Μetallica

Πες τα shadowking!! Σιγουρα ο καθενας μπορει να εχει την θετικη του ή την αρνητικη του αποψη.
Αλλα αυτο με το ξεπουλημα… 21 χρονια τωρα η ιδια ιστορια…(η καλυτερα να πω 23 επειδη μετα το θανατο του Cliff συνεχισαν?).
Ετσι ομως γινεται με τους Metallica σε πολυ κοσμο.Θελει ο καθενας να του ανηκουν και αν καποια κινηση του γκρουπ δεν συμβαδιζει με αυτα που εχει ο οπαδος στο κεφαλι του τοτε ειναι κατεστραμενοι.Χανουν την αξια τους.Ετσι και με την μπαλαντοειδη μορφη του Fade to Black, ετσι με το videoclip του ONE, ετσι με το Black Album, με τα Load-Reload, Με το Monster, με το Magnetic ετσι τωρα και με το Guitar Hero.
Οσο για τα YEAH του Hetfield τα κανει απο τις πρωτες μερες της μπαντας…

νομιζω καταλαβες ποια yeah εννοω…και δν εννοω αυτα π εκανε απτις πρωτες μερες της μπαντας…βρυχοταν τοτε…τωρα κανει yeah αλα μαντονα style…η π.χ η καταληξεις -a που βαζει σε πολλες λεξεις…βεβεα αυτα ειναι λεπτομεριες…συμφωνω απολυτα σε ολα αυτα π λεγονται περι εμπορικοποιησης…εγω shadow π δν γουσταρα τ death magnetic παει να πει οτι δεν τους γουσταρα ποτε???τη στιγμη π γραφω στα ηχεια μ ακουγεται creeping death…πολυ απλα…δεν γινεται να εισαι μια μπαντα που ερχεται για να τα αλλαξει ολα στην μεταλ οπως τα ξεραν τοτε,που εχεις πιστους οπαδους να σ ακολουθουν,που ολοι θελουν το δικο τσ master of puppets,που κοσμος ονομαζει τα παιδια του Metallica,που που που,και ξαφνικα να τα γκρεμιζεις ολα με 3-4 αλμπουμς προσπαθωντας να βγαλεις λεφτα…γτ δεν υπαρχει περιπτωση να “πειραματιστικαν” οπως λεν πολλοι…ξεραν καλα τι ηθελε ο κοσμος…

Δηλαδή θέλεις να πείς ότι το Death Magnetιc βγήκε έτσι για να βγάλουν λεφτά? Κάτσε γιατί αν το Thrash πουλάει εκατομμύρια να πάω κι εγώ να πάιξω έτσι και να λύσω το πρόβλημα της ζωής μου…
Απλά πιστεύω πως το Death Magnetic έχει όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος δίσκος από μια μπάντα σαν τους Metallica.

Η αλήθεια βρίσκεται στα μπολντ!

Αλλά συμφωνώ και με τα υπόλοιπα που γράφεις. Απλά μετά τα 17-18 ο μέσος νέος που μεγάλωσε μαζί τους, καταλαβαίνει ότι υπάρχει ζωή μετά τους Μετάλλικα, και τους παρακολουθεί διακριτικά χωρίς να τους απαξιώνει κιόλας. Δεν τον βοηθάνε κι αυτοί όμως…

Sorry, αλλά γελάνε κι οι πέτρες εδώ ρε συ. Το Load είναι θεόρατος και τιτανοτεράστιος δίσκος.

Οι μετάπλυτα φλώρεψαν όταν ξεπουλήθηκαν και κυκλοφόρησαν εκείνο το έκτρωμα, το no life til leather (ναι, μέχρι τότε τους άκουγα φανατικά), τώρα τι λέτε σεις δεν ξέρω, πρέπει να γυρίσει ο McGovney, μήπως και ξανακούσουμε καμια μουσική της προκοπής.

το ξεπουλημα και η εμπορικοποιηση ξεκινησαν λιγο μετα απτο and justice…τ death magnetic τ βλεπω σαν μια αποτυχημενη προσπαθεια να επανορθωσουν προς τσ οπαδους του τοτε…

Συμφωνώ ότι είναι δισκάρα μόνο που αυτό το λες τώρα 13 χρόνια μετά…σε 13 χρόνια τα ίδια θα λες και για το Death Magnetic :wink:

Η αλήθεια βρίσκετε σε αυτά που λέει ο Bleedin:!:

μα ρε παιδια…ακουστε τις πρωτες νοτες και στιχους του Hit the lights και καντε μια ελαχιστη συγκριση με οποιοδηποτε θελετε απο τζαστισ και μετα…δεν ειναι εμπορικοποιηση αυτο?

Δηλαδή επειδή το Death Magnetic μου φαίνεται ένας δίσκος project παιχταρά παραγωγού που κυνήγησε έναν ήχο “επιστροφή στο ένδοξο παρελθόν”, η έμπνευση του δεν μου ακούγεται “αβίαστη” (ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός) και δεν μου κάνει κέφι να το ξανακούσω “μαλλον σημαίνει πως ποτέ δεν μου άρεσαν”; :-s

Με προβλημάτισες τώρα…:-k

Δηλαδή όταν το '86 έπαιρνα κάθε μέρα τηλέφωνο στο Happening να μάθω αν ήρθε το Master of Puppets για να τρέξω να ο αγοράσω σε βινύλιο από το μαθητικό μου χαρτζηλίκι μάλλον κορόϊδευα τον εαυτό μου ε; :wink:

Πάνω κάτω αυτά που γράφεις είναι η περίπτωση μου, ήδη στα 17 είχα ανακαλύψει ένα μεγάλο μέρος της “ζωής μετά τους Metallica” που λες, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε στα 19 μου να εκστασιαστώ με το μαύρο άλμπουμ ούτε το 93 στη Νέα Σμύρνη να μην προσκυνήσω το τεράστιο live.

