Γενικότερα το kill em all ακούγεται πάντα καλύτερο live σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Του λείπει πολύ ο όγκος στον δίσκο
Αν είχε την παραγωγή που είχαν τα επόμενα 3 θα ήταν ακόμα πιο γαμάτο το ΚΕA
Επίσης, μη λέμε τα ίδια. Το κιλεμολ γαμάει ως εχει
Ούτε μια στο εκατομμύριο…
Δεν μας έφτανε ο ιός, νέα απειλή
Ερχονται νεα μετρα
μου θύμισες ατάκα Τσάκωνα από επιθεώρηση
- Και τι θα κάνετε στη δουλειά δημόσιος υπάλληλος αν δεν το κολοβαράτε;
- Μα θα δουλεύουμε.
- Α ώστε μας απειλείς κιόλας!
Πολυ ωραιος ο ηχος για 1991. Με τον ηχο που εχουμε ακουσει απο Metallica σε live απο το 2005 και μετα, και ειδικα απο το 2015 και μετα, το να εβγαινε κατι συγχρονο με αυτην την ποιοτητα θα ηταν στα ορια της ξεφτιλας.
Δεν ειναι κακο το οτι προτιμας την εποχη που επαιζαν με πιο ψηλα κουρδισμενες τις κιθαρες, αλλα νταξει το να λεμε οτι ειναι ανωτερος ο ηχος απο ηχογραφηση σε VHS απο οτι σε ενα οποιοδηποτε τυχαιο βιντεο της Worldwired περιοδειας ειναι αρκετα τραβηγμενο.
ΥΓ1. Το Κιλεμολ εχει πολυ κακο ηχο. Το αγαπαμε οπως ειναι, αλλα αν ειχε καλυτερο ηχο, θα το αγαπουσαμε περισσοτερο
ΥΓ2. Δεν μου φαινεται απιθανο να τους πιασει ορεξη να γραψουν μουσικη μεσα στην απομονωση. Αλλωστε ο Κερκ εχει ηδη 400 ριφφακια, ο Λαρς σιγουρα θα κατσει να παιζει τυμπανα οπως ξερουμε ηδη οτι κανει, ο Ρομπ μπορει απλως να πιασει το μπασο και να γραψει γαματα πραγματα μεσα σε μια μερα, το μονο που μενει ειναι να βαρεθει να ειναι ολη την ωρα με τις κορες του και στο γκαραζ του ο Τζεημς, και μια χαρα θα βγει νεος δισκος μεχρι το 2022.
Καλά πήγε αυτό.
Ή τις μέλισσες του
Προτιμώ ειδικά τον ήχο της κιθάρας που είχαν στα 90s, καλά για φωνή Χετ δεν το συζητώ, ακόμα και τα ντραμς ακουγόντουσαν πιο “αληθινά” .
Για νέο δίσκο το βρίσκω απίθανο, μακάρι να έβγαζαν, αλλά μπάντα που μιλάει μια φορά τη βδομάδα με τηλεδιάσκεψη και να βγάλει δίσκο με τους ρυθμούς που δουλεύουν θα πάρει καμιά… δεκαετία
Aς γίνουν πρώτα μπάντα γιατί λογικά πρέπει να έχουν να βρεθούν να παίξουν από το S&M2 και βλέπουμε.
αυτό
και αυτό
κατά τα άλλα ο ήχος που έχουν τώρα είναι αξεπέραστος.
Σορρυ αλλά τα ντραμς ακούγονται πολύ πιο γαμω τώρα. Δεν το κάνει πιο “αληθινό” το ότι ακούγονται πιο παλιά και με χειρότερη ποιότητα στον ήχο.
VHS μονο το βιντεο.
Ο ηχος ειναι απο soundboard.
Η ατάκα της συναυλίας που ανέβηκε ήταν του James "Your timing is as bad as Lars’ "
Η πιστότητα ήχου που έχουν τα τωρινά βιντεάκια είναι πολύ καλύτερη από το συγκεκριμένο του 1991.
Καλύτερος-χειρότερος ήχος, είναι υποκειμενικό, όπως προτιμάει ο καθένας δλδ. Σαν να κάνουμε κουβέντα για Τζόρνταν - Καρίμ.
Εγώ εκτιμώ και τους 2 ήχους. Ο νέος έχει αυτό το σοκαριστικό μπάσο και το heaviness. O παλιός, εκτός από νοσταλγία και το γεγονός ότι είναι συνδεδεμένος με τα δικά μου Metallica favourites, μου κάνει πιο πολύ επειδή προτιμώ τον πιο “ζεστό” ήχο. Βέβαια οι Metallica έχουν ωραία ισοροοπία στο HtSD αλλά υπάρχουν και μπάντες που το έχουν κουράσει με την πλαστική παραγωγή.
Προσωπικά μου κάνει μεγάλη διαφορά ο ήχος των ντραμς σε οποιοδήποτε σύνολο και σε αυτή τη βάση προτιμώ τον live ήχο των ντραμς του Λαρς στην περίοδο 1988-1993 παρά στην τωρινή.
Έχω την αίσθηση ότι παίζει ρόλο και η ίδια η ντραμς και ο τρόπος που παίζει.
Ο Λαρς όσο “κακος” Και αν είναι, έχει ένα πολύ δυνατό χτύπημα ( ταμπουρακια το είχε χαρακτηρίσει κάποιος από εδώ μέσα, αν θυμάμαι καλά).
Όταν άλλαξε το hi-hat ( από τους AIC το είδε και το άλλαξε) , άλλαξε κάπως και ο τρόπος που παίζει.
Στα mid-90s δεν φαινόταν τόσο αυτό, με το χρόνια έγινε πιο έντονο το φαινόμενο.
Προφανώς και είναι θέμα γούστου, ωστόσο υφίσταται σαφής διαφορά.
Γνωστό άλλωστε πως κατά το λοουντ ερα άλλαξαν το κούρδισμά τους στα λαιβ (προς το χαμηλό,ε) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει καλύτερα ο Πρώην πανκης πλέον ρεντνεκ στα φωνητικά
Νταξει μισο τόνο πιο χαμηλά παίζουν
Δεν ειπα κατι αντιθετο.
Μισός τόνος ειναι αρκετος για να κανει τη διαφορα (δε θα μπορουσαν αλλωστε και να τον ριξουν πολυ περισσοτερο χωρις να μεταβάλλουν τη φύση των κομματιών).
Πάντως πολλές μπάντες παίζουν μισό ή ένα τόνο κάτω/χαμηλά ακριβώς λόγω των φωνητικών που δεν μπορούν να βγάλουν στα live