Μetallica

Α δεν το είδα χαλάρωσε

Nα πούμε ότι το “Ο frontman των Avenged Sevenfold για τα προβλέψιμα setlists των Metallica” είναι κίτρινος τύπος έτσι?

Για να το δεις την επόμενη το είπα :wink:

Ο ορισμός του κιτρινισμού

1 Like

Το κακό είναι πως σε ένα μουσικό site, δεν μπορώ να βρω τον παραμικρό λόγο για κιτρινισμό, εκτός από εμπάθεια.
Αν αυτός που έγραψε το νεα είναι εμπαθής, γιατί σκατά το έγραψε?

Εγώ μια φορά πάντως δεν το έγραψα. Το “προβλέψιμο” φαντάζομαι πάει στα 4-5 κομμάτια που παίζουν στάνταρ από το ΒΑ. Είναι υπερβολικός ο υπότιτλος; Μπορεί. Αλλά δεν υπάρχει εμπάθεια (θα τους έκοβα τα πόδια άλλωστε και μόνο στην υπόνοια :stuck_out_tongue: )

2 Likes

Δεν νομίζω πάντως ότι ο στόχος του ήταν θίξει τα “προβλέψιμα σετλιστ” τους, που άλλωστε μόνο προβλέψιμα δεν τα λες, χθες έπαιξαν το Shortest Straw (!) για παράδειγμα, αλλά το γεγονός ότι οι Metallica κατάφεραν να έχουν έναν τόσο σπουδαίο εμπορικά δίσκο (και όχι μόνο εμπορικά) κάτι που κατά πάσα πιθανότητα καμία άλλη μπάντα δεν θα καταφέρει να πετύχει. Ένα δίσκο δηλαδή που κάνει κόσμο να πηγαίνει ακόμα στις συναυλίες τους για να ακούσει κομμάτια του.

2 Likes

Συμφωνώ! Εγώ τον υπότιτλο σχολίασα και για ποιο λόγο ίσως προτίμησε να το παρουσιάσει έτσι αυτός που έγραψε το νέο. Ούτε εγώ θα στεκόμουν εκει

1 Like

Είναι λίγο προβοκατόρικος ο υπότιτλος πάντως, να τα λέμε αυτά.

1 Like

Είναι όντως υπερβολικός, το έγραψα και πιο πάνω

Νομιζω οτι μιλαει μονο για το Αμερικα αλλα το 60% ειναι μεγαλο ποσοστο και δεν ισχυει…
Προφανως οποιος ακουσε αυτον τον δισκο θα ακουσε και αλλα τραγουδια πχ Fade To Black, Sanitarium, Master Of Puppets κλπ…

Ναι μεν αυτος ο δισκος εκανε τους Metallica να ακουστουν απο το γκαραζ ή απο το δωματιο στο σαλονι αλλα οσοι ηθελαν να ανακαλυψουν (οπου προφανως θα ηταν παρα πολλοι) κι αλλο τους Metallica θα ακουσαν και αλλους δισκους…

Ναι προφανώς για Αμερικα μιλάει που εκεί παίζει να υπάρχουν άτομα που από μετσαλ ακούνε μόνο Μεταλλικα.

Κατά τα άλλα

Ξαναλέω, πως έχω την εντύπωση πως αναφέρεται στη διαχρονική επιτυχία των Metallica στην post BA εποχή. Ότι χωρίς έναν τέτοιο δίσκο δεν γίνεται να κάνεις τέτοια καριέρα

2 Likes

Τα είχα πεί και εγώ κάποτε αλλά κάποια ζώα δεν με πιστεύατε :stuck_out_tongue: Πέρα από το αναγκαστικό clickbait είναι πασιφανές αυτό που λέει ο πουθενάς των avenged, δεν είπε και τπτ νέο. Το point που θέλει να κάνει δεν το πολυκατάλαβα βέβαια εκτός αν απλά το διαπίστωσε και ήθελε να το εκφράσει δημοσίως (λέω εγώ τώρα)

1 Like

Μάλλον προσπαθούσε να δικαιολογήσει γιατί ο κόσμος πήγαινε για τους Metallica αντί γι αυτούς στην κοινή τους περιοδεία…

1 Like

Διάβασα την είδηση χτες βράδυ που την ανέβασε το Metal Injection. Και μάλιστα στο τέλος ο αρθρογράφος συμφωνεί με τον M. Shadows από τη στιγμή που οι Α7Χ ήταν παρόντες στις συναυλίες και επομένως γνωρίζουν καλύτερα.

