Greektrooper, το video στο οποίο οδηγούμαι από το link που έβαλες είναι μικρό, 3-4 λεπτά. Για ξανακοίταξέ το. Εγώ συμφωνώ με τον Larse, αλλά θα ήθελα να δω κι αυτό που λες. Όλοι τότε ήθελαν να κινηθούν εναντίον του Napster, αλλά κώλωσαν.
λεει οτι λεει για να φτασει που; Συμφωνω στην εισαγωγη του αλλα που ηταν 15 χρονια πριν οταν εγινε αυτο με το napster?
Και την φαση με το napster την ξερουμε ή εχουμε μεινει μονο οτι τους εκανε μηνυση ο Lars?
Ηχογραφουσαν το I Disappear και μια demo Μορφη του κομματιου επαιξε στο ραδιοφωνο . Ανακαλυψαν οτι το κομματι το ειχαν κατεβασει απο το napster.
Η μηνυση στους χρηστες που κατεβασαν το κομματι ηταν χοντραδα αλλα εκεινη την εποχη ηταν ο μονος τροπος (που βρηκαν; ) για να σταματησει το παρανομο downloading για μια δουλεια που δεν ειχε καν προλαβει να κυκλοφορησει.
Και η συνεπεια στις δηλωσεις του Lars επιβεβαιωνεται απο τα τραβηγματα στα δικαστηρια Που ειχαν με την Elektra ωστε να παρουν τα δικαιωματα της μουσικης τους.
Ηταν παρθενα γη ολα αυτα οποτε οι μετα Χριστον (ή χρηστων στην προκειμενη , χιουμορ χειροτερο και απο Σεφερλη) προφητες δεν μου λενε κατι.
Ειχε τα κοτσια να κανει αυτο που ενιωθε να φαει ολο το κραξιμο ο ιδιος και τελικα αργοτερα ολοι να συμφωνησουν μαζι του οτι κατι πρεπει να αλλαξει σε σχεση με το παρανομο downloading.
Οποιος ειχε διαφορετικη ιδεα για το τι θα επρεπε να γινει ας την ελεγε τοτε !
Leader και σε αυτο ο Lars !
Ο Λαρς καλα τα λεει, αλλα συμφωνω και με τον Bruce σε αρκετα σημεια, ασχετα αν λεει και κατι χαζομαρουλες (και επισης νταξει ρε Μπρουσαρα σε παμε, αλλα θα ηταν καλυτερο να τα λες αυτα χωρις να βγαζεις με τη μπαντα σου live + best of ανα 2 χρονια…)
Το θεμα ειναι πως το Napster ηταν μια πρωτη εμφανιση παρανομου κατεβασματος και ανταλλαγης μουσικης, το οποιο 16 χρονια μετα οπως γνωριζουμε ειναι αστειο να το συζηταμε κιολας. Πλεον οποιοσδηποτε δισκος ειναι αυτονοητο πως θα υπαρχει ονλαην να τον κατεβασει οποιος θελει στον κοσμο. Το προβλημα ειναι πως αυτο πληγει τις μικρες μπαντες, κι οχι τους Iron Maiden και τους Metallica. Σταρχιδια τους αυτοι.
Εννοειται πως ο Λαρς την εκανε ολη αυτην την ιστορια γιατι ηταν θεμα ελεγχου κι οχι χρηματων. Σιγα τα χρηματα που θα εβγαζαν οι Metallica τo 2000 απο το single του I Disappear, για το οποιο εγινε η ιστορια. Γελαει ο κοσμος. Απλα οπως παραδεχεται και ο ιδιος, δεν ηξερε ουτε τι θα ακολουθησει, ουτε τι σημαινε ολη αυτη η ιστορια. Και ηταν λιγο αστειο να κανουν οι Metallica την πρωτη κινηση, ενω υπηρχαν 1000αδες αλλες μικρες μπαντες που ουσιαστικα θα διαλυονταν λογω του Napster και καθε Napster.
Drenie μη δινεις καρδουλα, μπορει να μην ηταν εμφανες, αλλα εμμεσο κραξιμο σε Metallica ηταν το ποστ μου
Βρε Χεσε μας που θυμήθηκες να το παίξεις Παντελής.
Τρολλ.
Πάρε και άλλη μια <3
Γελάει ο κόζμος.
Eιλικρινης και αληθινος ! Αγαπαμε Lars !
Άντε πάλι … δεν λέει για τη μουσική γαμώ την τρέλα μου. Για το image λέει .
δεν θα το είδε ο άνθρωπος ρε που αναλύθηκε το θέμα στο τοπικ του hardwired - μπουρδέλο
Τι εννοείς Βιρνα; ότι έχουμε γαμήσει το thread του Hardwired; ότι είμαστε γτπ;
Ότι κάνουμε σαν αγαμητες γκομενες όπως οι ίδιοι οι metallica όταν έφυγε ο Cliff και έτρεξαν να γαμηθουν με το ξεπούλημα;
Αυτό λες Βιρνα; πες μου που να πάρει ο διάολος !
χαχα μπουρδέλο ναι …γτπ όχι δεν λέω πως είστε όλοι
που να ξερω οτι το αναλυσατε εκει!!
