Σορρυ! ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ Ε. Ξεχασα οτι πρεπει να βαζουμε και το ΓΙΑ ΜΕΝΑ σε καθε ποστ για να μην κανει εμετο ο ματια κι ο βικ απο την αναστατωση
1- Κιλλ Εμ Ωλ = φλώρικο γιατί στην διαπασών το Ride the Lightning είναι πιο χέβυ
Mε αυτή την φανταστική λογική (που συγκρίνει βέβαια τους Μεταλλικα του 83 με αυτούς του 84, 86 και 88) μπορεί να σου βγει ο άλλος (που έχει κάθε δικαίωμα μιας και ο καθένας έχει εξίσου βαρύνουσα άποψη) ότι οι Nickelback γαμάνε το Show No Mercy και τους Black Sabbath στο θέμα heaviness. Δεν θα σχολιάσω παρακάτω, μου φαίνεται πραγματικά χαζό το επιχείρημα που συγκρίνει ανόμοιες εποχές και αγνοεί επιδεικτικά τι γινόταν στον πλανήτη.
2 - Δεν θα επιμείνω καθόλου, ο μόνος που χτυπιέται κάτω είσαι εσύ, όχι τα 7 δις κόσμου. Το γιατί χτυπιέσαι είναι η αποθέωση της ειρωνείας, κάτι που θα πιάσω παρακάτω. Πριν από αυτό όμως, να στο ξαναπώ, γιατί ίσως σου διέφυγε. Δεν με ενδιαφέρει Γιάννη να μου πεις “όχι, δεν έχεις δίκιο, όσα ποστ και να κάνεις”, αυτό μου το έχεις πει τόσες φορές που έχεις γίνει κουραστικός. Πες μου γιατί δεν έχω δίκιο ή πες μου “εγώ διαφωνώ πάντως”, αυτό το υφάκι που με προσγειώνει στην πραγματικότητα και καλά δεν σε τιμά, γιατί δεν συνοδεύεται από κανένα επιχείρημα, μόνο εσένα να με πληροφορείς ότι έχω άδικο. Ε, συγγνώμη κιόλας Γιάννη μου, στα αρχίδια μου η άποψή σου έτσι σκέτη. Βρες κανένα επιχείρημα, όσο αυτονόητο και να σου φαίνεται να κάνουμε κουβέντα. Ή και όχι βέβαια, αν διασκεδάζεις, πάσο.
3- Έχεις περάσει λοιπόν ώρες και ώρες μελετώντας την ιστορία τους. Θα έλεγα ότι στράφι πήγαν αλλά το θέμα είναι άλλο εδώ. Φυσικά και δεν είναι όλες οι απόψεις ίδιες και ίσες. Κάποιοι άνθρωποι είναι άσχετοι, κάποιοι είναι φανμπόηδες, κάποιοι είναι ελιτίσταροι, κάποιοι είναι άμπαλοι και άνιωθοι. Και σε έβλεπα και εσένα στο θρεντ των Dream Theater να εγκαλείς στην τάξη φανμπόηδες και έλεγα “μωρέ μπράβο” αλλά εκεί βέβαια δεν πέρασε από το μυαλό σου ότι είσαι ίδιος με αυτούς όταν μιλάς για τους Metallica.
Όχι, δεν γίνεται όλοι να έχουν έγκυρη άποψη, δεν γίνεται απλά. Συγχέεις το δικαίωμα στην άποψη και την αποψάρα με την εγκυρότητα. Το πρώτο είναι αναφαίρετο, το δεύτερο πρέπει να πατάει στην λογική, την γνώση και στην εμπειρία. Ένας που δεν ακούει γενικά μέταλ δεν μπορεί να μας πει τι εκτόπισμα έχει κάθε δίσκος των Metallica ή των Slayer, πώς θα γίνει τώρα; Ένας, τυχαίο παράδειγμα, που θεωρεί αγαπημένο δίσκο των Kreator το Endorama δεν μπορεί να μας πει σοβαρή άποψη για την δισκογραφία τους, είναι εξαίρεση, είναι περιπτωσάρα, και μπράβο του αλλά μην περιμένει να πάρει κανείς την άποψή του στα σοβαρά όσον αφορά την αξία των Kreator. Το αυτό ισχύει προφανώς και για το Κill Em All. Ένας τύπος που συγκρίνει έναν δίσκο του 1983 με έναν του 1988 και βγάζει τον πρώτο “φλώρικο” και μάλιστα τον δίσκο που ήταν από τις πιο extreme κυκλοφορίες έβερ μέχρι εκείνη την στιγμή σε όλο το φάσμα της ροκ μουσικής, ε, λέει μαλακίες, τι να κάνουμε τώρα; Γιατί να τον πάρει οποιοσδήποτε στα σοβαρά σε αυτό το θέμα (ας μιλήσει για Φυσική, καμία αντίρρηση…). Τα παραδείγματα που θα μπορούσα να φέρω για την διαφορά εγκυρότητας απόψεων είναι ΑΠΕΙΡΑ, από τα πιο extreme, μέχρι και σε επαγγελματίες γραφιάδες, αλλά δεν χρειάζεται, είναι κάτι που ξέρουν όλοι, μέχρι δηλαδή να τους πιάσει το δημοκρατικό τους (…) και να ισοπεδώσουν κάθε έννοια λογικής… Να με φωνάξουν εμένα να πω για την Γκουέρνικα και την θέση της στην παγκόσμια τέχνη ξέρω γω, σε σχέση με κάποιον άλλο, γιατί, ντάξει, τι θα πει είμαι μεταλλάς κομπιουτεράς; Δεν την είδα την Γκουέρνικα; Τέλος, έχω άποψη, ίσης βαρύτητας με έναν ζωγράφο και έναν κριτικό τέχνης που έχει σπουδάσει. Ε; Ναι.