Δεν είπε κάτι περίεργο ο M. Shadows. Αναφέρθηκε στις συναυλίες που έδωσαν σε στάδια οι Metallica στην Αμερική και είπε ότι το 60% όσων ήταν παρόντες ήταν casual fans που γνώριζαν μόνο τραγούδια από το Black Album. Προφανές είναι αυτό που είπε. Τα ίδια ισχύουν για τις συναυλίες σε στάδια και στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Αμερική. Εκτός αν νομίζει κάποιος ότι οι 80.000 κόσμος που γεμίζει το Stade de France στη Γαλλία είναι όλοι die hard οπαδοί των Metallica. Ένα σημαντικό ποσοστό από όλους αυτούς έχουν πάει για να ακούσουν Unforgiven, Nothing Else Matters, Enter Sandman, άντε και Wherever I May Roam στο τσακίρ κέφι.

Φυσικά μην το προσωποποιήσουμε μόνο στους Metallica. Τα ίδια ισχύουν και για όλα τα μεγάλα και εμπορικά συγκροτήματα που δίνουν συναυλίες σε στάδια. Βλέπε Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode, Muse, Bon Jovi κτλ. Το μεγαλύτερο ποσοστό πηγαίνει για να ακούσει τα 3-4 χιτάκια της κάθε μπάντας.

Τώρα για ποιο λόγο το είπε αυτό ο M. Shadows, δεν πήγαμε μαζί του για καφέ για να μας το πει και να ξέρουμε. Όπως και νά 'χει, οι A7X εμπορικά είναι τεράστιοι και μεγαλύτερο όνομα από Volbeat, Machine Head, Alter Bridge κτλ και oι μόνοι από όλους αυτούς που έχουν το βεληνεκές σαν μπάντα να παίζουν headliners στο Download Festival. Θέλω να πω ότι δεν έχει ανάγκη να κάνει δηλώσεις ο M. Shadows για να δικαιολογηθεί και να μαζέψει παραπάνω κόσμο. Έχουν εδώ και χρόνια εκατομμύρια fans.

1 Like

Πιστευω οτι οι Metallica συγκεκριμενα, στα παπαρια τους 100% για αυτο που λες :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Προφανες νομιζω ειναι αυτο που λεει ο τυπος για τους casual fans. Ειδικα με τις τιμες που εχουν στα εισιτηρια. Ενα τεραστιο ποσοστο του κοσμου που πανε, πανε για το χαβαλε και για το οτι ειναι “συναυλια Μεταλλικα”, για να λενε οτι τους εχουν δει. Δεν πανε επειδη ξερουν τους στιχους απο καθε τραγουδι απεξω (ουτε τα μισα βασικα). Πανε επειδη απλα μπορουν, και εχουν τα λεφτα.

1 Like

Ισχύει, πχ στο ΟΑΚΑ με Peppers οι 9 στους 10 ήξεραν το Californication και πέραν τούτου ουδέν.
Από εκεί και πέρα, έχουμε ξανακάνει την κουβέντα και προφανώς οι Metallica δεν έγιναν γνωστοί από το ΒΑ, ήταν απλά η φυσική εξέλιξη της επιτυχίας του Justice.
Και προφανώς κανείς δεν ξέρει το λόγο που έκανε τις δηλώσεις ο Shadows (εννοώ αν τις έκανε καλοπροαίρετα ή απλά για τη δημοσιότητα) αλλά οι Α7Χ έκαναν στις παύσεις του τουρ μόνοι τους live σαν headliners και μάζευαν 5000 κόσμο -δεν είναι δα και τόσο τεράστιοι. Ανάλογα νούμερα έχουν οι Mastodon λ.χ στις ΗΠΑ. Αν είναι μεγαλύτερο όνομα από τους Volbeat το συζητάμε… Στις ΗΠΑ προφανώς και είναι αλλά δε νομίζω οπουδήποτε στην Ευρώπη να μαζεύουν 20 και 30000 κόσμο σαν την τελευταία περιοδεία των Volbeat. Το ότι ήταν μία φορά headliners στο Download δε μου λέει κάτι σαν επιχείρημα, ούτε αποδεικνύει το εμπορικό τους εκτόπισμα. Το ίδιο ήταν οι My Chemical Romance, οι Feeder, οι Lostprophets και άλλες τέτοιου βεληνεκούς μπάντες. Ας μην ξεχνάμε ότι με αφορμή το headline act τους είχε ξεκινήσει και το “why not Dying Fetus?” hashtag σαν αντίδραση για την επιλογή, όσο και για το συνολικό line up εκείνης της χρονιάς.

