Μetallica

έπαιξες μεγάλη μπαλίτσα εδώ…

γενικώς συμφωνώ πάρα πολύ με κοινή νοοτροπία στο γράψιμο… και αυτό φαίνεται/ακούγεται πολύ περισσότερο στα live που όλα τα τραγούδια έχουν τον ίδιο ήχο, με τις κιθάρες να είναι το ίδιο πάνω κάτω ρυθμισμένες

εξαιρούμε τις κιθάρες στα κομμάτια όπως sad but true, thing that should not be, dream no more κλπ, που θέλουμε έξτρα δόνηση… ταλικα γκιβς γιου χεβι!

2 Likes

Για παράδειγμα το ριφφ στο μεμορι εμένα μου θυμίζει το γύρισμα στο fade to black

4 Likes

Εκεί κουρδίζουν ένα τόνο κάτω στη Ρε

1 Like

Ισχύει πως το Load έχει μείνει πολύ περισσότερο από το Reload. Προσωπικά τώρα που άκουσα ολόκληρο το δεύτερο μετά από καιρό δεν κρύβω πως βαρέθηκα, πολύ κιόλας.

Απλά ο κόσμος ήθελε πιο βαριές κιθάρες και τις πήρε. Στην συνέντευξη στο Hammer ο James έκανε αναφορά για πολλά hate-mail που έπαιρνε η μπάντα μετά το Load. Προφανώς το είχαν υπόψη τους αυτό και βάρυναν ελαφρώς τον ήχο τους.

Οι συγκρίσεις με Kill 'em all που γίνονται δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω αν είναι τρολάρισμα ή όχι. Θέλει πολύ φαντασία και πολλά ναρκωτικά για να βρεις ομοιότητες. Ακόμα και στο Prince Charming, που το έχωσα στο youtube έτσι από περιέργεια για να συγκρίνω με Four, δεν βρήκα καμιά ομοιότητα. Αλλά γενικά στην μουσική μπορεί να βρεις κάποια σημεία που να δίνουν σε κάποιον μια παρόμοια αίσθηση σε κομμάτια εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, αυτό δεν λέει κάτι.

2 Likes

Αφου ο κουιντομ εντοπιζει ομοιοτητες ποιος εισαι εσυ που μιλας; Περιμενε τωρα ποστ ψυχεδελεια που θα σου εξηγει πως αυτα τα δυο αλμπουμ μοιαζουν.

2 Likes

Με την τελευταία πρόταση απάντησες στον εαυτό σου, απ’την ανάποδη. Δηλαδή κι εγώ μπορώ να πω ότι θέλει πολύ φαντασία και πολλά ναρκωτικά για να μη βρεις ομοιότητες και να έχουμε και οι δύο δίκιο.
Το reffrain του Prince Charming έχει το σχεδόν το ίδιο chord progression με το 4 Horsemen,επίσης θα πω ότι το βασικό ριφ του Fuel μοιάζει πολύ στο riff του Motorbreath μετά το reffrain.

2 Likes

Άλλο πράγμα είναι η ομοιότητα και άλλο απλά να σου δίνει μια αίσθηση ομοιότητας. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω. Είναι σαν να λέω να αυτό το riff των Decide μου θυμίζει λίγο ένα riff από τους Motley Crue, αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα όμως για το ίδιο το κομμάτι των Deicide, δεν υπάρχει ομοιότητα αλλά μια περιστασιακή αίσθηση που ίσως αφήσει σε μερικούς.

Τέτοια μπορείς να βρεις πολλά και σε εντελώς άσχετα κομμάτια μεταξύ τους. Ακούω Four Horsemen ακούω και Prince charming δεν βρίσκω κάτι, Fuel και Motorbreath δεν θα μπορούσαν να φανούν πιο διαφορετικά τα riff που αναφέρεις. Μπορεί να σου βγάζουν μια τέτοια αίσθηση εσένα μόνο, οκ αλλά δεν λέει κάτι για τα 2 κομμάτια αυτό, επί της ουσίας δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση μεταξύ τους. Στο λέω γιατί πολλές φορές και εγώ βρήκα ομοιότητες σε riff που κανείς άλλος δεν μπορούσε να τις ακούσει και έξυνε το κεφάλι του με απορία.

Στην γενικότερη σύγκριση Reload - Kill em ε ναι sorry μόνο με πολλά ναρκωτικά μπορώ να βρω κάτι μεταξύ τους.

