Μetallica

Έλα ρε Βασίλη τώρα . Μάλλον το πήρες πιο σοβαρά ( νομίζω) . Χαβαλέ έχει η κουβέντα.

Ευαισθησίες έχουμε πάνω κάτω όλοι και εσύ και εγώ και όλοι .
Γιατί να μη δέχεται κάποιος ότι δεν γουστάρει κάποιος άλλος το BA και το αντίθετο ;

Λίγο πείραγμα να γίνει , λίγο να πούμε την αλήθεια μας και ίσως να δούμε και λιγάκι πέρα από αυτή.

Μια χαρά κουβέντα την βλέπω . Μην δίνεις σημασία σε ένα ποστ που δεν ήταν " πετυχημένο" . Εκτός βέβαια αν είναι περισσότερα οπότε ναι γίνεται κουραστικό και απωθητικό.

2 Likes

Αυτήν εδώ την τοστιέρα πώς θα τη βρούμε;

:smile:

3 Likes

Ζήτα την από τον Lars. Την έχει μαζί με τα κατσαρολικα του St. Anger .

1 Like

Παλι καλα που δεν αναφερεσαι σε κανεναν προσωπικα, αλλιως θα επρεπε να το διευκρινισεις, γραφοντας και κανα username (π.χ. Κουΐντομ) για να ξερουμε και σε ποιον αναφερεσαι.

Το τι εισπραττεις ειναι δικο σου θεμα. Εγω λυπαμαι αλλα δεν εχω κανει τιποτα απο οσα περιγραφεις στο ποστ σου, και δεν αναλαμβανω καμια ευθυνη που ετυχε να εχεις μια ευαισθητη μερα μαλλον και εξελαβες αρνητικα και αμυντικα τα παντα που διαβασες σε αυτο το θρεντ.

Εσυ μπορει να τη βρισκεις με την καυλαντα σου και τις αποψαρες και την αληθεια του καθενος, αλλα κι εγω μπορει να τη βρισκω με το να λεω πως καποια κομματια της κουβεντας που γινεται δεν εχει νοημα. Κακη ερωτηση να πεις το τριτο σου σκυλι και να ειναι και μπουλ τερριε, που θα μου πεις εμενα για κακες ερωτησεις!

Δε γειωσα κανενος την αποψη, ουτε εδωσα καμια απαντηση σα να εχει νοημα. Εδωσα μια απαντηση σα να μην εχει νοημα. Αλλωστε το εγραψα αμεσως μετα την απαντηση μου.

Πω ρε αδερφακι μου, πολυ νοιαζεσαι για τις αποψεις των αλλων τελικα… και κανεις ακριβως αυτο που λες οτι σε στεναχωρει. Τωρα το ποιοι θιγονται και ποιοι τα παιρνουν προσωπικα και ποιοι δε δεχονται αντιθετες αποψεις για μια αγαπη τους, ειλικρινα με βαση τα τελευταια 20-30 ποστς εδω περα δεν ξερω ποιοι ειναι. Δεν ειδα κανεναν να παραπονιεται για την κουβεντα και το διαλογο εκτος απο σενα που ανακαλυψες αρνητικοτητα και παρεακια να χαλιουνται (και εκτος απο μενα, που απλα εγραψα οτι βρισκω ανουσια την κουβεντα σας, συγγνωμη ε, αλλη φορα θα γραφω “α τι ωραια που τα λετε εδω μεσα ρε σεις”)

Το νόημα είναι ακριβώς αυτό για μένα και γι’ αυτό μπήκα στην κουβέντα, να αποκαταστήσουμε τη σημασία κάποιων άλμπουμ και να μην κρίνουμε αναδρομικά με βάση των τωρινών δεδομένων για το τι επικρατούσε το 1991, ειδικά από τη στιγμή που η εμπορικότητα αναφέρθηκε ως κριτήριο ποιότητας (το ΤΒΑ έβαλε το μεταλ στα σαλόνια, το MoP όχι άρα TBA>MoP).

