Μetallica

Αναρωτιεμαι αν το εννοεις αυτο ή αν τρολλαρεις…

Δε λέει για το Image για τη μουσική λέει…το ότι ο Hetfield μετάνιωσε για το θέμα του image είναι άλλο θέμα, εδώ όμως λέει για την μεταστροφή στον ήχο τους ΟΠΩΣ οι U2. Δεν λέει οτι μετάνιωσε για αυτό, απλά λέει οτι ο burton θα είχε θέμα…

Σόρρυ αλλά όχι . Μην επιμένεις . Η συνέντευξη είναι παλιά .

Άσε εσύ ρε καραγκιόζη!

1 Like

Για το image λέει 90% αν και αφήνει και περιθώριο να καταλάβει κανείς για κάποια κομμάτια.

Πάντως αυτό που λέει για το image ήταν το κόκκινο πανί για πολύ κόσμο εκείνη την εποχή και θεωρώ ότι δικαιώνει όλους αυτούς που τα ακούσανε χοντρά (και τα ακούνε μέχρι σήμερα) που σπαστήκανε και ξενερώσανε για “επιφανειακά” πράγματα, εκτός της μουσικής δηλαδή.

Και Δημήτρη, σε είδα να αναφέρεσαι ειρωνικά στην άποψη ότι στο Reload τα συμμαζέψανε λιγάκι. Διαφωνείς; Δεν βρίσκεις διαφορά στα 2 booklet;

Γίνεται και πιο συγκεκριμένος αν διαβάσει κανείς ολόκληρη τη συνέντευξη. Θυμάμαι πως έλεγε για το eyeliner ή για το φιλί ότι ελπίζει να ήταν και λόγο ναρκωτικών και όχι απλά για να τον νευριάσουν κλπ.
Ακόμα και για το εξώφυλλο θυμάμαι πως έλεγε ότι δεν του άρεσε.

οχι δεν βρισκω. Η’ ακομα και αν βρισκω (που δεν βρισκω γιατι ειναι απο Live οι φωτογραφιες και οχι στημενες , τυπου ποζα οπως οι φωτο και του Load αλλα και των προηγουμενων αλμπουμ ) δεν ειναι επειδη τους “εκραξαν” . Αν ηταν ετσι θα ειχαν μαζευτει οι 2 ιθυνοντες του image (Lars, Kirk) και στις φωτο και στις εμφανισεις που εκαναν μετα το Load ακομα και την περιοδο του Reload.

Φαση ηταν , υπερβολη ηταν πηγαν παρακατω ή αν θες ξεκαυλωσαν και εκαναν λιγοτερες τετοιες “καγκουριες”.

Δεν μου εχουν δωσει ποτε την αισθηση οτι τους νοιαζει τι θα πω εγω ή εσυ για να ακολουθησουν ενα δρομο.

Αν κατι τους κολλαει σε αυτο που θελουν να κανουν το κανουν. Αυτο με τον Hetfield το ξεραμε σχεδον απο την εποχη που βγηκαν τα Loads.

Kαι δεν ηταν ειρωνια. Το θεωρω σουπερ εγωιστικο να λεμε οτι ιδρωσε το αυτι τους για το θεμα του Image.

1 Like

Δεν γίνεται ΚΑΙ να κάνουν ότι γουστάρουν ΚΑΙ ο Hetfield να έχει θέμα με το image, κάνεις πάλι αυτό που σου έχω προσάψει επανειλημμένως (και το έχεις πει και μόνος σου), αντιμετωπίζεις τους Metallica σαν ένα πράμα μονοκόμματο, λες και είναι πάντοτε σύμφωνοι μεταξύ τους σε σημείο που δεν ξεχωρίζεις τον ένα από τον άλλο.

“Πήγαν παρακάτω, ξεκαύλωσαν” λες και δεν υπάρχει περίπτωση να έλαβαν υπόψιν ότι τους έκραξε κυριολεκτικά το σύμπαν για την εικόνα τους στο Load. Ξαφνικά στο δίδυμο δίσκο Reload, οι φωτογραφίες είναι live (είναι όλες; βγαίνανε με eyeliner την εποχή του Reload; δεν θυμάμαι, δεν τον έχω τον δίσκο, ).

Τέλος πάντων. Οι γνωστές διαφωνίες μας είναι αυτές. Εγώ πάντως όταν βλέπω τον Lars στο DVD του St. Anger να αναφωνεί ότι “αν δεν τους αρέσει και αυτό…” δεν έχω καθόλου την εικόνα ότι δεν τους νοιάζει τι θα πω εγώ κι εσύ. Υπάρχει φυσικά αυτό το στοιχείο έντονα στους Metallica, θα πάρουν αυτοί την τελική απόφαση για το πώς θα πλασαριστούν ή ο,τιδήποτε, αναμφισβήτητα. Το ότι δεν το σκέφτονται και είναι μόνο αυθόρμητοι και το κέφι τους θα κάνουν και δεν υπολογίζουν τον κόσμο, σόρι, αυτό το θεωρώ αφελή οπαδική ματιά.

