Ο σαολιν ο εφτα. Μην ξεχνιεσαι. Ζηταω δικαιοσυνη, and justice for all. Βεβαια εσεις το εχετε ξεχασει γιατι σας πεσανε τα αυτια απο το καινοτομο mama said.
Συγκεκριμενα ΣΟΦΑΚΙΝΓΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΤ και μετα ηδονη για 2 ωρες και 15 λεπτα
10/10 το Mama Said
10/10 σαν τραγουδι
11/10 σαν καινοτομια στην μουσικη.
Καταθεση ψυχης απο τον Τζεημς, τι να λεμε τωρα, ανεπαναληπτο τραγουδι
Ναι και συγκλονιστικα καινοτομο
Θα επρεπε να ξερεις οτι στο justice ειναι και ο jason
Μας τα έχεις κάνει τσουρέκια, βουλωστο επιτέλους και άντε στο καλό.
Προσπαθεις να μπεις στο φαμιλυ εε;
Παρακολουθώ τη συζήτηση και θέλω να σχολιάσω το περί καινοτομίας.
Εφόσον από πολύ νωρίς κατατάχθηκαν στους κορυφαίους του είδους, στην πορεία, δεν ένιωθαν την ανάγκη να πρωτοπορούν και να ανακαλύπτουν τον τροχό κάθε φορά. Τις τελευταίες μέρες, έχω περισσότερη επαφή με το υλικό των Load/Reload και μπορώ να πω ότι μου αρέσει γιατί πολύ απλά, δεν το ακούω με την σκέψη ότι είναι από τα ίδια άτομα που έβγαλαν Master Of Puppets, And Justice For All. Το ακούω ως μια αυτόνομη ύπαρξη γιατί πολύ απλά, δεν μπορούν να συγκριθούν. Είναι εντελώς διαφορετικές υπάρξεις οπότε, δεν υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς.
Από τη στιγμή που δεν είναι μάπα το υλικό και στέκεται αξιοπρεπώς, δεν μου πέφτει κανένας λόγος. Ίσα ίσα, μου αρέσει το γεγονός ότι οι Metallica τόλμησαν να ξεφύγουν από τα στεγανά τους και να εξερευνήσουν και άλλα μουσικά territories.
Όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι, ήθελαν να δοκιμαστούν σε κάτι διαφορετικό και μπορώ να πω ότι αυτή ήταν η τονωτική ένεση που χρειαζόταν. Γιατί, το να είσαι μόνιμα στην κορυφή και να πρέπει να κρατηθεις εκεί, είναι μεγάλο ζόρι. Σκεφτείτε ότι από το tour για το Black Album, ήταν εξουθενωμένοι. Σκεφτείτε να πρέπει να παίζεις όλη την ώρα και να πρέπει να είσαι στην τσίτα όλη την ώρα για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Είναι σαν ένα μοτέρ. Άμα το βαράς στους κόφτες όλη την ώρα, κάποια στιγμή θα τα παίξει.
Εμένα προσωπικά, μου αρέσει αυτή η χαλαρή φάση των Metallica γιατί και από τον εαυτό μου παρατηρώ ότι δεν έχω πάντα την ίδια όρεξη για κοπανημα. Θέλω και κάτι πιο χαλαρωτικό και τα Load/Reload είναι ότι καλύτερο. Ίσως και να αποτελέσουν και το soundtrack του καλοκαιριού.
Μην ξεχνάμε τι κομματάρες βγήκαν από αυτά τα δύο άλμπουμ. Μπορεί να είναι σε διαφορετικό για τους Metallica ύφος αλλά εφόσον κατάφεραν να προσφέρουν κάτι ποιοτικό και αξιόλογο, its fine for me…
Saolin7 ή Clairvoyant ή Δημήτρη ή Αλέξη ή Θανάση ή Θάνο…
Τι στον Μπέο κάνεις σε αυτό το thread αδερφέ μου;
Πιάσε στασίδι στο αντίστοιχο των θεών από το Leyton και ρίχνε πόρτα αβέρτα στους ξεπουλημένους αυτού του κόσμου. Χαραμίζεσαι εδώ…
Χαχα καρδουλα.
