Μetallica

εγώ για να ακούσω τα “νέα κομμάτια” είχα πάρει τα single. Τι εποχές ε?

Είναι απορίας άξιο πάντως πως το Invader σνόμπαρε ΚΑΙ το Garage ως μη-metal και αποδέχτηκε το S&M -για το οποιο είχε γράψει μια πολύ fair κριτική στο Hammer ο Kαραολιδης, μακριά από κορόνες ενθουσιασμού η θαψίματος.

Τα ίδια κομμάτια αρέσουν και σε μένα @shadowking69!

@drenie μην κανεις μισές δουλειές, ανέβασε την κριτική!

BTW ο Φλωράκης που βρίσκεται? Ξέρω ότι είχε “αποκηρύξει” το metal σε κάποια φάση έκανε εκπομπή κλασσικής μουσικής η κάτι τέτοιο?

Όπως και να έχει το Sub-terra μας έμαθε μουσική.

2 Likes

[quote=“Alejandro.m, post:8305, topic:3588, full:true”]
εγώ για να ακούσω τα “νέα κομμάτια” είχα πάρει τα single. Τι εποχές ε?[/quote]
Mιλάω για πριν σκάσουν μύτη τα single, ήδη από εποχή load το είχαν κάνει και έχω την εντύπωση πως πρέπει να άκουσα ντεμο του better than you από το 1996.

To Prince Charming έχει απίστευτη σολάρα από τον Κέρκ

3 Likes

Αν ήσουν μέλος στο φαν κλαμλ σε εκείνα τα cans υπήρχε ένα μέρος του better than you .

Πριν το load είχα ακούσει το 2X4 από bootleg του Donington όπως και το devils dance που μπήκε τελικά στο reload.

Στο single του until it sleeps είχαν βάλει το 2X4 από το live του 95 (εκπληκτική εμφάνιση ) με τον Het να προλογίζει το κομμάτι " it’s a motherfucking new one" μαζί με ένα εξαιρετικό medley από τα kill/ride.

https://youtu.be/7YR0WE-oL1U εδώ μια πολύ ωραία συνέντευξη.

@Alejandro.m όλα τα Hammer είναι στο πατρικό μου . Όταν περάσω θα τα πάρω και θα ποσταρω και το κειμενακι ( εκεί ήταν και το πρώτο κείμενο του Μάρκου Σακελλαρίου ). Καραολιδης επίσης λατρείας.

2 Likes

Off topic

Ωραιες εποχες με τη dial up 3 η ωρα το βραδυ να προσπαθεις να κανεις συνδεση χωρις να ξυπνησεις τους υπολοιπους…:joy:

Unforgiven II το ειχα λιωσει οταν πρωτοακουσα το ReLoad…

4 Likes

Μέλος του φαν κλαμπ στα 16 …χλωμό. Δεν θυμάμαι πως το είχα πάρει γραμμή πως υπήρχαν αυτά τα αποσπάσματα στο ιντερνετ. Από το σάιτ τους; Ίσως. Νομίζω σε στρίμινγκ τα είχαν.

Και φαντάζομαι όλοι είχατε κατεβάσει από το limewire το κομμάτι συνεργασίας Metallica με Megadeth :stuck_out_tongue:

3 Likes

Ποιο Limewire ρε συ μονο DC++ :sunglasses:

Οι κατω των 25 του φορουμ ισως να μην καταλαβαινουν και πολλα :stuck_out_tongue:

2 Likes

To Devil’s Dance θυμάμαι πως το είχα ακούσει κι εγώ.

Στο Fan Club ήθελα να γραφτώ αλλα ο τρόπος τότε ήταν γάμησε τα. Ταχυδρομική επιταγή σε δολάρια στο Knoxville μαζί με τη φόρμα και το Fan Can θα σου έρχονταν κάνα 2 μήνες μετά την απoστολη του αν ήσουν τυχερός με τα τελωνεία.

Πλέον το έχω το Can αλλα δε ρισκάρω να παίξω το VHS στο παλιό μου video γιατί λογικά θα μασήσει την ταινία!

Όντως οι κάτω των 25 μάλλον θα νομίζουν πως μιλάμε κινεζικα. Download ενός τραγουδιού έκανε ίσως καμια ώρα και το να κατεβάσεις ολόκληρο album τραγούδι-τραγούδι γινόταν μονο από κανένα internet cafe

1 Like

Το έχω ξαναγράψει . Είχε βοηθήσει πολύ ο μεγαλύτερος αδερφός μου που ήταν στο πολυτεχνείο και ανέβαινα συχνά πυκνά για τις πρώτες ψακτικες στο ίντερνετ και το 97 πήγε μόνιμα στην Αμερική .