1 Like

Εχουν και τα δυο μια αλητεια κι ενα πιο loose υφος και τονο, που δεν τον βρισκεις πολυ συχνα σε αλλο δισκο τους. Τους πηρε βασικα 19 χρονια να επιστρεψουν σε αυτο το στυλακι με καποια τραγουδια, τα οποια βρισκονται στο HTSD, το οποιο ξαναλεω, εχει πολυ ρηλοουντιλα μεσα. Now That We’re Dead, Confusion, Dream No More, συγκεκριμενα, και ισως και το Am I Savage, Murder One.

Τα Prince Charming, Better Than You, Attitude, Fuel, ανεξαρτητα απο το αν αρεσουν σε καποιον ή οχι, ειναι η αποθεωση της ροκιας που ακους οταν τρεχεις σε highway με ανοιχτα παραθυρα μεσα στην καντιλακ του πατερα του Hetfield, και το ιδιο μπορει να πει κανεις και για Motorbreath, Four Horsemen, Jump In The Fire, No Remorse, Seek and Destroy.

Το οτι εσυ δεν μπορεις να νιωσεις το ποσο παρομοιο groove εχουν συνθεσεις σαν κι αυτες στην καριερα των Metallica, δεν σημαινει πως οποιος μπορει να το νιωσει και να το καταλαβει, πρεπει να παιρνει ναρκωτικα. Κανενας δεν ειπε πως το Reload ειναι Kill Em All Again ή Rekill Em All. Οπως ειπε και καποιος πιο πανω, οταν ακους τους Metallica σε live, τοτε η μεταβαση απο το Fuel στο Seek and Destroy ή απο το Memory Remains στο The Four Horsemen ειναι ανεπαισθητη. Οι τυποι απλα ροκαρουν, και το κανουν καλα.

Τωρα το να λες οτι Fuel και Motorbreath δεν εχουν καμια ομοιοτητα μαζι τους ως κομματια, ναι, αυτο ειναι για ναρκωτικα ισως. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Τότε το μόνο που μένει να πω είναι ότι αντιλαμβανόμαστε την μουσική των Metallica με ΠΑΡΑ πολύ διαφορετικό τρόπο. No harm done αλλά ομολογώ μου κάνει εντύπωση η διαφορά στο πως αντιλαμβάνονται 2 άτομα τη μουσική μιας μπάντας όπως οι Metallica.

1 Like

Για Prince Charming / Four Horsemen το έχω αντιληφθεί κι εγώ

για Fuel / Motorbreath ομολογώ πως όχι

1 Like

Γνωστή cult μπάντα οι Metallica με στοχευμένο ακροατήριο :stuck_out_tongue:

καλά δεν είπα ότι είναι ίδια, αυτό τα pull off/on που κάνουν μοιάζουν σαν ιδέα

2 Likes

Επος το setlist στο Manchester και εβρεξε κιολας αρα η συναυλια πηρε ενα +2 μπονους.

https://www.setlist.fm/setlist/metallica/2019/etihad-stadium-manchester-england-2391c8a7.html

Memory
Disposable
God
Unforgiven
Sanitarium
St. Anger
Lords
Revenge

Πολλα σπεσιαλ δωρακια!

ΥΓ. Ο Κερκ απλα τα ισοπεδωσε ολα με το σολο στο Disposable… ισως το μαυρο νυχακι του δινει δυναμη να παιζει σουπερ καυλωτικα, αν και σε εκεινο το κομματι της περιοδειας ηταν ο MVP στις περισσοτερες συναυλιες :sunglasses: Ο James φαινεται οτι ειχε αρχισει να κουραζεται φωνητικα… πασχιζει να βγαλει αρκετες νοτες, σε αντιθεση με 2017-2018 που ηταν καταπληκτικος.

1 Like

Εντωμεταξύ κάνει μπαμ ότι ο James έχει πιει πριν το live

2 Likes

Ζαμπον ή κουμπια;

1 Like

6 Likes
2 Likes

Ναι δεν είναι μουστάκι. Αφρός από μπύρα είναι.

2 Likes

Kill 'em all και Ride the Lightning μόνο. Στη συνέχεια, απλά μελωδικό thrash της σειράς.

1 Like

Ε ναι, είναι γνωστό ότι τα Master και Justice είναι thrash της σειράς.

Ρε συ Ror ούτε ένα πετυχημένο τρολάρισμα δεν μπορείς να κάνεις.

1 Like

Το να είσαι τρολ σε φόρουμ το 2020 ειναι ο ορισμός της αποτυχίας, αρα μπορείς να πεις ότι είναι και επιτυχία

2 Likes