σημερα ολα ειναι δικαιολογημενα .
Εβρεξε.
Αυτά τα “έβρεξε” που λέτε με τον άλλον τον βλαμμένο όποτε διαφωνείτε με κάποιον και πρέπει να τον πείτε σαλιγκάρι επειδή είστε σιχαμένοι λες και σας έβρισαν τη μάνα επειδή ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ, να το κοιτάξετε λίγο.
(post withdrawn by author, will be automatically deleted in 24 hours unless flagged)
(post withdrawn by author, will be automatically deleted in 24 hours unless flagged)
Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το χουμε ξανακάνει αυτό το παιχνίδι με το post withdrawn
Δεν ηταν καινοτομο;!
Όχι, δυστυχώς
Λοιπόν…
Είστε ΟΛΟΙ σας οφτόπικ μαδαφάκας (εκτός από τον @LedZep που πόσταρε τις κερκίδες του Αίαντα)
Για να ερχόμαστε στο θέμα μας
και ωραίο σετλιστ . Αν δεν είχε frantic και στη θέση του ένα από Load … βέβαια δικιά μου επιθυμία αυτή
Κι εγώ έτσι την ορίζω, και θεωρώ ότι τα Load Reload τον ικανοποιούν πλήρως αυτόν τον ορισμό. Αυτό το κομμάτι που έγραψαν κάποιοι με το “μα δεν όρισαν νεο μουσικό είδος άρα δεν ήταν μπροστά από την εποχή τους” μου φαίνεται άκυρο προσωπικά. Για μένα ήταν μπροστά από την εποχή τους γιατί ο πολύς κόσμος ουσιαστικά τα εκτίμησε και άκουσε ουσιαστικά για αυτό που είναι 10 και 20 χρόνια μετά (και κάποιοι όχι ακόμα). Τα άλμπουμ που έβγαλαν στα 1980ς επηρέασαν άπειρες μπάντες και έθεσαν μόδες για μουσικά είδη για τα επόμενα χρόνια, αλλά για μένα σε μικρότερο βαθμό. Και όπως δεν βλέπω κανέναν να παίζει σαν το Μαστερ και το Τζαστις 30 χρόνια μετά, έτσι δεν βλέπω και για τα loads, αλλά δε μου λέει κάτι αυτό.
Ερωτήσεις:
- Ποιο ήταν κατά πλειοψηφία το κοινό των Metallica τότε;
- Το ότι δεν εκτιμήθηκε τη στιγμή που βγήκε, είχε να κάνει (ΚΤΓΣ) με μουσικά ή άλλα κριτήρια;
Συμφωνώ ότι ο πολύς κόσμος το εκτίμησε αργότερα, όπως άλλωστε κι εγώ (δες παρακάτω).
Αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ο κόσμος δεν το “κατάλαβε” (αυτό δεν εννοείς; Ότι έβγαλαν κάτι μπροστά από την εποχή του -> πήρε χρόνο στον κόσμο να καταλάβει τι ήταν αυτό που άκουγε. Που εγώ διαφωνώ καθέτως σ’ αυτό), και πάλι αυτό δεν το κάνει αυτόματα καινοτόμο.
ΑΛΛΑ: Αν ως “μπροστά από την εποχή του” εσύ εννοείς ότι ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο, τότε συμφωνώ μαζί σου 100%!
Στην πρώτη σου ερωτηση, προφανώς η πλειοψηφία του κοινού των Metallica ήταν κόσμος που άκουγε σκληρή μουσική, είτε αυτό ήταν μέταλ είτε hard rock (είχαν ήδη ανοιχτεί σε πολλές αγορές). Όσον αφορά την δεύτερη το θεωρώ αναμφισβήτητο και αδιαπραγμάτευτο ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους έριξε άκυρο για μη μουσικούς λόγους. Ακόμα κι αν ο τυχαίος οργισμένος χεβιμετσαλ θα απέρριπτε ούτως ή άλλως την μουσική τους προσέγγιση, δε θα το μάθουμε ποτέ, γιατί είχε ήδη απορρίψει την “αλλαγή” ως προδοσία, βλέπε κουρέματα, νυχακια, γούνες κτλ. Οι πιο φανατικοί χεητερς που γνωρίζω δε μπορούν να θυμηθούν πάνω από 5-6 τραγούδια και το πως πάνε. Πολύ παρόμοιο με Star Wars prequel haters, που τους λες χαρακτήρες και σκηνές και σε κοιτάνε σαν εξωγήινο.
