Νομίζω η χημεία που είχαν οι 4 τους, είναι ολοφάνερη. Ειδικά η χημεία James και Cliff θα έλεγα εγώ, τα ριφ του ενός με τα μέρη του άλλου είχαν μαγικά αποτελέσματα.
Νομίζω ότι στο βιβλίο για το Master of puppets γράφει πόσο κόλλημα είχε ο Het να κάθεται να βγάζει αρμονίες στα riffs του. Κάτι που του το έμαθε ο Cliff.
Αυτή η χημεία θεωρώ ότι τους έκανε να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Αυτός ο συνδυασμός πραγμάτων ήταν καινούργιο όχι μόνο για τους ίδιους , αλλά και για ολόκληρη την σκηνή .
Και ήταν όλοι τους πολύ ανοιχτοί στο να ενσωματώνουν τις ιδέες των άλλων . Παιδάκια γεμάτα ταλέντο που κατάφεραν να ωριμάσουν μουσικά , μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλο.
Σπουδαία μπάντα που “διαλύθηκε” ,άθελά τους , πολύ νωρίς .
Εγώ να πω ότι τους χαίρομαι που μιλάνε πλέον τόσο ανοιχτά και “αφήνουν” και πολλά “credits” πάνω στον Cliff. Έτσι μεγαλώνει και ο μύθος του. Ίσως και ο δικός τους .
Δεν ειναι μυθος ρε, η αληθεια ειναι, ποτε θα το καταλαβεις?
Στον Lemmy να τα πεις αυτά .
Βαρέθηκα να τα διαβάσω όλα, να σας πω την αλήθεια. Πέθανε πριν 31 χρόνια ο Cliff παιδιά.
Μλκ Μήτσο είσαι ΑΣΤΡΑΠΗ!
Ride the lightning ρε. Έχει και Credit, Cliff.
Πολύ όμορφο.
Το μέρος με τον Flemming κλπ δεν έχει παίξει, είναι το part 2. Το άλλο είναι αρκετά μονταρισμένο αλλά δίνει τον τόνο!
Έχει κανένα της προκοπής;
Του Λονδίνου είναι και τα 2 πολύ ωραία, έχει επίσης ένα limited -πάλι από το Λονδίνο- του Richey Beckett.
πηραμε το μπλουζακι απο αυτο!
Θυμάμαι πριν την κυκλοφορία του να διαβάζω στο Hard Fax του Hammer ότι έπαιξαν ένα τραγούδι live που ήταν “κάτι μεταξύ Stone Cold Crazy και Whiplash”. Φυσικά ήταν το Fuel. Το οποιο Fuel κατηγορήθηκε από κάποιους ως “rap metal”.
Το album είχε αρκετά καλύτερες κριτικές από το Load γενικά επειδή ήταν πιο “Metal”.
Επίσης, θυμάμαι ότι εκλαμβάνονταν σαν “ελπιδοφόρο” το γεγονός ότι ο Jason είχε credit σε ένα τραγούδι με την ελπίδα προφανώς πως το τραγούδι θα θύμιζε παλιότερες κυκλοφορίες. Φυσικά επρόκειτο για το λιγότερο metal κομμάτι του δίσκου -μαζί με το Low Man’s Lyric- το Where the Wild Things Are.
Μιλάμε για εποχές 2 εντυπων στην Ελλάδα με το internet να είναι ακόμα σε dial-up ταχύτητες. Το μεν Invader σνόμπαρε τους Metallica και δε θυμάμαι καν αν είχε κριτική, το δε Hammer είχε αφιερώσει σελίδες για το Load με κριτικές όλων των συντακτών (4 ο Τάγκαλος, 10 η Σαμπανίκου) ενώ το Reload είχε περάσει στα ψιλά με ένα 8 στη βαθμολογία.
Φυσικά μιλάμε για ένα album που 20 χρονια μετά έχει 2 hit-αρες που βρίσκουν το δρόμο για το setlist και για μένα ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έγραψαν, σίγουρα από τα 90s και έπειτα το Fixxxer και αρκετά αλλα που πολύ ευχαρίστως θα ήθελα να τα ακούσω live (Prince Charming, Carpe Diem κ.α.)
Rap metal είχε γράψει το Invader στην κριτική του για το Fuel, πρέπει να του είχε βάλει 2/6 αν θυμάμαι καλά
Το Invader σνόμπαρε Metallica μέχρι το S&M που τους βάλανε και εξώφυλλο (νομίζω σε εκείνη τη φωτό κράταγε ο Χάμμεττ ένα μπουκάλι μέσα σε χαρτοσακούλα). Θυμάμαι να προσπαθώ να ακούσω τραγούδια αλλά εκείνη η γαμημένη σύνδεση δεν έλεγε να πάρει μπροστά με αποτέλεσμα μεσα σε 30 λεπτα να έχω ακούσει κάποια μόνο δευτερόλεπτα μέχρι να μπουκάρει κάποιος από τους δικούς μου στο δωμάτιο να μου πει να βγω από το ιντερνετ γιατί θέλανε να πάρουν τηλέφωνο (ή “Θα παίρνει κανένας τηλέφωνο κ θα νομίζει πως πάθαμε τίποτα”).
Χα στο S&M είχε γράψει το Invader ότι επιτέλους μετά από πολλά χρόνια έκαναν και κάτι μεταλ!
Σε γενικές γραμμές πάντως το Reload είναι μάλλον ο δίσκος που βάζω λιγότερο συχνά να παίξει, εντάξει εκτός του St. Anger και του S&M.
Όταν βγήκε ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που ήταν πιο heavy από το Load αλλά ξεφούσκωσε σχετικά γρήγορα ο ενθουσιασμός. Με τα χρόνια βέβαια το εκτίμησα ξανά αλλά όχι όσο το Load.
Αγαπημένα κομμάτια από εδώ τα Fixxxer, Carpe Diem Baby, Prince Charming, Unforgiven II (το καλύτερο από τα 3;; ), Better Than You, Attitude… έλα μαλάκες δισκάρα είναι !
ειχαμε γραψει ολοκληρη κριτικη στην προακροαση !!!
Μου ειχε ζητησει ο Φλωρακης που τον ειχα καθηγητη στη σχολη να παω απο τα γραφεια και να ακουσουμε τον δισκο παρεα με κατι αλλα παιδια και μετα να γραψουμε ενα μικρο κειμενο.
Θυμαμαι ακομα τι ειχα γραψει στην εισαγωη . Ο 7ος δισκος τους ή καλυτερα το δευτερο μερος του 6ου.
Το fuel δεν ειναι με τιποτα rap metal , αλλα ο τροπος που επελεξε ο Jaymz να τραγουδησει αυτο το κομματι ηταν πολυ διαφορετικος με οτι ειχε κανει στο παρελθον. Oι Volbeat πρεπει να πινουν νερο στο ονομα του Fuel , βεβαια.