Από τις 3 συναυλίες μόνο στη μία θεωρώ ότι το απέδωσαν εξίσου τέλεια και ένα κλικ πάνω από το Λονδίνο. Μιλάω καθαρά για απόδοση μπάντας, όχι για το πως το έζησα! Και δεν ήταν μόνο το Spit, ήταν όλη η συναυλία 10άρι από την αρχή μέχρι το τέλος.
Πραγματικά, δεν περίμενα ποτέ ότι μπάντα την οποία έχω δει πάνω από 15 φορές και 5 μέσα στο χρόνο θα με ξανάκανε να νιώσω όπως στη Ριζούπολη και την Μαλακάσα. Και είναι κάτι το οποίο διάβασα από πολλούς στο φορουμ τους. Ότι δηλαδή το MCR ήταν το καλύτερο live στο Ευρωπαϊκό σκέλος.

Αν ήταν κάτι να με κάνει να νιώσω τέλεια στο MCR ήταν αυτό :grin:

θα γράψω πιο αναλυτικά σε κάποια φάση, αλλά τα είδες κι εσύ στην Κολωνία, είναι και οι 4 σε δαιμονισμένη φόρμα.

1 Like

με τα 2.300 ευρω ειναι το μιτ;;.που σκαει και ο τζειμς.

για κανένα λόγο

3 Likes

Ρε Αλέξανδρε πόσες φορές έχεις κερδίσει στις κληρώσεις; Δεν παίζεις και κανα λαχείο μπας και λύσεις δια βίου τις οικονονομικές σου ανάγκες; :stuck_out_tongue:

Και μετά θα τραγουδάς όλη μέρα κ όλη νύχτα I’m never gonna work another day in my life

3 Likes

Όχι πολλές. Από το Metclub ένα snakepit pass το 2012. Ούτως ή άλλως ήταν σε εποχή που το met club ήταν κλειστό (δηλαδή πληρωνες ετήσια συνδρομή) τα μέλη πιο λίγα (10.000 παγκοσμίως) άρα και σαφώς πιο εύκολο να κερδίσεις ένα από τα 200-300 pass σε ένα από τα 30-40 live.

Την άλλη φορά κέρδισα από τα hmv που ναι μεν θεωρητικά ήταν διαγωνισμός, αλλά στην πράξη οποιος είχε προ-παραγγείλει το άλμπουμ το παραλαμβάνε τη βραδιά του signing session.

Έχω ξαναμπεί στο snakepit αλλά με άλλο τρόπο και όχι μέσω κληροσεων (είτε επειδή με είδαν στο rail από το metclub και μου το έδωσαν, είτε μέσω local chapter -του Ιταλού που είχε γίνει η κουβέντα μερικούς μήνες πριν).

Γενικά, όσους πάνε τακτικά σε συναυλίες τους και σε άλλα event, το προσωπικό του met club τους γνωρίζει σιγά σιγά και πάντα τους ξηγιεται πολύ καλά.

Το m&g είναι προφανώς θέμα (αρκετης) τύχης, απλά το έχουν διαφοροποιησει λίγο (πρέπει να βάλεις το αριθμό εισιτηρίου πλέον για να μπεις στην κλήρωση) και έχουν βελτιωθεί κάπως οι πιθανότητες. Άσε που απ όσο έχω καταλάβει, αν η διεύθυνση σου είναι στη χώρα που δίνουν το λαιβ, έχεις καλύτερη τύχη. Το 95% πάει σε “ντόπιους”.

1 Like