Μια για τον καθενα σας.
Μήπως τελικά η λέξη που ψάχνουμε είναι “επιδραστικό”? Γιατί, καινοτόμο δεν ήταν με την καμία, κακό επίσης δεν είναι με την καμία. Πρόκειται για δισκάρα (δισκάρες με το ReLoad). Παρόλαυτά, δέχομαι ότι με τη δύναμη που είχαν οι Metallica εκείνη την εποχή, αν και δεν παίξανε κάτι καινούριο, σίγουρα αυτό που παίξανε έφτασε σε πολύ περισσότερα αυτιά, από ότι θα έφτανε από κάποια άλλη μπάντα της εποχής, άρα επηρέασε και πολύ περισσότερο κόσμο που αγνοούσε τις επιρροές του Load…
Έχω μια απορία πάνω σε αυτό: λέτε δηλαδή ότι μπορεί τα Loads να έκαναν οτιδήποτε που μπορεί να μην έκανε το Black Album, όσον αφορά την επιρροή του;
Σε πιο πολλά αυτιά έφτασε το Nothing Else Matters και το Enter Sandman. Δηλαδή τους έβαλε στο mainstream χάρτη για τα καλά, με την έννοια ότι έπαιζαν πλέον παντού, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, μαγιαζιά κ.λπ. Τα Loads τι συνεισέφεραν σε αυτό; Το Memory Remains και το Turn the Page?
Και κάτι άλλο. Λέτε να υπάρχει έστω και ένα αυτί στο οποίο έφτασε κάτι από το Load και να έμεινε εκεί; Λέτε να υπάρχει κόσμος εκεί έξω που να λέει “Εγώ έμαθα τους Metallica από το Load / Reload και δεν μου πολυαρέσει το Master of Puppets και το Ride the Lightning”; Ίσως τα πράγματα στο Αμέρικα να είναι δραματικά διαφορετικά απ’ ότι εδώ και να υπάρχει τέτοιος κόσμος, αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργο.
Τέλος, περί “αριστουργηματικότητας”, πείτε μου που θα ήταν οι Metallica αν είχαν κυκλοφορήσει μόνο το Load ή μόνο το Kill Em All ή μόνο το Justice ή μόνο το Puppets. Δηλαδή κάπου θα τρελαθούμε τελείως, αν είναι αριστούργηματα τα Loads τότε σε τι κατηγορία θα πρέπει να βάλουμε το Master, το Paranoid, το Painkiller κ.ο.κ.;
Και με εντελώς χιουμοριστική διάθεση θα το πω, αλλά με την επανειλημμένη αναφορά στα Loads σαν “καινοτόμα”, άμα το πάρει πρέφα η Επιτροπή θα μας γαμήσει! Και με τα δίκια της όμως!
Kill 'Em All: Δισκάρα, καινοτόμο και επιδραστικό.
…And Justice For All: Δισκάρα, είναι επιδραστικό αλλά όχι καινοτόμο.
Load: Δισκάρα, είναι επιδραστικό αλλά όχι καινοτόμο.
St. Anger: Είναι καινοτόμος δίσκος χωρίς να είναι ούτε δισκάρα, ούτε επιδραστικός.
Προφανώς και δε συγκρίνουμε το Black Album με οποιοδήποτε άλλο metal album για επιδραστικότητα. Ούτε κατά διάνοια. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι και άλλα albums επιδραστικά.
ρε μαλακες 100 χρονω κοντευετε και παιζετε “βρες το επιθετο που χαρακτηριζει καθε τραγουδι μεταλλικα, ενα ενα” <3
ετσι γινεται με τις καινοτομες μπαντες !