τους ειχα δει στο download το 2013 (μάλλον) τότε που παίξανε όλα το BA (ανάποδα) και παιχτηκα το μπάσο γαμαγε μανες. Αλλά οι μεταλλικα πλέον είναι ο τζεημζ και ο Λαρς. Οι άλλοι είναι επικουρικοί…ναι ακόμα και ο Kirk
Μέχρι το δυστύχημα στη Σουηδία ναι μεν ήταν ο Lars και ο James οι αρχηγοί, αλλά ούτε ο Kirk , ούτε ο Cliff ήταν επικουρικοι . O Cliff λόγω ηλικίας και ιδιαίτερου στυλ ήταν πιο σεβαστός αλλά κατά μία έννοια , είχαν όλοι τις ίδιες ψήφους πάρα το ότι έπρεπε να δώσουν οι άλλοι 2 το τελικό OK.
( με εξαιρέσεις πάντα … βλέπε πχ τα loads…)
Από εκεί και μετά είναι όπως τα λες , όμως ο Rob πλέον δεν είναι απλα συνεπιβάτης στο πίσω κάθισμα .
πηγαινε να πιεις τις μπυρες σου , να παω και εγω να πιω τις δικες μου και το αναλυουμε αυριο.
Δεν λεω οτι ειναι μακρυα απο την αληθεια αυτο που λες (αν και με το “ουτε καν” το δικο μου , δεν αφησα και πολλα περιθωρια) , ομως ακομα και στη βιογραφια του Cliff το γραφει.
Δεν ειναι οτι δεν εκαναν “κουμαντο” οι αλλοι 2 παντα , η φωνη του Cliff Ομως ακουγοταν εντονα .
Αν ελεγε να μην κανουμε αυτο αλλά να κανουμε το αλλο , το λαμβαναν υποψιν τους,το σεβοντουσαν και το δοκιμασαν .
Τις περισσοτερες φορες απο οσο εχω καταλαβει απο αυτα που εχω διαβασει ειχε δικιο ή τουλαχιστον εβρισκαν τον τροπο να ενσωματωσουν και την δικη αποψη.
Επισης αυτο που περιγραφεις πηγε να γινει στο Master (+ Kirk) , δεν προλαβαν ομως. Ηρθε το Black ice.
Υπαρχουν και δηλωσεις και του ιδιου του συγκροτηματος και ανθρωπων που ηταν γυρω τους που λενε οτι αυτοι οι δυο ειχαν τον ηγετικο ρολο. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ηταν μοναδικος και πολυ σημαντικος ο Cliff.
Απο εκει και περα αλλαξαν οι ισορροπιες , ειδικα στη θεση του μπασιστα , κατι που δειχνει να αλλαζει την τελευταια διετια - τριετια.
Αλλά μέχρι να σκοτωθεί το αλάνι, ήταν ΜΠΑΝΤΑ, συγκρότημα…πως το λένε; Μετα το κουκούλιασαν…αφήσαν εξω ακόμα κ τον Κερκ (πάιζει τωρα Now That We’re Dead στο μπακγκραου)
Τριτη συνεχομενη συναυλια στην οποια παιζουν το Spit Out The Bone, το οποιο προφανως ξεραμε απο τη στιγμη που βγηκε ο δισκος οτι απλα επιβαλλεται να συμπεριλαμβανεται σε καθε συναυλια της περιοδειας (και σε καθε συναυλια στο μελλον βασικα).
Ελπιζω να καθιερωθει οντως σαν μονιμο. Αυτη τη φορα επαιξαν και το ManUNkind στο Manchester, αυτο το σετλιστ θα ηταν πολυ κοντα στο ιδανικο μου σετλιστ για αυτην την περιοδεια.
YΓ. Εχω δει ηδη 3-4 φορες το βιντεο απο το Λονδινο, και νομιζω πως αυτη η εισαγωγη θα εκανε το τραγουδι ακομα καλυτερο στο δισκο.