Αλλά φτάνουμε και σε σένα και την αποθέωση της ειρωνείας. Ξαναδιάβασε τι έγραψες και έλα ξαναπές μου για το πώς εξανίστασαι που μιλάω για πιο (όχι σκέτους) αρμόδιους, επειδή τι; Διαφωνώ ΜΑΖΙ ΣΟΥ και μάλιστα διαφωνώ με επιχειρήματα και εσύ μου λες “ΟΧΙ, OXI, OXI, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑΝΑΝΑΝΑΝΑΝΑ”. Δεν βλέπεις πόσο αντίφαση είναι να γράφεις σεντόνια για να πεις στο τέλος “είσαι ελιτιστής, καλά κάνω και λέω το Κιλλ Εμ Ωλ φλώρικο, στην τέχνη όλες οι γνώμες είναι ίσες, δεν υπάρχει αλήθεια, παλιοελιτιστή!”. Που εγώ το είπα πάνω από μία φορές, δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις, δικαίωμά σου να σου φαίνεται φλώρικο, την πρεμούρα σου να μην βγει προς τα έξω ότι μια τέτοια άποψη είναι τραγική μειοψηφία και τσακωμένη με την πραγματικότητα στηλιτεύω. ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ η άποψή μου που λες ελιτίστικη είναι αυτή που λέει ότι λες παπαριές καμαρωτές. Πού να το χωνέψεις αυτό βέβαια, τόση μελέτη έχεις ρίξει στους Μετάλλικα, άρα να λες τον πρώτο θρας δίσκο φλώρικο, στέκει. Στο μυαλό σου.
Υπάρχει “αντικειμενική”, “ακαδημαϊκή” κουβέντα (τα εισαγωγικά δεν τα βάζω για διακόσμηση, κάτι σημαίνουν) φυσικά και σε αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσοι δεν θεωρούν ότι το γούστο τους έχει το ίδιο κύρος με την καθολική άποψη των σχετικών ακροατών και της ιστορίας. Δεν περιμέναμε εσένα Γιάννη να μας πεις τι είναι το Kill Em All, το ξέρει όλος ο κόσμος που ασχολείται, είτε τους αρέσει ο δίσκος, είτε όχι.
Φλώρικο το Kill Em All. Ξέρεις, είναι σαν να λέει κανείς κουλούς τους Theater του 1989 γιατί στο Awake παίζουν παπάδες. Όταν συνειδητοποιήσεις πόσο ηλίθια είναι μια τέτοια κουβέντα (και φυσικά δεν έχει το ίδιο βάρος με μια σοβαρή κουβέντα), τότε ίσως καταλάβεις πώς ακούγεσαι όταν γράφεις κάτι τέτοια σεντόνια.
Εγώ δεν παίρνω θέση βάση του γούστου μου, αλλιώς θα σου έλεγα τι μαλακιάρες είναι πολλοί δίσκοι που ακούς. ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ το Into the Pandemonium, η μέρα που θα πω τι άχρηστος δίσκος είναι και τι σκατοφλωριά, έχοντας την απαίτηση μάλιστα να μετρήσει η άποψή μου όπως κάθε άλλου, είναι η μέρα που θα διαλέγομαι βάσει της λογικής σου.
Δεν σνομπάρω το γεγονός ότι δεν σου αρέσει τόσο το Kill Em All, ούτε ότι δεν σου φαίνεται αρκετά heavy. Σνομπάρω την βλακεία να πεις ότι ο δίσκος είναι φλώρικος. Κάτσε σκέψου την διαφορά. Ή και όχι, μιας και δεν σε νοιάζουν αυτά τα πράγματα!
Όσο για το πόσο καλός δίσκος είναι ή όχι, ε, τι να κάνουμε, στους μισούς ΦΛΩΡΟΥΣ που μάθανε τους Metallica με το Black Album, ε, τζιζ θα κάνει, τι να μας πούνε για την ζωή τους;
Αυτά και καληνύχτες.
? Πηγή;
Εγώ ξέρω ότι το Black Album έχει πουλήσει περισσότερο, (30 έναντι 24 εκ. και περίπου 3 εκ κόπιες διαφορά στην Αμερική). Και μιλάμε για το Nevermind.
