Μetallica

"Λείπει " στο καινούριο Blackened :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Πες τα!

2 Likes

Α και στο St. Anger :joy:

6 Likes

Σε πονεσε κι εκει με το σολο… μονο απο το σερενγκερ λειπει

1 Like

Καλά εκεί έλειπαν όλοι.

3 Likes

Ο μοναδικός διασωθεντας

2 Likes

Για το Load τα έχουμε ξαναπεί… 10άρι αξεπέραστο. Τι αναμνήσεις… θυμάμαι ήταν εποχή με πανελλαδικές, ένας φίλος που από μέταλ άκουγε μόνο Metallica (φανατικά όμως), έρχεται λίγη ώρα πριν γράψουμε και μου λέει κάτι σε στυλ “σπέρνει το Bleeding Me”… φυσικά μιλάμε για υπερ-άσμα διαχρονικό! Πρέπει να ξεθάψω τα μεταλχαμερ της εποχής, να ξαναδώ τη συνέντευξή τους και τις κριτικές κάποιων άκυρων συντακτών…

Το συνονόματό μου πρέπει να κυκλοφόρησε Ελλάδα 6 Ιουνίου του 2003; Θυμάμαι είχα πάει πρωί-πρωί στο rock city (υπάρχει ακόμα άραγε; ) να πάρω το αντίτυπό μου, μην χάσω… χαχα
Εντάξει, πέρα από τα θέματα ηχογράφησης κλπ, έχει τραγουδάρες… Unnamed Feeling, Invisible Kid αλλά και το ομότιτλο… θυμάμαι το βιντεοκλιπ όταν πρωτοβγήκε κάπου Μάιο νομίζω, και σκέφτηκα… δυνατό χέβι κομμάτι! Έχω ακόμα και τη μπλούζα με τη γροθιά… :laughing:
Το dvd με τις λαιβ στούντιο εκτελέσεις που το βάζετε; Ε; :stuck_out_tongue_winking_eye:

ΥΓ Ξέχασα και το Sweet Amber… oooooh sweeeeet aaaamber :upside_down_face:

5 Likes

Κι εγω rock city πρώτη μέρα, νομίζω 5/6 κυκλοφόρησε εδώ αλλα δεν υπάρχει το μαγαζί εδω και πολλά χρόνια.

1 Like

Κι εγώ από εκεί το είχα πάρει. Δε θυμάμαι αν ήταν πρώτη μέρα όμως, μάλλον όχι.

Είχα προσπαθήσει πολύ να μου αρέσει, αλλά ούτε καν. Τραγικός δίσκος. Τον άκουγα και τον ξανάκουγα κι έλεγα από μέσα μου “μάλλον κάποιο λάθος κάνεις ρε, ξανάκου τον, θα γαμάει, δεν μπορεί”. Δε γάμησε ποτέ.

7 Likes

Νομίζω όλοι μας δώσαμε πολλές ευκαιρίες στο St. Anger που αν είχε βγει από άλλη μπάντα απλα δεν θα είχαμε ασχοληθεί.
Ισχύει πάντως πως όταν βγήκε το ομώνυμο single ήμουν ιδιαίτερα αισιόδοξος.

1 Like

Σίγουρα το St.Anger αδικημένο δεν το λες, πραγματικά πήρε πολλές ευκαιρίες. Το ακριβώς αντίθετο από το Load νομίζω, το οποίο πολλοί μάλλον προσπάθησαν να μην τους αρέσει :grin:.

