Μόνο αν στην κάρφωνε αυτός θα δεχόσουν!
Δεν ξέρω αν το γράψανε τελευταίο, ξέρω όμως ότι άλλο να έχεις 7 κομμάτια (και να θες 8) και άλλο 11 (παρά τρίχα μία ώρα υλικού) και να σου ζητάνε κι άλλο. Το Black Album παραμένει ο Ογκόλιθος που είναι είτε είχε 11 είτε 8 κομμάτια, απλά πάνω στην καφενειακή/καβλαντική/αποψιατορική (στερεύω σιγά-σιγά από λέξεις για να μην παρεξηγούμαι για το ύφος μου) το Black Album με 8 κομμάτια (εγώ) θα το χαρακτήριζα Τέλειο, Αψεγάδιαστο κλπ.
To Puppets είναι όλα αυτά. Και το The Thing That Should Not Be δεν το κουνάει ρούπι, ασχέτως αν συγκεντρώνει αυτό τις περισσότερες ψήφους για χειρότερο κομμάτι. Ε, το να παίζεις metal που ακουγόταν προχώ στα 90ς και φρέσκο ακόμα και στα 00ς/10ς, ε, όσο να 'ναι κάποιους θα τους ξενίζει. Για μένα είναι τεράστια αποψάρα, μεγάλη ατμόσφαιρα, Toolίζει πριν τους tool, Heavy as a Really Heavy Thing, αναπόσπαστο κομμάτι του δίσκου, γυρνάμε το πιστόλι στον βλάσφημο που θέλει να βγάλει κομμάτι από το Puppets και τελειώνουμε. Η διαφορά στο κεφάλι μου αυτή είναι πάντως. Δεν μου κάνει καθόλου βλασφημία να βγάλω και 1 και 2 και 3 κομμάτια από το Black Album. Αυτό.
Το Escape είπαμε ότι δεν άρεσε το ρεφρέν του στον James, ραδιοφωνικό με την κακή έννοια του ακουγόταν, εμένα και όποιον ήξερα πάντοτε το γούσταρε πολύ και το RTL είναι φυσικά και αυτό δίσκος Αψεγάδιαστος και Τέλειος και μην πειράξετε δευτερόλεπτο ιερόσυλοι κλπ.
Δεν πειράζουμε τίποτε ρε.
Καρδούλα πήρες πάντως . Στο Black album είναι από την φύση τους πιο μικρά τα κομμάτια οπότε λογικό να έχει περισσότερα . Για 8 παραπάνω λεπτά μουσικής μιλάμε έτσι κι αλλιώς .
Ναι μακάρι να έγραφαν όλοι τέτοια “φιλλερς” ( ακόμα και ο ίδιοι ) και σίγουρα για να εξαντλησουμε την αυστηρότητα μας στα πλαίσια της καφενειακης κουβέντας κάνουμε την συζήτηση , άσχετα αν υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό αλήθειας σε αυτά που λέμε.
Τέλος πάντων , εγώ σίγουρα όχι , δεν θέλω να λείπουν ούτε 2 ούτε 3 ούτε 4 κομμάτια, ούτε τίποτα από το Black album , ούτε να λείπει κάτι από τα MOP, RTL, AJFA.
Εδώ όμως εγώ δεν θέλω να λείπει και τίποτα από το HTSD , οπότε πόσο να μετράει η γνώμη μου ;
Εεεε καθόλου;;;;
ουτε καρδουλα δεν αξιζει το τρολλ σου.
Του έβαλες όμως . Βάλε και σ’ εμένα όταν κράζω Μιτάλλικα! Δε συμβαίνει και συχνά!
ρε ειμαι Large τυπος… οπως Large ειναι και οι κυκλοφοριες των Metallica !! κατσε να δω που τους κραζεις να σε γεμισω !
Για μένα το The God That Failed είναι Α-ΝΕ-ΤΑ ένα από τα τοπ τραγούδια του ΤΒΑ πλέον. Και στιχάρες και τα πάντα όλα.
Το The Thing… μπορεί να χαρακτηριστεί …filler μόνο σε ένα δίσκο επιπέδου MoP -δηλαδή στον καλύτερο δίσκο όλων των εποχών. Προφανώς και δεν είναι, προφανώς και έχει επηρεάσει πολύ πράμα ο ήχος του, ακόμα και τους ίδιους τους Metallica στο Sad But True (σαν tuning της κιθάρας σε D εννοώ).
Το ΜFOM είναι επίσης κομματάρα που live την απογείωσε κιόλας ο Hetfield
επισης βλεπουμε πως γραφουν αρμονιες και πως κουβαλανε τον cliff , μεσα τους.
Υπερκομματαρα ειναι .
@pantelis79 κανε εναν αυτοπεριορισμο στα struggle και don’t tread και πολυ σου πεφτει δηλαδη.
Χαχαχααχαχα κλαιω, ηθελα να γραψω Unforgiven στη θεση του ενος απο τα δυο Roam Και ναι, θα εβαζα και God μεσα, αλλα σιγουρα οχι το Sandman.