Σύμφωνοι για τις συγκυρίες αλλά η διαφορά Justice - TBA είναι τεράστια σε σχέση με την διαφορά Puppets - Justice. Δεν είναι λόγω του σταθερά αυξανόμενου fanbase η διαφορά, ο δίσκος ήταν εξωφρενικά πετυχημένος. Δες την διαφορά με το Load που ακολούθησε, δεν πούλησε ούτε το 1/3.
Ξαναλέω, δεν σημαίνει ότι το Load είναι το 1/3 της αξίας του TBA, σημαίνει ότι το Black Album δεν μπορεί να είναι κακός δίσκος, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
http://www.statisticbrain.com/nirvana-album-sales-statistics/
από τη RIAA είναι τα στοιχεία τους.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ το TBA κάτι λιγότερο από εξαιρετικό. Μία από τις καλύτερες συναυλίες που έχω δει στη ζωή μου είναι οι Metallica στο Udine να το παίζουν εξ’ ολοκλήρου. Και εκτίμησα τραγούδια όπως το Don’t Tread On Me που δεν τα είχα όσο ψηλά είχα ένα Misery ή ένα The God That Failed (δεν αναφέρω τα υπόλοιπα hit).
Μιλώντας για συγκυρίες μιλάω για μία μπάντα που έπαιξε το One στο Mtv και ενδυνάμωσε το ακροατήριο της, μιλάω για εποχή που οι δίσκοι και τα CD ήταν ο μόνος τρόπος να ακούσεις ένα άλμπουμ οπότε οι πωλήσεις ήταν ψηλά (όχι μόνο στο metal, στη μουσική), είναι ότι το TBA ήταν πιο εύπεπτο σε σχέση με το AJFA (στο ένα ήταν hit after hit και μπαλάντες στο άλλο ήταν το One και μαυρίλα).
Προφανώς λοιπόν και δεν υποστηρίζω πως ήταν μόνο συγκυρίες αν αυτό άφησα να εννοηθεί από το ποστ μου. Είναι δισκάρα, έχει απίστευτους και to the point ύμνους, ίσως τα καλύτερα σόλο του Hammett, την πιο ώριμη δουλεία του κοντού.
¨Εχεις δίκιο ότι το άλμα από το AJFA στο ΤΒΑ δεν είναι συγκρίσιμο με την εξέλιξη από το ΜοΡ στο AJFA.
Παρε τωρα ενα σεντονι, αλλα εχω και tl;dr απαντηση, η οποια ειναι η εξης:
- Μη συγχυζεσαι επειδη καποιος διαφωνει μαζι σου στο ιντερνετ. Θα ειναι ολα καλα.
- Εγραψες καπου 6 φορες οτι ειπα πως το Kill’Em All ειναι φλωρικο. Οκ δε θα το ξαναγραψω. Αλλα ειναι.
- Η τεχνη ειναι υποκειμενικη εξ’ορισμου. Δε χρειαζεται να αποδειξω κατι. Δεν ειναι επιστημη.
- ΑΛΛΟ επιδραση της τεχνης, ΑΛΛο εκτοπισμα, ΑΛΛΟ αξια. Οταν καταλαβεις τη διαφορα τα λεμε.
- Δεν υπαρχουν ουτε αρμοδιοι, ουτε “πιο” αρμοδιοι, ουτε σχετικοι, ουτε τιποτα. Υπαρχει μονο τεχνη και συναισθημα. Α, και υπαρχει και η Force.
- Το Kill’Em All ειναι απιστευτα φλωρικο ε, το ακουω τωρα.
[quote=“Vic, post:5682, topic:3588, full:true”]
1- Κιλλ Εμ Ωλ = φλώρικο γιατί στην διαπασών το Ride the Lightning είναι πιο χέβυ[/quote]
Αυτο καταλαβες? Ξαναδιαβασε. Φλωρικο επειδη ολα τα αλλα ειναι πιο χεβυ γενικα, οχι μονο στη διαπασων. Απλα κι ομορφα.
Το heaviness δεν ειναι μονο θεμα ηχου. Αλλιως δε θα σου εβαζα συγκεκριμενα τραγουδια. Εχει και το Kill’Em All heavy τραγουδια. Εχει ομως και το Motorbreath με τη χαζη μελωδιουλα, εχει το Jump In The Fire που ειναι ευθυμο ροκακι (και το αγαπημενο μου απο το δισκο!!), εχει και τους πιο χορευτικους ρυθμους (μη φανταστεις τιποτα salsa και tango ε?) στα No Remorse και Seek And Destroy. Για καθε Whiplash που εχει ομως, τα αλλα εχουν Battery, Damage Inc. , Dyers Eve, Blackened, Fight Fire With Fire και δε συμμαζευεται.