6 Likes

Εγώ το σενεγκερ το αγορασα 20€ αν θυμάμαι καλά απ’ το Metropolis

Ήμουν φοιτητής κι έβαλα το cd στο pc με καλά ηχεία, ακούω το πρωτο (Frantic) λέω κάτι έχω πειράξει στην κυματομορφή κι ακούγονται σαν τενεκές τα ντραμς, τεσπά τελειώνει και αναρωτιέμαι αν άκουσα σόλο (λέω θα είναι κάτι σαν το Wasting My Hate) πήγα στο ομώνυμο, είπα οκ, στο SKOM βαρέθηκα ήδη στην μεγάλη εισαγωγη, να μην τα πολυλογω σαν πρώτη εντύπωση μου άρεσαν το Frantic και το Unnamed Feeling μετά μου άρεσαν και οι short versions του σενεγκερ και του SKOM

Πιστεύω με τη μισή ποιοτική παραγωγή που είχαν τα Loads το σενεγκερ θα ήταν ένας καλός δίσκος και όχι ένας κακός για τις υπόλοιπες μπάντες και κάκιστος για Metallica

1 Like

Εγώ για να πω τη μαύρη μου αλήθεια, όταν άκουσα το crossover του fuel με τον ήχο του st.anger μου άρεσε πάρα πολύ, που σημαίνει ότι δεν ήταν η παραγωγή της κατσαρόλας που με χάλασε στο st.anger, όσο οι συνθέσεις… παρόλο που δεν τους “ταιριάζει” αυτός ο ήχος… ιδιαίτερα όταν ήταν η μπάντα που μαζί με τον Bob Rock έδειξαν ποια είναι η ιδανικότερη ηχογράφηση για τα ντραμς.
Από την άλλη πιστεύω ότι το st.anger είναι ο πιο σημαντικός τους δίσκος… Τον φαντάζομαι σαν έναν τύπο αυτόν το δίσκο που πήγε και τους σκούντηξε και τους είπε “μαλάκες σοβαρευτείτε και κάντε κάτι για να ξαναγίνετε μπάντα και όχι ένα μπουρδελάκι που έχετε καταντήσει και ξαναμπείτε σε φόρμα να βγάλετε τα σάπια κορμιά σας στο σανίδι”

2 Likes

Κοιταξε, το crossover που λες ομως ειναι πιο mild στον ηχο… δεν εχει τοσο ακραιο ηχο στις κιθαρες και τα τυμπανα οσο στον δισκο St. Anger νομιζω. Απο την αλλη, ειναι και το Fuel κομματαρα με οποιονδηποτε ηχο, οποτε μπορει και να μου ακουγεται πιο mild γιατι πολυ απλα δεν λειπει η μελωδια.

Παντως συμφωνω πως ο ηχος στα τυμπανα δεν ειναι το μεγαλυτερο προβλημα. Για μενα ο ηχος στις κιθαρες ειναι αρκετα πιο κουραστικος, και επισης τα φωνητικα του Hetfield ειναι απλα ΑΙΣΧΡΑ σε παρα πολλες φασεις, και οσον αφορα την χροια του και τις φωνητικες μελωδιες που εχει επιλεξει. Αυτο ριχνει τον δισκο παρα πολυ.

2 Likes

Καλύτερο από όλο το St. Anger!

Πέρα από την πλάκα εκπληκτική δουλειά, και πραγματικά τα σχόλια κάτω απ’ το video είναι ένα κι ένα!

Υ.Γ. Αυτοφασκελώνομαι γιατί τώρα διαβάζω ότι την μουσική την έγραψε ο τύπος και μόνο οι στίχοι είναι AI…

3 Likes

Πολύ καλό όντως

1 Like

Σα να προσπαθει ο Μαστεην να κανει τον Χετφιλντ.

3 Likes

Βασικά ο Hetfield είναι που κάνει το Mustaine :stuck_out_tongue:

2 Likes

Με αφορμή την επέτειο κυκλοφορίας του Load και τη σχετική ακρόαση του, αποφάσισα να δώσω ακόμα μια ευκαιρία στο ReLoad και μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι it really grows on me. Έχει μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ο δίσκος την οποία και λατρεύω. Πλέον και τα κάπως υποδεέστερα των κορυφαίων κομμάτια, δεν με ξενίζουν τόσο, για να μην πω καθόλου. Τώρα για το ποιός από τους δύο δίσκους είναι καλύτερος, only time will tell…

8 Likes

Δεν είναι μακριά το 2030, αλλά μπορεί να χρειαστεί έως και το 2040, μην τα ξαναλεμε…

3 Likes