Διαφορετικό όχι καλύτερο.
Εσύ μεταφράζεις το “μεταλλικό” με το " καλύτερο".
Διαφορετικό όχι καλύτερο.
Εσύ μεταφράζεις το “μεταλλικό” με το " καλύτερο".
Ούτε “καλύτερα” ούτε “διαφορετικά” λοιπόν, το ίδιο μου κάνει. Δεν μπορείς να κάνεις τόσο χοντρή σύγκριση με το Load
Ποσο χοντρη ειναι η συγκριση δηλαδη? 9 στα 12 τραγουδια εμπαιναν στο Load με τον ηχο του 1996 χωρις καμια μα καμια αμφιβολια. Μονο το Atlas, Rise, το Moth Into Flame και το Spit Out The Bone δε χωρανε (και για το Moth δεν ειμαι σιγουρος). Ακομα και το Hardwired μπαινει ευκολα.
Ok
Κακώς σου κάνει το ίδιο γιατί εγώ δεν εννοώ το ίδιο .
Και Σύγκριση όχι. Αλλά να το δεις την εικόνα ως μια ,γιατί όχι ;
Δηλαδή μόνο back to the roots στο μεταλλικό πλαίσιο θα πάρουμε ;
κουοτάρω το αντίστοιχο κομμάτι από την κριτική και το κλείνω εδώ. Εγώ αυτό που είπα είναι πως είναι ΥΠΕΡΒΟΛΗ να το συγκρίνεις με το Load
Δεν είμαι από εκείνους που αισθάνονται πως πρέπει να βάζουν ταμπέλα σε κάποιον δίσκο και δεν νιώθω απαραίτητο να μπω στη διαδικασία να βρω σε ποια παλιότερη δουλειά μοιάζει το “Hardwired… To Self-Destruct”. Αυτό που ακούμε είναι οι Metallica του 2016. Αυτή η παρατήρηση, μου είναι αρκετή. Αν κάποιος, βέβαια, επιμείνει να γίνει μια αναφορά, θα έλεγα πως πρόκειται για έναν δίσκο που χρονικά βάσει ήχου θα τον τοποθετούσα μεταξύ “Black Album” και “Load”, αλλά και με κάποια στοιχεία από τα '80s. Οπότε καταλαβαίνει κανείς από τη γενικότητα του πράγματος γιατί είναι αχρείαστη μια τέτοια συσχέτιση.
Χεστηκαμε αν το Load ή το ReLoad ειναι μεταλ ή πλαστικ, εχουν κομματαρες μεσα και τα ακουμε γιατι γουσταρουμε την μουσικη…
Βρε καμια ένσταση για την ποιότητα του υλικού.
Η ένσταση μου -ξαναλέω- είναι πως οι ίδιοι στάθηκαν παρα πολύ στην εικόνα και το περιτύλιγμα. Το να στέκονται σε κάθε συνέντευξη στο ποσο μη-metal ήταν, ποσο καλά έκαναν που έσπασαν τα taboo, ποσο προχωρημένοι ήταν που έπαιξαν στο Lollapalooza η το Ministry of House (σιγά τα ωά) πήγαινε στο άλλο άκρο. Βγαίνουμε από μια ταμπέλα για να μπούμε κάτω από άλλη. Του intellectual. Δες προσέγγιση που είχαν τώρα πχ στο Glasto. Καμια σχέση. Και δες και τις αντιδράσεις του προοδευτικού κοινού του Glasto (τις μειοψηφίας πάντα μιας και σε αυτή στεκόμαστε).
Πιο καλά δε θα μπορούσα να το τεκμηριώσω:
Mick: When you say an ally’, you mean that you personally were not comfortable with that mid-90s period of the band’s story?
James: “No, no, not at all. There’s some great, great songs on there but my opinion is that all of the imagery and stuff like that was not necessary. And the amount of songs that were written was… it diluted the potency of the poison of Metallica. And I think Cliff would have agreed with that.”
Αντιδράσεις προφανώς θα υπήρχαν και πάντα υπάρχουν. Αντίδραση (θετική) είναι το “μου αρέσει”.
Αρνητική είναι το “δε μου αρέσει”.
Γελοία είναι το “ξεπουλήθηκαν”.
Δε στέκεται κανεις στην τελευταία. Δεν έχω πρόχειρες τις συνεντεύξεις τις εποχές που υπήρχαν άφθονες στο βιβλίο “So What” αλλα αν το έχεις πρόχειρο ρίξε μια ματια και θα δεις πως μονοι τους εστίαζαν εκεί. θεμιτό το να θέλουν να βγούν από μια στερεοτυπική εικόνα, απλά το έβρισκα και βρίσκω λίγο οξύμωρο να θέλαν να μπούν σε άλλη.
Επίσης, είναι εντελώς υποτιμητικό να νομίζει κανεις πως το metal fan base είναι κατά βάση χάνοι που αν τους βαφτίσεις το κρέας ψάρι θα το φάνε. Το Load αρέσει η δεν αρέσει για τη μουσική του. Ο Lars πχ το HTSD πρόσφατα το τοποθέτησε μεταξύ Puppets και Justice σαν ήχο. Όσο θα χωρούσε το Dream no More στο Load, άλλο τόσο θα χωρούσε και το The Thing, δεν πάει να πει κάτι.
Σημερα, μπορει. Τοτε, οχι.
Σίγουρα υπήρχαν κάποιοι που το ξεπέρασαν για τα κουρεματα και τα eyeliner όπως και κάποιοι που το υπερασπιστηκαν επειδή έφερε το (αλλαγμενο) λογότυπο.
