Πάμε άλλη μια, γιατί βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα…
Ξεβράκωμα σε τραγούδια σαν το One η το Spit, τραγούδια γενικής (για να μην πω καθολικής) αποδοχής δεν υφίσταται. Αν θες εσύ να λύσεις το πρόβλημα του Internet με το μόνιμο flaming από τον 16χρόνο στο Oregon που έπιασε 3 φορες μπακετες στη ζωή του και βγάζει άχρηστο τον Lars, be my guest. Δεν αφορά μονο τους Metallica, δεν αφορά μονο τη μουσική.
Από auto και την απόλυτη μειοψηφία που λέει κάτι αρνητικό για το Spit, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Μιλάμε για το κομμάτι που όλα τα review αποθέωναν πριν κυκλοφορήσει το album, το κομμάτι για το οποιο υπήρχε τεραστια αναμονή, auto το οποιο διέρρευσε σε κακή ποιότητα και αποθέωναν όλοι, με εκατομμύρια views, με απίστευτο σπάσιμο @@ στους ιδιους για το ποτε θα το παίξουν live, το κομμάτι που βλέπαμε σε poll διπλα στο Dyers Eve για το πιο είναι καλύτερο. Έπαιζαν το Battery και το Blackened live και υπήρχε απογοήτευση που δεν παίζουν το Spit.
Φυσικά και υπάρχει τεράστιος σεβασμός για το επίτευγμα των Metallica να βγάλουν τέτοια κομματάρα από σχεδόν όλους. Μιλάμε για την κορυφαία μπάντα που μοιραία -ξαναλέω- θα έχει πιο εύκολη την αρνητική κριτική. Και παρόλα αυτά στο HTSD δεν την είδαμε. Το αντίθετο. Ότι υπάρχουν άνθρωποι που πάντα θα τους κατακρίνουν, υπάρχουν. Έτσι είναι με όλες τις μεγάλες μπάντες. Το MoP στο Metallum έχει μ.o. από βαθμολογίες χρηστών 75%. Υπάρχει κόσμος που του έβαλε 0%. Είναι σα να λέμε ξεβρακώθηκαν όλοι αυτοί επειδή βγαίνει σταθερά σε κάθε poll το καλύτερο metal album όλων των εποχών. Υπάρχει λόγος να ασχολείται κανεις με την απόλυτη μειοψηφία, όση φασαρία κι αν κάνουν??
Από την άλλη, δεν έχουν ακούσει οι τύποι τι έχουν βγάλει οι Megadeth λ.x. Γιατί αντίστοιχα και το Dystopia (το κομμάτι) θα μπορούσε να βρίσκεται στο RIP. Αλλα το album είναι άνισο -για μένα. Το κατόρθωμα των Metallica είναι ο δίσκος στην ολότητα του. Είναι το ότι πέρα από το Spit, υπάρχει και ένα Halo, Moth κοκ…
Επίσης, για το MoP το “now I understand” πήγαινε στο γεγονός ότι όλοι τους έλεγαν “αν θέλετε να ακούσετε real metallica, raw Metallica όπως λένε οι ίδιοι, βάλτε το MoP”. Και προφανώς δε μιλάμε για κανένα ξεβράκωμα ούτε στο One που λανθασμένα κατάλαβαν ότι τους λένε πως το κομμάτι δεν είναι Metal.
Πάμε και επί του προσωπικού, εκεί όπου σταθερά βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Καμια αλλεργία για το αν το post-1991 είναι ισάξιο η ανώτερο ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ. Δε μπορώ να αυθυποβάλλω τον εαυτό μου να μου αρέσει το Spit πιο πολύ από το MoP, Fade, One ντε και καλά, για να αμφισβητήσω τα ιερά και όσια των Metallica. Μου αρέσει πιο πολύ από το Escape, το Trapped Under Ice (αγαπημένη κομματάρα), το Hollier, Beholder κοκ όμως. Δε μου αρέσει περισσότερο από το Dyers Eve. Δε με νοιάζει αν κυκλοφόρησε το 1988 η το 2016.
Αποδέξου ότι κάποιοι δεν το θεωρούν ισάξιο, ακριβώς επειδή δεν τους αρέσει το ίδιο. Αντίστοιχα, το Fixxxer μου αρέσει πιο πολύ από κομμάτια που βρίσκονται στα 5 πρώτα, το God that Failed από κομμάτια που βρίσκονται στα 4 πρώτα, το All Nightmare Long το ίδιο κοκ