Από πού κι ως πού είναι σούπερ εγωιστικό να λέει κάποιος ότι ιδρώνει το αυτί τους; Στο SKOM καραϊδρώνει for all the world to see. Αλλά και να μην υπήρχε αυτό, γιατί είναι “εγωιστικό”; πώς το εννοείς αυτό;

εννοω οτι πχ δεν αρεσαν στους σκληροπυρινηκους καποια πραγματα αρα τα μαζεψαν.

Λαμβανουν υποψιν τι γινεται γυρω τους απλα δεν θα κανουν κατι μονο για να αρεσει σε μενα και σε σενα.

Με eyeliner εβγαιναν και σε βραβεια και σε ολες δημοσιες εμφανισεις. 20 χρονια μετα ο Kirk το κανει ακομα.

Προφανως και αργοτερα μπορουν να πουν οτι θελουν . Εκεινη την εποχη τους φανηκε καλη ιδεα ή ο Hetfield ηταν αρκετα λιωμα για χτυπησει το χερι στο τραπεζι και να πει οχι.

Οι αποφασεις που παιρνει καποιος ειναι σε βαθος χρονου. Με την ιδια λογικη εριχνε ταπα ο Hetfield το And Justice ή δεν του αρεσει το Escape.
Αληθεια δεν καταλαβαινω τι σου φαινεται παραξενο στις φωτογραφιες. Ειναι ολες Live και απο τον ιδιο φωτογραφο.

Θες να πεις οτι δεν υπηρχε λογος να προκαλεσουν παραπανω ; ΟΚ αν και δεν το πιστευω , εσυ μαλλον το πιστευεις.

Αυτο ομως δεν μπορει να το αποδειξει καποιος παρα μονο να το φανταζεται. Ο δρομος που εχουν παρει τα πραγματα ειναι οτι υπηρχε η στουντιο εκδοση των φωτογραφιων και η Live εκδοση.

Στο so what προσφατα εγραφε οτι ο Lars gives a shit απο την αλλη οHetfield λεει οτι αν δεν αρεσει σε καποιους το νεο υλικο He Don’t give a shit. Εγω τουλαχιστον μπορω να δεχτω και τα δυο. Δεν ειμαι και τοσο απολυτος σαν ανθρωπος.

Ναι μπορει να φορας μια μαλακια να στην πουν ολοι και να μετα να μην την ξαναφορεσεις ποτε . Δεν ειναι επειδη σε εκραξαν . Ειναι επειδη αυτο που ηθελες να κανεις το εκανες και δεν βρισκεις αλλο ενδιαφερον στο να το ξαναφορεσεις.

Δεν σου εχει τυχει ποτε να φορεσεις καποιο ρουχο να ενθουσιαστεις με την αγορα του και τελικα να σαπισει στην ντουλαπα σου ; Και επειδη οι ιδιοι μας εχουν αφησει τοσο πολυ να μπουμε σε λεπτομερειες γυρω απο αυτους , γι’αυτο και το βλεπω μονοκομματο οπως λες. Ειπα εγω οτι ειναι σε ολα συμφωνοι ; ειπα οτι θα εχουν 10 ιδεες καποιες θα υπερισχυσουν. Λογικο δεν ειναι ; Μεχρι και για τις διασκευες που εχουν παιξει το πιστευω αυτο.
Μεχρι να αποφασισουν ποιες θα ηχογραφησουν σιγουρα θα δοκιμασαν διαφορες. Δηλαδη το Loverman δεν ειναι ιδεα του Hetfield? Επρεπε οι υπολοιποι να πεταξουν την σκουφια τους ; Δεν μπορουν να πουν … ας το δοκιμασουμε και αν ενας ή και περισσοτεροι ειναι χαρουμενοι με το αποτελεσμα το κρατανε; Ετσι το βλεπω και φυσικα ο καθενας με την πορεια του.

1 Like

“Ε παιδια, τελικα ειναι και ο James redneck συντηρητικος στενομυαλος που ξενερωνει για το image του Kirk και του Lars, αρα ολα καλα. Επιτελους δικαιωνομαστε για τον αγωνα που καναμε εναντιον του μη-μεταλ image των Metallica πριν 20 χρονια”

Ρε πατε καλα?

“Θα βάλω σε εισαγωγικά κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είπες, την δική μου ερμηνεία συγκεκριμένα για το τι είπε ο Hetfield* και μετά θα αμπαλάρω με μια υπερβολάρα του στυλ “ο αγώνας που κάναμε για το μη-μέταλ image των Metallica” και στο τέλος θα βγω και από πάνω”

Με πλακάτ βγαίναμε τότε στα Εξάρχεια Γιάννη, τις παίζαμε με τους φλώρους που γουστάρανε Load. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!