Δε χτυπιεμαι, απλα καποιος πρεπει να προσπαθησει να σε γειωσει, για να μη νομιζεις οτι κατεχεις την Απολυτη Αληθεια (ματαια βεβαια η προσπαθεια προφανως). Τωρα θελεις να σου εξηγησω και να παραθεσω 4 σελιδες με επιχειρηματα το γιατι η τεχνη ειναι εντελως υποκειμενικη? Θα επρεπε να ειναι αυτονοητα αυτα τα πραγματα, αλλα θα προσπαθησω να το κανω, κρατωντας μικρο καλαθι. Δεν εχει να κανει με το αν διασκεδαζω ή οχι. Ολοι μας εχουμε μυαλα που εχουν μεσα συγκεκριμενα νευρικα κυτταρα και συναψεις, οι οποιες μπορουν και μας κανουν να “σκεφτομαστε” με βαση τις ηλεκτροχημικες διαδικασιες που γινονται μεσα σε αυτες. Ε λοιπον, η συναψη που σε κανει εσενα να παθαινεις ντελιριο και να χεζεσαι αν ακους το Whiplash, μπορει σε καποιον αλλον να δημιουργει το ιδιο συναισθημα οταν βλεπει τον Kirk Hammett να παιζει το σολο του Ain’t My Bitch με το slide.
Ο ενας μπορει να γεννηθηκε το 1970, ο αλλος το 1980, ο αλλος το 1990. Ο καθενας απο αυτους, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ, μπορει να ισχυριζεται οτι η αποψη του εχει την ιδια βαρυτητα. Το αν ΕΣΥ συγκεκριμενα δινεις μια μεγαλυτερη βαρυτητα σε καποιον που εχει γεννηθει το 1970 και λαμβανει υποψη ολες τις γεωπολιτικες, οικονομικες, καλλιτεχνικες και ανθρωπιστικες επιδρασεις του Kill’Em All στη μουσικη και την τεχνη, ειναι καθαρα μια δικη σου θεωρηση, και καλα κανεις και την εχεις. Το να περιμενεις ομως να το βλεπουν ΟΛΟΙ ετσι, σημαινει οτι οι νευρικες συναψεις σου που εχουν να κανουν με τη σφαιρικοτητα και τον τροπο που βλεπεις τον κοσμο, εχουν καποιο θεματακι Γιατι και ο γεννημενος το 1990, μπορει να σου πει “ξερεις κατι ρε συ Vic? Ωραια και σωστα ολα αυτα τα περι πρωτου thrash album και επιδρασης του Κιλεμολ και αχ και να ζουσε ο Κλιφφ, αλλα εγω κρινω τη μουσικη καθαρα για το πως με κανει να νιωθω οταν ακουω τα συγκεκριμενα τραγουδια. Και εκτος αυτου, κρινω και το εκτοπισμα του Black Album στη μουσικη γενικοτερα. Αλλα οχι μονο αυτο, θεωρω πως τα επομενα τους αλμπουμ ειχαν και μεγαλυτερο εκτοπισμα και μεγαλυτερη επιρροη απο οτι το Kill’Em All. Γιατι αν ειχαν μεινει σε αυτο, τοτε δε θα ειχαν γινει ουτε το 1/100 οσο μεγαλοι και επιδραστικοι οσο ειναι τωρα. Θα ηταν ακομα μια μπαντα σαν τους Diamond Head, που με ενα καταπληκτικο ντεμπουτο εμειναν αγνωστοι για 20 χρονια μεχρι να γινουν γνωστοι αποκλειστικα και μονο λογω των Metallica. Και οσο και να γουσταρω το Κιλεμολ, τα επομενα τους αλμπουμ με κανουν να νιωθω καλυτερα και τα ακουω 10 φορες πιο συχνα απο τα τραγουδια του κιλεμολ”.
Εσυ μπορει να νομιζεις οτι αυτο δεν ειναι αρκετο ως επιχειρημα, αλλα καποια στιγμη πρεπει να καταλαβεις οτι… ε ειναι. Δε μπορω να στο εξηγησω περισσοτερο αμα δε θελεις να καταλαβεις. Η μουσικη υπαρχει για να μας κανει να νιωθουμε ΩΡΑΙΑ οταν την ακουμε. Το τι ειναι ΩΡΑΙΟ, ο καθενας το οριζει διαφορετικα. Εσυ μπορει μετα να πεις στον αλλον τον τυπο “ναι μα μου σου του, το ενα εχει πουλησει τοσο και το αλλο τοσο, το ενα εχει διθυραμβικες κριτικες και το αλλο οχι, το ενα ειχε επιδραση σε 200 συγκροτηματα ενω το αλλο σε 3” αλλα guess what… ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ αν τον αλλον δεν τον κανει να νιωθει τοσο ωραια οσο κατι αλλο. Και οι Beatles εχουν επηρεασει τη μουσικη οσο λιγοι αλλοι. Αυτο δε σημαινει οτι εγω θα αρχισω να εκθειαζω τη μουσικη τους και να τους θεωρω μια απο τις καλυτερες μπαντες. Ειναι σιγουρα μια απο τις πιο επιδραστικες μπαντες. Τωρα το αν ειναι απο τις καλυτερες? Κανεις δεν ξερει. Γιατι δεν υπαρχει σαφες κριτηριο. Εγω μπορω να σκεφτω 300 μπαντες καλυτερες απο Beatles. Παω να το πω σε φανατικους οπαδους Beatles? Οχι, γιατι ειναι τοσο τρελοι που μπορει να με σκοτωσουν. Αλλα αυτο δεν κανει τη μπαντα τους καλυτερη απο τους Sentenced ας πουμε.