Τεσπα, εγώ πουθενά δεν έγραψα για “ξεπουλήματα” και τέτοια. Για έμπνευση γράφω, και πάλι ό,τι γράφω δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία προσωπική γνώμη, δεν έχω απάιτηση να συμφωνήσουν μαζί μου όλοι. 8)

Για να καταλαβουμε,το προβλημα αυτη τη στιγμη με τους metallica ποιο ειναι? Εχουμε φτασει σε ενα σημειο οπου οταν καποιος λεει οτι ακουει metallica να τον θεωρουν σκατοφλωρο και να γελανε μαζι του γιατι ακουει metallica και δεν ειναι και καλα ψαγμενος.

guitar hero…ε και? Και τι να λεει,που το κακο σε αυτο? Ναι λοιπον οι metallica τους αρεσει να ειναι εμπορικοι,ποιο συγκροτημα δεν ειναι εμπορικο πλεον,τα περισσοτερα ειναι,ποια μπαντα δεν ενδιαφερεται για τα λεφτα,οι περισσοτερες επιδιωκουν να βγαλουν παραπανω χρημα.

Για το death magnetic,εχουμε πει χιλιαδες φορες οτι οκ,το death magnetic δεν ειναι ο δισκος που εφερε την επανασταση στο μεταλ,ουτε ο δισκος που ανεστησε ξαφνικα τον παλιο καλο θρυλο των metallica,ειναι ενα αλμπουμ που αν μη τι αλλο στεκεται τουλαχιστον στο υψος του και ειναι ενας καλος δισκος.

Δεν μπορω να καταλαβω πως δημιουργηθηκε η λανθασμενη εντυπωση πως οι metallica με το death magnetic θα επεστρεφαν και καλα στις ριζες τους και στον παλιο καλο τους εαυτο. Ισως να το διαφημισαν και αυτοι καπως αλλα γιατι την πατησαν μερικοι και νομιζαν οτι θα πανε να βγαλουν το master of puppets II?

Αυτον τον μηνα ειναι το Guitar Hero και τα YEAH ετσι?
Για πειτε μονο τι θα ειναι τον επομενο μηνα, να προετοιμαστουμε κιολας ρε παιδια.

πληξη.

Και οχι papardelas, το Hit The Lights ηταν πολυ πιο εμπορικο την εποχη που βγηκε απ’οτι το Bleeding Me στην δικια του. Ω ναι.

μια ερώτηση:

Πόσοι από σας παρακολουθούσατε τη σκηνή όταν βγήκε το μάστερ ή το τζάστις και προλάβατε να δείτε την εμπορική απήχηση που είχαν για να κάνετε συγκρίσεις? :roll:

Καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο Morgoth απλά είναι λάθος να συγκρίνουμε το underground του 83 με το mainstream του 96. Οι Μεταλλικα κάνανε με την αξία τους ένα τεράστιο όνομα που δεν μπορεί να ικανοποιεί στο σύνολο τους τα εκατομμύρια των οπαδών τους με τίποτα. Ότι και να κάνουν είναι “καταδικασμένοι” να τα ακούν από μεγάλη μερίδα οπαδών τους ή πρωην οπαδών τους.

Εγω προσπαθω να καταλαβω αυτο που ειπα πιο πανω,γιατι καποιος που λεει οτι ακουει metallica τη σημερον ημερα τον κοιτανε με μισο ματι και τον λενε φλωρο. Ακους metallica? “Ασε ρε με τους κωλογερους,τους ξεφτιλες,υπαρχουν τοσες μπαντες να ακουσεις που παιζουν πολυ πιο γαματα”…

Εγιναν λεει εμπορικοι,και τι να λεει αυτο, το μεγαλυτερο ποσοστο συγκροτηματων πλεον ειναι η επιδιωκουν να γινουν εμπορικα.

Ειλικρινά δεν το έχω συναντήσει αυτό που λες. Αν κάποιος στο λέει πες του να πάει να κοιταχτεί σε γιατρό πάραυτα! Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει ρε παιδιά ακόμα και αν δεν σας αρέσει η πορεία της μπάντας.

+10000

εγω δεν καταλαβαινω γιατι αν μια μπαντα γινει πιο γνωστη κι εμπορικη πρεπει να τα ακουει.αν βγαζουν καλη μουσικη τι μας νοιαζει?

οχι δεν ειναι εμπορικοποιηση…ειναι εξελιξη ή απλα σκεψου οτι ψαχτηκαν πιο πολυ!!καθε μπαντα μπορει να το κανει αυτο.δεν μπορεις να απαγορεψεις σε καποιον να δοκιμασει κατι αλλο.αν δε σου αρεσει απλα δεν ακους!!επισης στο hit the lights ειναι 20 χρονων ενω στο black album ειναι 27-28.ειναι λογικο να υπαρχει μια διαφορα στην εμπνευση μεσα σε 8 χρονια.εγω ετσι το βλεπω.

Το θεμα ειναι οτι το Black, ναι, ηταν εμπορικο αλμπουμ, τα Load/Reload με την καμια ομως!

απλα στο load/reload γυρισανε σε λιγο διαφορετικο στυλ μουσικης και τροπο παιξιματος σε σχεση με αυτο που γινανε ευρεως γνωστοι!αυτο δεν ειναι κακο να γινεται απο μια μπαντα.το δοκιμαζει για 1,2 μπορει και 3 αλμπουμ και αν δε της αρεσει στρεφεται αλλου…ή γυρναει καπως στο παλιο της στυλ