Μάθε να συνομιλάς με σεβασμό στον συνομιλητή σου (μη διαστρεβλώνοντας αυτό που λέει και μη βάζοντας λόγια στο στόμα του) και το συζητάμε γενικά.

(*) Στενόμυαλος συντηρητικός βλάχος λοιπόν όποιος ξενέρωσε με το booklet του Load, πρώτος από όλους ο Hetfield, που τελικά Δημήτρη, το κέφι του δεν το έκανε, ξενέρωσε κιόλας.

ενταξει μαλλον δεν μπορουμε να συννενοηθουμε.
Χαρακτηρισμους χρησιμοποιεις εσυ και οχι εγω. Τωρα αν επειδη καποιος ειπε οτι ηταν καπως Too much η εμφανιση εσυ λες ξενερωσε αληθεια δεν σε πιανω.

Θυμασαι τι φοραγες το 96 εσυ ; εγω οχι. αν δω τωρα μια φωτογραφια μου μπορει να πω τι υπερβολη ηταν αυτο.
Και ισως και λιγο να ξενερωσω . Αλλα αν πω στη κοπελα μου κοιτα τι παπαριτσα φορεσα ή ποσο χαζα ημουν κουρεμενος το πολυ πολυ να γελασουμε και μετα να της εξηγησω γιατι το εκανα 20 χρονια πριν και σκεφτηκα ή εκανα κατι out of the box.

H διαφορά βέβαια είναι πως ο Het δε νοιώθει έτσι τώρα, ένοιωθε και τότε. Λέγοντας “πίστευα πως το κάνουν για να με εκνευρίσουν” αυτό δηλώνει.
Και η συνέντευξη στο so what που είχα δει ήταν την εποχή που έφυγε ο Jason, όχι τώρα. Τα ίδια έλεγε.

Η μουσική κατεύθυνση για αυτόν ήταν ΟΚ, ο αριθμός των κομματιών που ηχογράφησαν όχι (άλλωστε οι Μεταλλικα είναι γνωστοί για το ότι δεν έχουν B-side κλπ, πάντα έμπαιναν και ηχογραφούσαν μόνο τα κομμάτια του δίσκου, το load είναι η μόνη εξαίρεση), και το Image σε καμία περίπτωση.

1 Like

Δεν είναι δικοί μου, διάβασε το ποστ από πάνω.

Αυτο γίνεται ΣΥΝΕΧΕΙΑ παιδιά, κατάντησε αηδία. Έχει κολλήσει το μυαλό σας σε αμυντική στάση και δε βλέπετε μπροστά σας, δε βλέπετε τι γράφουμε, πως το εννοούμε κλπ βασικές έννοιες αντίληψης του γραπτού λόγου. ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ

Τι λες ρε καραγκιόζη;

Κρίμα τα χρόνια σου, αντί να πείς σόρρυ είμαι μαλάκας που παραφράζω ότι λές συνεχίζεις τα καραγκιοζιλίκια.

Ναι, με ενδιαφερει πολυ να βγω “απο πανω”…

Θα το ξαναπω, ρε πατε καλα?

οκ ειπαμε ο Hetfield ριχνει ταπα στον εαυτο του για κατι που δεν του πολυ αρεσε απο το 1996 αλλα στα παπαρια του κιολας αν οι αλλοι θελουν να φαινονται καγκουρες αλλα δεν εριξε φολα στην δουλεια του οταν βαριοταν το And Justice (ολο τον δισκο , ετσι ; ) και με τα χιλια ζορια επαιξε Live το Escape ή οταν δεν παιζει την γεφυρα στο Four Horsemen.

Ενας ο ανθρωπος λεμε . Τωρα προφανως υπαρχουν οι φιλοι της μπαντας που ακουνε ευχαριστα μονο οτι ειναι πιο Metal και μενει πανω κατω σε αυτο εγω με αυτους τους τυπους απο τοτε που ακουσα το And Justice ανοιξα τα αυτια μου και εμαθα και αγαπησα ενα σωρο αλλα πραγματα .

Οι Metallica λοιπον που ξερουμε ειναι μια απο τις μπαντες που ηγηθηκαν της φασης να ενωθει η μουσικη και να μην μεινουμε μονο στο Heavy Metal και ειδικα μετα απο 25 χρονια αυτο ειναι ξεκαθαρο οτι δεν υπαρχουν τα ορια που υπηρχαν πριν απο 35- 40 χρονια.

1 Like

Με αποκάλεσες “καραγκιόζη”. Σου επιστρέφεται αυτούσιο, καραγκιόζη :slight_smile:. “Κρίμα τα χρόνια σου” λέει :smile:.