Είχα και γνωστούς που μου είχαν φέρει την επιστολή που έπρεπε να συμπληρώσεις για να γίνεις μέλος. Απλά κάνα δυο χρόνια μετά που πήγα στρατό σταμάτησα να είμαι μέλος και ξανά έγινα λίγο αργότερα .

Και εγώ είχα ακούσει τα 2χ4 και Devil’s Dance από το 1995 και δεν μου αρέσανε καθόλου κιόλας! Είχα πρόσβαση στο πανεπιστήμιο Κρήτης σε πολύ γρήγορο ίντερνετ, δούλευε το μηχανάκι. Καλά, εποχή Load/Reload ήμουν στο πικ που κράταγα μούτρα, με αποκορύφωμα που δεν πήγα στο Earl’s Court το 96 ενώ πέρναγα απέξω. Το σκέφτομαι τώρα και απορώ μαζί μου. Αλλά πραγματικά δεν μου έκανε καμία μα καμία αίσθηση, δεν ήθελα.

Από το Reload πάντως μου άρεσαν 2-3 κομμάτια περισσότερο αλλά πάλι δεν ήξερα ποια είναι αυτή η μπάντα, ποιοι Metallica, υπάρχει τέτοιο συγκρότημα; (ALESIA???)

Αν μπορείτε να βρείτε κριτικές της εποχής και να τις ανεβάσετε θα ήθελα πολύ να τις διαβάσω και να τις θυμηθώ. Δεν τα έχω τα τεύχη, γιατί 96-01 ήμουν Αγγλία και δεν αγόραζα.

2 Likes

Παίζει να έχω το CD :joy:.

2 Likes

Είχες προλάβει να εκτιμήσεις τότε το Black album ή δεν σε ειχε συγκίνησε ακόμα ;

Επειδή είχα δει με ποιους έκαναν παρέα , είχα λιώσει συνεντεύξεις , ήταν η φάση που ψαχνόμουν με άλλες μουσικές γύρω από το ροκ ( από classic hard rock μέχρι grunge, stoner, industrial και post punk ) το devils dance μου έφερνε στο μυαλό sad but true ακόμα και the thing that should not be Και το grooveατο-riffατο 2X4 απλά με επιβεβαίωσαν στο τι να περιμένω .
Σίγουρα ήθελα εκείνη την εποχή και κάτι πιο γρήγορο αλλά όσο περνούσε ο καιρός , μου έλειπαν αυτά τα στοιχεία όλο και λιγότερο .

Επίσης κατι που μου έκανε πάντα εντύπωση ήταν ότι οκ καταλάβαινα γιατί δεν αρέσει σε κάμποσο κόσμο το νεο υλικό αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί να μην τους γουστάρει κάποιος live ακόμα και με τα κομμάτια από τα loads στο setlist ( αυτό το cunning stunts είναι όσο καυλα είναι και το live shit ).

1 Like

Το Black Album ρε συ το έλιωσα από την μέρα που βγήκε. Μουσικά πάντα μου άρεσε (αν και ήταν ο πρώτος δίσκος που έκανα σκιπ κομμάτια), απλά ήδη ένιωθα έντονα ότι άλλαξε η φάση. Στο Load παρα-αλλάξανε για τα γούστα μου και την φάση μου και όπως λέγαμε, με ενοχλούσε πολύ αυτή η υπερβολική ανάγκη τους να μην είναι μια μέταλ μπάντα κλπ. Ε, αυτοί δεν θέλανε να είναι μεταλλάδες, η μουσική τους μου φαινόταν αδιάφορη (ειδικά σε σχέση με τα παλιά + TBA), ήμασταν επισήμως εν διαστάσει :stuck_out_tongue:

Το Cunning Stunts γαμεί και δέρνει. Βέβαια τότε δεν είχε βγει ακόμη! Τώρα που ξέρω λέω μαλακία έκανα αλλά δεν λέει και κάτι αυτό γιατί τότε (θυμάμαι πολύ έντονα την ανάμνηση) μου είπε ο φίλος μου “δεν πάμε;” και εγώ του είπα “άσε μωρέ, θα πληρώσω και από πάνω να με πιάνει η καρδιά μου;”, δεν ήθελα ούτε από κοντά.