Όταν οι Metallica λ.χ. γέμισαν το Garden για το release party του Black Album, δεν ήταν το Black Album που το γέμισε (ειδικά σε μία εποχή που ο κόσμος θα διάβαζε reviews ή θα το άκουγε μέρες ή εβδομάδες μετά), αλλά το τι είχε προηγηθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

“Metallica was already a very big act, bigger than a lot of people comprehended,” explained manager Cliff Bernstein. “[They] sold 2.6 million copies of … And Justice for All, and the band never got a lot of radio play and had only made one video. We wanted to get to No. 1 on the charts right away. That would convince the industry that they’re missing something if they don’t latch onto Metallica.” (αναφερόμενος στο release party).

Τα νούμερα, όπως και η παραπάνω παράθεση (που λέει ακριβώς πόσο τεράστιοι ήταν πριν το ΤΒΑ και απλά τονίζει πως ήθελε το μάνατζμεντ τους με τα single, τα videoclip και τα release party να τους πάνε από το Νο.6 στο Νο.1) χρησιμεύουν στον να στηρίζεται κάπου η άποψη. Σε στοιχεία δηλαδή ώστε να μην είναι απλά υποκειμενική ή αυθαίρετη.

Όπως αντίστοιχα κάναμε κουβέντα με κάποιους για το ποιο ήταν το πρώτο θρας άλμπουμ, έτσι κάνουμε και για το ποιο άλμπουμ τους έκανε σουπερ-εμπορικούς, τους έκανε household name κοκ.

Eσύ πχ γράφεις παραπάνω “πέτυχε να πιάσουν την κονόμα” κλπ κλπ… σατιρίζοντας προφανώς όσους τους “αποκήρυξαν”. Μα τι πιο καλό παράδειγμα από το να τους πεις ότι και στο Justice και το MoP ακόμα ήδη πλούσιοι ήταν. Ειδικά το Justice τα 1-2 πρώτα χρόνια έκανε ανάλογες πωλήσεις με τα 1-2 πρώτα χρόνια του TBA. Πόσοι το ξέρουν αυτό; To ένα είναι το Νο.2 hard rock/metal album σε πωλήσεις, το άλλο είναι Νο.5

1 Like

Ναι, απλα η διαφορα μας ειναι οτι δε με ενδιαφερει ουτε κατα το ελαχιστο να πεισω (ή ακομα και να συζητησω με) τον οποιονδηποτε για την αποκατασταση της αληθειας οταν δεν υπαρχει συνεννοηση, και προφανως συμφωνω στα περισσοτερα (σχεδον σε ολα) απο οσα λες. Οποιος θελει να ασχοληθει με τα νουμερα, τα γεγονοτα, τις συνεντευξεις και με την ιστορια (των Metallica αλλα και γενικοτερα), μπορει να το κανει πολυ ευκολα στην εποχη που ζουμε. Οποιος δε θελει… τοτε το να του παρουσιασεις τα γεγονοτα, τα νουμερα, τα στοιχεια, στις περισσοτερες περιπτωσεις θα τον κανει να πολωθει ΑΚΟΜΑ περισσοτερο στην αποψαρα του. Ειναι βασικο στοιχειο της ανθρωπινης φυσης ( http://theoatmeal.com/comics/believe το εχω ξαναβαλει).

Ο καθενας οπως τη βρισκει :slight_smile:

ΥΓ. Μονο το A Year And A Half In The Life Of Metallica να εχει δει κανεις, βλέπει πως περιμενει ο κοσμος το Black Album τα μεσανυχτα της ημερας κυκλοφοριας του… δεν το περιμενει επειδη ξερει ποσο θα γαμαει, αλλα επειδη τα προηγουμενα 4 αλμπουμς ειχαν φτιαξει εναν τεραστιο ΜΥΘΟ για το συγκροτημα. Και καλλιτεχνικα, και εμπορικα. Βεβαια μετα πεθαναν καλλιτεχνικα και εβγαλαν μονο μαλακιες που δεν ηταν καν thrash αν ειναι δυνατον. Αν ζουσε ο Κλιφ…

2 Likes

Αν ζούσε ο Κλιφ θα χε πεθάνει κάποιος άλλος μάλλον

2 Likes

Ναι αλλά δεν θα είχαν αλλάξει ύφος .

