμπιπτόντως είναι κάτι το υπέροχο και ένας θαυμάσιος τρόπος να ανοίξουν κουβέντες και να καταλάβεις τον απέναντί σου καλύτερα. Δεν είναι μεταλχαμερικό πράγμα, αν είναι δυνατόν. Και η λίστα του καθένα και η τεκμηρίωσή της μαρτυράνε πολλά πράγματα.