Λυπαμαι αλλα κανεις μεγαλο λαθος, και για μια ακομα φορα γινεσαι σνομπ και υποθετεις πραγματα που δεν ειναι αληθινα. Ακριβως οπως αντιμετωπιζω τους Dream Theater αντιμετωπιζω και καθε αλλη μπαντα που αγαπω ή αγαπουσα, ειτε το πιστευεις εσυ ειτε οχι. Αμα δεις και το thread για το τελευταιο αλμπουμ των Paradise Lost θα δεις οτι κι εκει κραζω μια μπαντα που καποτε αγαπουσα τοσο που υπερασπιζομουν και το τελευταιο της τραγουδι. Γιατι η μουσικη τους ειχε βαθος, ουσια και συναισθημα( ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ε). Το ιδιο ισχυει και με τους Dream Theater. Μπορει τα αλμπουμ που εβγαλαν τη δεκαετια 2000-2010 να μην ηταν οσο μεγαλειωδη στα αυτια μου οσο αυτα που εβγαλαν στα 1990ς, αλλα ειχαν πολυ πραμα μεσα, και ωραιο πραμα. Ε σορρυ, το Astonishing το θεωρω προσωπικα γελοιο. Αμα βγαλουν κι οι Metallica γελοιο αλμπουμ να εισαι σιγουρος οτι δε θα κρατηθω, θα το πω. Ηδη εχω κραξει το St. Anger 30 φορες μεσα σε αυτο το τοπικ (ασχετα αν του εδωσα ενα ακουσμα προχθες, μου περασε ) Απλα για Dream Theater τυχαινει να συμφωνουμε, για Metallica οχι. Εχεις πολυ μεγαλη ιδεα για τον εαυτο σου αν νομιζεις οτι οταν καποιος συμφωνει με τις αποψεις σου για κατι ειναι ανοιχτομυαλος και “μωρε μπραβο” αλλα οταν διαφωνει ειναι φανμποης και κολλημενος. Ελπιζω να μην ειναι ετσι, δε λεω οτι το κανεις, λεω οτι ΑΝ το κανεις, τοτε ξερω γω…
Μιλαμε για ΜΟΥΣΙΚΗ. ΜΟΥΣΙΚΗ. Να ακους κατι και να λες αν σου αρεσε ή οχι. Δε μιλαμε για επιδραστικοτητα, για αξια, για ιστορια. Ή μπορει να μιλας εσυ για αυτα, αλλα εγω οταν εγραψα για το Κιλεμολ, ΔΕ μιλουσα για αυτα. Αυτο ειναι μια διαφορετικη κουβεντα. Αρα σορρυ, αλλα ενας που δεν ακουει μεταλ, μπορει να πει οτι θελει για τη μουσικη των Metallica και των Slayer, αρκει να ακουσει τα αλμπουμ τους χωρις προκαταληψη. Μετα μπορει να δηλωσει οτι ειναι ΣΚΑΤΑ αμα θελει ή οτι αλλο θελει.
Και επειδη γινεσαι πολυ disrespectful, δε με απασχολει καθολου για το αν ενας τυχαιος μεταλλας που μενει σε καποια ακρη της Ελλαδας σεβεται την αποψη μου για τους Kreator, και δε με νοιαζει αν την αποψη μου αυτην θα την παρει σοβαρα το οποιοδηποτε μεταλλικο εντυπο ή ονλαην φορουμ ή καποιος τυχαιος αναγνωστης του ροκιν.γρ. Ποσες φορες να το πουμε για να το καταλαβεις? Γιατι πρεπει σωνει και καλα να μας αναφερεις οτι δινεις μηδενικη αξια στην αποψη καποιου για τους Kreator επειδη θεωρει το καλυτερο τους αλμπουμ το Endorama? Εισαι τοσο ανασφαλης που νιωθεις οτι απειλειται το legacy των Kreator επειδη καποιος δηλωσε οτι προτιμαει το Endorama απο τα αλλα αλμπουμ τους?
Ουτε εγω μπορω να μιλησω και να αναλυσω το τι θεση εχει η Γκουερνικα στο χωρο και την ιστορια της τεχνης, αλλα μπορω να εκφρασω το αν μου αρεσει ή οχι. Γιατι η πεμπτουσια καθε εργου τεχνης ειναι το συναισθημα που προκαλει σε αυτον που τη βλεπει ή την βιωνει με οποιονδηποτε αλλον τροπο. Δε μου αρεσει η Γκουερνικα πολυ, θεωρω οτι εχει πολυ καλυτερους πινακες και ο ιδιος, αλλα και πολλοι αλλοι ζωγραφοι. Γιατι να πρεπει να ενοχλει εναν ξερολα σνομπ “κριτικο” τεχνης το οτι εμενα δε με τρελαινει αυτος ο πινακας? Θα σου απαντησω εγω: Δεν πρεπει.