1 Like

διαφωνω. θα ειχαν αλλαξει, απλα στο justice θα ειχε μπασο! :joy:

1 Like

Ό,τι είχα να πω σε σένα προσωπικά, το είπα προσωπικά με το όνομά σου. Μην παίρνεις όλο το μήνυμα πάνω σου γιατί δεν σε αφορά ολόκληρο το μήνυμα. Από εκεί και πέρα κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμά σου να λες και να γράφεις ό,τι σου γουστάρει. Προσωπικά όταν δεν έχω κάτι να πω ή θεωρώ ότι μια κουβέντα είναι ανούσια και χωρίς νόημα, δεν λέω τίποτα. YMMV.

Δεν νοιάζομαι για τις απόψεις του οποιουδήποτε, με νοιάζουν όμως οι απόψεις ατόμων που εκτιμώ. Το μήνυμα που έγραψα δεν είναι της στιγμής και του θρεντ, αφορά τις αρκετές περασμένες μέρες και επαναλαμβάνω δεν αφορά εσένα παρά μόνο εκεί που σε ονόμασα.

Κατά τα άλλα βλέπω ότι είμαι κοσμάρας στο θέμα και κάνω την τρίχα τριχιά, οπότε moving on.

1 Like

http://provocateur.gr/out-about/14770/o-alefantos-gia-to-dilhmma-metallica-h-iron-maiden

4 Likes

Φοβερό ρε :joy:!!

2 Likes

Από τα καλύτερα εγχώρια χιουμοριστικά κείμενα των τελευταίων ετών

2 Likes

Μλκες έψαχνα να βρω ποια εικόνα έχει πάνω play να πατήσω να δω βίντεο, αλήθεια λέω!

1 Like

Λογικά θα εχει ξαναμπεί. Αλλή παραγωγή και re-recorded το σταγκερ:https://www.youtube.com/watch?v=h99nhdNnfm8

Άλλο αλμπουμ.

Αλλη μπάντα βέβαια, αλλά δεν εχει πολυ σημασία

Μπα το ίδιο χάλια ακούγεται σε μένα. Δεν σώζεται έτσι απλά αυτή η απαράδεκτη παραγωγή .

Όλα τα όργανα χρειάζονται επαναηχογράφηση και οι συνθέσεις πιο απλή-άμεση προσέγγιση , να διαρκούν λιγότερα λεπτά

Είναι re-recorded όλο.

2 Likes

εννοούσα να αλλάξει όλη η προσέγγιση των συνθέσεων και μετά να ηχογραφηθεί ξανά. Δλδ, πολύ φιλότιμη προσπάθεια , τα ντραμς μια χαρά αλλά πάλι υπάρχει πρόβλημα με αυτόν το δίσκο και τα αυτιά μου

Αν π.χ. κάνουν άλλα 8 χρόνια οι Μεταλλικα να βγάλουν δίσκο, στο ενδιάμεσο θα γούσταρα να ασχολούνταν λίγο να το σώσουν. Εντελώς θεωρητική επιθυμία , δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος

1 Like

εχει προβλημα ο δισκος και οχι τα αυτια σου.

Να τον “σωσουν” ; δεν υπαρχει καμια προθεση απο αυτους στα σιγουρα. Το μονο πραγμα που μπορεις να ακουσεις με καλυτερο , ανθρωπινο , ψιλονορμαλ ηχο απο επισημη πηγη ειναι η edit εκδοση του Some Kind of Monster.

Ειναι αυτο που ειναι (χαλια μαυρα , δηλαδη) και καλα θα κανει να παραμεινει ετσι για να θυμιζει σε ολους, ακομα και στους ιδιους, ποσο πατο επιασαν (καλα οκ δεν ειναι και medusa ).

2 Likes

Ναι κάπως έτσι εννοώ και εγώ την προσέγγιση των κομματιών . Αντι για 8 λεπτά που είναι το στουντιακό , να ήταν όπως η edit version εξαρχής.