Για την μουσική την ίδια είπαμε, εγώ προσωπικά μίλησα με νούμερα. Αν έχεις 20 στα 27 τραγούδια που έχουν ΠΛΗΡΩΣ την προσωπική σου σφραγίδα, ριφφς, φωνητικές γραμμές, μελωδίες και στίχους που μόνο Metallica θυμίζουν πλέον (άσχετα αν ξενιζαν μερικούς τοτε), και ο κόσμος στέκεται στα 7 τραγούδια που μοιάζουν με 3-4 άλλες μπάντες/είδη, δε μου είναι προσωπικά αρκετό για να πω “α ναι ρε γμτ δεν ήταν μπροστά από την εποχή τους”.
Ρε συ Quintom αν οι Dream Theater βγάλουν αύριο το Reign In Blood No.2 το κοινό τους θα τους κράζει. Αν μετά από 20 χρόνια το εκτιμήσουν σα Thrash διαμάντι δε θα είναι καινοτόμο.
Εμένα αυτή είναι η ένσταση μου.
Τώρα για το περιτύλιγμα την άποψη μου την έχω εκφράσει. Για μένα ουσιαστικά συνετέλεσε στο να βρουν κλειστά αυτιά και επειδή με ενδιαφέρει η μουσική το βρίσκω αχρείαστο. Άλλος το βλέπει αλλιώς. Πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα με κάποιον που το απορρίπτει λόγο περιτυλίγματος ΕΦΟΣΟΝ δεχόμαστε πως ήταν μέρος του όλου. Δηλαδή αν ο καλλιτέχνης λέει πως το δημιούργημα του συμπεριλαμβάνει μουσική, στίχους, εξώφυλλο, εσώφυλλο και τα πάντα όλα, δέχομαι και αυτόν που δε θα του κάνει κάτι από όλα αυτά και θα πάει παρακάτω.
Έχουμε 2 χωριά. Το ένα έχει ηλεκτρικό ρεύμα και οι κάτοικοί του απολαμβάνουν και εκμεταλλεύονται τις ανέσεις που προκύπτουν από αυτό. Το άλλο χωριό τις νύχτες είναι βυθισμένο στο σκοτάδι. Δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ηλεκτρικό ρεύμα και φως το βράδυ, εκτός από το φως του φεγγαριού. Ένας κάτοικος από το χωριό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα επισκέπτεται το χωριό με το ηλεκτρικό ρεύμα και συνειδητοποιεί ότι με το ρεύμα μπορεί και το χωριό του να εξελιχθεί πολύ περισσότερο από ότι τώρα. Έτσι, μαθαίνει την τεχνογνωσία και γυρνάει πίσω στο χωριό του με όρεξη να εξελίξει τη ζωή τη δική του και των συγχωριανών του. Το δεύτερο χωριό αποκτά και αυτό ηλεκτρικό ρεύμα και οι νύχτες του πλέον είναι φωτεινές. Ο άνθρωπος που έφερε το ρεύμα στο δεύτερο χωριό είναι εφευρέτης? Για τους συγχωριανούς του, ίσως είναι. Για τον υπόλοιπο κόσμο, όχι.
Ευφάνταστο αλλά άστοχο παράδειγμα. Δεν έφεραν οι Metallica τα φώτα άλλων σε κανένα απολιτιστο χωριό (αν και ωραία μεταφορά για χεβιμετσαλς). Έχω βαρεθεί να γράφω νούμερα και τραγούδια σε όλη αυτήν την κουβέντα στην οποία προσπαθείτε να πείσετε κόσμο ότι υπάρχει σαφής αντιγραφή μουσικών ειδών από τους Metallica, το οποίο για μένα απλά δεν είναι αλήθεια.
Κανένας δεν είχε παίξει μέχρι τότε σαν το Until It Sleeps. Κανένας σαν το Bleeding Me. Κανένας σαν τα Outlaw Torn και Fixxxer. Κανένας σαν το King Nothing (εκτός από τους ίδιους στο Black). Κανένας σαν το Carpe Diem κ.ο.κ.
Μια καλύτερη αλληγορία θα ήταν το παράδειγμα του Galileo Galilei και του Μαρκονι και κάνα 2-3 τύπων ακόμα, που ανακάλυψαν το τηλεσκόπιο ταυτόχρονα. Μόνο ένας είναι εφευρέτης από αυτούς? Όχι, είναι όλοι. Απλά το τηλεσκόπιο του Galileo ήταν το καλύτερο (κάτι σαν τα Load Reload δηλαδή).
πω ρε φίλε… ο σαολίν ζητάει να επέμβουν οι mods…
so what και ταναπου ολα