Μetallica

Οχι σημαινει οτι δεν μετραει οπως το master , justice, ride, black.Αυτο σημαινει. Δεν σημαινει οτι θες εσυ.

Τρολ επειδη ειπα οτι ειναι το καλυτερο απο τοτε που βγηκε και μετα; Γιαυτο ειστε 5 στο φορουμ.

Τρολ γιατι την αποψη και το προσωπικο γουστο την βαφτιζεις “προσπαθειτε να πεισετε τον εαυτο σας”. Δεν ειπε κανεις οτι ειναι πιο σημαντικο για το μεταλ απο το Black, ΕΜΕΝΑ μου αρεσει περισσοτερο τι να κανουμε τωρα?

3 Likes

Να σου αρέσει λιγότερο!

7 Likes

Πρέπει αναγκαία να υπάρχει κάποιο που είναι χειρότερο?

Αρχικά, δεν έβαλες καρδούλα. Όχι δεν αστειεύομαι, αν ψάξεις πιο πίσω το έχω ξαναδηλώσει. Μπορεί και να οφείλεται στο ότι το Load ήταν ο πρώτος δίσκος που άκουσα από Metallica σε τρυφερή ηλικία το 1996, κατά τύχη. Η πλύση εγκεφάλου δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει για αυτούς που τους αρέσει το Load. Ο δίσκος είναι ξεκάθαρα μισητός από πολλούς, ακριβώς λόγω της πλύσης εγκεφάλου που έκανε ο τύπος όταν βγήκε ο δίσκος - το γαμημένο 1996 - επειδή οι Metallica ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΑΝ. Ευτυχώς τότε δε διάβαζα metal περιοδικά για να αρχίσω να μιλάω για true και false metal, μου μίλαγε απλά η μουσική. Θεωρώ αδιανόητο να μην αρέσει το Load σε κάποιον που ακούει γενικά σκληρή μουσική. Τώρα, ποιος είναι ο καλύτερος δίσκος από τα πρώτα 6? Δεν ξέρω. Πρέπει όμως να υπάρχει αναγκαστικά κάποιος που να είναι χειρότερος από τους 6?

4 Likes

Ρε παιδιά συγγνώμη, αλλά με ποια κριτήρια μπορούν τα Load να πλησιάσουν καν το Justice?

Με ποια κριτήρια δε μπορούν?

2 Likes

Ο δισκος ειναι πολυ καλος και οχι μισητος.

Σιγουρα δεν ειναι το load και ουτε καν πλησιαζει ουτε το τεταρτο οτι και να λετε εδω μεσα.

Με τα κριτηρια του φαμιλυ. Τα ιδια κριτηρια που κανουν το st anger υποτιμημενο δισκο και κρυμμενο διαμαντι.

1 Like

Ok, no problem. Γνώμη σου και βίτσιο σου να βάζεις σε σειρά το ποιο θεωρείς καλύτερο, με τα δικά σου αδιάσειστα κριτήρια, προσωπικά θα συνεχίσω να το απολαμβάνω με την ίδια χαρά και ας μη θεωρείται ισάξιο με τα προηγούμενα “διαμάντια” από τους hardcore metalheads.

1 Like

Ρε μη το κάνεις αυτό! Βαφτίζεις όποιον δεν του αρέσει το Load hardcore μεταλλά. Όχι, δεν είναι έτσι. Μας αρέσουν οι Slipknot και οι Lamb of God, μας αρέσουν οι Disturbed και τόσα άλλα ας πούμε. Το ότι μπορεί να μην μας αρέσει (τόσο) το Load δεν σημαίνει ότι είμαστε κολλημένοι Μανογουόριορς.
Και σίγουρα δεν είμαστε όλοι τόσο πρόβατα που ακούσαμε τον μεταλλικό τύπο του 1996 και μισήσαμε τα Loads από τα μαύρα νύχια και τα κοντά κουρέματα (καλά εγώ το 1996 ήμουν τριών χρονών).

Αν θέλετε να υπερασπιστείτε τα Loads, τουλάχιστον κάντε το με θετικά επιχειρήματα και όχι μειώνοντας όσους δεν τα γουστάρουν.

2 Likes

Λόγος 1. το One
Λόγος 2. το Harvester of Sorrow, το απόλυτο παράδειγμα της μουσικής μέθεξης, του δεσίματος μουσικής με στίχου
Λόγος 3. η μοναδικότητα του ήχου και της ατμόσφαιρας του δίσκου. Ανεπανάληπτο επίτευγμα να δημιουργείς όχι δίσκο, αλλά σύμπαν μέσα στο οποίο ζει ο δίσκος. Το Justice είναι ένα και άλλο δεν υπάρχει.
4. Δαιδαλώδεις (για τα δεδομένα του είδους και του γκρουπ) συνθέσεις που εξέλιξαν τον ήχο τους.

Αυτά τα βασικά. Τα Loads τι ακριβώς έχουν; Μέτρια προς καλά hard rock τραγουδάκια!

Αν κάποιος δλδ που είναι ροκάς και του αρέσουν τα Loads περισσότερο από οποιοδήποτε thrash κομμάτι έχει άδικο; ξέρει λιγότερη μουσική από μένα που είμαι μεταλλάς; Αν στα αυτιά του το thrash είναι ηχορρύπανση είναι πιο άσχετος;

Μερικοί έχετε μπερδέψει το τι σημαίνει καλή μουσική με το μέταλ. Όσο πιο μέταλ είναι τόσο καλύτερη μουσική δλδ για εσάς; Επειδή τι; Επειδή στους πρώτους δίσκους παίζανε thrash;

Και αυτό το λέω έγω που το justice το έχω εικόνισμα… αλλά όχι επειδή είναι πιο μέταλ… και μετά το justice στα γούστα μου 2ο έρχεται το ReLoad επειδή είναι ο δίσκος που τους έκανε την αγαπημένη μου μπάντα.