Τα δικα σου εσυ… δεν υπαρχει πραγματικοτητα. Η αποψη μου ειναι τσακωμενη με τη δικη σου πραγματικοτητα. Ευτυχως εγω ξερω αρκετα ατομα που συμφωνουν με τη δικη μου πραγματικοτητα και θεωρουν τον ηχο του Kill’Em All πολυ φλωρικο, αλλα και το ιδιο το αλμπουμ πολυ κατωτερο απο τα επομενα 4-5. Υπαρχει μονο η οπτικη του καθενος. Πραγματικοτητα βαφτιζεις εσυ την αποψη των πολλων, αλλα μονο σε οσα σε συμφερει. Γιατι αν σου πουν για το Black Album, τοτε αυτοι οι πολλοι ξαφνικα δεν ειναι οι “πιο αρμοδιοι”, αλλα η αποψη τους δεν μετραει οσο των αλλων που “ξερουν καλυτερα”. Δεν καταλαβα που ειδες την αντιφαση. Πετας εντυπωσιακες λεξουλες τωρα?
Τι μανιταρια καπνιζετε εκει περα που εισαι, στειλε κι απο δω τιποτα. Ποιοι ειναι οι σχετικοι ακροατες και ποια ειναι η ιστορια? Γιατι εχεις τοσο μεγαλη μανια με το τι θα καταγραψει η ιστορια? Αν νομιζεις οτι εγω γραφω την αποψη μου σε ενα τοπικ του rocking.gr για το Kill’Em All για να επηρεασω αλλους ή να τους πω οτι εχουν αδικο για το τι ειναι το Κιλεμολ, ή για να διαμορφωσω την ιστορια, εισαι βαθια νυχτωμενος. Εχει πολλη πλακα η παθιασμενη επιμονη σου να αποδειξεις αντικειμενικα οτι η αποψη μου για το Kill’Em All ειναι λαθος και ανενημερωτη και ξερω γω τι αλλο. Να δω ποσους τροπους θα σκαρφιστεις για να προσπαθησεις να δειξεις σε ολους οτι δεν πρεπει να μετρανε την αποψη μου. Ειλικρινα, ειναι συγκινητικο απο ενα σημειο και μετα. Το θεμα ειναι οτι πολυ πιθανο με αυτην την αποψη μου να διαφωνουν και ατομα οπως ο drenie και ο NK10, με τους οποιους συμφωνω στο 90% αν οχι παραπανω, με οτι εχει να κανει με τους Metallica. Ομως ουτε αυτοι θα παθουν νευρικο κλονισμο επειδη ειπα οτι το Kill’Em All ειναι φλωρικο… και θα ειναι οκ με αυτο, ασχετα αν εχουν διαφορετικη αποψη. Σκεψου λιγο τι σημαινει αυτο.
[quote=“Vic, post:5682, topic:3588, full:true”]Φλώρικο το Kill Em All. Ξέρεις, είναι σαν να λέει κανείς κουλούς τους Theater του 1989 γιατί στο Awake παίζουν παπάδες. Όταν συνειδητοποιήσεις πόσο ηλίθια είναι μια τέτοια κουβέντα (και φυσικά δεν έχει το ίδιο βάρος με μια σοβαρή κουβέντα), τότε ίσως καταλάβεις πώς ακούγεσαι όταν γράφεις κάτι τέτοια σεντόνια.[/quote]Οταν συνειδητοποιησεις οτι σε αντιθεση με σενα, εγω το “φλωρικο” δεν το θεωρω εναν αρνητικο χαρακτηρισμο (ισα ισα τις περισσοτερες φορες ειναι θετικος), τοτε μπορει να σταματησεις να πωρωνεσαι τοσο. Εντωμεταξυ για ποιο σεντονι μιλαμε? Για τις 4 γραμμες που εγραψα για το Kill’Em All? Ή επειδη σου απαντησα με 3 συντομες παραγραφους στα προηγουμενα? Ήδη με εχεις κανει να σιχαινομαι τον εαυτο μου που μπαινω στη διαδικασια και σου γραφω αυτο το σεντονι τωρα, αλλα κανω procrastinating για να αποφυγω να βαλω ολα μου τα υπαρχοντα στις κουτες που εχω διπλα μου γιατι εχω μετακομιση αυριο
[quote=“Vic, post:5682, topic:3588, full:true”]Εγώ δεν παίρνω θέση βάση του γούστου μου, αλλιώς θα σου έλεγα τι μαλακιάρες είναι πολλοί δίσκοι που ακούς. ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ το Into the Pandemonium, η μέρα που θα πω τι άχρηστος δίσκος είναι και τι σκατοφλωριά, έχοντας την απαίτηση μάλιστα να μετρήσει η άποψή μου όπως κάθε άλλου, είναι η μέρα που θα διαλέγομαι βάσει της λογικής σου.