χαχαχαχα
Το μόνο που δεν έχουμε αναλύσει εκεί είναι για τη φωτιά στο σπίτι του Μπίκα, για περάστε να τα πούμε
Ο lars φταίει και για αυτό επειδή έβγαζε παράξενες φωτογραφίες και δεν έμειναν τρου στους πιστούς μεταλλαδες με την μουσική τους .
Μας κρατάει μούτρα από το euro του 2004 που το πήραμε και δεν έμεινε στην ιστορία μόνο η Δανία ως μικρή χώρα που το έχει κατακτήσει.
Το εχω ξαναγραψει και το εχω συζητησει πολλες φορες με φιλους και γνωστους, ο Lars ειχε πολλα δικια στην υποθεση με το Napster αλλα ηταν εντελως λανθασμενος ο τροπος που το χειριστηκε. Επιπολαιες κινησεις που εκαναν τον κοσμο να εστιαζει στα λεφτα και αρχισαν τα αστειακια για Leftallica και ετσι, ενω η ουσια ηταν αλλου. Σωστες προθεσεις, λαθος κινησεις.
Λάθος κινήσεις μετά από τόσα χρόνια ναι μπορούμε να το πούμε . Όταν όμως κανένας δεν μιλάει και χρειάζεται να δείξεις ότι αυτή είναι η δουλειά σου , δεν σε έχουν ρωτήσει καν για το τι θέλεις και το Napster πετάει την λάσπη ότι όλα αυτά γίνονται για τα λεφτά , δεν υπάρχουν λάθος κινήσεις .
Έκανε ότι έκανε και ταυτόχρονα πήγε και την εταιρεία του στα δικαστήρια για να πάρουν τον έλεγχο της μουσικής τους .
Αν μου έλεγες ότι άλλοι καλλιτέχνες διάλεξαν κάποιον άλλον δρόμο που είχε καλύτερα αποτελέσματα θα σου έλεγα ότι ήταν κουτός και επιπόλαιος τότε .
Κουτός και επιπόλαιος φαίνεται τώρα 16 χρόνια μετά αλλά όλοι του δίνουν δίκιο . Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο ο βαλτός που είχε πέσει το συγκρότημα και έβγαζε μια μεγαλύτερη ξινιλα αλλά δεν μπορείς να πεις ότι ήταν λάθος ούτε αυτό που ήθελε να κάνει , ούτε αυτά που έλεγε ούτε αυτά που έκανε .
Σκέψου πως έχουν τρέξει τα πράγματα πλεον που είμαστε 7 μέρες πριν την κυκλοφορία του Hardwired και δεν έχει λικαρει ακόμα ενώ τότε έπαιξε στο ραδιόφωνο demo έκδοση του I disappear που τους την "έκλεψαν " πριν καν ολοκληρώσουν την μίξη .
Ναι αλλά υπάρχει και ένας παράγοντας που δεν φαίνεται να λαμβάνεται (με -αι) υπόψην… πότε ένα τραγούδι π.χ είναι πιο εύκολο να leakαρει? Όταν βρίσκεται ακόμα στα χέρια της μπάντας σαν απλή μορφή demo ή όταν έχει ήδη διανεμηθεί παντού σε δισκοπωλεία, σε περιοδικά για κριτικές όπως για παράδειγμα το Hardwired? Φυσικά δεν πιστεύω να νομίζεις ότι δεν θα διαρρεύσει το άλμπουμ? Φυσικά και θα διαρρεύσει γιατί πλέον η μορφή και η διανομή 4-5 μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία, δεν εξαρτάται σχεδόν καθόλου από την μπάντα. Στην περίπτωση όμως του Dissapear τα πράγματα δεν είναι αθώα. Δεν υπονοω ότι το έβγαλε προς τα έξω η μπάντα. Λέω όμως πώς έχει την μεγαλύτερη και αποκλειστική ευθύνη για την συγκεκριμένη διαρροή. Εκείνη το δούλευε το τραγούδι, σε δικό της στούντιο και με δικούς της παριστάμενους και εμπλεκόμενους. Ας πρόσεχε ή ας έβρισκε ποιος βούτηξε το demo. Δεν φταίει φυσικά ο ραδιοφωνικός σταθμός που απλά “δέχτηκε” το τραγούδι. Μέχρι εκεί περιορίζεται ή ευθύνη του. Όταν λοιπόν μία μπάντα έχει στο ιστορικό της χαμένα demo (όχι ολόκληρο άλμπουμ 4 μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία-παιζει ρόλο) ή “χαμένα” κινητά με ριφ ε τότε συγνώμη αλλά μπορώ να είμαι επιφυλακτικός ή ακόμα και κακεντρεχής.
Εμενα παντως στην εποχη που ζουμε οπου οι πληροφοριες τρεχουν με αστραπιαιες ταχυτητες δεν θα μου εκανε καθολου εντυπωση αν ειχε leakαρει το αλμπουμ εδω και ενα μηνα…
Φαινεται ομως οτι το σφραγισαν καλα αυτο το κομματι οπου μια βδομαδα πριν την επισημη κυκλοφορια εμενα μου φανταζει αδιανοητο να μην εχει leakαρει τη στιγμη που εχει εδω και μερες τυπωσει τα CDs…
…και πάει ο άλλος ο ηλίθιος και τα πετάει στον αέρα και σκάνε στο πάτωμα και γαμάει τις γωνίες τους, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΡΕ ΛΑΡΣ