@akefaloskavalaris
Συμφωνώ 100% με τους λόγους που γράφεις αλλά και πάλι είναι θέμα γούστου… αν όπως είπα πιο πάνω ακούσει το justice κάποιος που το αυτί του μεταφράζει το thrash σαν θόρυβο τότε το μοναδικό λόγο που θα καταλάβει θα είναι το One

1 Like

Εδώ είναι που διαφωνώ. Έχει και κάνα 2 τέτοια, αλλά έχει και κάτι επικές τραγουδαρες μέσα που άνετα τους χαρακτηρίζεις ύμνους, ανεξαρτήτως του τι ταμπέλα θα βάλεις.

1 Like

Σίγουρα είναι ο δίσκος τους που μεγάλωσε καλύτερα από όλους (εξαίρεση τα 5 πρώτα ε)
Και όπως λέω εδώ και χρόνια είναι ο δίσκος που βάζω να ακούσω περισσότερο από την δισκογραφία τους . Έχει όλο το πακέτο για μένα.

3 Likes

Πού τα έκανα όλα αυτά που λες? Ίσα ίσα λέω ότι προσωπικά θα συνεχίσω να το απολαβάνω, όσο και αν δεν το θεωρούν ορισμένοι ισάξιο.

(Δεν ξέρω να κάνω multiquote - θα απαντήσω από δίπλα)
Λόγος 1. το One - Νε, τι?
Λόγος 2. το Harvester of Sorrow, το απόλυτο παράδειγμα της μουσικής μέθεξης, του δεσίματος μουσικής με στίχου - Επίσης, χωρίς να διαφωνώ ότι είναι κομματάρα, όλα αυτά που λες ισχύουν βάση των δικών σου κριτηρίων.
Λόγος 3. η μοναδικότητα του ήχου και της ατμόσφαιρας του δίσκου. Ανεπανάληπτο επίτευγμα να δημιουργείς όχι δίσκο, αλλά σύμπαν μέσα στο οποίο ζει ο δίσκος. Το Justice είναι ένα και άλλο δεν υπάρχει. Επίσης συμφωνώ, αλλά γιατί αυτό δεν ισχύει και για το Load? Επειδή δεν τρελαίνεσαι τόσο εσύ?
4. Δαιδαλώδεις (για τα δεδομένα του είδους και του γκρουπ) συνθέσεις που εξέλιξαν τον ήχο τους. Οκ, δαιδαλώδεις συνθέσεις δεν έχουν τα Loads, από επιλογή φυσικά, η οποία ξεκίνησε από το Black album, όπου και οι ίδιοι οι Metallica έχουν πει ότι γενικά λίγο ψιλοβαριόντουσαν να παίζουν 7λεπτα και 8λεπτα τραγούδια, οπότε την εξέλιξη που λες εσύ εκείνοι την είδαν στο Enter Sandman και όχι στο Frayed Ends of Sanity. Βέβαια για να εκτιμήσεις ένα Enter Sandman, ίσως πρέπει πρώτα να περάσεις από ένα Frayed Ends…

Αυτά τα βασικά. Τα Loads τι ακριβώς έχουν; Μέτρια προς καλά hard rock τραγουδάκια! Οκ, ίσως επειδή τα 11 χρόνια που σου ρίχνω να δημιουργούν ένα σχετικά μικρό χάσμα στο πως αντιλαμβάνομαι ΕΓΩ τη μουσική, χωρίς να θέλω επ’ ουδενί να μειώσω το γούστο σου και την άποψή σου, μην είσαι τόσο απόλυτος για τα “hard rock τραγουδάκια”. Μετά από 11 χρόνια, ίσως και λόγω περισσότερων ακουσμάτων, μπορεί να το εκτιμήσεις περισσότερο το Load/ReLoad. Και εγώ πχ δε μπορούσα να ακούσω το Low Man’s Lyric, αλλά πλέον είναι από τα αγαπημένα μου στο ReLoad… Μπορεί βέβαια να μη σου κάνει και ποτέ.

3 Likes

Συγγνωμη μπατσους στο γουστο μας σας βαλαμε, πατε καθολου καλα? Θα απολογηθω στο Σαολιν τον εφτα και τον ακεφαλο καβαλαρη γιατι γουσταρω το Load, και θα πρεπει να υπερασπιστω την θεση μου με διαλογο και αντικειμενικα κριτηρια, ρε την παλευετε καθολου??

1 Like

Έλα ντε. Αυτοί οι αλήτες πάνε να μας υποκαταστήσουν!

1 Like

Ε καλά, αυτό είναι το νόημα ενός φόρουμ μουσικής. Αλλιώς όλες οι κουβέντες θα τελείωνα στο “εμένα μου αρέσει”.

1 Like

Εχει διαφορα η κουβεντα με το “για να λες οτι σου αρεσει εισαι κολλημενος και το παιζεις φαν”, η “εχεις πεισει τον εαυτο σου οτι ειναι καλο”. Στην δευτερη περιπτωση αποδιδεις κινητρο στον αλλον, και του λες οτι “ουτε εσενα σου αρεσει, προσποιεισαι” (για καποιους λογους που μονο μεγαλα μυαλα σαν του Σαολιν του εφτα μπορουν να καταλαβουν)

3 Likes