[/quote]Εκεινη η μερα θα ειναι και η μερα που θα εχεις καταλαβει οτι η τεχνη ειναι εντελως υποκειμενικη και πως το γουστο του οποιουδηποτε εχει ασχοληθει σοβαρα και χωρις προκαταληψη με κατι, ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕΒΑΣΤΟ, οπως και η αποψη του. Επισης ειναι αυτη η μερα:
Βλακεια ειναι για σενα αυτη η δηλωση. Για μενα ειναι μια απολυτα σωστη δηλωση, αφου την εκανα! Doh!
Και αμα θελεις να ξερεις, σε θεωρω μεγαλο ΦΛΩΡΟ που σου αρεσει τοσο πολυ ο δισκος. Τσαντιστηκες?
Δεν εμαθα τους Metallica με το Black Album Eχω γραψει επανειλημμενα νομιζω οτι τα πρωτα 3 αλμπουμ των Metallica που ακουσα (και ακουγα για μηνες πριν πιασω οτιδηποτε αλλο) ηταν τα Ride The Lightning, Master Of Puppets, And Justice For All. Παρολα αυτα ειμαι περηφανος που ειμαι ΦΛΩΡΟΣ, γιατι δεν εχω small dick issues, ουτε πρεπει να νιωθω σκληρος μεταλλας για να ειμαι οκ με τον εαυτο μου.
Παιδιά μου φαίνεται ότι το κουράζουμε… έτσι είναι η μουσική. Το αυτί του καθενός μεταφράζει διαφορετικά το τι είναι καλύτερο. Κανονικά πρέπει να κρίνουμε τον ήχο του κάθε δίσκου ανάλογα με την περίοδο που βγήκε. Μπορεί ο ήχος που έχει το black album να είναι αυτός που γεμίζει με περισσότερη καυλα το αυτί μου και να με κάνει να σκέφτομαι πόσο θα γαμουσε το kill em all με αντίστοιχη παραγωγή… αλλά το black βγήκε το 91 τότε που κουβαλούσαν ήδη τεράστια εμπειρία η οποία συνδυάστηκε άψογα με τις ιδέες του bob rock.
Το kill em all όντως δεν γεμίζει τοσο το αυτί μου από άποψη παραγωγής αλλά το 83 που βγήκε ήταν όσο πιο heavy θα μπορούσε να ήταν. Σκεφτείτε τι ήχους άκουγε τότε ο κόσμος στο χώρο του metal (hair metal και κατι άλλες αιδιες… εξαιρω τις ήδη μεγάλες μπάντες που υπήρχαν τότε) και ξαφνικά έσκασε το kill em all και τα ισοπέδωσε όλα. Γι αυτό το λόγο τον θεωρώ ως τον σημαντικότερο δίσκο τους. Για το ποιος είναι ο καλύτερος δεν με νοιάζει… μου αρέσουν όλοι το ίδιο ανάλογα την ψυχολογία μου… με το justice να είναι πρώτο τις περισσότερες φορές… ίσως γιατί εκεί είχαμε τον καλύτερο james που είναι και η αδυναμία μου.
Δεν το κρύβω ότι παρακολουθώντας το διπλό dvd του live shit οι καλύτερες στιγμές μου ηταν τα τραγούδια του kill em all με τις ποιο heavy κιθάρες και ντραμς που είχαν τότε. whiplash, four horsemen τι να πρωτοθυμηθώ…ΓΑΜΟΥΣΑΝ
Δεν ειναι μονο θεμα αυτιου αλλα και θεμα μυαλου γιατι αυτο βγαζει το τελικο αποτελεσμα στην κριση ενος δισκου…
Για μενα το MoP ειναι η κορυφαια στιγμη τους γιατι γραψανε σχδον ολα τα τραγουδια μαζι, αυτοι οι 4 που θα θελαν να ειναι μεχρι το τελος…
Αν ζουσε ο Cliff τα επομενα αλμπουμ θα ηταν ακομα καλυτερα και πιστευω οτι ναι θα τα εβγαζαν οπως και να ειχε, γιατι και ο Cliff ηταν ανοιχτομυαλος και ηθελε η μουσικη τους να εχει στοιχεια και απο αλλες μουσικες…
Στην παραγωγη ενος δισκου πρεπει τα μελη της μπαντας να εχουν και εμπειρια,στο kill 'em all δεν την ειχαν, θελανε μονο και μονο να βγαλουν τον δισκο, νταξει ηταν και 18 χρονων και ειναι αλλιως το μυαλο και αλλιως βραζει το αιμα…
Προσωπικά δεν έχω καταλάβει, ούτε θα καταλάβω όσες φορές και να διαβάσω αυτά που γράφει ο Quintom γιατί θεωρεί “φλώρικο” το Kill 'em All, αλλά οκ άποψη του είναι, δεκτό. Με βρίσκει όμως απόλυτα αντίθετο, γιατί εγώ θεωρώ ότι το Kill 'em All είναι ο πιο μη-φλώρικος δίσκος τους, από όλες τις απόψεις. Προφανώς άποψη μου, προφανώς δε θα του αλλάξω τα μυαλά με αυτή τη δήλωσή μου, δε με νοιάζει να τον πείσω, η ζωή προχωρά. Όλα αυτά βέβαια ισχύουν όταν κρίνεις από το 2016 και πίσω, γιατί αν κρίνεις ανάποδα θα δεις ότι για 5 συνεχόμενους (ίσως 6, αλλά οκ) δίσκους οι Metallica έθεταν τις βάσεις για το πως θα συνεχιστεί η ιστορία. Αυτό από μόνο του δε σε κάνει ούτε φλώρο, ούτε μάγκα, ούτε τίποτα. Σε κάνει leader. Το Kill 'em All, ό,τι και να ειπωθεί είναι ο leader της ιστορίας των Metallica, και από όσο ξέρω εγώ, δεν υπήρξε ποτέ αρχηγός που να είναι “φλώρος”.