Το Struggle Within δεν ειναι filler για καμια μπαντα σε κανενα δισκο. Απο κει και περα αν εσυ ενοχλεισαι απο τα 12 τραγουδια και τα θελεις λιγοτερα για να ανεβει η ποιοτητα του δισκου (λιγοτερα τραγουδια = καλυτερος δισκος, καμια λογικη παρεμπιπτοντως, δεν ειναι μαθηματικα η μουσικη να βγαζουμε μεσους ορους και να χαζοχαιρομαστε), μπορεις να ανακαλυπτεις καποια τραγουδια που δεν ειναι το ιδιο καλα. Το Struggle δεν ειναι μεσα σε αυτα. Το Struggle ειναι ακριβως οπως το εγραψε ο @chinaski εδω:
Σιγουρα παραπανω απο καποιου που βρισκει το Struggle Within filler, νομιζω ειναι απο τα καλυτερα που εχω διαβασει εδω μεσα αυτη η δηλωση.
Τα ακόμα καλύτερα από αυτά που έχεις διαβάσει όμως, είναι αυτά που έχεις πει !
Ναι με ξεπερασες ευκολα ομως. Μεταλλικη λογικη χρειαζεται τελικα, και μετα ειναι ολα απλα. Φτασαμε να βρισκουμε αρνητικα στο black album, 25 χρονια μετα Αν το ελεγες σε καποιον αυτο απο το 1991 εως το 1995 θα γελουσε στη μαπα σου για 309 ωρες. Μετα κουρευτηκαν και αρχισαν τα οργανα με τις τριαινες και τους πυρσους
ο μονος τροπος να δεχτω οτι εχει filler το Black Album ειναι μονο αν θεωρησουμε οτι υπαρχει ενας και μοναδικος αψεγαδιαστος δισκος στο metal (ειτε αυτο ειναι Metallica, Maiden , Sabbath ας βαλει οτι θελει ο καθενας) αρα ΟΛΟΙ οι υπολοιποι εχουν καποιο μικρο κουσουρι.
Αν καποιος την βρισκει να ειναι απολυτος , κλειστομυαλος , μοιρολατρης ΟΚ . Γαμαει παντως η λογικη να βρισκουμε ψεγαδια στον πιο σημαντικο δισκο των 90s , μπορει και τον πιο σημαντικο στο heavy metal , επειδη λεει καποιοι ηταν εκει οταν βγηκε το Kill’em All ή το MOP.
Βαλε ντε το σωστο βιντεο:
υπάρχουν αρκετοί αψεγάδιαστοι δίσκοι , ευτυχώς . Οπότε μη δέχεσαι τίποτα
Απ τα τραγούδια που αναφέρονται στην τελευταία κουβέντα, θεωρώ τα God That Failed & Friend of Misery είναι απ τα καλύτερα του άλμπουμ με τέλειο ριφφινγκ για τα γούστα μου
Το struggle within ομολογώ ότι δεν μου αρέσει καθόλου πάντως. Το μόνο στο οποίο δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον
Καλό είναι να μην το πολυζαλίζουμε το θέμα. Δεν έχει σημασία αν έχει 1 ή 2 φιλλερ ή κανένα. Σημασία έχει το τι πέτυχε αυτός ο δίσκος
Τι πετυχε ρε φιλε να πουμε? Να πιασουν οι Λεφταλλικα την κονομα πετυχε, και να μας φλομωσουν με εμπορικες παπαριες και μαυρα νυχακια ενω θα μπορουσαν να εβγαζαν 4-5 Master Of Puppets ακομα, ειδικα αν δεν ειχε πεθανει ο Cliff
Rebel μου δεν διαφωνώ και κάπου . Για γούστα μιλάμε .
Αλλά αν πχ το FOTD είναι πολύ καλός δίσκος ( ανισος είναι ) και πάνω από το AENIMA και θεωρείτε ως πολύ καλός επειδή έμαθαν το metal πολλά παιδάκια εξαιτίας του ομώνυμου κομματιού άρα και δίσκου , τοτε καλύτερα να μην αναλύσουμε πόσο κορυφαίος δίσκος είναι το Black Album.
που κολλάει όλο αυτό τώρα ;;
Τα γούστα εκείνου που το έγραψε δεν χωρούν διάλογο , για μένα . Τον θεωρεί σημαντικότερο και καλά κάνει . Κάποιους άλλους όχι . Για κάποιο λόγο αναλύθηκε το μπλακ άλμπουμ, σωστά;; Γι αυτό έγραψα και εγώ 2-3 πράγματα
Μια χαρά δίσκος είναι το Fear . Έχει και το Afraid to Shoot Strangers .
Εγώ δεν παρατήρησα σύγκριση μπλακ αλμπουμ με Fear of the Dark κάπου . Ούτε οι Tool κολλάνε κάπου στη συζήτηση
Έλα βρε rebel τώρα . Παραδείγματα δίνουμε όπως λέμε ότι δεν δέχομαι εγώ ότι έχει φιλλερ το Black album . Γιατί κάνουμε την τρίχα τριχια τώρα ;
Λέμε ότι αν υπάρχει λογική που ανεβάζει ένα δίσκο επειδή έμαθε σε κόσμο το μεταλ φαντάσου σε τι ύψη ανεβαίνει το Metallica που έμαθε σε εκατομμύρια κόσμο την “σκληρή” μουσική .
Έτσι κι αλλιώς στα πλαίσια της καφενειακης κουβεντας που αναφέρθηκε πιο πάνω λέμε ότι λέμε .