Και ήθελα ένα από περίοδο 96-98
Fixed
Όταν η μπάντα σταματήσει μετά από χρόνια ας είναι καλά το vault θα κατεβάσουμε όλες τις συναυλίες που έγιναν και που θα γίνουν στην Αθήνα…
Εννοώ σε βίντεο όχι μόνο ηχητικό
Δυστυχώς/ευτυχώς, όπως το βλέπει κανείς, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Θα τρώνε 2-3 γενιές μετά χαλαρά από το brand ( queen, beatles, MJ κλπ )
Οταν μια συναυλια ειναι κυριολεκτικα αψεγαδιαστη, οπως ηταν του 1999, δεν νομιζεις, οντως το κανεις. Ειτε ειναι πρωτη ειτε τελευταια φορα. Metallica στα ντουζενια τους, επικο σετλιστ, τα παντα αψογα.
Γαμω που θα δουμε απο το 1997.
Θα σου χρεώνει ένα ποσό την κάθε συναυλία, πολλά τα μύρια
Κάτι παίχτηκε και δεν υπάρχει πια το live
Edit: Το ανέβασαν άκυρο
Απλα καυλα ολοκληρο. Ενα εναλλακτικο Cunning Stunts. Αν δεν κανω λαθος οι μονες διαφορες ηταν Wasting My Hate αντι για Fuel, το οποιο δεν ειχαν αρχισει να το παιζουν ακομα, και μια αρκετα πιο συντομη εκδοση του Kill/Ride Medley, το οποιο το εκαναν ενα medley 6 τραγουδιων λιγο αργοτερα στην περιοδεια.
Γαμω η φαση με τις Poor Touring Me + Poor Re-Touring Me + Garage Remains The Same περιοδειες, που εκαναν μικροτερες περιοδειες το 1996, το 1997, το 1998 και το 1999, και καθε φθινοπωρο τις εκοβαν για να προμοταρουν ή/και να κυκλοφορησουν Reload, Garage Inc και S&M αντιστοιχα τις τελευταιες 3 χρονιες. Τοτε παιρναμε σαν ψιχουλα live εκδοσεις τραγουδιων στις διαφορες τριαδες singles των Memory, Fuel, Unforgiven II, Turn The Page, Whiskey In The Jar και Die Die My Darling.
Double post γιατι μπορω.
Το ενιωσε σε καθε της κυτταρο, και μαζι της το ενιωσα κι εγω. Ηταν σαν να το ακουω πρωτη φορα κι εγω, πραγματικα ενιωσα το ποσο εκστασιασμενη ηταν με την θεατρικοτητα του ΜΑΣΤΕΡ και την μεγαλοφυιια του.
Το μόνο κακό σε αυτές τις περιοδείες είναι ότι είχαν πάνω-κάτω ίδιο setlist. Το οποίο άρχισαν να αλλάζουν κατά πολύ από το St. Anger και έπειτα.
Ε αυτο που εκαναν τοτε ειναι πως ναι μεν ειχαν ιδιο σετλιστ πανω κατω σε συνεχομενες βραδιες, αλλα εκαναν καποιες αλλαγες σε καθε σκελος της περιοδειας. Δηλαδη για 2-3 μηνες θα επαιζαν ξερω γω το Fuel και το Devil’s Dance και στο encore Motorbreath, μετα τους επομενους 2 μηνες θα εβαζαν το Bleeding Me και το Kill/Ride Medley στην θεση τους ξερω γω, και μετα οταν επιασαν την Αυστραλια στις αρχες του 1998 ειχαν βαλει ενα σκελος στο σετλιστ με 5 τραγουδια σε ακουστικη εκτελεση.
Εκαναν κι εκει δηλαδη τις “μαγκιες τους”, απλα δεν ηταν στον βαθμο που το εχουμε δει οπως ειπες απο το σερενγκερ και μετα. Ή για παραδειγμα στην περιοδεια του 1999 αλλαζαν 2-3 τραγουδια μονο στο σετλιστ, και φυσικα την διασκευη με την οποια ανοιγαν.