ο Quintom (αν καταλαβαινω σωστα αυτο που γραφει ) δεν θεωρει φλωρικο το Kill’em Αll οπως εννοουμε εμεις το βουτυροκεφτε , αυτον που ακουω παραμορφωση και ματωνουν τα αυτια του, αλλα κατα μια εννοια πιο παδικο σε σχεση με τις επομενες τουλαχιστον 5 δουλειες τους… Απο εκει και μετα ωριμασαν και συνθετικα και εγινε και πιο μεστη η φωνη του Hetfield και στιχουργικα εκαναν αλματα και οι κιθαρες απεκτησαν ογκο κτλ… οποτε δεν ειναι και εντελως παραλογο αυτο που λεει , απλα ειναι μια προκλητικη δηλωση.
Για την ιστορικη και μουσικη αξια του KEA δεν χρειαζεται να πουμε και πολλα. Ειναι αυτονοητα μερικα πραγματα και ας μιλαμε για τεχνη. Αλλα στα αυτια του Quintom οι επομενες 5 δουλειες τους , του φαινονται (και κατα μια εννοια ειναι) αρτιοτερες.
Φλωροι παντως οι Metallica σιγουρα δεν ειναι και σιγουρα ειναι Leaders οπως λεει ο furor. Δηλαδη καβαλα στ’αλογο !
(και αυτο και το θεμα που εχουν αρκετοι μαζι τους )
Αν θελουμε να συννενοηθουμε , μπορουμε . Αν ειναι να κραταμε μια λεξη και να αρχισουμε τις τρελες και να κουναει ο ενας στον αλλο το “δαχτυλο της γνωσης” , δεν θα βγαλουμε ακρη.
Το πρώτο κομμάτι είναι μια βλακεία. Δεν επεκτείνομαι, τα είπα, απάντησες, φτάνει.
Το δεύτερο κομμάτι είναι απλά ψέμα γιατί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο μου ποστ δεν έχω πάψει να λέω πόσο σεβαστό και όλη η ουσία για τον καθένα προσωπικά είναι το προσωπικό γούστο και γαμηστερόμετρο.
Κάθε άποψη δεν είναι σεβαστή, σεβάσου εσύ όλες τις απόψεις. Εγώ όταν διαβάζω μαλακίες, λέω ότι είναι μαλακίες.
Τέλος, δεν με τσαντίζει που λες φλώρικο το Κιλλ Εμ Ωλ γιατί “μέταλ ρε μουνιά”, απλά είναι εντυπωσιακά άστοχη παρατήρηση και είναι εντυπωσιακά ειρωνικό κάποιος που διατείνεται για την υποκειμενικότητα της τέχνης να βρει αυτόν τον χαρακτηρισμό για αυτόν τον δίσκο, έτσι για να μας αποδείξει μέχρι τι βαθμό βλακείας μπορείνα φτάσει η υποκειμενικότητα. Όπως ακριβώς να λέει κανείς ότι οι Dream Theater είναι κουλοί. Suit yourself.
Καλή συνέχεια.
Έλειψα τρεις μέρες. Σιγά μη κάτσω να διαβάσω όλες τις κλαπαρχιδιές σας!
Η WorldWired Tour αρχιζει στις 11 Ιανουαριου απ την Σεουλ!
Ευχομαι το καλοκαιρακι η Ελλαδα να ειναι στα σχεδια τους, λεμε τωρα…
Ποιος απο σας εδω μεσα εχει λογαριασμο στο επισημο φορουμ των Μεταλλικα με χιλιαδες ποστς, ελα πειτε
νομιζω οτι εχω 16 ολα κι ολα…
Εγώ καμιά 30αριά…
ασε μας και εσυ ρε… ανεβασε κανα κομματι της προκοπης στο facebook
θα ανεβάσω λίγο Mgla μπας και νιώσεις λίγο!
καλα μην με παρεις τηλεφωνο να ερθω να σε μαζεψω μετα το Live τους, τον Γεναρη, επειδη θα εχουν ματωσει τα αυτακια σου…
Για τον Oren6 λεω, που εδωσε like σε μενα και drenie που γραψαμε οτι ειμαστε απο Ελλαδα.