Να πω στα γρήγορα ότι στο Manchester ήταν ίσως η καλύτερη συναυλία πλην Αθήνας που έχω δει ποτέ. Απίστευτο κοινό, όλοι στις κερκίδες όρθιοι, τραγουδουσαν όλους τους στίχους σε όλα τα τραγούδια και η μπάντα καταγουσταρε σε σημείο να παίζει ο Lars ακόμα και μίνι ντραμ σόλο.
Σε απόδοση νομίζω πως το Spit ήταν καλύτερο ακόμα και από το Λονδίνο (ότι έχω δει σε βίντεο δηλαδή). Το For whom έχει πάει σε άλλο επίπεδο με την απόδοση του Rob, νομίζω πως είναι ότι πιο κοντά σε αυτό που θα ακούγαμε το 1984. Όλοι αλανθαστοι, ειδικά ο Κερκ νομίζεις ότι τον άκουσες μέσα από το cunning stunts.
Δεν περίμενα να ενθουσιαστω ξανά σε τέτοιο βαθμό με live τους, αλλά το χθεσινό είναι σίγουρα τοπ-3 για μένα
Δεν είχε αρνητικά χθες, αψεγαδιαστη εμφάνιση. Χθες ήταν 2 κλασεις πάνω από κάθε live που είδα φέτος. Το ίδιο έλεγαν κ άλλοι χθες, το ίδιο διάβασα και στο φόρουμ τους.
Του Λονδινου δηλαδη και εγω θα το συγκρινα μονο με της Αθηνας. Αλλα εγω ειχα και 7 χρονια να τους δω (στην Γερμανια επισης ηταν καταπληκτικοι αλλα ιιιιιιιιιισως ενα κλικ πιο κατω).
Βγαζουν εκπληκτικη ενεργεια πανω στη σκηνη . Ειτε εισαι απο κοντα και τους βλεπεις στα 5 μετρα , ειτε εισαι στις κερκιδες και χαζευεις ολο το show.
Δεν λεω οτι δεν θα τους ξανα εβλεπα σε ανοιχτο χωρο αλλα σε κλειστο ειναι αλλιως. Νομιζω οτι οσο περναει ο καιρος το πιστευω για ολες τις μπαντες αυτο.
Θα το ξαναπω , να ειμαστε καλα να μπορουμε να βλεπουμε κορυφαια Live (Οχι μονο Metallica).
Προλαβες για 9 λεπτα, αυτο ερχομουν να βαλω. Αντε κοιμησου ρε.
Λοιπον η μπαντα νομιζω αυτη τη στιγμη φαινεται να ειναι στην καλυτερη live φορμα της εδω και κατι λιγοτερο απο 20 χρονια. Νομιζω πως η φωνη του James εχει περιπου δυο δεκαετιες (ή εστω 15-17 χρονια) να ακουστει τοσο γαματη. Το youtube μου εβαζε στο autoplay διαφορα τραγουδια απο το MetallicaTV απο τους τελευταιους 8-9 μηνες που παιζει η περιοδεια, και ξαφνικα εβαλε κομματι απο το World Magnetic, και η διαφορα ηταν απιστευτη. Περιττο να πουμε οτι Λαρς και Κερκ ειναι επισης καλυτεροι απο οτι τους εχω δει σε διαφορα τετοια βιντεακια τα τελευταια 15 χρονια.
Αυτη η φαση με τον αλκοολισμο, τον Jason, το St. Anger και την ψυχοθεραπεια τους κατεστρεψε για πολυ μεγαλο διαστημα τελικα, και στουντιακα και live. Ωραια φαση που αυτη τη στιγμη φαινεται να ειναι στο peak της καριερας τους, οσον αφορα την παρακαταθηκη που αφηνουν.
ΥΓ1. Να σχολιασουμε για 43η φορα οτι ειναι σχεδον στα ορια του γελοιου το ποσο καλο live ηχο εχουν?
YΓ2. Μπορει να παιζουν και καλυτερα επειδη ξεβαψε λιγο το κιτρινο του Τζεημς και τωρα δεν τους τυφλωνει, αρα συγκεντρωνονται καλυτερα
Σήμερα την ώρα της δικασης στο One έπεσε η τάση με αποτέλεσμα ο κακομοιρης ο Λαρς να αναγκαστει να το παίξει παρατεταμενα (και αξιοπρεπεστατα) για sing along με το κοινό. Όταν επανήλθε η τάση συνέχισαν από εκεί. Τριπλόβαρδια ο κοντός…
Βέβαια, θα ήθελα μια τέτοια φάση να γίνει στην Ελλάδα να πεσει η οροφή από τα ντεσιμπελ.
Το Μπερμιγχαμ πάρα τη φήμη του είχε πολύ υποτονικο κοινό με εξαίρεση ένα φοβερό mosh pit με μ.ο. Ηλικίας τα 45 στο Shortest Straw.
Η μπάντα από το 2010 και μετά είναι σε σταθερά υψηλά επίπεδα αλλά φέτος είναι στα όρια του αριστου, χωρίς εξαιρέσεις. Χετφιλντ φωναρα, Λαρς να βγάζει δύσκολα κομμάτια αλανθαστος, Κερκ από τα 90s και ο Rob στα γνωστά του στάνταρ.
Συμφωνώ απόλυτα, ελπίζω να συνεχίσουν έτσι τουλάχιστον μέχρι τον Φλεβάρη
Ίσως να έπαιξε ένα ρόλο στην βελτίωση και η επιλογή των Avenged Sevenfold σαν support μπάντα στην αμερικάνικη περιοδεία, μιας και τους προμοτάρουν σαν το next big thing και αυτό να πείσμωσε τα αγόρια μας να γίνουν ακόμα καλύτερα για να δείξουν ποιοι είναι οι άντρες τελικά.
Δε θα πιστευα ποτε οτι το να εισαι εκει το κανει καλυτερο απο το να το βλεπεις απο το γιουτιουμπι ! Αστα τα σαπια, πεσε δεν εχεις μια να σε καταλαβουμε… …εεεεε συγγνωμη, αυτο ηταν ατακα απο ταινια Τσιωλη… πες οτι σε εφαγε στη στροφη ο ΚΕ και προλαβε την πρεμιερα !
Άπό τις 9.30 το πρωί το έχουμε βάλει κι εμείς, σεβαστείτε λίγο το σάιτ που σας φιλοξενεί ε
Επίσης, δεν το βρίσκω και τόοοσο μαλακία αυτό που είπε και πιστεύω πως σκοπίμως υπερβάλει για να αποδείξει τη point του. Το ρεζουμέ από αυτή τη δήλωση είναι πως χωρίς BA δεν θα γινόντουσαν τόσο μεγάλοι οι Metallica (To setlist λέει πάντα την αλήθεια). Κάποιοι προφανώς και διαφωνούν (έχει ξαναγίνει η κουβέντα) αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Και σίγουρα ο Εμ Σάντοους δεν το λέει υποτιμητικά για τους Metallica.