Ναι ισχύει. Απλά λόγο αυτής της προσέγγισης δεν ακούσαμε ποτέ λαιβ μερικούς ύμνους από τα Load, Reload.
Απολαυστικό live! Aint My Bitch τί κομματάρα ρε σεις…
Μεγάλη κομματαρα indeed
Λατρεύω τα πάντα από αυτή την περίοδο εκτός από τον live ήχο τους. Μόνο ο Jason ακούγεται ωραία. Βάζω έναν αστερίσκο γιατί το πιο πιθανό είναι ο ήχος για όσους τους έβλεπαν από κοντά να ήταν γαμηστερός. Αυτός όμως της ηχογράφισης είναι λίγο ψόφιος.
Κατά τ’άλλα ίσως να είναι ο καλύτερος James σε επίπεδο “acting” πάνω στη σκηνή
Η περιγραφη στο YouTube ειναι ισως καλυτερη κι απο την συναυλια:
Taken from a dusty old VHS tape from the Metallica Vault.
Filmed at the Delta Center in Salt Lake City, UT on January 2, 1997.
Filmed by the House Cameras.
Audio Includes Two Soundboard Sources - the second, superior source doesn’t kick in until 2/3 of the way through “Whiplash”. Additional Audience Recorded Audio taped by some sneaky Metallifux.
Audio Made Listenable by Greg Fidelman.
VHS Tape Transferred with the Help of Ally Bace, Ilana Short, & Djahari Clark.
Special Thanks to Mike Bellandi for lending a hand
sneaky metallifux.
Πω τον μαλακα τον Λαρς ρε. Τελειωσε το live απο Salt Lake City, και επιασα το κινητο μου λιγο… και το autoplay εσκασε στα καπακια το live απο Lima, Peru 2014. Ειχα τερμα την ενταση και μετα απο 4 λεπτα απλα βαλτε το βιντεο να δειτε πως με τρομαξε ο γαμιολης εκει που καθομουν στην ηρεμια μου.
Λογικό. Είναι από τα μαζεμένα. Μαζεμένη η μπάντα, μαζεμένος και ο ήχος.
πως και κανείς δεν λέει τίποτα για την επέτειο του δίσκου που μας πόνεσε;;
Και λέω “μας” γιατί πέρασα κι εγώ την φάση της άρνησης.
Θυμάμαι να τρέχω να αγοράσω το Hammer που περίμενα πως και πως ότι θα έχει εξώφυλλο τους Metallica και να βλέπω αυτή τη φωτό
και να μην τους αναγνωρίζω, πρώτο σοκ. Ευτυχώς έγραφε METALLICA επάνω.
Μετά ανοίγω την πρώτη σελίδα και πέφτω στην διαφήμιση του δίσκου που τους έχει με τα γνωστά φανελάκια, δεύτερο σοκ.
Ε το τρίτο ήρθε λίγες μέρες μετά με την αγορά του δίσκου, αφού είχε προηγηθεί το single Until It Sleeps, καθώς αυτό που άκουγα, στα 14 μου τότε, ήταν κάτι που δεν περίμενα από τους Metallica.
Τα υπόλοιπα είναι ιστορία βέβαια καθώς μιλάμε για τον δίσκο που ωρίμασε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο δίσκο τους μέσα μου.
Edit: ιδού και το τεύχος του Hammer
Αν ειναι να σε πονεσει ακομα και 24 χρονια μετα ας βαλουμε κι αυτες:
Δισκαρα, το μονο κακο του δισκου ειναι το οτι δεν χωρουσε το τζαμαρισμα στο τελος του Outlaw Torn και το εκοψαν. Θα μπορουσαν απλα να εχουν κοψει το Ronnie
Χαχαχαχα απαράδεκτο booklet ευτυχώς που ξερασε την αληθεια ο James.
Στο σχόλιο για το outlaw συμφωνώ απόλυτα. Και για το Ronnie φυσικά.