2 Likes

Ναι το καταλαβαίνω και γουστάρω την ειλικρίνεια σου .

Απλά με αφορμή εσένα είναι μια γενικότερη απορία . Δηλαδή οκ τα παλιά είναι αυτά που είναι αλλά τα live του 94 , το headline στο Donington ( + το secret gig ) το 95 και τα shows του 96-97 μου φαίνονται επίσης κορυφαία .

Με την πιο “ενήλικη” λογική βέβαια ,γιατί τέτοια “μούτρα” δεν έτυχε να κρατήσω σε κάποια μπάντα ειδικά όταν ήμουν μικρός που ίσως τα βλέπουμε πιο συναισθηματικα τα πράγματα , η τελευταία δουλειά ακόμα και αν δεν μου άρεσε , δεν θα με είχε αποθαρρύνει από το να τους δω live. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κορυφαία live μπάντα ( ανεξάρτητα από το είδος). Και το γράφω γιατί υπάρχει κόσμος που ακόμα δεν έχει σε εκτίμηση εκείνα τα live.

Y.Γ. Δεν μιλάω για μπάντες που απλά ακούγαμε και μας άρεσαν , αλλά για συγκροτήματα που ήμασταν πιο “δεμένοι”.

1 Like

Μωρέ μια χαρά κορυφαία είναι, αλλά δεν ήταν ότι τα βλέπαμε κιόλας, μετά τα είδαμε. Αλλά έχοντας δει το 1993 συν το backstage τζέρτζελο, πραγματικά είχα το closure μου, δεν ήταν το λάιβ το θέμα μου.

2 Likes

εκεί που θεωρώ πως έχασαν πολλούς οι Metallica δεν ήταν τόσο το κούρεμα -που OK για κάποιους ήταν σοκ- ούτε το μουσικό ύφος που παρα-άλλαξε, αλλα οι δηλώσεις ότι το Metal μας περιορίζει, δε μπαίνουμε σε καλούπια, ασφυκτιούμε μέσα στην ταμπέλα metal, παίζουμε rock κοκ.
Το ότι άλλαξαν το λογότυπο, έπαιζαν στο Ministry of Sound κλπ ήταν περισσότερo συμβολικά, απλά είχαν κάνει συνειδητή προσπάθεια να πουν ότι δεν είναι metal μπάντα πλέον και μοιραία πολλοί το υιοθέτησαν και τους γύρισαν την πλάτη.

Αυτό κράτησε χοντρικά 2 χρονια -ήδη από το ReLoad άρχισαν να ελαττώνουν τέτοιες “προκλητικές” δηλώσεις ώσπου στο Garage έκαναν το comeback και αγκάλιασαν/αποδέχτηκαν το παρελθόν/μέλλον τους.

Θεωρώ πως στο μουσικό μέρος τα album είναι 100% Hetfield που ήταν στη φάση Kyuss, AIC κλπ.
Από άποψη image, δηλώσεων κλπ ήταν στη φάση Lars που ήταν εντελώς επηρεασμένος από την επιτυχία των Oasis

3 Likes

Ναι απλά αντίστοιχες δηλώσεις είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν .

Όμως το image δεν ήταν διαφορετικό , δεν κυκλοφορούσαν τόσο εύκολα-γρηγορα και οι δηλώσεις , οπότε δεν έκαναν και τόσο εντύπωση .

Την έχουμε ξανακάνει την κουβέντα και ο καθένας το περνάει από το πρίσμα του και πολύ καλα κάνει .
Δεν υπάρχει και λόγος να το κουράσουμε.
Θα πάω και στο τοπικ του HTSD που λέει για το Iive του 93 να σημειώσω σε ποια σημεία ταυτίζομαι απόλυτα με το @Vic.

2 Likes

Μας είχε σκοτίσει τα παπάρια ο Λαρς με τους Oasis. Μέχρι που τους τραγούδούσε κιόλας σε πρόβες ο φλώρος

4 Likes

Προβοκάτορας mode on : όταν μας τα σκοτιζε για το NWOBHM ήταν οκ? Mode off.

( συχνά πυκνά έκαναν “κακές” παρέες ).

1 Like

Το NWOBHM μας αρέσει οι Oasis όχι

εντιτ: άκυρο. Μου αρέσει το The Importance Of Being Idle

1 Like

Πρόβλημα σας .

2 Likes