Στη συντριπτική πλειοψηφία πάντως δεν άρεσε κυρίως το μουσικό ύφος. Και δεν είναι παράλογο αν πίνεις νερό στο όνομα του Justice και δε σου αρέσουν οι Kyuss πχ να μη βρεις ενδιαφέρον το Load.
Ναι, υπήρχαν, αυτοί εδώ ήταν:
Η πλειοψηφία έκανε κωλοτούμπα με το Load μετά από αρκετά χρόνια. Ποτέ δεν είναι αργά, πολύ καλά έκανε.
Οι Metallica προκάλεσαν με την αλλαγή ύφους αλλά και με την αλλαγή εικόνας το 96, προκάλεσαν με τις δηλώσεις τους, γενικά προσπάθησαν να προκαλέσουν με ότι μπορούσαν. Προσπάθησαν να φύγουν από την εικόνα της μέσης μεταλ μπάντας για να μπουν σε κάτι που στην τελική δεν του εξέφραζε και τόσο. Ρωτήστε τον James για τις φωτο του Load. Αμέσως την επόμενη χρονιά όλο το look πήγε περίπατο, και ευτυχώς κατά την γνώμη μου.
Μουσικά ωστόσο φαίνεται ότι γούσταραν την αλλαγή, με κορυφαίο παράδειγμα το HTSD, σε καμιά περίπτωση δεν είναι ένα νέο Load, έχει όμως στοιχεία και κομμάτια που θα μπορούσαν να είναι στο Reload πχ (τυχαία βέβαια είναι τα λιγότερα καλά του δίσκου). Πλέον οι Metallica ξέρουν ότι είναι μια μεταλ μπάντα, το έχουν αποδεχθεί και παίζουν πιο άνετα σε αυτό το γήπεδο.
έλα ρε, για κάθε γράμμα που τους έκραζε υπήρχαν 2 που τους υπερασπίζονταν.
Ως προς τη μουσική εννοώ πως αν ήταν κουρεμένοι και κυκλοφορούσαν το νέο Battery, θα ενοχλούσε ένα 5%.
Και στο Doninghton πχ το 1995 όλοι -πλην Hammett- κουρεμένοι ήταν,δεν υπήρχε κανένα τσουνάμι αντιδράσεων.
Απλά η κουβέντα περί image έγινε ο κανόνας μετά την κυκλοφορία δυστυχώς και πήρε όλη τη συζήτηση από τη μουσική. Αν οι δηλώσεις τους ήταν στο ύφος με το οποιο μιλάνε σήμερα για το Load θα είχε χωνευτεί πολύ καλύτερα πιστεύω.
Φυσικά η κουβέντα είναι ατέρμονη και ο καθένας έχει την άποψη του/ερμηνεύει όπως θέλει, απλά θεωρώ πως ήταν σίγουρα ένας συνδυασμός πραγμάτων και όχι μονο κολλημένα μυαλά που δε μπορούσαν να δεχτούν ένα ωραίο album.
συμφωνώ με τον @shadowking69 με λίγα λόγια χωρίς να διαφωνώ απαραίτητα με όλα τα υπόλοιπα.
Ο Λαρς είχε καρεδάκι το 95
Αστους Αλεχάντρο! Αν βρεθούμε στο rockwave να κάνουμε μια ανάλυση επιτόπου μέχρι να βγουν οι Maiden!
ΕΙΘΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΛΙΦ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΑΣ ΙΕΡΟΣΥΛΑ ΑΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ
λαϊκαρα για τα κεφαλαια
Θα την κάνουμε ενώ παίζουν οι Maiden …για να έχει ενδιαφέρον η βραδιά.
μωρε ηθελα να γραψω πειραγμα , αλλα δεν μου ηρθε τιποτα της προκοπης , εστω και αν θα ηταν αποτυχημενο.
Αλλα για να το πω χυμα οχι δεν βαζω πιο πανω τον Cliff απο τον James (Lars αλλη περιπτωση). Αυτο εννοουσα Θεοι σε εκεινη την κουβεντα .
Οτι μπορει αλλοι να το θεωρουν αυτο , ειναι πολυ πιθανο , δεν σημαινει και οτι ειναι αληθεια ομως. Η δικη τους αληθεια ,σαφως και μπορει να ειναι.
Αν ειχε φυγει πχ τοτε ο James και οχι ο Cliff θα μιλουσαμε παλι για One of a kind (DRI ρε νιαμου!) τυπο και ο Cliff σιγουρα ηταν τετοιος . Απλα οταν δεν υπαρχει η φθορα του χρονου τα πραγματα αλλαζουν.
(προσπαθησα να μην τον γραψω και εγω Cliff, Κλιφ, Κλιφφ , ημουν πολυ κοντα να ξερεις)
Τρία σπάνια ταλέντα έλεγα τότε (Cliff, Lars, James), τον Cliff τον βάζω εγώ πιο πάνω γιατί ήταν το στοιχείο που έκανε τους Metallica τόσο πιο γαμάουα από όλους τους άλλους (“η μυστική σάλτσα”) και ήταν και πολύ ωραίος τύπος. Τότε έσκιζα τα ρούχα μου γιατί υπήρχε έντονη η άποψη ότι το μυθικό στάτους του Κλιφ οφείλεται στο ότι πέθανε και μάλιστα νέος και εντάξει, καλός, πολύκαλός ίσως, αλλά όχι και Lars και James.
Κλιφφ.
Όχι δεν εννοούσα αυτό πάντως .
Καρδούλες .